Katwijk Speciaal

14 januari 2020

Katwijk Speciaal 14 januari 2020


Hiphoptheater in De Schuit

twijfel n Zaterdag 25 januari komt de hiphoptheater van MC Kassett met hun voorstelling 'Ode aan de Twijfel' naar De Schuit.

Muziektheatercollectief Kassett doet sinds 2015 onderzoek naar het fenomeen 'twijfel'. Wat is het voordeel van de twijfel? Kassett gelooft dat de wereld baat heeft bij openlijk durven twijfelen. Tussentijdse resultaten werden gepresenteerd in korte performances onder de namen Dubio, Twijfelzaaiers, kweenie en Lariekoek. De tijd is aangebroken voor de klap op de vuurpijl: de spectaculaire slotsom Ode aan de twijfel is een theatrale, filosofische hiphop-performance vol bluf, bitches, braggadocio en Beyoncés.

Kaartjes zijn online of aan de deur te koop voor €10,00. De zaal gaat om 21.00 uur open en de entree is vanaf 13 jaar.

Ga voor meer informatie naar www.deschuit.nl of kijk op Facebook/Instagram.

Aannemer voor Biltlaan en Julianabrug

uitvoering n De herinrichting van de Biltlaan en de renovatie van de Koningin Julianabrug zal worden uitgevoerd door aannemer Van Hattum en Blankevoort. In vervolg op de eerder ondertekende bouwteamovereenkomst werd op 7 januari door wethouder Rien Nagtegaal van gemeente Katwijk en Sander Lodder en Marko Bisperink van Van Hattum en Blankevoort symbolisch gestart met de renovatie van de koningin Julianabrug door het aansnijden van de brug in taartvorm.

Eind maart dit jaar start de herinrichting van de Biltlaan. Op het traject Biltlaan-Noord (Kruising Hoorneslaan tot aan De Krom) wordt de rotonde op de kruising met Rijnsoever vervangen, komt een vrijliggend fietspad in twee richtingen aan de oostkant en wordt een nieuwe groenstructuur aan de oostzijde aangelegd. Vooruitlopend op deze werkzaamheden heeft Dunea een hoofdwatertransportleiding in de oostelijke berm van de Biltlaan aangelegd.

Op het traject Biltlaan-Zuid - van de rotonde Industrieweg tot aan de kruising Hoorneslaan - wordt het asfalt vervangen en worden de trottoirs en de fietspaden vernieuwd. Verder wordt een aantal maatregelen uitgevoerd om de R-net bussen vanaf eind december 2020 over de Biltlaan te kunnen laten rijden.

Vilten voor kinderen in het Katwijks Museum

Workshop n Op zaterdag 25 januari van 10.00 tot 12.00 uur kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar komen vilten in het Katwijks Museum, nadat er eerst prachtige kleuren zijn uitgezocht.

Meedoen kost € 3,50 ook drinken en daarbij inbegrepen zit ook iets lekkers. Opgave tot donderdagavond 23 januari bij Jeannette de la Parra educatiekatwijksmuseum@gmail.com

n Turfmarkt op de schop

| Foto: Piet van Kampen

Op 6 januari zijn de werkzaamheden met betrekking tot de herinrichting van de Turfmarkt begonnen. Nieuwe klinkerbestrating, trappen en beplanting zullen 'het hart van het Rijndorp' een nieuw leven geven. Ook de riolering wordt vernieuwd. Op 13 januari starten de werkzaamheden aan de Rijjnstraat. Voor meer info: www.katwijk.nl/onderweg | Foto: PvK

Uitstekende start jubileumjaar Quick Boys

Agenda n Evenementenkalender

| Foto: Piet van Kampen

Een tweede leven voor de Redschuur

Een ruimte met veel meer potentie'

Hoornes in beweging

Toespraak met blik vooruit, uitdaging en waardering

Dit jaar werden maar liefst vier legpenningen uitgereikt tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie. | Foto: Piet van Kampen

receptie n De Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op maandag 6 januari werd druk bezocht. In de nieuwe opzet was de nieuwjaarsrede van burgemeester Cornelis Visser naadloos doorweven met het uitreiken van vier gemeentelijke erepenningen en een postuum toegekend Mobilisatie Oorlogskruis.

