Katwijk Speciaal

13 augustus 2019

Katwijk Speciaal 13 augustus 2019


Het is weer stil op het plein

Vrienden van Katwijk met de band Support Act. Zij zongen de pannen van het dak. | Foto: Piet van Kampen

De zestiende editie van het Noordzee Zomer Festival zit er weer op. Een evenement dat ruim een week lang volop sport, spel, amusement en vooral muzikaal spektakel voor vele honderden in alle leeftijdsgroepen bracht.

Vooral het optreden van de tributeband 'The great Queen Rats' uit Italië zorgde woensdagavond voor lange rijen wachtenden voor de feesttent. Chapeau voor de organisatie en de vele vrijwilligers.

Reünie bij Binders voor Katwijkbinders

binders n De Reünie voor senioren is een gezamenlijk evenement van de Oranjevereniging en de Wijkraad, die samen met Binders een mooie middag aanbieden. Het evenement wordt gehouden op het plein van de Kleine Joannes, Kerkstraat 68, de thuisbasis van Binders.

Het plein wordt omgetoverd tot een leuk en gezellig terras. Als de weersomstandigheden wat minder zijn,dan staat de koffie klaar in de thuishaven van Binders.
Er is een optreden van Leo Kleijn zanger/entertainer en countryzanger Nick Zijp, die samen de middag tot een succes zullen maken.

Men wordt ontvangen door Binders met een kopje koffie/thee met wat lekkers. Uiteraard krijgt men ook een drankje aangeboden. De consumptiebonnen worden bij aankomst verstrekt. Aanvang 14:00 uur.

Strandexcursie voor alle leeftijden

natuur n De Strandgroep van IVN Leidse Regio houdt deze zomer gratis excursies voor alle leeftijden op het strand bij de Uitwatering. Zo ook op zaterdag 17 augustus om 10.30 uur.

Er zijn schepnetjes beschikbaar om in de strandmeertjes te zoeken. Verzamelen op parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg, op de hoek bij de KNRM-loods.

Meer informatie via ivnstrand@outlook.com of bij Sonja Meijer op tel. 06-37005024. Meer weten over het strand? Kom naar een van de strandexcursies. Op www.ivn.nl/afdeling/leidse-regio staan nog meer excursies en cursussen.

Blog n Op naar Tokio!

Foto: Carin van der Spijk-Kralt

Flower Parade wordt uniek indoorevent

Veiligheid gaat boven alles'

Felicitaties voor oudste inwoonster

Rubriek 'Opgejut'

Felicitaties voor oudste inwoonster van de gemeente

Loco-burgemeester Gerard Mostert jr. feliciteert de jarige namens de gemeente. | Foto: Piet van Kampen.

Salem n DSV. Zij weet nog heel veel details van vroeger, Cornelia Meijvogel-Twigt. Maandag 5 augustus vierde zij de dag waarop zij 102 jaar geleden in de Parlevlietslop in Katwijk aan Zee het levenslicht zag. Een leeftijd die slechts heel weinigen is gegeven. De lieve zachtaardige hoogbejaarde liet op haar verjaardag alles rustig over zich heen komen.

Door Piet van Kampen

Het is een heel lang mensenleven waarop de jarige terugblikt. Op het huwelijk met Arie Meijvogel die als metselaar voor het brood op de plank zorgde voor het gezin van zes kinderen dat zij samen met haar echtgenoot stichtte. Helaas overleed hij al 43 jaar geleden. 'Het was op 17 mei 1977', weet de jarige nog precies. 'Ik voel het nog steeds als een gemis'.

Uit hun huwelijk kwamen ruim veertig nazaten ter wereld. Cornelia vertelt met een toch enigszins droeve ondertoon over het vele verdriet van ook andere geliefden die zij in haar leven verloor.

Maar ondanks alles is het voor haar een mooie dag, zoals zij het in alle rust vertelt.

Zoals zij de mooiste momenten in haar leven kende toen de kinderen werden geboren.

Tevreden

'Het leven kent lief en leed', klinkt het zachtjes als zij herinneringen ophaalt. Zij herinnert zich ook nog precies waar zij samen met Arie voor het eerst ging wonen. 'Dat was in Parklaan 5 tegenover de huizen met de groene pannen'. (De voormalige Parklaan, sinds vele jaren al Duinoord. Red.) Later woonde zij in de Elleboogsteeg, de Secr. Varkevisserstraat en het Gasthuishof voordat zij een aantal jaren geleden in Huize Salem introk. Vanwege de verbouwing daar woont zij nu tijdelijk in het complex aan de Waterboslaan in Rijnsburg. 'Ik wordt hier goed verzorgd hoor', vertelt zij met een tevreden blik. Maar toch hoopt ze weer naar Katwijk terug te keren als de verbouwing van Huize Salem gereed is.

Katwijk, dat Cornelia in de loop der jaren heeft zien veranderen maar er toch weer graag naar terug keert.

Komt er nog een jaartje bij? Lief glimlachend: 'Nou ja hoor, er kan nog wel een jaartje bij'. Een speciaal recept om er nog een jaartje bij te doen kent zij niet. Het is iemand gegeven of niet.

Fancy fair wordt 'All USA'

Wilbert n De fancy fair van De Wilbert sluit zich dit jaar graag aan bij het thema van de feestweek. Daarom is het 'All about the USA' op 31 augustus. Vanaf 9.00 uur is iedereen welkom om een gokje te wagen, iets moois te kopen bij de kraampjes, of om met een hotdog of iets lekkers van de All American BBQ te luisteren naar muziek in de sfeervolle binnentuin

Natuurlijk zullen alle vertrouwde elementen niet ontbreken tijdens de fancy fair. Het razend spannende enveloppenspel, de fleurige bloemen- en plantenstand, 2e hands kleding, het populaire Rad van Avontuur met mooi prijzen, de curiosa en niet te vergeten de loterij waar ook iets te winnen valt, waaronder de befaamde scooter. Het staat dit jaar allemaal weer op de agenda.

