Katwijk Speciaal

14 mei 2019

Katwijk Speciaal 14 mei 2019


Grasshoppers dames zijn kampioen

| Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Basketbal n Het damesteam van Solar-systemen Grasshoppers is er voor de tweede keer op rij in geslaagd om de landstitel naar Katwijk te brengen. Ten koste van Loon Lions, waar drie jaar geleden de finale nog van verloren werd, is de best of five-serie met 3-1 in het voordeel van Grasshoppers geëindigd.

Het sportcentrum van Landsmeer was weer voor een groot gedeelte zwart en geel gekleurd. Een buslading vol enthousiaste en mooi uitgedoste supporters was naar Landsmeer getogen om daar de dames op overtuigende wijze van Loon Lions te zien winnen met maar liefst 30-64.

Mia Hordijk mag de wedstrijd met een driepunter afsluiten alvorens de zaal geel en zwart siert door de confettikanonnen uit het publiek. Uitzinnig van vreugde omhelzen de meiden elkaar en samen met het meegereisde publiek wordt deze prolongatie van de landstitel uitgebreid gevierd op het centercourt van Landsmeer. Ingrid van der Plas neemt de beker opnieuw in ontvangst en benjamin Alissa van der Plas mag het kampioensnetje uit de ring knippen.

Lees verder op pagina 21.

Israël-avond

ontmoetingskerk n Op Vrijdagavond 24 mei november om 19:30u organiseert 'Friends of Beit Moriah' een Israël avond met Aryel Tsion, Int Relations Manager van Beit Moriah en erkend reisgids Israël.

Tsion zal een boeiende en inspirerende lezing over Israël geven aan de hand van plaatsen en actuele gebeurtenissen in Israël met als titel 'Uitverkoren volk, land en plaatsen'.
Aryel Tsion is International Relaties Manager van Beit Moriah, een stichting die educatieve en sociale projecten in Beersheva uitvoert. Voor deze stichting wordt een collecte gehouden. Verder is hij Erkend reisgids voor heel Israël. Hij heeft als specialisatie Bijbels Judea en Samaria
De avond vindt plaats in een zaal van de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg 64.

Slotmiddag COBK

senioren n Op woensdag 15 mei houdt de COBK haar laatste contactmiddag van dit seizoen in Het Anker aan de Voorstraat. Aanvang 14.30 uur. De zaal gaat open o 14.00 uur.

Na de opening door de voorzitter, de heer J. Snoey zal het Chr. Zeemanskoor "Behouden Vaart" voor u zingen. Liederen waar de zee in doorklinkt begeleid door accordeon en banjo gitaar.
De COBK zorgt voor koffie en thee met wat lekkers. Aan het einde van de middag is er een hapje en drankje.

Column n 't Is iet ârs

Duur verlies voor Quick Boys

Het wordt weer een vol programma tijdens het Noordzee Zomerfestival. | Foto: PR

NZF staat als een huis

We willen het ook breder trekken'

Historische film voor Katwijks Museum

Jongeren onder de indruk van bezoek aan Auschwitz

Het Jongerenwerk maakte een trip met jongeren naar Auschwitz. | Foto: PR

n Binnenkort foto-expositie door jongeren

Jongerenwerk n In het kader van vrijheid geef je door, is het jongerenwerk van Welzijnskwartier samen met een groep jongeren naar (onder meer) Auschwitz geweest. De reis werd mogelijk gemaakt door een gift van Fonds1818. Het feit dat wij in vrijheid leven is voor de jonge generaties geheel vanzelfsprekend, maar dat is natuurlijk niet zo. Dat wij keuzes hebben, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie en geaardheid hoort bij Nederland maar dat was 75 jaar geleden wel anders.

We hebben het allemaal geleerd tijdens de geschiedenislessen, maar dan is het nog altijd een ver van je bedshow. Ouderen van de generatie die de oorlogsjaren bewust hebben meegemaakt zijn er bijna niet meer. En de oorlogskinderen, de opa's en oma's, praten er niet veel over. Ook vandaag de dag is er oorlog en onrust in de wereld. Dit veroorzaakt angst, vooroordelen, conflicten en wraakgevoelens. Om er voor te zorgen dat de geschiedenis zich niet herhaald is het belangrijk om ook de jonge generaties echt kennis te laten maken met de gevolgen van die angst, vooroordelen en conflicten.

Een bezoek aan Auschwitz is natuurlijk geen dagje pretpark. De trip naar Polen heeft de groep jongeren inzichten gegeven, zij waren zeer onder de indruk en zeker aangedaan. Om met je eigen ogen te zien op welke schaal haat kan groeien. Dat er miljoenen mannen, vrouwen en kinderen op verschrikkelijke wijze aan hun einde zijn gekomen. En dat alleen omdat zij van Joodse afkomst waren, een ander geloof, levensbeschouwing of politieke voorkeur hadden, in opstand kwamen, homoseksueel of zigeuners waren. De groep jongeren zijn echte ambassadeurs geworden van de vrijheid zodat ook zij het door gaan geven aan hun generatiegenoten en die nog gaan komen.

Foto-expositie

Binnenkort zal er een expositie plaats vinden met foto's van deze trip, gemaakt door de jongeren onder begeleiding van fotograaf Ted Denies. Iedereen die belangstelling heeft voor de expositie is dan van harte welkom. Ook zullen de jonge ambassadeurs aanwezig zijn om met iedereen in gesprek te gaan.

De eerste foto's van de reis naar Polen, gemaakt door een van de jongeren, zijn te vinden op www.kattuk.nl

Noordzee Zomer Festival staat als een huis

Het wordt weer een vol programma tijdens het Noordzee Zomerfestival. | Foto: PR

Nzf n Van vrijdag 2 tot en met zaterdag 10 augustus staat Katwijk weer in het teken van het Noordzee Zomer Festival. Achter de schermen is er volop gewerkt om ook dit jaar een zeer gevarieerd programma uit de hoge hoed te toveren. Sportief, actief, creatief en vooral veel muziek. Vermaak voor jong en oud.

Door Piet van Kampen

Het programma bevat dertig onderdelen en zoals gebruikelijk is de toegang geheel gratis. De bijna honderd vrijwilligers zorgen er voor dat alles weer op rolletjes zal verlopen. De groep sponsors die het evenement al jaren een warm hart toedragen zijn degenen die dankzij hun 'grip uit de knip' samen met de helpende handen het NZF mogelijk maken.


Tweede podium

In samenwerking met café The Pocket vinden er op vijf avonden optredens plaats van diverse bands met verschillende muziekstijlen. Deze sluiten mooi aan op de muzikale spektakels in de feesttent zodat het publiek ook een switch kan maken of later op de avond even van een ander genre muziek kan genieten.

'We willen het ook breder over Katwijk heen trekken. Er kunnen nog meer mensen uit de dorpskernen komen', licht PR man Marco den Engelsman de keuze voor een nog bredere variatie toe.