Door Piet van Kampen

Enkele facetten uit de nieuwjaarsrede. De burgemeester begon met zijn dank en waardering uit te spreken naar alle instanties en vrijwilligers die zich bij de jaarwisselingen hebben ingezet. Deze is zonder ongelukken verlopen. Vervolgens verwees hij naar de titel van een boek 'De meeste mensen deugen'. Hierin zou de link naar de zojuist vermelde mensen kunnen liggen want deze deugen zeker. Het betreft echter de overheid die middels een woud van regels grip op alles wil krijgen waar tegen de vorige Ombudsman in verzet kwam. Verderop in zijn speech een fragment wat hier leuk aan gekoppeld zou kunnen worden, het 'Right to Challenge'. Een wetsvoorstel van minster Knops om bewoners bepaalde taken van de overheid over te laten nemen als ze het denken beter, slimmer en goedkoper te kunnen doen. Een uitdaging! Er is immers vaak kritiek op de plaatselijke overheid. De verbouwing van het gemeentehuis werd toegelicht, de renovatie van de Koningin Julianabrug en de Biltlaan werden aangehaald en de herinrichting van de Turfmarkt en de Rijnstraat passeerden de revue. Regionale samenwerking met betrekking tot het klimaat, betaalbare woningbouw en bereikbaarheid van de gemeente zijn hot items. Samenwerking tussen de vier Oranjeverenigingen moet zich gaan vertalen in het vieren van een fantastisch feest vanwege 75 jaar bevrijding.


Gemeentelijke waardering

Een podium voor hen die de erepenning ontvingen. Rijnsburger Henk Westra voor zijn inzet voor Genootschap Oud Rijnsburg, de Oranjevereniging Rijnsburg, de Kunstroute 'bewandelen' op scholen en echte wandelingen door historisch Rijnsburg. De Katwijkse Natasja Geyteman verwierf niet alleen plaatselijke maar ook landelijke bekendheid vanwege haar gewonnen strijd om doodgeboren kinderen ook wettelijk te laten registreren. Basketbalvereniging Grasshoppers heeft met haar prestaties de club landelijk op de kaart gezet en biedt ook de mogelijk voor rolstoelbasketbal en G-sporters. Peter Jongejan was jarenlang voorzitter van de Katwijkse Ondernemersvereniging en het Ondernemersfonds. Het Mobilisatie Oorlogskruis werd postuum uitgereikt aan de zoon van Leonard Herbert van der Hoeven.

Hugo van der Meij concerteert

Foto: Picasa

Verzoekjes n Op zaterdag 18 januari wordt er weer een nieuwjaarsconcert georganiseerd in de Nieuwe Kerk.

Hugo van der Meij zal eigen werken ten gehore brengen, maar ook wordt de concertbezoeker betrokken bij de invulling van deze avond. Voor aanvang kan er een verzoek ingediend worden, ook mag dit vooraf gemaild worden naar info@hugovandermeij.nl
Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan om 19.30 uur open. De entreeprijs voor volwassenen is € 12,00 en voor kinderen t/m 12 jaar € 7,00. Een gezinskaart is € 22,00.
Wie reserveert via www.hugovandermeij.nl profiteert van € 2,00 korting.

Gemeenteavond Benjamin

lezing n Op donderdag 16 januari is er een lezing over de gevolgen van de seksuele revolutie in kerk en samenleving. De hoofdlijn van de lezing zal vanuit het boek Gabriele Kuby zijn. Spreker is kand. L.G. Deugd uit Stellendam. De lezing vindt plaats in de Fonteinkerk aan de Willem de Zwijgerlaan. Aanvang 20.00 uur.