Ook de kinderen zal het aan niets ontbreken met de suikerspin- en popcornmachine, het springkussen, het schminken en andere spellen om het kinderfeest compleet te maken.

De opbrengst van de fancy fair komt geheel ten bate van het organiseren van recreatieve activiteiten voor de bewoners van De Wilbert en het rijdend houden van de rolstoelbussen.

Om 15.30 uur wordt de dag afgesloten met de trekking van de loterij. Loten voor de loterij zijn vooraf verkrijgbaar bij de receptie en bar in De Wilbert. De uitslag van de loterij is vanaf 2 september te vinden op de website van Marente.

Promotieconcert JazzKatz bij DUNAatelier

JazzKatz speelt op 20 augustus in het DunaAtelier. | Foto: PR

Jazz n In Katwijk is veel aandacht voor popmuziek en metal, maar heel weinig voor jazz. Die leemte vult de Katwijkse groep JazzKatz op. De instrumentale vijfmansformatie geeft op dinsdag 20 augustus om half acht 's avonds een promotieconcert op het terrein naast het DUNAatelier. Bijwonen is gratis.

"We willen jazz meer bekend maken, laten zien dat jazz heel leuk is en helemaal niet saai en stoffig, zoals sommige mensen denken", zegt altsaxofonist Rianne de Vreugd. "Jazz is veel meer dan opeenvolgende warrige nootjes. Jazz is veel vrijer dan popmuziek waar je je als muzikant veel meer moet houden aan je bladmuziek. Bij jazz heb je een akkoordenschema en daarnaast ben je tijdens solo's vrij om te spelen wat je op dat moment wilt spelen. Om jazz te promoten spelen wij een breed scala aan jazzmuziek. Zelf vind ik jazz superleuk, vooral de interactie met het publiek. "
JazzKatz speelt cooljazz en daarnaast blues en een beetje rock & roll. De bandleden zijn gemotiveerde hobbyisten. De groep bestaat naast Rianne de Vreugd uit de instrumentalisten Jaap van der Plas (bas), Tinus de Vreugd (tenorsax en vader van Rianne), Gijs van der Plas (drums) en Jeroen Krah (toetsen). In de huidige bezetting speelt JazzKatz nu twee jaar. De groep treedt vooral op in Katwijk en omgeving. Daar willen de bandleden graag verandering in brengen. De formatie repeteert wekelijks in het DUNAatelier. Katz in JazzKatz is een samentrekking van Katwijk aan Zee.
Wie het gratis promotieconcert wil bijwonen is dinsdag 20 augustus om 19.30 welkom bij het DUNAatelier aan de Boulevard Zeezijde ter hoogte van de Vuurbaak en naast het voormalige restaurant De Zwaan.

Gesprek over de hemel met Henk Binnendijk

hemel n Op vrijdag 6 september beleggen Boekhandel Het Baken Katwijk en Uitgeverij KokBoekencentrum een avond met Henk Binnendijk. Hij zal spreken over de hemel.

Tijdens de bijeenkomst komen allerlei vragen over de hemel aan bod. Wie kan hier beter over vertellen dan de auteur van het boek Hoe ziet de hemel eruit? Tijdens deze avond ontvangt Henk Binnendijk het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek en kan het publiek met hem in gesprek gaan.

Toen Henk Binnendijk een interview had voor GrootNieuwsRadio met Jorieke, vroeg zij hem iets over de hemel. Toen zei zij heel abrupt: Hoe ziet de hemel eruit? Henk antwoordde net zo snel: 'Dat weet ik niet.' En hij zweeg. Maar Jorieke hield de microfoon bij zijn mond en zei ook niets. Hij moest wel verder gaan. Toen ging Henk praten en achteraf bleek dat hij een half uur over de hemel had gesproken. Dat maakte iets in hem wakker. Later kwamen er nog een paar dingen bij waardoor hij dacht: Ik denk dat het de bedoeling is van de Here God dat ik over de hemel ga schrijven.' En zo geschiedde… vrijdag 6 september vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Plaats: Tripodia, Hoornesplein 155. Alle belangstellenden zijn welkom. Toegang gratis. Graag aanmelden via promotie@kokboekencentrum.nl of via de Facebookpagina van Boekhandel Het Baken Katwijk. Onder de aanmelders wordt een boekenpakket van Henk Binnendijk verloot. | Foto: PR

Jong talent in zomerserie Bätz

Orgel n Niemand minder dan een echt jong talent komt dinsdag 20 augustus naar de Vredeskerk aan het Baljuwplein om een orgelconcert te verzorgen op het historische Bätzorgel: Gert van Hoef, organist te Voorthuizen.

Op het programma staan o.a. werken van van Hoef/ J.S.Bach/ G.Fr.Händel/ S.Karg-Elert ( Nun danket alle Gott/ Suite Gothique incl. Toccata van Boëllmann/ Humoreske A. Dvorak/Fantasie J.Zwart Ps. 24/ Waltz No.2 uit Suite 2 Shostakovich/ Allegro A. Maily/ Improvisatie met samenzang "Hoe groot zijt Gij".
De toegang bedraagt € 7,50.Kinderen tot met 14 jaar gratis. Parkeren Boulevard 4 min.

Het concert vangt aan om 20.15 uur. In de Vredeskerk is hij via beamerprojectie te volgen. Na afloop kan men onder genot van koffie napraten in de grote zaal.

Lekker voorlezen bij Zand

Zomerbieb n Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje! Dit jaar trekt de bibliotheek erop uit voor een gratis voorleesavontuur op locatie. Grandcafé aan zee Zand, gelegen op het strand tegenover de vuurtoren, geeft Bibliotheek Katwijk deze zomer plek om een leuke voorleesactiviteit uit te voeren. Jonge kinderen kunnen gezellig aanschuiven op woensdagmiddag 21 augustus tussen 15.00 en 15.45 uur bij Zand tegenover de Vuurbaak.