Hij tipt ook het zomercarnaval voor mensen met een beperking aan. Elk jaar een groot succes in samenwerking met Stichting Jan. Een seniorenmiddag met La Musiquette met een hoog André Rieu gehalte en de Mannen van Katrijn zal zeker goed scoren. Optredens van The great Queen Rats (Queen tribute), ANOUK Replay en Radio U2, Partyband Proost en de H6 tributeband in de feesttent, Bluesband Stones Sessions, Folk The Royal Hillbilly Club, Tribute to Fleetwood Mac in The Pocket, en natuurlijk de Vrienden van Katwijk Live zullen voor de nodige schwung en sfeer zorgen. Full House on the Beach met als topact Vato Gonzalez. Het wordt op zeker een avond met de voetjes van de vloer.

Zoals elk jaar zijn er natuurlijk ook weer volop kinderactiviteiten. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Gezond bewegen bij de Schelp

Fit n Iedere vrijdag wordt er in Buurtcentrum de Schelp van 10.00 tot 11.00 uur een beweegactiviteit georganiseerd. Vrouwen kunnen dan komen sporten onder begeleiding van een medewerkster van de afdeling sport van Welzijnskwartier. Fit en meer energie door een uurtje bewegen voor maar € 2,00 per persoon.

Bewegen is gezond en wat is er leuker dan om dit samen met andere vrouwen te doen! De activiteit is geschikt voor iedereen, jong of oud en van elk niveau. Tijdens de lessen worden er oefeningen gedaan om de conditie en de kracht van het lichaam te verbeteren.

De oefeningen kunnen worden uitgevoerd met een intensiteit die jij zelf prettig vindt. Het doel is dat iedereen op haar eigen niveau deel kan nemen en fitter wordt.
Bewegen bij de Schelp betekent goede begeleiding. Tijdens het sporten wordt er gelet op de correcte uitvoering van de oefeningen en daarnaast word je op een leuke manier gemotiveerd.

Vanaf 09.45 uur is er inloop, de beweegactiviteit start om 10.00 uur. Na afloop is er nog gelegenheid om gezellig na te praten en te genieten van een wel verdiend bakje koffie of thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet Rous, tel. 8894461 of gewoon even langskomen in Buurtcentrum de Schelp, Suurmondstraat 1.

Bingo bij DVS

bingo n Op vrijdagavond 17 mei houdt Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) weer een bingoavond in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51 te Katwijk. Speel mee en maak kans op één van de vele mooie prijzen zoals cadeau- en dinerbonnen en win de jackpot. DVS zorgt voor de koffie, thee en wat lekkers. De zaal is open om 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom.

Historische film voor Katwijks Museum

Henk Binnendijk van De Brug overhandigt de film aan Hans Schonenberg. | Foto: PR

visserijfilm n Onlangs werd door Henk Binnendijk, coördinator bij de Brug Kringloop, de film 'De Nederlandsche haringdrijfnetvisserij' aangeboden aan Hans Schonenberg, voorzitter van het Katwijks Museum.

Bij de Brug Kringloop worden dagelijks grote hoeveelheden gebruikte goederen afgegeven. Daar zitten soms heel bijzondere dingen tussen.

Zo stuitten de medewerkers van de kringloop eind december op een oud Kodak filmblik met daarin een historische documentaire over de Nederlandse haringdrijfnetvisserij.

De film had natuurlijk verkocht kunnen worden, maar de coördinator van de kringloop, Henk Binnendijk heeft eerst het Katwijks Museum ingelicht over deze film.

De medewerkers van het Museum constateerden dat het om een zeer uniek document gaat, professioneel gemaakt, eind jaren 40. Het is een uniek stukje geschiedenis, waarvan de kenners zeggen: dit is een museumstuk. Het zou zonde zijn als deze film niet meer beschikbaar is voor liefhebbers. De film is overigens niet te draaien door een particulier, hij vergt ouderwetse apparatuur.

Het is de moeite waard om deze film, als een uniek document, dat is 'ontdekt' nu in zorgvuldige handen te laten bewaren.
Allemaal redenen waarom de Brug Kringloop besloten heeft de film aan het Katwijks Museum te schenken en hen deze film te laten bewaren in het museum waar er zorgvuldig voor gezorgd wordt. Het museum kan de film toevoegen aan de vele unieke beelden die er zijn met betrekking tot de visserij. Hetgeen in grote dank is aanvaard.

De film zal dan ook bij gelegenheid getoond kunnen worden aan geïnteresseerd publiek.

Leuke reacties op kapsalon TREND!

salon n Angelique Eradus is de eigenaar van kapsalon TREND! De onderneemster is trots op haar moderne lichte, knusse salon die iets warms uitstraalt en zij sinds de opening op 3 mei leuke reacties van klanten kreeg. 'Het was geweldig hoe enthousiast de mensen reageerden', vertelt zij met een blijde glimlach.

Door Piet van Kampen

Waar voorheen aan de Zuidstraat 6 Eugenie's kapsalon was gevestigd, heeft Angelique nu haar eigen bedrijf. Met een allround vakopleiding waaronder ook visagie en ruim 19 jaar ervaring met het mooie beroep in haar bagage is zij helemaal klaar voor de toekomst.
'Het is een mooi vak, creatief, vol variatie en leuk om alles zelf te kunnen en mogen doen', vertelt ze enthousiast. 'Voor klanten is het naar de kapper gaan toch een bepaald moment van beleving, van verzorging en zo voel ik dat ook. Zorg en aandacht daar draait het allemaal om. De klant met een goed gevoel naar huis te zien gaan', is haar bedrijfsfilosofie. Wat is haar specialisatie? 'Haar opsteken in bepaalde modellen, het verzorgen van het haar voor bruiden. Dat vind ik mooi om te doen.'

In haar knusse salon zijn er ook haarverzorgingsproducten te koop. Zelfs een bijzondere lijn biologische artikelen. Wat ook belangrijk is voor veel klanten met een gevoelige hoofdhuid, is dat er haarverf kan worden gebruikt, die niet op ammoniakbasis is geproduceerd. Angelique legt de laatste hand aan de verzorging van het haar van een mannelijke klant. Alles naar wens? Nog even een beetje gel erdoor?' De klant verlaat tevreden de salon. Tot in de puntjes verzorgd. Kapsalon TREND! is er voor iedereen, dames, heren en kinderen en is gevestigd aan de Zuidstraat 6. Telefoon 071- 5427056. Openingstijden: maandag 12.00-17.30 uur, dinsdag en woensdag 8.00-17.30 uur, donderdag 8.00-20.00 uur, vrijdag 8.00-17.30 uur en zaterdag van 8.00-13.00 uur.

Doe mee met de Week van de Amateurkunst

wak n Katwijk doet weer mee met de Week van de Amateurkunst (WAK). Deze is van 22 t/m 29 juni. De WAK is een landelijk initiatief waar de amateurkunst extra wordt belicht en verenigingen zich kunnen presenteren. WAK presenteert zich vanaf dit jaar met de campagne ik toon.

Dit kan door een gewone repetitieavond openbaar te maken, een muzikale workshop te geven, een open dag te houden of wat u maar kunt verzinnen. Kunstenaars en verenigingen kunnen dan gratis meeliften met de landelijk en lokale PR-campagne. Aanmelden kan tot 22 mei via peterminnee@welzijnskwartier.nl Men kan met de vereniging een eigen aanbod creëren, meeliften op de PR-campagne en zo alle inwoners van Katwijk bereiken.