Toerusting in Triumfatorkerk

roeping n Op zaterdag 18 januari om 10.00 uur vindt in de Triumfatorkerk, Piet Heinlaan 7-9, de eerste van een drietal toerustingsochtenden in 2020 plaats. Dit jaar wordt nagedacht over onze roeping en hoe die in het alledaagse leven vorm te geven.

Daarbij komen verschillende vragen aan de orde zoals: Volgens de Bijbel heeft iedereen een roeping, maar wat is nu mijn roeping? En als ik een roeping heb, hoe geef ik die dan gestalte in mijn leven? Er zijn immers allerlei verbanden waarin we actief kunnen zijn: gezin, werk, familie, vrienden, kerk... Waartoe ben je nu écht geroepen? En hoe kun je aan die roeping gehoor geven in deze tijd? Om op deze vragen antwoord te krijgen zijn er een aantal sprekers uitgenodigd. Zij belichten dit onderwerp vanuit de Bijbel en vanuit hun eigen leef- en werkomgeving. De eerste spreker is Marc de Gooijer, die naast zijn baan als leraar op het Driestar College werkzaam is als diaconaal-, missionair werker bij Thuis in West in Rotterdam.
Toegang, koffie en thee zijn gratis. Voor de pauze is er een collecte t.b.v. de onkosten

Whiskyproeverij bij K&O

Workshop n Op vrijdag 31 januari houdt K&O een whiskyproeverij. Daarbij ontdek je whisky's die je normaal gesproken niet zo snel zult proeven. Schotland is de bakermat van de whisky, maar tegenwoordig worden er ook fantastische whisky's over de gehele wereld gemaakt. Denk aan landen als Ierland, Japan en Nederland; maar ook een land als Zweden is in opkomst. In deze workshop worden acht karakteristieke whisky's geproefd uit acht verschillende landen. Bij elke whisky wordt stilgestaan bij de wijze van productie behorende bij het land van herkomst. Dit leidt tot een grote mate van variëteit. De proeverij duurt van 19.30 tot 22.30 uur. Meedoen kost € 25,00. Kijk voor verdere info en direct inschrijven op www.kenokatwijk.nl of kom langs bij het kantoor aan de Sluisweg 16.

Corien van Starkenburg en Matthijs van Tuijl politici van het jaar

Corien van Starkenburg en Matthijs van Tuijl werden gekozen tot Politicus van het jaar. | Foto: Piet van Kampen

verkiezing n In een speciale live TV-uitzending van RTV Katwijk, in samenwerking met Uitgeverij Verhagen, tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente werden de politici van het jaar bekend gemaakt.

De gedeelde eer ging naar wethouder Corien van Starkenburg en raadslid Matthijs van Tuijl Voor Van Tuijl was het de tweede keer in successie dat hij door de inwoners van de gemeente deze titel verwierf. De inwoners konden via een link in De Katwijksche Post en Alles over Katwijk hun voorkeurstem uitbrengen.

Foto: Wim Kulk

Van Tuijl: 'Wij, Tom Reedijk en Frits Grotenhuis en ik hebben ons ingezet en blijven ons inzetten voor de armoede in de gemeente en krijgen erkenning ook voor ons andere werk zoals een toegankelijk Katwijk. Wij worden er ook op aangesproken. Toch ben ik blij en enorm verrast dat ik voor de tweede keer achter elkaar door de inwoners ben gekozen' was zijn reactie na de bekendmaking.
Redacteuren van de plaatselijke media en het Leidsch Dagblad waren verantwoordelijk voor de keuze van Corien van Starkenburg (o.a. zorg en milieu). Zij vond het 'een grote eer'. 'Ik ben blij verrast en doe met veel plezier mijn werk in deze prachtige organisatie. Deze eer is een teken van waardering voor het werk wat wij samen doen'.

Grasshoppers omzeilen lastige klip

basketbal n Zaterdag 11 januari stond de eerste wedstrijd van 2020 in Almelo gepland. Uitsmijters en Sportiff Company Grasshoppers moesten het tegen elkaar opnemen. Het verschil tussen de twee teams was slechts 2 punten dus stond er veel op het spel.