Op 21 Augustus staat het prentenboek 'De kleine walvis' centraal. In dit Prentenboek van het Jaar 2017 gaat het over het jongetje Boy die aan zee woont. Op een ochtend vindt Boy een kleine walvis op het strand. Hij neemt de walvis mee naar huis. Eindelijk heeft hij een vriendje. Maar walvissen kunnen niet leven in een badkuip...
Een geweldig verhaal dat ook nog eens op een bijzondere manier worden voorgelezen: soms met behulp van een zogenaamde voorleestas of met het voorleeskastje (waardoor alle kinderen het verhaal gelijk kunnen meekijken). Na afloop van het verhaal is er nog een kleine knutselactiviteit voor de kinderen.

VVSB straft fouten van Rijnvogels genadeloos af

FC Rijnvogels kon het niet bolwerken tegen VVSB in de oefenwedstrijd van afgelopen zaterdag. | Foto: PR

Voetbal n Na twee goede oefenwedstrijden waarin de Rijnvogels FC Lisse en Katwijk een nederlaag toebrachten staat het nu met beide benen weer op de grond. Tegen Derde divisionist VVSB ging het in de tweede helft finaal onderuit. Met de hand in eigen boezen stekend kan het concluderen dat nonchalance en de verdedigende taken slecht uitvoeren tot deze blamerende nederlaag leidden.

Aan oefenwedstrijden vooraf gaand aan een nieuw seizoen kunnen nimmer conclusies worden verbonden. Het is voor de trainers zoeken naar de juiste formatie.

Namens de Vogels had trainer Jimmy Simons in de eerste helft een team staan dat in de ogen der velen weleens grotendeels het startende team voor het nieuwe seizoen zou kunnen zijn. Ondanks dat Max van Steen en Niek Ossevoort door blessures ontbraken maar Simons weet uit ervaring wat hij aan deze mannen heeft. Hij kan ze weer inpassen in het team dat in het eerste bedrijf minimaal de evenknie van de Noordwijkerhouters was.

Na de thee ging het echter faliekant mis. De terechte wisselingen om zoveel mogelijk spelers in het oefenproces te betrekken pakte dit keer niet goed uit. Het liep niet meer zo lekker als in hete eerste bedrijf. Een eerste fout werd door Feliciano Uscheh (ex-IJsselmeervogels) simpel afgestraft. Het bleek voor de bezoekers een opmaat om de touwtjes in handen te nemen. De gewijzigde vogeldefensie bleek na de rust niet meer over de kalmte en het overzicht te beschikken als voordien.

Daar waar in het eerste bedrijf er nauwelijks kansen werden weg gegeven was het in kot tijdsbestek prijsschieten na de vroege achterstand. Lloyd van der Wilden kreeg de vrije ruimte en schoot nummertje twee langs Arie van der Niet.

Kort daarna was het dezelfde spits die een volgende fout in de gammele vogeldefensie afstrafte en binnen no/time was het Wout Heemskerk was het die ook weer dankbaar een cadeautje in ontvangst nam. Doelman Arie van der Niet was niet bij machte om de zwak ingeschoten bal te pareren.

Dat Glenn van Geldrop kort voor het scheiden van de markt de vijfde treffer noteerde maakte de zaak voor de thuisclub alleen nog maar pijnlijker. Een lesje geleerd. Geleerd hoe nonchalance wordt afgestraft en je verdedigende taak niet goed uitvoeren tot een nederlaag leidt. Een nederlaag die er voor de thee beslist niet had ingezeten omdat het duel volkomen in balans was en de gastheren al vroeg een mogelijkheid kregen om de score te openen. Een flipperkastsituatie voor het Noordwijkerhoutse doel via een inzet van Jaap van Duijn en Arno Dijkstra werden grabbelend door doelman Michael de Leeuw en de paal genivelleerd. Een tweede mogelijkheid voor de thuisclub om de score open te breken strandde op de baal na een fraai gekrulde vrije trap van Jaap van Duijn. Ook de VVSB-voorwaartsen wisten de touwen achter een degelijk keepende Jeffrey Verkerk niet te vinden en derhalve brak de rust met een brilstand aan.

Dat het uiteindelijk een 0-5 nederlaag zou worden is hierboven reeds omschreven.

Traditioneel feestweekconcert vol variatie in de Dorpskerk

concert n Het feestweekconcert in de Dorpskerk is inmiddels een begrip. Vele lokaal en landelijk bekende muzikanten verleenden in eerdere edities hun medewerking. Steevast kan het concert rekenen op een groot en warm publiek. Het feestweekconcert vindt plaats op woensdag 29 augustus en begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur.

Dit jaar treedt het Hollands Christelijk Mannenkoor op. Dit gerenommeerde mannenkoor telt momenteel 130 leden en staat sinds 1989 onder de bezielende leiding van dirigent Arjan Breukhoven. Ook werken het koperkwartet Amazing Brass, bestaande uit twee trompettisten en twee trombonisten, de sopraan Jacomina van der Plas en organist Arjan Wolfswinkel mee. Het programma heeft alle ingrediënten in zich voor een zeer geslaagde avond waar je absoluut bij geweest moet zijn. Naast geestelijke muziek klinkt klassiek en populair repertoire.
Kaarten à € 8,00 inclusief een consumptie zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bike Totaal Luyten Achterweg 22, KlusWijs Wassenaarseweg 15, Chr. Boekhandel Het Baken, Secr Varkevisserstraat 37 en De Roskam Turfmarkt 2.