De organisatie van de WAK is in handen van Welzijnskwartier. Zij komen graag langs om kennis te maken, ideeën en mogelijkheden door te nemen. Dit kan bijvoorbeeld voor aanvang van een repetitie en in een halfuurtje gepiept zijn. Voor vragen of een afspraak maken, kan men mailen naar peterminnee@welzijnskwartier.nl of bellen naar tel. 06-23690632.

Avondvierdaagse

wandelen n Wijkvereniging Molenwijk organiseert voor de 48ste keer de avondwandelvierdaagse op 21, 22, 23 en 24, mei. Maandag 20 mei is een inhaalavond.

De afstanden zijn 5, 10 en 15 km. Starttijden tussen 18.00 uur en 19.00 uur. Voorinschrijven begint op 13, 14, 15, 16, en 17 mei van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag 18 mei van 10.00 tot 13.00 uur in het wijkgebouw de Wiek Fresiastraat 19. De kosten bedragen € 5,00 p.p. Verder is er nog gelegenheid tot inschrijven op 20 mei van 16.30 tot 20.30 uur en 21 mei van 16.30 tot 18.00 uur. Dan zijn de kosten € 7,50 p.p. Meer info bij Monique van der Luijt via 071-4072035 of adri.vanderluyt@ziggo.nl

Feestelijke opening nieuwbouw Duinrand

Vrijdag is de feestelijke openingsweek gestart van DSV|Duinrand. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

feestweek n DSV|Duinrand, het gloednieuwe woonzorgcomplex van DSV|verzorgd leven is al vanaf september 2018 vol in bedrijf. Tot en met vrijdag 17 mei is er ter gelegenheid van de officiële opening een speciale feestweek voor bewoners, hun naasten, vrijwilligers, medewerkers en relaties.

In september 2018 konden de bewoners van Duinrand hun intrek nemen in hun nieuwe behuizing aan de Nolensstraat. Na hun verblijf in de tijdelijke huisvesting aan de Waterboslaan in Rijnsburg genieten de bewoners er ook weer van om terug te zijn in hun vertrouwde omgeving aan de rand van de duinen. Ook in de tijdelijke huisvesting was het goed toeven, vooral op het mooie terras met uitzicht op de Rijn, waar veel ouderen graag naar de voorbijvarende boten keken. De tijdelijke huisvesting wordt op dit moment weer gebruikt door de bewoners van DSV|Salem, dat nieuw gebouwd zal gaan worden.

Modern zorggebouw

Met het gereed komen van het nieuwe gebouw is gerealiseerd waar DSV|verzorgd leven zich al jaren sterk voor maakt: kleinschalige, persoonlijke en hoogwaardige zorg dichtbij, vanuit een duurzaam gebouw met innovatieve voorzieningen die voldoen aan de eisen die de nieuwe tijd stelt aan zorg en welzijn. Ouderen die dat thuis, door hun lichamelijke omstandigheden, niet meer kunnen, krijgen hier de voorzieningen om binnen hun mogelijkheden zo lang mogelijk zelfstandig en actief te blijven. In een eigen ruim en modern appartement, voorzien van de benodigde zorg. En voor cliënten met psychogeriatrische klachten biedt het nieuwe Duinrand zoveel mogelijk vrijheid terwijl zij toch in een veilige en verzorgde omgeving kunnen verblijven.

Het nieuwe complex aan de Nolensstraat bestaat uit twee aan elkaar verbonden gebouwen; een zorggebouw en een verpleeggebouw voor psychogeriatrische cliënten. Het zorggebouw heeft 5 woonlagen met 30 zorgappartementen voor intramurale zorg en 8 huurappartementen en aanleunwoningen. Het verpleeggebouw heeft 4 woonlagen met 30 woon-slaapkamers.

Per woongroep zijn de kamers rondom een gezamenlijke woonkamer gesitueerd. Op de begane grond zijn de voorzieningen met een buurtfunctie, zoals de ontmoetingsruimte met restaurant en ruimte voor de weeksluiting, dagbesteding en andere activiteiten. De twee gebouwen zijn onderling verbonden met een glazen corridor. Op het terrein is huisartsenpraktijk Van Gent gevestigd en een tijdelijke opvang voor zorg dichtbij huis voor herstel na bijvoorbeeld een operatie.
Om het gebouw is, passend in de omgeving, een bijzondere duintuin aangelegd waarmee de band van het huis en de bewoners met de visserij, de zee, het strand en de duinen nog eens extra wordt benadrukt. Voor de bewoners van Duinrand is het nieuwe gebouw inmiddels al een warm thuis geworden, met alle zorg en comfort direct bij de hand.

Openingsweek

De openingsweek van de nieuwsbouw begint met een speciale, muzikale weeksluiting. Daarna zijn er speciaal voor de bewoners, hun naasten, vrijwilligers en ook voor medewerkers tijdens de feestelijke openingsweek allerlei gezellige activiteiten, zoals een feestbingo, ouderwetse kinderspelen, een optreden van een shantykoor en een kledingshow van het Katwijks museum.

De officiële opening voor genodigden op 16 mei staat in het teken van heden en verleden en hoe uit het voormalige Gast- en Weeshuis het nieuwe Duinrand uiteindelijk is ontstaan, dat zich verder ontwikkelde tot een zeer modern, comfortabel zorggebouw voorzien van innovatieve voorzieningen. De openingshandeling wordt verricht door burgemeester Visser.

Wel een gouden Quality Coast Award maar geen Blauwe vlag

erkenning n Ook dit jaar krijgt de gemeente Katwijk een gouden Quality Coast Award voor haar inspanningen de kustgemeente zo duurzaam mogelijk te maken en te houden. De Blauwe vlag is dit jaar niet aangevraagd.

Wethouder Knape: "Ik ben, met gepaste trots, zeer blij dat we ook dit jaar weer een gouden Quality Coast mogen ontvangen voor onze Katwijkse kustlijn. Samen met vele ondernemers en verenigingen zetten we ons in om Katwijk op de kaart te zetten als mens- en natuurvriendelijke badplaats. En dat is waar het bij dit keurmerk om gaat. Natuurlijk hadden we ook heel graag een Blauwe vlag gehesen, maar helaas konden we niet aan alle eisen voldoen. Het zeewater is van prima kwaliteit om veilig in te zwemmen, maar het is niet voldoende voor de Blauwe Vlag kwalificatie. Daarom heeft Katwijk dit jaar geen aanvraag ingediend."

In 2017 kreeg Katwijk ook al een gouden Quality Coast Award. In 2015 was dit nog een zilveren award en in 2013 een bronzen variant. Quality Coast is een programma van de Europese vereniging Kust & Zee. Het doel van dit programma is badplaatsen aan te sporen duurzaam en milieuvriendelijk te werk te gaan. Het gaat om kwaliteiten zoals natuurwaarden, ecotoerisme, milieubeheer, cultureel erfgoed (monumenten en archeologie) en traditionele activiteiten, zoals musea, evenementen en volksfeesten. Ook de identiteit van de gemeente en de lokale initiatieven van burgers worden door dit keurmerk hoog gewaardeerd. Katwijk hecht veel waarde aan het keurmerk en blijft zich ook de komende jaren inzetten de award minimaal op dit niveau te behouden.