De opening is duidelijk voor de thuisploeg (7 – 0) voordat de stand gelijk wordt getrokken tot 7-7. Grasshoppers blijft echter nog achter de feiten aanlopen. Via 13-7 is het na het eerste kwart 21-14 voor Uitsmijters.
De verdediging in de tweede periode wordt strakker aangetrokken en Grasshoppers komt door Jim van Zijl, weer inzetbaar na zijn blessure en Michael Madanly voor het eerst op voorsprong (21-22). De ploegen houden elkaar in evenwicht maar op goed aangeven van Jos van der Laan (5 assists) bepaalt Jake Prins de ruststand op 33-39.

In de tweede helft komt de thuisploeg terug naar 40-41 maar dan heeft Grasshoppers een mooie versnelling in petto. Goed teamspel en scores van Jordi Menkhorst, Michael Madanly en Sjors Besseling brengen de stand naar 42-58. Uitsmijters houdt de schade nog beperkt want met ingang van het laatste kwart is de stand 51-60.

Aan de kant van Uitsmijters ligt topscoorder Jur Schröder aan banden bij Jordi Menkhorst (gemiddeld scoort hij 28 punten, nu slechts 16). Via een tussensprint van Jake Prins komen de bezoekers op 54-70. Een laatste inspanning van Uitsmijters brengt de stand naar 69-76, maar de slotscore is voor Sportiff Company Grasshoppers 69-78.

Hoornes Rijnsoever

Woensdag 15 januari

09.00 uur: Damesgym

14.00 uur: Country Line Dans

19.30 uur: Koor De Voltreffers

Donderdag 16 januari

10.00 uur: Soos
14.00 uur: Ouderensoos
20.00 uur: Jokeren

Vrijdag 17 januari

10.00 uur: Soos

19.30 uur: Darten

Zaterdag 18 januari

10.00 uur: Soos club
18.15 uur: Dansles
21.15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 20 januari

19.00 uur: Biljarten

19.30 uur: Country Linedance

19.30 uur: Dames Volleybal

21.00 uur: Heren Volleybal, gymzaal Van Lierestraat

Dinsdag 21 januari

19:45 uur: Bridge

20.00 uur: Sjoelen

Noord-Noordoost

Woensdag 15 januari

09.30-10.30 uur: Zumba
18.00 uur: Junioren, Senioren majoretten in Pieter Groen
18.30-20.00 uur: Bingo jeugd

Donderdag 16 januari

09.45-10.45 uur: Conditietraining
14.00-16.00 uur: Dammen senioren
20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Vrijdag 17 januari

20.00 uur: Bingo

Zaterdag 18 januari
20.00-23.30 uur: Line Dance

Maandag 20 januari
17.30-18.30 uur: kl. jeugd majorette
18.30-19.30 uur: gr. Jeugd majorette
20.00-22.00 uur: repetitie gezelligheidskoor
Kattuks Volk, kom eens vrijblijvend meedoen

Dinsdag 21 januari
10.00-12.00 uur: Country Line Dance
13.30-15.30 uur: Country Line Dance
18.30-20.00 uur: Dammen Jeugd vanaf 6 jaar
20.00 uur: Dammen

Inloopavond Vereniging HCHWA-D

Inloop n Donderdagavond 23 januari, vanaf 20.00 uur, vindt de eerste inloopavond van 2020 van de Vereniging HCHWA-D plaats.

Iedereen die zich betrokken voelt, behoefte heeft aan contact met andere betrokkenen of misschien wel met een vraag rond loopt, is vanaf 20.00 uur welkom in de Roskam. Dit is meteen een mooie gelegenheid om samen onder het genot van een drankje terug te kijken op 2019 en elkaar het beste te wensen voor 2020.
De avonden zijn laagdrempelig en informeel. Nadere informatie staat op www.hchwa-d.nl of op de facebookpagina www.facebook.nl/vereniging-HCHWA-d

Koffieochtend

evolutie n Woensdagmorgen 15 januari is er een koffieochtend van de Rehobothwijk in het Maranathacentrum aan de Poolster. Ds. M. Heikoop is uitgenodigd te komen spreken. Het thema is 'Evolutie en schepping naast elkaar?' De koffie of thee staat 9.15 uur klaar. Het programma duurt van 9.45 tot 11.30 uur.