Wandelen in Berkheide

Duinen n Woensdagavond 14 augustus organiseert het IVN regio Leiden alweer de laatste zomeravondwandeling van dit jaar door het prachtige duingebied Berkheide, gelegen tussen Katwijk en Wassenaar. De wandeling start om 19:30 uur bij de Soefitempel en duurt ca. 2 uur. Diverse gidsen nemen u mee en vertellen onderweg over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers en over andere sporen die in de loop der eeuwen achter zijn gelaten. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en als u geluk heeft ziet u onderweg misschien wel een ree of een vos. Kom zo mogelijk op de fiets. Neem een jas of trui mee, het kan 's avonds al flink afkoelen. De wandelingen zijn gratis.

Expositie Fotogroep

amateurs n Deze maand tot en met 29 augustus is er in het gemeentehuis van Katwijk een groot aantal foto's te bewonderen van Fotogroep Katwijk. De fotogroep is een bekende in het gemeentehuis, want al eerder hebben zij hier exposities gehad. De exposities bestaan vaak uit foto's die met elkaar te maken hebben. Ook deze keer zijn veel verschillende foto's te zien die allemaal verbonden zijn met één thema.

Fotogroep Katwijk bestaat uit een groep amateurfotografen. Sinds 1987 delen zij hun hobby met elkaar en komen ze elke week bij elkaar. Het doel is om steeds beter te worden door van elkaar te leren. De leden hopen dat ze met het diverse fotowerk dit keer opnieuw een interessante expositie hebben samengesteld.

U bent van harte welkom om de expositie te komen bekijken. De foto's zijn te zien van maandag tot en met vrijdag tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, aan de Koningin Julianalaan 3 in Katwijk.

Halve van Katwijk

sportief n De Halve (marathon) van Katwijk wordt dit jaar voor de 37ste keer georganiseerd, op zaterdag 28 september. Deze editie kent vier reguliere hardloop- en wandelafstanden; de Halve Marathon, 15 km, 10 km en 5 km. Daarnaast wordt er een Kidsrun georganiseerd met drie hardloopafstanden: 1 km, 2 km en dit jaar voor het eerst een 3 km afstand voor de jeugd in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar.

Bedrijven en instellingen kunnen sportief voor de dag komen en het belang van een gezonde levensstijl ondersteunen met deelname aan de Businessrun. Het parcours van de Halve van Katwijk voert door het natuurschoon van Nationaal Park Hollandse Duinen, het Panbos (21 en 15 km), strand en de authentieke Boulevard van Katwijk. Niet voor niets wordt de Halve van Katwijk ook wel de mooiste halve marathon van Nederland genoemd.

De inschrijving van dit hardloop- en wandelevenement is in april van start gegaan. Voor meer informatie en inschrijven: www.halvevankatwijk.nl

'The party is over now'

‘Ach wat is een feessie zonder polonaise? ’t Is net als een slaatje zonder mayonaise’ zong Johnny Jordaan. Hoogtepunt voor de mensen met een beperking.

Een week lang voor elk wat wils tijdens het Noordzee Zomer festival. Een zeer gevarieerd programma bracht weer velen van jong tot oud op de been.

Actief mee doen of gewoon genieten. Genieten van de muzikale optredens met een gele rakker in de hand. Bijkletsen met Jan en alleman. Een sociaal gebeuren.

Het optreden van Samantha Steenwijk was ‘steengoed’.
Rechtop in de wind. Wie het snelst is die wint.
Altijd een schattig gezicht, al die jonge schatgravertjes.
Deze Katwijkse rijzende sterren zongen de sterren van de hemel.
‘Zullen we er nog eentje doen? Nou daar komt ie dan’.
Jonge bouwvakstertjes op zoek naar de juiste materialen.
Nooit bang geweest voor grote spinnen.
‘Maid wies ben je an ’t skildere? Hoe hiet-ie?’
‘Zalle we ’t nog een keertje over doen?’

Jammer dat Jan de Wind roet in het eten blies en het touwtrekken in de branding geen doorgang kon vinden. Voor het overige kon de organisatie weer met voldoening terug blikken op een geslaagd evenement.

Foto's en tekst: Piet van Kampen

Storm maakt van Flower Parade een uniek indoorevent

De kunstschilder aan het werk. | Foto: Carin van der Spijk-Kralt

n Dirk Hogervorst: 'Veiligheid gaat boven alles'

corso n Toen weerman Piet Paulusma begin dit jaar door de organisatie van de Flower Parade gevraagd werd om de 74ste editie te openen, vroeg hij hen 'Weten jullie wel waar je aan begint?'

Door Carin van der Spijk-Kralt

Dat heeft de organisatie inderdaad geweten om deze weerman van SBS6 de Flower Parade officieel te laten openen. Er was storm op komst en dat zou het weerbeeld van zaterdag 10 augustus bepalen.

zomerstorm

De voorspellingen kwamen uit en daardoor gaat de 74ste editie van de Flower Parade, met als thema 'Beroepen', de boeken in als het eerste indoor bloemencorso van de wereld.

Namens het bestuur van de Flower Parade liet voorzitter Dirk Hogervorst tijdens de officiële opening vorige week vrijdagmiddag weten dat het weer de organisatie erg heeft bezig gehouden. 'Vanwege de aangekondigde zomerstorm, met windkracht 8 of 9, hebben wij een aantal scenario's uitgewerkt. Een daarvan is om de route gewoon te rijden, maar de Boulevard in Katwijk te mijden vanwege de rukwinden. Ook is de kans zeker aanwezig dat de bloemenstoet niet naar buiten gaat en dat we het feest binnen in de veiling voortzetten. Natuurlijk hopen we dat we gewoon de routes kunnen rijden. Maar veiligheid gaat boven alles', aldus Hogervorst die namens de organisatie liet weten dat zaterdagochtend om 8.00 uur het definitieve besluit wordt genomen.