Marathon klaverjassen en jokeren bij Kat-rijn

kaarten n Op donderdag 20 juni houdt Kat-rijn weer de grote marathon klaverjassen/jokeren. De dag begint om 10.00 uur en rond 17.00 uur is het afgelopen.

Prijs voor de marathon is € 12,50 inclusief een warme maaltijd. Voor inlichtingen kan men bellen naar 06-52073672 of langskomen op de donderdagmiddag tijdens het klaverjassen bij Marja of Janny.

Elke donderdag wordt er geklaverjast en gejokerd om leuke prijzen bij St. Senioren Belangen Kat-rijn. Op deze middagen komen de liefhebbers van deze spellen gezellig bij elkaar om onder het genot van een kopje koffie of thee te kaarten met elkaar. Ook is op de donderdagmiddag de bar geopend.

Deze activiteiten zijn speciaal bestemd voor senioren vanaf 55 jaar. Nog geen lid van Kat-rijn? Kom gewoon eens langs om het te proberen en word lid.

Speciaal voor het jokeren wordt nog gezocht personen die dit spel leuk vinden om te spelen. Ook bij het klaverjassen zijn nieuwe spelers welkom.

Inschrijven kan tot 13.50 uur; aanvang spel om 14.00 uur. Meedoen kost € 3,00 inclusief thee of koffie. Plaats van handeling is De Coligny, Louise de Colignylaan 7.

Geen vissen maar wel een prijs

Aan de Zwaaikom werden vergeefse pogingen gedaan om een visje te vangen. | Foto: PR

Vistoernooi n Voor het derde jaar werd er door Dagbesteding Hengelsport Ons Stekkie in samenwerking met de Oranjevereniging een jeugdvisevenement aan de Zwaaikom georganiseerd.

De afgelopen weken druppelden ondanks de ongunstige weerberichten de aanmeldingen binnen en moesten er nog de nodige medailles en prijzen worden bijgehaald om ervoor te zorgen dat alle deelnemers werden beloond voor hun deelname. Het was bikkelen aan de waterkant voor de jeugdige sportvissers, maar helaas lieten de vissen zich niet zien.


Dat de organisatie van dit jeugdvisevenement in een behoefte voorziet was wel duidelijk, gezien het aantal deelnemers dat op het aangekondigde evenement waren afgekomen. De weerberichten zagen er niet best uit en de verwachting was dat er wel wat jonge vissers in spe zouden komen. Maar 74 aanmeldingen, dat overtrof de organisatie hun stoutste verwachtingen.

Bepakt en bezakt met gratis aas, lokvoer, de nodige versnaperingen, paraplu's, regenpakken en aangemoedigd door hun pappa's en mamma's en opa's en oma's, zaten de deelnemers aan de waterkant.

Oranjevereniging Katwijk aan Zee had reddingsvestjes en groene haring ter beschikking gesteld en deze vonden bij de aanwezige supporters gretig aftrek. Stichting Jan, waar Hengelsport Ons Stekkie een onderdeel van is, had de nodige mankracht en BHV-ers ingezet om het evenement veilig te laten verlopen en de nodige tuigjes te ontwarren en de eventueel gevangen visjes te meten. Daarnaast gingen zij met een vers gezet bakkie koffie en thee langs de waterkant om alle aanwezige supporters van wat warms te voorzien. Naast de uitgeserveerde haring waren er ook nog stukjes kaas voor alle aanwezigen.

Toch een prijs

Regen en wind trotserend zaten de jonge deelnemers met aanhang toch maar aan de waterkant hopend op beet. Behalve één aanbeet bleef het stil aan de waterkant en lieten de vissen al het aangeboden lekkers aan zich voorbij gaan. Om 20.00 uur werd het eindsignaal gegeven waarna een ieder zich naar de winkel van Hengelsport Ons Stekkie spoedde.

Een prijswinnaar was er helaas niet en de organisatie besloot daarom om de mooie prijzen te verloten onder de aanwezigen deelnemers. Daarna mochten de deelnemers hun mooie en wel verdiende medaille en een traktatie van 't Smausje in ontvangst nemen. Geen vis en toch nog prijs. Dat sprak jong en oud wel aan.

| Foto: Céline van Egmond-Mulder Foto: Céline van Egmond-Mulder

'Wat was het de afgelopen tijd toch prachtig in onze omgeving. Allerlei kleuren bollenvelden. Ik genoot vooral van de tulpen. Ook dichterbij huis in eigen tuin. De tulp is de meest bekende bloem uit Holland. Er schijnt zelfs jaarlijks een Nationale Tulpendag te zijn. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want tulpen zijn gewoon ontzettend mooi! Helemaal als het net geregend heeft en de zon is gaan schijnen zoals op de foto te zien is.' | Foto: Céline van Egmond-Mulder

Floris Hoek is karatekampioen

vechtsport n Afgelopen zondag werd voor de derde keer het Open Nederlands kampioenschap kyokushin karate gehouden. Op dit open toernooi kunnen alle kampioenen van de verschillende karate organisaties meedoen om zo op knock-out/knockdown regels te kunnen beslissen wie er de absolute kampioen is in de verschillende gewichtsklassen.

Van Osaka deden hier Jeffrey van Duijn, Sander Potters en Floris Hoek aan mee. Jeffrey werd gediskwalificeerd door een op zijn minst merkwaardige situatie te noemen. Maar ook dat hoort bij de ontwikkeling van een vechter.
Sander werd derde in de -95 kilogram klasse. Floris werd eerste in de -75 kilogram klasse. In keiharde wedstrijden wist Floris keer op keer unaniem de winst veilig te stellen. En daardoor de absolute Nederlands Kampioen full-contact karate.

Een goede dag voor de bijna niet te stoppen club uit Katwijk. Next stop: prokarate Polen op 18 mei.

Zomermarkt Topaz Overduin

markt n Verpleeghuis Topaz Overduin houdt op woensdag 5 juni van 10.00 tot 16.00 uur een feestelijke zomermarkt aan de Nachtegaallaan 5. Een rommelmarkt, roofvogeldemonstratie, kraampjes met allerhande koopwaar en activiteiten voor de jeugd: er is voor iedereen iets te beleven.

In het restaurant en in de tuin van Topaz Overduin bruist het op 5 juni van de activiteiten. Bezoekers kunnen een gokje wagen bij het rad van fortuin, een visje eten of lekker rondstruinen op de rommelmarkt. Ook staan er kraampjes met allerlei koopwaar. 's Middags is er een speciaal kinderprogramma. Om 14.00 uur is er een roofvogeldemonstratie en daarna een optreden van een majorettevereniging in de tuin.

De opbrengst van de zomermarkt is bestemd voor de bouw van een nieuwe kapel voor Topaz Overduin.

Gezinsdienst

Ontmoetingskerk n Zondag 19 mei 10.00 uur is er een gezinsdienst in de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg.

Jong en oud worden uitgenodigd voor deze dienst waarin ds. de Groot zal voorgaan en waaraan kinderkoor Friends haar medewerking verleent. Kinderen van de kinderkerk zullen Bijbelgedeelten uit Genesis 15 voorlezen. Het thema van de dienst is 'God sluit een verbond met Abram'.