Folk in 't Zandgat

live n Op zaterdag 18 januari om 20.30 uur is er weer folk in 't Zandgat met The Dirtroadmusicband.

The Dirtroadmusicband, de formatie rond John Leahy, een Amerikaanse singer/songwriter, die is heeft neergestreken in Nederland, speelt o.a. Bluegrass, een voor Nederland betrekkelijk onbekende muzieksoort.

Kaarten voor dit concert in 't Zandgat, EA Borgerstraat 58 Katwijk zijn te bestellen op www.kenokatwijk.nl Ook verkrijgbaar bij het kantoor van K&O Katwijk, Sluisweg 16 (ma. t/m vr. 9.00 - 12.00 uur). Kaarten kosten in de voorverkoop bij K&O en via de website 12 euro. (sluit vrijdag 17 januari 2020 om 20.00 uur)
Aan de zaal betaalt u 14 euro voor een kaartje.

Wijkavond met Jack Nugter

Andreas n Op donderdag 16 januari zal Jack Nugter tijdens de Andreas-wijkavond de Bijbel openen bij Johannes 17, het Hogepriesterlijk gebed. De wijkavond wordt gehouden in het Kerkhaventje naast de Oude Kerk aan de Boulevard en begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Op en Top Vrouw

CONTRAST n De dames van Op en Top Vrouw reizen komend najaar met een nieuwe show door Nederland: Contrast. De show is in samenwerking met hulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas. De dames zijn inmiddels geen onbekenden meer in christelijk Nederland. Ze hebben tientallen shows opgevoerd.

De nieuwe show zal gaan over tegenstellingen en overeenkomsten: als vrouw in ons eigen leven, verschillen tussen vriendinnen, maar ook in vergelijking tot andere vrouwen over de hele wereld, en niet te vergeten het contrast tussen man en vrouw. De avond zal een afwisseling zijn tussen hilariteit en serieuze liedjes. We gaan samen op zoek naar wie werkelijk de regie heeft in ons leven.

Afgelopen april hebben de dames een aantal projecten van Dorcas, speciaal gericht op vrouwen, in Ethiopië bezocht. De ervaringen die de ze tijdens deze reis hebben opgedaan, krijgen op een ontroerende maar ook grappige manier een plek in hun voorstelling.

Op en Top Vrouw bestaat uit; Christien Blok, Gezina van den Bos en Barbara Stouwdam. Op piano begeleid door Bas Gankema. De band is voor deze show uitgebreid met een bassist en een drummer.

De show is te zien op vrijdag 31 januari in de Vredeskerk aan het Baljuwplein. Kijk op www.opentopvrouw.nl voor kaarten.


Een tweede leven voor de Redschuur

Onthulling van de cover op de pui door wethouders Van Helden, Knape en de heer Plokker. | Foto: Piet van Kampen

GERENOVEERD n Monumenten op waarde schatten. Dat heeft de gemeente ook onderkend en trok de knip om de redschuur te redden van verloedering. Tijdens een flinke renovatie van een klein half jaar werd er gewerkt tot aan het moment van de feestelijke heropening vorige week donderdag.

Door Piet van Kampen

Pieter en Tanja van De Beslagkom overhandigden een mooie cheque. | PR

Er ging heel wat aan vooraf voordat in 1951 de Redschuur werd gebouwd op de plek waar deze nog steeds staat. In een presentatie van Jaap Plokker werd dit in woord en beeld gebracht. Gesteggel over een plaats aan de Boulevard na de kaalslag in de Tweede Wereldoorlog. Dichtbij de zee zodat de paarden die de reddingsboot naar zee trokken niet ver hoefden te lopen, werd het achteraf dus niet. Kortom een interessant stukje geschiedenis. Dit is in een boekwerkje samengevat en het eerste exemplaar werd door wethouder Adger van Helden aan de heer Plokker overhandigd. De vergroting van de cover is op de pui bevestigd en werd als openingsceremonie onthuld.