Trots

Namens de gemeente sprak loco burgemeester Gerard Mostert zijn trots uit over dit evenement: 'Het is een landelijke visitekaartje voor de gemeente, maar ook een Rijnsburgse traditie', aldus Mostert die als kind al betrokken was bij het bloemencorso. 'Als kleine jongen zetten wij al de stoelen buiten in de Witte de Withstraat in Rijnsburg om de versierde auto's en praalwagens te bekijken. Ook als muzikant van de Flora Band ben ik deelnemer van de Flower Parade. Het is een feest voor ons allemaal. Rijnsburg blijft ook op deze manier de wereld in bloei zetten'.

Elfstedentocht

In z'n camping outfit, spijkerbroek en T-shirt, sprak weerman Piet Paulusma op zijn eigen wijze. 'We weten dat het extreme weer doorgaat. Maar wat we nog niet zeker weten is waardoor dit komt. Men denkt dat CO2 de oorzaak is. Maar of dit zo is, daar zijn de meningen over verdeeld. Wat we wel zeker weten is dat de opwarming van de aarde doorgaat. Maar ook dat er nog wel een keer een Elfstedentocht komt. Wij zijn een land van tradities, zoals deze Flower Parade, en dat is fantastisch'. Tot slot liet Paulusma weten dat het weer tijdens de Flower Parade eigenlijk best wel mooi wordt: zo'n 23 graden en een zonnetje. Alleen de wind zal ons waarschijnlijk parten gaan spelen.'

Prijzen

Vervolgens maakte Dirk Hogervorst de verschillende prijzen bekend. De vakjury kende de mooiste personenauto toe aan Rotoflowers, door arrangeur Ger van Dijk die ook de Bindersprijs ontving. De vakjury kende de mooiste praalwagen BABS toe aan de gemeente Katwijk, van arrangeur Ernst van Woerkom. De publieksjury vond de mooiste auto van aangeboden door Louwman Noordwijk, van arrangeur Judith de Frankrijker. Praalwagen 'Veredelaar', van Van Egmond Lisianthus met als arrangeur Astrid van der Berg, werd als mooiste beloond. De mooiste muziekwagen was de Bietskar gearrangeerd door Christa Snoek.

We blijven binnen

Waar de organisatie van de Flower Parade bang voor was, kwam uit. Zaterdag morgen werd bekend gemaakt dat de Flower Parade niet de straat op gaat. De organisatie en gemeenten vinden het niet verantwoordelijk om te gaan rijden. Het is voor de eerste keer dat het feest niet doorgaat. 'Heel erg jammer, maar het moet wel veilig kunnen. De decoraties moeten windkracht 6 kunnen weerstaan, maar het lijkt erop dat er meer wind komt te staan. De mensen moeten dus naar ons toe komen, in plaats van dat wij naar de mensen', aldus voorzitter Dirk Hogervorst.

Het corsofeest werd daarom in de veiling voortgezet. Tussen 13.00 en 19.00 uur kon men alle wagens binnen bekijken. En dat heeft men gedaan. Velen wisten de veilinghal te vinden. 'Natuurlijk is het mooi om de stoet rijdend te bekijken. Maar dit heeft ook wel wat. Je hebt nu alle tijd om leuke foto's te maken', aldus een van de bezoekers. Een andere fan van het bloemencorso: 'Ik vind het een moedig en dapper besluit van de organisatie. De enige juiste beslissing. En zeg nu zelf, het is toch super gezellig hier in de veilinghal.'

Zondagmorgen verliet de bloemenstoet alsnog de veiling richting Noordwijk. Op de Boulevard trok de Flower Parade weer veel bekijks (zie foto hieronder).


Doe mee met de burgerschouw

Omgeving n Wat vindt u van uw leefomgeving? Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Dit is uw kans om uw leefomgeving samen met de gemeente te evalueren.

Bij de burgerschouw meet u de kwaliteit van de openbare ruimte in woongebieden, winkelcentra en bedrijventerreinen. Samen met andere bewoners geeft u cijfers over allerlei zaken in de openbare ruimte, zoals de stoep, de lantaarnpalen of hoe netjes het is in de wijk.

Door de burgerschouw kan de gemeente het kwaliteitsniveau van het beheer en het onderhoud van de openbare ruimte meten en zien hoe dit zich ontwikkelt.

De jaarlijkse burgerschouw wordt gehouden tussen 30 september en 18 oktober 2019 en neemt ongeveer drie uur van uw tijd in beslag.

In totaal beoordeelt u 6 tot 8 plekken op onderdelen als zwerfafval, hondenpoep, straatmeubilair en het groenonderhoud. Een medewerker van de gemeente Katwijk gaat tijdens de wijkschouw mee om de resultaten vast te leggen.

Wilt u meedoen aan de burgerschouw of wilt u meer informatie? Dan kunt u via de mail contact opnemen met de managementassistenten van afdeling Beheer en Vastgoed: mabenv@katwijk.nl.

Bij aanmelding graag uw contactgegevens vermelden en aangeven in welke wijk u wilt schouwen.

Bloemetjes binnen

Voor het eerst in de historie moest de Flowerparade worden gecanceld. Een noodzakelijk besluit vanwege het onstuimige weer. Dus dit keer niet de bloemetjes buiten gezet, maar binnen in de hal van Royal Flora Holland te bewonderen. Ook daar wisten duizenden bezoekers ze te vinden. | PvK

Flower Parade

DrieKerkenLunch met een Oranje Tintje

De Katwijk-binse kerken staan open voor de lunch en meer op zondag 25 augustus. | Foto: PR

Op zondagmiddag 25 augustus wordt in Katwijk aan den Rijn de DrieKerkenLunch gehouden. In samenwerking met de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn worden de deuren van de H. Joannes de Doperkerk, de Dorpskerk en de Open Hof Kerk wijd open gezet voor maximaal honderd belangstellenden. In elke kerk is er na de ontvangst een korte boeiende activiteit waarna de rest van het uur er van een lunch kan worden genoten.