Op naar België

| Foto: Julien V D

Arie Twigt is een 18-jarige rolstoelbasketbalspeler uit Katwijk en woont op Papendal. Op het sportcomplex van Papendal traint Arie wekelijks met het Nederlands Team en in het weekend speelt de basketballer wedstrijden voor Only Friends uit Amsterdam. In deze blogpost vertelt Arie over zijn avonturen op Papendal en daarbuiten! Zijn belevingen schrijft hij op voor de Dirk Kuyt Foundation, zij ondersteunen hem in zijn weg naar de Paralympische Spelen in 2020.


'Afgelopen maand heb ik met Only Friends de laatste twee wedstrijden van dit seizoen in de eredivisie gespeeld. Beide wedstrijden hebben wij gewonnen. De eerste wedstrijd speelden wij tegen Dyna '75 (63-26) en de tweede wedstrijd tegen I.S.V. Hengelo (22-110). Zaterdag 11 mei wordt de final four gespeeld. Ik speel met Only Friends (nr. 1) tegen I.S.V. Hengelo (nr. 4) en Devedo (nr. 2) speelt die dag tegen Arrows '81 (nr. 3). De winnaars van deze twee wedstrijden spelen zaterdag 18 mei de finale om het Landskampioenschap in Heerenveen, dus daar hoop ik jullie de volgende keer meer over te vertellen!

Maandag 15 april begon ik met het Nederlands herenteam aan een trainingsstage op Papendal, dit ter voorbereiding op het Paastoernooi in Blankenberge (België). Op Goede Vrijdag hadden wij eerst een ochtendtraining, daarna hebben wij met elkaar geluncht en zijn wij naar België vertrokken. De rit viel behoorlijk tegen, want het was erg druk op de weg. 's Avonds speelden wij de eerste wedstrijd tegen Japan, een snel team en dat maakt het vaak lastig. Het eerste kwart zaten wij niet goed in de wedstrijd, daarna ging het beter, maar konden wij de achterstand niet meer inlopen, wij hebben de wedstrijd 65-51 verloren. Zaterdagochtend speelden wij tegen Brazilië, ook deze wedstrijd speelden wij niet zoals we zouden moeten doen (53-56 verloren). In de avond speelden wij de wedstrijd tegen wereldkampioen Groot-Brittannië. We wisten dat dit een zware pot zou worden, zeker met de twee vorige wedstrijden in ons achterhoofd. In het begin ging het redelijk gelijk op. In tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden zaten we nu wel goed in de wedstrijd, maar uiteindelijk hebben wij de wedstrijd toch verloren (47-53). De dag erna speelden wij tegen Zuid-Afrika de laatste wedstrijd, deze wedstrijd begon goed! Het eerste kwart stonden wij 25-8 voor en uiteindelijk hebben wij de wedstrijd 75-34 gewonnen.

Het was het eerste toernooi van dit seizoen met het Nederlands Herenteam en eerlijk gezegd vielen de resultaten een beetje tegen. Maar tijdens toernooien kan je dingen uitproberen en daar kan je ook weer van leren. Dus blijven we trainen, want alleen dan worden we beter!'

Cultuur en natuur tijdens Moods in the Woods

familiefestival n Op zaterdag 29 juni vindt van 15.00 tot 22.00 uur voor de vijfde keer het vrij toegankelijke muziek en cultuurfestival Moods in the Woods plaats. Van 15.00 tot 22.00 uur is er van alles te beleven in Burg. De Ridderpark aan de Nieuwe Duinweg, dat voor deze dag wordt omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein.

Moods in the Woods is de feestelijke afsluiting van de Week van de Amateurkunst 'iktoon'. Leerlingen, ensembles, bands en koren van de muziekschool en andere liefhebbende kunstenaars vullen het programma. Kunstenaarscollectief KuCo is dit jaar ambassadeur van de Week van de Amateurkunst. Zij zijn op het festivalterrein te vinden met dichters, een weefdemonstratie, en plein air schilderen, houtbewerking en nog veel meer.

Voor extra natuurbeleving is er onder meer een blotenvoetenpad voor de waaghalzen, een natuurspeurtocht door het bos en een 'natuurlijke' fotobooth met schmink en verkleedspullen waar kinderen door fotografen van Kattuk.nl gekiekt kunnen worden.

De bibliotheek is aanwezig met een Bipi vol spannende verhalen met echte boekhelden en diverse andere creatieve activiteiten. In een gezellige sfeer is er voor jong en oud voldoende te doen en te beleven. De festivalafsluiting wordt verzorgd door de Muziekschool All Star Band, bestaande uit docenten van de Muziekschool. Kortom, actieve beleving van cultuur en natuur voor het hele gezin!

Bovenstaande is slechts een kleine greep uit het programma. Houdt www.kattuk.nl goed in de gaten voor updates. Laat weten dat je er bij bent op het Facebook event: Moods in the Woods.

Voor koffie/thee een hapje en een drankje kan men terecht op het gezellige muziekterras waar de verantwoorde catering wordt verzorgd door De Bonte Kraai.

Ferox heeft een Damesteam

Roeivereniging Ferox is sinds dit jaar versterkt met een damesteam. | Foto: PR

roeien n Na een herenteam, 2 mixteams en een recreantenteam heeft Ferox nu ook een Damesteam.

Vorig jaar na de jaarlijkse roeicursus, waren een aantal dames zeer enthousiast om samen met dames die al jaren roeien een team te vormen.

De huidige sloep Azorean High, wordt nu ook gebruikt voor dit team. De trainingen zijn al vanaf februari gestart en er zijn inmiddels twee wedstrijden geroeid met als resultaat bij de eerste de eerste vier geëindigd te zijn en dit is nog maar het begin.

De volgende wedstrijden zijn in juni naar Urk en de Kaag.

Uit De Katwijksche Post van donderdag 2 mei

Ballontrappen in Rijnsburg tijdens afgelopen Koningsdag. | Foto: CvdS Foto: CvdS

Knape: 'Verbod ballon-oplaten'

verbod n 'Nog steeds belanden heel wat ballonnen in de natuur, bijvoorbeeld in ons mooie kustgebied. We moeten die natuur koesteren en gezond houden. Ik zou daarom graag willen toewerken naar een verbod', zegt de Katwijkse wethouder Jacco Knape van duurzaamheid. Hij reageert daarmee op het bericht van Stichting De Noordzee, dat inmiddels een kwart van de gemeenten zo'n verbod heeft.

De Noordzee laat op haar website weten succes te boeken met haar campagne 'Help mee: geen ballon in de Noordzee'.

Sinds de start van deze campagne vorige maand is het aantal gemeenten met een verbod of ontmoedigingsbeleid gestegen tot meer dan de helft. Er zijn inmiddels 85 gemeenten met een verbod (aantal gestegen van 17 naar 24 procent) en 109 met een vorm van ontmoedigingsbeleid (van 20 naar 31 procent).

Katwijk behoort tot de gemeenten met een 'vorm van ontmoedigingsbeleid', toont de website van De Noordzee. Katwijk heeft wel een verbod op het oplaten van wensballonnen. Dat zijn ballonnen die door de hete lucht van vuur - vaak een waxinelichtje of kaarsje - worden opgelaten. Dat is 'ter voorkoming van brand en ter bescherming van de duingebieden', staat in de toelichting op dat verbod APV.