Baron van Kattendijke

Op de deur van het opgepimpte gebouw hangt een houten reddingsboei met daarop geschilderd: Baron van Kattendijke. Wie was dat? Het was een Zeeuwse ambachtsheer die vanwege een ontstaan verwantschap met Katwijk een reddingsboot schonk en ook de bouw van de Redschuur voor zijn rekening nam.


De renovatie van nu werd uit de gemeentelijke schatkist gefinancierd. De deur oogt van binnen als een garagedeur maar de buitenkant is in visgraatvorm vervaardigd van een speciale houtsoort. Dakpannen werden opnieuw gelegd en voor de ramen werden glazen bouwsteentjes gebruikt die bij buurgemeente Noordwijk werden 'gevonden'.

Veel schilder- en voegwerk werd er verricht en de nieuwe vloer ligt er ook gelikt bij. Kortom een mooi stukje werk in en aan het gebouw waar de bomschuit de KW 88 jaarlijks haar winterslaap houdt en indien nodig een APK-beurt ondergaat. 'Het is een ruimte met veel meer potentie en over de invulling ervan gaan wij nog eens goed nadenken' beloofde Van Helden.

Sint en Pietenactie vereerd met enorme donatie De Beslagkom

uitdaging n Pieter Bekooij en Tanja Pater, eigenaren van Grill en Pannenkoekenrestaurant de Beslagkom in Katwijk, hebben van 6 tot 19 december een barre en tegelijkertijd prachtige tocht ondernomen: De Noordkaap Challenge.

Met een volledig omgebouwde Volvo V70, hebben zij in slechts 13 dagen, 5 landen doorkruist en ruim 7000 kilometer gereden. Tussendoor zijn zij een aantal spannende en bijzondere uitdagingen aangegaan, zoals wakduiken, een sledehondentocht en dat alles in een sprookjesachtige besneeuwde omgeving. De reis had als doel om geld in te zamelen voor het goede doel. Door middel van speciale menu's in hun restaurant, een heuse Noordkaapkoffie en verschillende opdrachten via de Noordkaap Challenge is geld opgehaald tijdens hun reis voor het goede doel.

Al vele jaren heeft Grill- en Pannenkoekenrestaurant de Beslagkom een nauwe samenwerking met Stichting Sint en Pietenactie Katwijk. Pieter en Tanja hebben hen dan ook gekozen als goed doel voor hun reis en met veel plezier en inzet voor hen gereden. Op vrijdag 10 januari heeft de uitreiking van de cheque met het opgehaalde bedrag plaatsgevonden. Kees de Mol en Michael van der Plas, voorzitter en penningmeester van Stichting Sint en Pietenactie Katwijk, mochten de cheque van maar liefst 6129,50 euro in ontvangst nemen. Een onvoorstelbaar mooi bedrag, waar Stichting Sint en Pietenactie dan ook ontzettend gelukkig mee is.

Stichting Sint en Pietenactie zet zich ieder jaar, middels een aantal grote evenementen en een veelheid aan bezoeken van de goedheiligman en zijn helpers aan instanties en particulieren, in om geld op te halen voor het goede doel. Zij stoppen de opbrengst in een speciaal opgericht fonds waar men onder voorwaarden een aanvraag voor donatie bij mogen doen. Met het geld zullen vanuit het Sint en Pietenactie Donatiefonds komend jaar ook weer kleine maatschappelijke initiatieven een financiële bijdrage ontvangen voor ingezonden aanvragen.

Om de belevenissen van Pieter en Tanja nog te volgen, kan www.facebook.com/DeBeslagkomNoordkaap/ bezocht worden.