Kees Ouwehand, voorzitter van de werkgroep die dit samen met de werkgroep voorbereidt: "Zo gaaf om te zien hoe zo'n eerste ideetje van vorig jaar meer en meer groeit. Wat is er niet leuker dan eens te kijken bij 'de buren' aan het begin van deze Najaarsfeesten waar we in Kattuk Binnen vaak schouder aan schouder staande met elkaar alles beleven? Toch starten we deze eerste keer met maar drie groepen van 33 belangstellenden. Je moet immers ergens beginnen."        

De ontvangst is vanaf 12.30 uur en het afscheid vanaf 16.45 uur in De Roskam. Om 12.50 uur loopt elke groep. De belangstellenden worden bij binnenkomst in De Roskam lukraak over de groepen verdeeld, met begeleiders naar hun eerste kerk waar ze van 13.00 tot 13.45 uur verblijven. Dan is er de wandeltocht naar de tweede kerk en na de derde kerk is het elkaar ontmoeten 'onder het genot van' in De Roskam. Ouwehand: "In elke kerk is er een gedeelte van de lunch. Maar ook de activiteit in elk kerkgebouw is heel bijzonder. In de feestgids van de OV kunt u er zeker meer over lezen en zien."

"We willen met deze unieke Oranje-activiteit juist het onbekende bekend maken. Om de onkosten te bestrijden vragen we € 5,- p.p. en kinderen tot tien jaar mogen gratis deelnemen". De honderd kaarten zijn t/m woensdag 21 augustus te koop bij Bike Totaal Luyten en Bakker Roodenrijs.

Rustige periode

Arie Twigt heeft een rustige zomer. | Foto: PR

Arie Twigt is een 19-jarige rolstoelbasketbalspeler uit Katwijk en woont op Papendal. Op het sportcomplex van Papendal traint Arie wekelijks met het Nederlands Team en in het weekend speelt de basketballer wedstrijden voor Only Friends uit Amsterdam. In deze blogpost vertelt Arie over zijn avonturen op Papendal en daarbuiten! Zijn belevingen schrijft hij op voor de Dirk Kuyt Foundation, zij ondersteunen hem in zijn weg naar de Paralympische Spelen in 2020.

'In mijn vorige blog eindigde ik met het verhaal dat ik helaas niet bij selectie zit voor het EK in Polen, dus ziet mijn zomer er helaas anders uit dan verwacht en heb ik het nu wat rustiger dan normaal. Buiten de toernooien om train ik nog wel gewoon mee met het Nederlands herenteam en eerlijk gezegd vind ik dat wel lekker. Zo blijf ik fit en behoud ik mijn conditie.

Het EK rolstoelbasketbal (heren) wordt van vrijdag 30 augustus t/m zondag 8 september gespeeld in Walbrzych (Polen). Nederland zit in de poule bij Frankrijk, Israël, Rusland, Spanje en Turkije. Mochten jullie het leuk vinden om het Nederlands herenteam tijdens het EK te volgen, hier bij de link naar de site: https://www.ecma209.pl/en/schedule/
Wat Nederland gaat doen? Het blijft lastig om dit in te schatten, we hebben een goede voorbereiding gehad, maar speelden een aantal wedstrijden niet zoals we zouden moeten doen. We kunnen beter en ik hoop dat ze dat tijdens het EK laten zien en dat ze met een medaille thuis komen! Als dit niet lukt hoop ik dat ze bij de eerste vier eindigen, want alleen dan plaatsen we ons voor de Paralympische spelen in Tokyo 2020!

Zoals jullie weten woon ik nog thuis, maar verblijf ik sinds twee jaar doordeweeks op het CTO (Centrum Topsport en Onderwijs) Papendal in Arnhem. Daar trainde ik twee keer per dag en ging ik tussendoor naar school. Ik had daar een eigen kamer. Maar omdat ik eerder dit jaar een aanbod heb gehad van Gran Canaria ga ik daar in september naar toe om mee te spelen in de Spaanse competitie. Dus is mijn contract op het CTO niet verlengd en hebben wij eind juli mijn kamer leeggehaald en de sleutel ingeleverd. De twee jaar op het CTO zijn echt snel voorbij gegaan. Ik heb daar veel geleerd en een hele mooie tijd gehad.

De komende twee weken ga ik dus gewoon nog lekker door met trainen, maar ga ik me ook alvast een beetje voorbereiden op mijn vertrek naar Gran Canaria. Mijn nieuwe avontuur komt steeds dichterbij en ik heb er zin in! Verder ga ik proberen te genieten van de zomer en mijn vrije tijd. Mijn favoriete games spelen op de PS4, af en toe een terrasje pakken en natuurlijk tussendoor lekker een balletje gooien.'

Jong geleerd…

Je kunt niet jong genoeg beginnen met helpen het milieu schoon te houden. | Foto en tekst: Gieny van Asten-Westra

Opgejut n Afgelopen week was er de landelijke Beach Clean Up waar natuurlijk Katwijk ook aan meedeed. Het ging erom de hele kustlijn afvalvrij te maken. Van de Waddeneilanden tot aan de Zeeuwse stranden gingen veel jutters de boer op. Omdat het vakantie is heb ik mijn kleinkinderen te logeren. Om ze bekend te maken wat afval met het milieu doet, heb ik ze natuurlijk meegenomen om afval te jutten. Gelukkig vonden ze buiten de troep om ook nog dingen van hun gading. Maar het eerste wat mijn kleindochter zag liggen was een volle luier! Niet te geloven toch? Er staan zoveel afvalbakken en nog neemt men niet de 'moeite' om het afval daarin te deponeren. Hoe makkelijk kan het zijn. Je loopt het strand op en neemt een papieren zakje, wat bij iedere strandopgang hangt, mee. Je gaat van het strand af en gooit het in de bak! Opgeruimd staat netjes!

Workshops voor kinderen in het DUNAatelier

schilderen n Elke woensdag t/m woensdag 28 augustus worden er door de Kunstvereeniging Katwijk weer workshops voor kinderen tussen 6 en 12 jaar gegeven.