Gebruik van ballonnen wordt bij evenementaanvragen vanuit de gemeente wel ontmoedigd, reageert een woordvoerster. 'Als het loslaten van ballonnen aan bod komt, wordt gewezen op de nadelen die dit met zich mee kan brengen en gevraagd of er al gedacht is aan alternatieven.'

'Dit ontmoedigingsbeleid heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat op Koningsdag in Katwijk aan Zee en Rijnsburg dit jaar geen ballonnen in de lucht zijn losgelaten. In Katwijk aan Zee is, net als vorig jaar, een kroon van heliumballonnen opgelaten die verankerd was aan een touw. Hierdoor kon de kroon na de festiviteiten weer naar beneden gehaald worden. In Rijnsburg werden lootjes in ballonnen verstopt. Kinderen gingen naar deze lootjes op zoek door de ballonnen op de grond lek te prikken. De ballonresten zijn hierna natuurlijk opgeruimd.

'De gemeente biedt ook lespakketten aan over zwerfafval aan basisscholen en middelbare scholen binnen de gemeente om de jeugd bewust te maken van de oorzaken en gevolgen van zwerfafval. 'Hierbij komt het gebruik van ballonnen en welke gevolgen het kan hebben voor het milieu als ballonnen op straat, in de berm of op het strand belanden, ook aan bod.'

Er is dus vanuit de gemeente naar organisaties toe al veel aandacht voor de vervuiling door ballonoplatingen. De wethouder vindt dat niet genoeg. 'Alleen ontmoedigen en voorlichten vind ik echter niet voldoende en zou graag willen toewerken naar een verbod.'

De Bond van Oranjeverenigingen deed vorig najaar ook een oproep om ballon-oplaten in de ban te doen, vanwege de negatieve effecten voor het milieu. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat deed begin april een oproep aan gemeenten om oplaten van ballonnen te verbieden om zeevogels te beschermen tegen plastic zwerfafval.

Uit de krant van 2 mei

Bewoners Park Rijnsoever willen veilige oversteek over Biltlaan

Meer dan tweehonderd bewoners uit Rijnsoever pleiten in een (internet)petitie voor een veilige oversteekplaats op de Biltlaan bij Schorpioen.

De kruising Biltlaan-Schorpioen wordt volgens initiatiefnemer Robert-Jan van Rijn een belangrijke oversteekplaats voor onder andere schoolgaande kinderen uit nieuwbouwwijk Park Rijnsoever, die in de wijk aan de overkant van de Biltlaan naar de basisschool moeten.

Ouders zijn er niet gerust op, dat het daar veilig genoeg is voor hun kinderen om over te steken. Er is bij die kruising wel een zebrapad over de Biltlaan, maar de bewoners vinden dat 'deze oversteekplaats mede door de bocht Biltlaan-Zwarteweg weinig overzicht biedt en tevens een druk verkeerspunt is voor autoverkeer (Estec, Space-expo enz)'. En dat geeft ze 'als ouders geen veilig gevoel'.

De bewoners van Park Rijnsoever pleiten in hun petitie voor een Oranje-Rood-verkeerslicht, zoals die bij de kruising Tramstraat-Oegstgeesterweg in Rijnsburg. Die is er ook pas gekomen na lang en herhaaldelijk aandringen van bewoners.

Op deze pagina wekelijks enkele artikelen uit De Katwijksche Post

DEZE WEEK IN De Katwijksche Post

Gemeenteraad n ambtsgebed blijft bij opening vergadering

Hart&Ziel n interview met         VVD-raadslid Annette Brul

Voedingsadvies n dochter van twee zegt nee!

uit de katwijksche post

Dames 1 Grasshoppers beste van Nederland

vervolg n De rentree van Ilse Kuijt zorgde ervoor dat de ziekenboeg weer gehalveerd werd. Alleen Evelien Lutje Schipholt moest nog met een blessure aan de kant blijven. De wedstrijd begint evenals voorgaande edities met aan beide zijde een zeer hechte en intense verdediging. Het duurt dan ook anderhalve minuut voordat captain Ingrid van der Plas de score opent.

Het is vlak daarna Katie Bussey die, met de enige driepunter voor Loon Lions in deze wedstrijd, de thuisploeg op voorsprong brengt. Noor Driessen en Sonja Kuijt brengen daarna Grasshoppers weer op voorsprong. Deze voorsprong zal de rest van de wedstrijd niet meer afgestaan worden. Beide ploegen hebben erg veel moeite om scoringskansen te creëren. Het kwart wordt met 7-11 in Katwijks voordeel afgesloten.
Het tweede kwart geeft een gelijk beeld. Er wordt aan beide zijden weer erg scherp verdedigd. Ook nu zijn de punten erg duur. Ingrid van der Plas, die haar laatste officiële wedstrijd speelt, pakt opnieuw 4 punten en brengt daarmee haar totaal de eerste helft op 8. Grasshoppers loopt iets uit en weet bij rust een score van 15-21 op het scorebord te krijgen. Het blijft spannend met deze kleine voorsprong.

Na rust weet de equipe van Driessen/Mens/Van der Vuurst direct het gat, door scores van Deborah Vos en Fleur Kuijt, te vergroten naar 15-29. Dit lijkt de genadeslag voor Lions te zijn. Het is aan de andere kant het duo Bröring/Ligthart die het verschil terugbrengen naar 8 punten. Grasshoppers neemt een time-out en hierin wordt afgesproken dat Ingrid van der Plas twee 3-punters zal maken, wat ook gebeurt. Hierna zorgt Deborah Vos er met zeven punten voor dat de spanning uit de wedstrijd vloeit en de extase bij het Katwijkse vak toeneemt. Voor zowel Loon Lions als Grasshoppers was dit het meest productieve kwart maar toch breidden de Katwijkse dames de voorsprong met 16 punten uit.
Het vierde kwart werd een formaliteit en het feest was op de tribune al in volle gang. Loon Lions weet nog maar 4 punten te scoren en Grasshoppers pakt er nog 16. Iris Govers en Marieke van Schie laten ook hun scores aantekenen. Alissa van der Plas en Rosalie Aandewiel pakken opnieuw hun minuten mee. Mia Hordijk mag de wedstrijd met een driepunter afsluiten alvorens de zaal geel en zwart siert door de confettikanonnen uit het publiek.

Duur verlies voor Quick Boys tegen VVOG

Jeffrey Ket passeert Jeffrey Snijders van VVOG. | Foto: OrangePictures

Voetbal n VVOG heeft zich op Nieuw Zuid laten kennen als een tegenstander van formaat. Hoewel de Harderwijkers zich in de onderste regionen van de ranglijst bevinden weet VVOG op de één of ander manier op bezoek bij Quick Boys specifieke krachten op te roepen waarop de blauwwitten geen antwoord hebben. Ook in het slot van de competitie van 2018-2019 ging het weer fout voor Quick Boys en kregen de kampioensaspiraties van de thuisploeg een gevoelige knauw.