Bij mooi weer gaan we naar buiten, maar als het weer wat minder goed is, kan er binnen worden geschilderd. We starten om 10.00 en stoppen om 11.30 uur, er wordt les gegeven en je krijgt je eigen werkstuk na afloop mee naar huis.
Het is handig om oude kleren aan te doen, zodat het niet erg is als je een beetje knoeit met verf.
De kosten zijn € 7,50 per kind, inclusief het materiaal, wat drinken en snoep. Voor alle workshops kun je je opgeven in het DUNAatelier of via www.schilderenaanzee.nl, via kunstvereenigingkatwijk@gmail.com en telefonisch: 06-17210202.

Spreekuur Dunavie en TSO

Samen n De afgelopen tijd krijgt het Team Sociale Ondersteuning steeds vaker te maken met deze vragen en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarbij blijkt dat ouderen vaak niet ingeschreven staan bij Woningnet Holland Rijnland. Inschrijven gaat tegenwoordig via de computer en dat is voor sommige ouderen een drempel. Ook zijn er niet altijd familieleden of bekenden die hen daarbij kunnen helpen. De sociaal werkers van Team Sociale Ondersteuning houden regelmatig duo spreekuren samen met de seniorenmakelaar van Dunavie, om vragen van ouderen met hun kinderen/mantelzorgers over wonen te beantwoorden. Belangrijk onderdeel hierbij is het aanbod van huurwoningen voor ouderen en de mogelijkheid om direct te kunnen inschrijven bij Woningnet Holland Rijnland. Er is weer een gezamenlijk spreekuur op woensdag 28 augustus tussen 10.00 en 12.00 uur in de huiskamer van het Team Sociale Ondersteuning in de Burgt, Burg. Koomansplein 1 te Rijnsburg.

Hitte spelbreker Kamp Leusden: 'Met alle kinderen gaat het goed'

Extreme hitte was de oorzaak dat het jaarlijks Kamp Leusden moest worden afgebroken. | Foto: pr Foto: pr

zomerkamp n Jullie zijn stuk voor stuk allemaal ongelooflijke toppers en hele mooie parels. Wat hebben jullie enorm goed gehandeld... en wat is het fantastisch om als ouders te zien hoe jullie er zijn voor alle kids.'

Dit is een van de vele dankbare reacties die ouders van kinderen gepost hebben op de Facebookpagina van Kamp Leusden. Dit naar aanleiding van het vroegtijdig beëindigen van het jaarlijkse Kamp Leusden, waar vorige week donderdag een groot aantal kinderen onwel is geworden door de extreme hitte.

Voor Jaap de Mooij was dit het 54ste zomerkamp in Leusden. Hij is zich rot geschrokken van wat er gebeurde. 'Ik heb dit in al die jaren nog nooit meegemaakt.' Donderdag 25 juli gaat de boeken in als een van de warmste dagen ooit. Tijdens het dagelijkse rustuurtje ging het mis.

Jaap de Mooij: 'De kinderen lagen niet in hun tenten, maar op matjes in de schaduw. Maar ook daar was het te heet. Het ene na het ander kind meldde zich bij de leiding dat het zich niet goed voelde. Medisch personeel ter plaatse zag steeds meer kinderen onwel worden en schakelde 112 in.

De hulpdiensten schaalden vervolgens razendsnel op en laten meerdere ambulances en zelfs de traumahelikopter aanrukken. Uiteindelijk zijn 29 kinderen naar het ziekenhuis gebracht.'

De organisatie besloot om alle ouders te bellen, berichten en filmpjes op social media te plaatsen en lokale media in te schakelen. Op deze manier werden de thuisblijvers in Rijnsburg op de hoogte worden gehouden van de actuele situatie.

Later op deze 'bad-day' besloot de leiding het kamp te beëindigen. Nadat de 200 kinderen aan het begin van de avond eerst gezamenlijk hadden gegeten om bij te komen van alles wat er eerder gebeurde, vertrokken de kinderen met vier bussen naar Rijnsburg.

Met nog 29 graden op de thermometer stonden op het terrein van FloraHolland de ouders, verzorgers, opa's, oma's, broertjes en zusjes te wachten.

Even na elf uur arriveerden de vier bussen met de kinderen uit Leusden weer in het vertrouwde Rijnsburg.

Nadat Jaap de Mooij eerst de ouders toesprak over de gang van zaken deze dag, mochten de kinderen de bus uit. Ook wethouder Corien van Starkenburg was aanwezig om eventuele vragen te beantwoordden.

De vrijwilligers en de wethouder vertrekken vervolgens naar De Roskam om na te praten en om even tot rust te komen. Ook voor hen was het een heftige middag.

'Jammer dat we de laatste kampavond hebben gemist', laat een van de kinderen weten.

Uit n DE KATWIJKSCHE POST VAN DONDERDAG 1 AUGUSTUS

Uit de krant van donderdag 1 augustus

Negentigjarige zwemster verrast in Aquamar

verrassing n Zoals elke ochtend tegen half negen stapte zij zwembad Aquamar binnen. Keurig met de auto door Arie Kuijt gebracht. Woensdag 24 juli wachtte er haar echter een verrassing want zij werd zingend door een aantal dames uit haar zwemgroepje onthaald. 'Wat is dit nou allemaal?' vroeg Annie Paauw verbouwereerd maar lachend. 'Ik waardeer dit heel erg'.

Door Piet van Kampen

Annie werd deze dag 90 jaar. Arie Kuijt, de man die haar al vijf jaar lang elke dag vanaf haar woning in de Driehoek naar het zwembad heen en weer rijdt wist dat de nog vitale vrouw jarig zou zijn. Hij liet dit 'uitlekken' aan de –inmiddels vaste- zwemmaatjes geworden Anja, Trijnie, Gerda en Ans. Gevolg: de vocale ontvangst in Aquamar. Even van de prettige schrik bijgekomen zijn er een paar minuten om iets over haar zwemleven te weten te komen.