Coach Hennie in 't Hof had bij voorbaat al beloofd V.v. Noordwijk te helpen in de strijd om het kampioenschap. In de wedstrijd tegen V.v. Noordwijk had hij hetzelfde beloofd aan Quick Boys. Die belofte kwam hij in de vorige wedstrijd niet na, zijn team verloor de thuiswedstrijd met 0-2. In de wedstrijd die hierop volgde kon hij in ieder geval terugkijken op de laatste wedstrijden van VVOG op Nieuw Zuid die met winst voor werden VVOG. Bovendien kan VVOG de punten nog goed gebruiken om bespaard te blijven van P/D-wedstrijden.

De eerste kans in de wedstrijd was voor VVOG. Rihardo Meulens kon profiteren van een glijpartij van Dennis van der Plas, Meulens plaatste de bal over het doel. Direct daarna leek ook Quick Boys aan de andere kant van het veld eveneens gevaarlijk te worden, ook nu werd het doel niet gevonden. Na ruim een kwartier spelen bereidde Marc de Kruijs voor en plaatste de bal op Dennis Kaars die doelman Wouter Polhoud op zijn weg vond. In de komende minuten zou Quick Boys steeds slordiger gaan spelen waarmee VVOG in de gelegenheid werd gesteld gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft liet Rihairo Meulens zich gelden voor zijn team, maar moest voorlopig nog zijn meerdere in doelman Paul van der Helm erkennen.

Toch zou Quick Boys zich nog een prima gelegenheid verwerven de score te openen. Dennis Kaars werd aangespeeld en kreeg een vrije doorgang op doelman Polhoud die Kaars naar een hoek dreef waaruit Kaars geen doelpoging kon wagen waardoor de score alsnog uitbleef. Direct plaatste VVOG een aanval waaruit Pernelly Biya werd bereikt. Hij was wel trefzeker was voor zijn team. Quick Boys keek vanaf dat moment aan tegen een achterstand. Nog was het leed niet geleden voor Quick Boys waar te weinig spelers hun niveau niet haalden. Amper op achterstand gekomen verdubbelde VVOG de voorsprong toen Wilko Braam een vrije schop in het doel plaatste en doelman Van der Helm kansloos liet. Quick Boys zag in de eerste helft net als VVOG geen kans meer het net te vinden, met een 0-2 voorsprong voor VVOG ging men de rust in.

De tweede helft begon Quick Boys zonder Marc de Kruijs, Mohamad Mahmoed was zijn stand-in. Amper begonnen aan de tweede helft werd bij VVOG de geblesseerde Jaime Bruinier naar de kant gehaald voor Zakaria Fadili. Quick Boys bleef op zoek naar meer in de wedstrijd maar forceerde niet meer dan een aantal hoekschoppen tegen het massaal verdedigende VVOG dat van geen wijken wist en geen moment in de problemen kwam. Waarbij VVOG ook nog eens kon rekenen op een betrouwbare sluitpost in de persoon van Wouter Polhoud. Na een kwartier spelen leek Quick Boys nog dicht bij de aansluittreffer, nu kreeg doelman Polhoud hulp van de deklat. Het zat Quick Boys niet mee, wat men ook probeerde succes bleef uit tegen het stug verdedigende VVOG.

Ook wissels om het offensief van Quick Boys nog meer gestalte te geven brachten niet het gewenste resultaat. Wat men van de kant van Quick Boys ook probeerde, doelpunten bleven uit. Tegen het einde van de wedstrijd verliet VVOG zelfs de verdedigende stellingen, ook vanaf die kant wist men het net niet meer te vinden. De wedstrijd eindige in een 0-2 nederlaag voor Quick Boys dat moest toezien hoe naaste concurrent V.v. Noordwijk, dat ook op achterstand had gestaan in hun wedstrijd, toch tot winst kwam en daarmee de voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan tot vijf punten vergrootte waarmee het kampioenschap voor het grijpen ligt. Al met al een dure nederlaag voor Quick Boys dat veroordeeld lijkt te zijn tot de nacompetitie om de gewenste promotie alsnog te realiseren.Rijnvogels gaan seizoen plichtmatig uitspelen

Roy van Leeuwen komt net een stapje tekort. | Foto: PR

Voetbal n Na de 2-1 nederlaag bij FC 's-Gravenzande gaat het seizoen voor de Rijnvogels gelijk het bekende nachtkaarsje uit. De laatste theoretische mogelijkheid op een periodetitel werd door deze nederlaag en de winst van Ter Leede ook uit de boeken geschrapt. Twee dode spelmomenten waarbij de Katwijkse defensie er bepaald niet geweldig uitzag besliste het duel tussen de twee aan elkaar gewaagde middenmoters.

Het evenwichtige duel leek in een 1-1 remise te eindigen maar kort voor het scheiden van de markt besliste Sander Koelewijn met een vrije trap de wedstrijd. Hij verraste doelman Jeffrey Verkerk in de korte hoek waar deze aan de grond genageld stond. Was de muur niet goed gemetseld of was het uitzicht hem belemmerd? Feit is dat de knikker er in vloog en de wedstrijd alsnog een winnaar kreeg. Uiteindelijk deed het er voor beide teams niets meer toe, zij het een iets betere klassering en het prestige. Het was de thuisclub die de score opende nadat kort voordien Jaap van Duijn van dichtbij een kopbal in extremis in de handen van doelman Danny Koning zag belandden. Na een corner van Sander Koeleman stond Gijs Abbas bij de tweede paal vogelvrij nadat elke vogel de bal aan zich voorbij had zien vliegen. Een treffer die in de categorie 'knullig verdedigen' kan worden bijgeschreven. De gastheren vergaten de marge te verruimen, schoten voorlangs en troffen de voet van doelman Verkerk.

Van Rijnvogelzijde geen doelrijpe mogelijkheden meer en derhalve brak half-time met 1-0 aan.

De tweede helft begonnen de Katwijkers goed. Binnen het kwartier lag het leer achter doelman Danny Koning. Roy van Leeuwen benutte zijn snelheid en schoof beheerst de gelijkmaker binnen. Het leek een opmaat voor de - dit keer lichtblauwe - vogels en de bal ging beter rond. Na een corner van Jaap van Duijn leek de 1-2 er via via in te vliegen maar de bal bleek de doellijn niet te zijn gepasseerd. De gastheren bleef derhalve een achterstand bespaard en kregen zelf enkele mogelijkheden voor de winnende treffer. De voet van doelman Verkerk bleek een obstakel. Een kwartier voor tijd bracht trainer Jimmy Simons spits Max van Steen als extra aanvaller in het team en ook Joey Lauhouh mocht nog enkele speelminuten maken. Het mocht echter geen zoden aan de dijk zetten. Aan de overzijde leek de Katwijkse defensie de zaakjes ook onder controle te hebben totdat er een overtreding buiten de zestien werd begaan. Deze door Sander Koeleman genomen de zege op voor de 's-Gravenzandse fusieclub. De beide tegengoals leverden zoals eerder dit seizoen al gebeurde stof tot nadenken. Wellicht met het oog op de toekomst maar voor dit seizoen dat als een nachtkaars uit lijkt te gaan heeft dit geen zin meer. De komende 3 wedstrijden nog even aanzetten voor een zo hoog mogelijke klassering. Dinsdagavond 14 mei de inhaalwedstrijd tegen DFS, aanvang 20.00 uur.