Watervrees

'Ik had altijd watervrees maar mijn kinderen gaven mij een inschrijfkaart voor zwemles. Toen moest ik wel. Dat was 30 jaar geleden en in 1992 ben ik afgezwommen. Nu zwem ik elke ochtend en ik heb er geen spijt van gehad. Nu ben ik niet meer te houden' grapt zij olijk. In het water leerde zij haar maatjes kennen waarmee zij na het zwemmen regelmatig een ontbijtje met hen neemt. Het is een vrolijk stel bij elkaar. 'Wij zijn hun bonusdochters' lacht Gerda.

De 90-jarige wil zo lang mogelijk door gaan. Zij is nog fit en vult haar dagen met een boodschapje doen, een wandelingetje maken, lezen en TV kijken. En natuurlijk haar dagelijkse vroege zwemuurtje. Op naar de honderd? 'Als het aan mij ligt wel'.

'Nu ben ik niet meer te houden'

Op deze pagina wekelijks enkele artikelen uit De Katwijksche Post

Deze week in De Katwijksche Post

• Ode aan Woodstock

• Strandschoonmaker
Lourens ten Hove

• Weerman Piet Paulusma
over Flower Parade

uit de katwijksche post

Elke woensdag en vrijdag

16.00-17.00 uur: True-D Beach Bootcamp Kids bij Willy Zuid, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 5,00. Aanmelden via trude@true-d.nl of katwijkevents@gmail.com
16.00-17.30 uur: Kids Experience golfsurfen bij Surfschool Katwijk, Boulevard Zeezijde 3a. Meedoen kost € 20,00.

Elke zaterdag en zondag

10.00-11.00 uur: Kids en tieners Bootcamp bij Willy Zuid, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 7,50 per ouder. Aanmelden via
trude@true-d.nl of katwijkevents@gmail.com

Woensdag 14 augustus

14.00-16.00 uur: Jeugdactiviteiten in het Natuurcentrum Katwijk, Boulevard.
14.00-14.45 uur: Lezing 'De Batavier' door Ted Polet in Hoofdbibliotheek Katwijk, Schelpendam 1. Vrij entree.
16.00-17.30 uur: Breek de week golfsurfles bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 23,50.
19.00-21.00 uur: Open Huis KNRM. Parkeerterrein De Noordduinen, Noordduinseweg 3.
19.30-21.30 uur: Zomeravondwandeling georganiseerd door IVN. Start bij Soefitempel, Zuidduinseweg 7,
20.00 uur: Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard.

Donderdag 15 augustus

18.30 uur: Full Moon Surf & Yoga bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 27,50.

Vrijdag 16 augustus

• Buitenyoga bij Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg.
10.00-11.00 uur: Yoga at the beach bij Zee en Zon, Boulevard Zeezijde 19.
20.00 uur: Darts Zomerranking in Café The Pocket, Badstraat 38. Meedoen kost € 2,50.

Zondag 18 augustus

10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 12,50.
10.00-11.00 uur: Yoga aan het water bij Strandpaviljoen Zuid, Boulevard Zeezijde 51. Prijs per les is € 9,00.
10.00-16.00 uur: Masterclass plein air-schilderen door Jim Harris bij het DUNAatelier, Duinplein; Boulevard Zeezijde 31. Deelname kost € 50,00 (incl. drankjes en lunch).

Dinsdag 20 augustus

10.00-12.30 uur: Workshop Collages maken voor volwassenen in Hoofdbibliotheek Katwijk, Schelpendam 1. Meedoen kost € 17,50 .
13.00-21.00 uur: Toeristenmarkt 2019 op en rond het Andreasplein. Thema: Kunst in Katwijk
20.15 uur: Jong talent Gert van Hoef in populaire Bätzconcertreeks. Vredeskerk Katwijk, Baljuwplein 1. Entree € 7,50.

Woensdag 21 augustus

14.00-16.00 uur: Jeugdactiviteiten in het Natuurcentrum Katwijk, Boulevard.
16.00-17.30 uur: Breek de week golfsurfles bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 23,50.
19.00-21.00 uur: Open Huis KNRM. Parkeerterrein De Noordduinen, Noordduinseweg 3.
20.00 uur: Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard.

Vrijdag 23 augustus

• Buitenyoga bij Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg.

12.00 u: Kindercorso; Flower Parade; Terg mij niet; RTV Magazine; 18.00 u: Kindercorso; Flower Parade; Terg mij niet; RTV Magazine; 21.30 u: Kindercorso; Flower Parade; Terg mij niet; RTV Magazine.

Woensdag 14 augustus
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek;

Donderdag 15 augustus
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;

Vrijdag 16 augustus
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;

Zaterdag 17 augustus
00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 Doordraaien; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 18:00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 Op De Hollandse Toere, Nederlandstalig platenprogramma met verzoeken van luisteraars verzorgd door Coby Boere; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;

Zondag 18 augustus
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 09.30 uur een kerkdienst vanuit de Protestante Gemeente Rijnsburg (Immanuëlkerk); 11.00 Van u wil ik zingen, geestelijk verzoekplatenprogramma Tel: 071-4013551; 13.00 Muziek voor Duizenden, Marien Bos; 14.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rijnsburg; 18.30 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Valkenburg; 20.00 Met de mondhoeken omhoog, cabaret met Gerard Bol; 21.00 Historische Maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;


Maandag 19 augustus
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, Hans Pley; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;

Dinsdag 20 augustus
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Maritiem, een programma met Bas Vlieland; 20.00 Non-stop muziek; 23.00 Muziek voor twee.


Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws. Doordeweeks tussen 07.00 en 19.00 uur op de halve uren en eigen lokaal bulletin. Frequenties: RADIO: Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142. TELEVISIE: Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.