12.00 u: RTV Sport; Levenswerk; RTV Magazine 18.00 u: RTV Sport; Levenswerk; RTV Magazine 21.30 u: RTV Sport; Levenswerk; RTV Magazine

Woensdag 15 mei
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 RTV Katwijk Sport, extra uitzending finalewedstrijd van Grasshoppers VR1; 22.00 Herhaling RTV Magazine van afgelopen zaterdag;

Donderdag 16 mei
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;

Vrijdag 17 mei
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;

Zaterdag 18 mei
00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 20.00 RTV Zaterdagcafé met Jan van Duijn; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;

Zondag 19 mei
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 10.00 uur een kerkdienst vanuit de Gereformeerde Kerk Katwijk; 11.00 Non stop geestelijke muziek; 12.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 13.00 Strike up the band, een programma met muziek op het gebied van harmonie, fanfare en brassband verzorgd door Jaap Bol; 14.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Christelijk Gereformeerde Kerk Rijnsburg; 18.30 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Valkenburg; tot 20.00 uur Aangepaste muziek; 20.00 Met de mondhoeken omhoog, cabaret met Gerard Bol; 21.00 Historische maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;

Maandag 20 mei
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, non-stop; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;

Dinsdag 21 mei
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Maritiem, een programma met Bas Vlieland; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 23.00 Muziek voor twee.


Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws.

Doordeweeks tussen 07:00 en 20:00 uur op de halve uren een eigen lokaal bulletin.

Frequenties:

RADIO: Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142.
TELEVISIE: Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.

Elke woensdag en vrijdag

16.00-17.00 uur: Gladiator Kinder Bootcamp bij Willy Noord, Noordduinseweg 4. Meedoen kost € 5,00. Aanmelden via true@true-d.nl of katwijkevents@gmail.com

Elke zaterdag

10.00-11.00 uur: Gladiator Ouder-Kind Bootcamp bij Willy Noord, Noordduinseweg 4. Meedoen kost € 7,50 per ouder. Aanmelden via true@true-d.nl of katwijkevents@gmail.com

Woensdag 15 mei

16.00-17.30 uur: Breek de week golfsurfles bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 23,50.
19.30 uur: Filmavond in Dorpshuis Valkenburg, Kerkweg 3. Bibliotheek-leden betalen € 6,00.

Donderdag 16 mei

21.00 uur: Optreden Expired Faces in The Pocket, Badstraat 38. Gratis toegang.

Vrijdag 17 mei

• Buitenyoga bij Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg.
20.30 uur: Super Bierproeverij XL in Café Boeien, E.A. Borgerstraat 50. Meedoen kost € 27,50.

Zaterdag 18 mei

• Kennismakingsles Golfsurfen of Suppen bij Surfschool Katwijk, Boulevard Zeezijde 3a. Meedoen kost € 12,50.
• Skate Longboard Workshop bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 37,50.
10.00-11.00 uur: Yoga aan het water bij Strandpaviljoen Willy Noord, Noordduinseweg 4. Prijs per les is € 9,00.
19.00-20.30 uur: Honden Surfles bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 37,50.
21.00 uur: Optredens van Bettie Serveert en REX bij De Schuit, Voorstraat 59. Entree € 5,00 (early bird).

Zondag 19 mei

• Kennismakingsles Golfsurfen of Suppen bij Surfschool Katwijk, Boulevard Zeezijde 3a. Meedoen kost € 20,00.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 12,50.

Maandag 20 mei

20.00 uur: Lezing Hans Jaap Melissen in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1. Entree vanaf € 6,00 (leden).

Woensdag 22 mei

16.00-17.30 uur: Breek de week golfsurfles bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 23,50.
20.00 uur: Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard.

Vrijdag 24 mei

• Buitenyoga bij Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg.

Zaterdag 25 mei

• Kennismakingsles Golfsurfen of Suppen bij Surfschool Katwijk, Boulevard Zeezijde 3a. Meedoen kost € 20,00.
• Katwijk Fietst! 2019 op Sportpark De Goerie, Goerie 1. www.katwijkfietst.nl
• Watersportdag Katwijk 2019 op en aan het Binnenkanaal, Kanaaldijk 1. Gratis. www.watersportdagkatwijk.nl


09.00-14.00 uur: Zomermarkt op het plein van de Wilhelminaschool, Kerkstraat 21 te Rijnsburg.
10.00-11.00 uur: Yoga aan het water bij Strandpaviljoen Willy Noord, Noordduinseweg 4. Prijs per les is € 9,00.

Zondag 26 mei

10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 12,50.
16.00 uur: Optreden The Claptunes bij The Pocket, Badstraat 38. Gratis.

AGENDA DE ZWANENBURG

Alle activiteiten vinden plaats in het Dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. Alle dagen is er vrije inloop. Koffie of thee à € 0,50. www.aobk.nl

Woensdag 15 mei

09.30-11.30 uur: fietsen
10.00-12.00 uur: Bloemschikken
10.00-14.00 uur: koffie +
14.00-16.00 uur: Meer bewegen voor ouderen
19.00-21.30 uur: Vrij biljarten
19.30-21.00 uur: Avondzang in de Vredeskerk

Donderdag 16 mei

10.00-12.00 uur: Crea-ochtend
10.00-12.00 uur: Bijbeluur
10.00-12.00 uur: Mantelzorgondersteuning
14.00-17.00 uur: Klaverjassen en jokeren

        

Vrijdag 17 mei

08.00-10.00 uur: Bloedprikken

10.45-11.45 uur: Otago

Maandag 20 mei
10.00-14.00 uur: Koek & Soepie
09.30-12.00 uur: Veiligheid in en om het huis en bankieren
13.30-16.30 uur: Schilderen

Dinsdag 21 mei
09.00-12.30 uur: Rabo Servicepunt
09.30-11.30 uur: De Vierboet
10.00-12.00 uur: Computerinfo
10.00-12.00 uur: Ouderenspreekuur
10.00-14.00 uur: Koffie +
14.00-16:30 uur: Damessoos
13.30-17.00 uur: Biljartcompetitie
19.00-21:30 uur: IOV

Elke dag is er vrij biljarten tenzij de agenda anders aangeeft.
Niet leden betalen, bij deelname aan een activiteit, een kleine bijdrage.

AGENDA KAT-RIJN

Alle activiteiten vinden plaats in de Coligny, L. de Colignylaan 7. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen van 55 jaar en ouder. www.Kat-rijn.nl

Woensdag 15 mei
14.00-15.30 uur: Line-dance

Donderdag 16 mei
09.15-10.15 uur: Yoga
10.30-11.30 uur: Yoga
14.00-16.30 uur: Klaverjassen/Jokeren

Vrijdag 17 mei
13.30-17.00 uur: Bridgen

Maandag 20 mei

09.15-10.15 uur: Yoga
13.30-17.00 uur: Bridgen

Dinsdag 21 mei
10.00-11.30 uur: Line-dance
14.00-14.45 uur: Meer Bewegen v. Ouderen
13.30-14.40 uur: Mannenzang
15.00-16.00 uur: Dameszang