Hoornes in beweging

Het co-creatieteam van de Hoornes is druk met het in kaarten brengen van kansen. | Foto: Piet van Kampen

n Projectgroep onderzoekt toekomstmogelijkheden

dromen n Vorig jaar werden er door verschillende instanties interviews en analyses in de wijk gehouden. In november konden inwoners hun 'droom over de ideale Hoornes' bij een stand in de Hoornespassage kenbaar maken. Er werd veel gebruik van gemaakt en er volgde een inventarisatie waarmee de projectgroep (co-creatieteam) aan de slag kan.

Door Piet van Kampen

Vorige week donderdag kwam het team bij elkaar. De deelnemers zijn wethouder Gerard Mostert, Pierre Sponselee (Dunavie), Mart Peeman (Baptistengemeente), Gwen Spies (Welzijnskwartier), Hugo Boonstoppel (Tripodia), Wouter van Bohemen (basisschool De Krulder) en Vincent van der Kooij (basisschool De Windvang). Een zeer gemêleerd gezelschap dat binnenkort nog wordt aangevuld met een afgevaardigde van de Pniëlkerk, De Brug, DSV en de winkeliersvereniging Hoornes.

Vanuit diverse invalshoeken van de verschillende organisaties en instanties wordt er een analyse gemaakt van het doel, de middelen en de inspanningen die er worden gevraagd om zoveel mogelijk het ideaalbeeld van de wijk te realiseren. Dat alles vanuit het wensenpakket van de bewoners. De Hoornes is een 'moeilijke wijk', niet compact omdat verkeersaders de wijk in gedeelten opsplitsen. Bovendien is de samenstelling van de bevolking zeer divers met betrekking tot de oorspronkelijke nationaliteit.


Waarom de Hoornes?

Gerard Mostert lichtte toe waarom er voor de Hoornes is gekozen. Er zijn veel activiteiten gaande zonder dat men het van elkaar weet. Er zijn diverse scholen, de Oeverpolder zal worden bebouwd en de Hoornespassage en het parkeerterrein zijn toe aan een opknapbeurt.

'De gemeente wil vanuit de Omgevingsvisie gebiedsgericht werken maar weet ook niet alles. Daarom is er de co-creatie gevormd en is er de kennis van diverse partijen nodig'. Naar elkaar luisteren en dingen structuren is het motto. Bewoners moeten in de loop der tijd gaan zien dat er daadwerkelijk iets gebeurt.

Mostert: 'Het zal een kwestie van een aantal jaren worden'. Een eerste analyse heeft aan het licht gebracht wat de positieve, de negatieve en de kansrijke plekken zijn. Het negatieve imago moet worden opgepoetst tot het beeld waar men graag en veilig wil wonen. Door initiatieven mogelijkheden ontwikkelen om voor sommigen de eenzaamheid te verdrijven. Thema's bedenken die mensen samen brengen op sociaal gebied. Voorzieningen treffen op welk gebied dit nodig is. Het is een greep uit de wensenlijst. Er ligt een flinke kluif op het bordje van het co-creatieteam waarin het de tanden kan zetten.

Topaz Overduin krijgt zes Wonderfoons

jukebox n Woensdag 8 januari ontving verpleeghuis en Huntingtoncentrum Topaz Overduin zes Wonderfoons voor de afdelingen waar mensen met dementie verblijven. Deze Wonderfoons zijn gesponsord door verschillende ondernemers uit de regio.

De Wonderfoons hebben een mooie plek gekregen op de afdelingen Duinroos, Elsbes en Esdoorn. Tijdens de overhandiging gaf initiatiefnemer Aad van der Linden uitleg over de telefoons en de bewoners probeerden ze direct uit. Dit leidde tot leuke reacties en bewoners begonnen gelijk mee te zingen.

De Wonderfoon is een oude draaitelefoon die is omgebouwd tot mini-jukebox. Bij het oppakken van de hoorn speelt de telefoon een liedje van vroeger. Met de draaitoets kan je wisselen tussen de verschillende liedjes, van Vader Abraham tot Boudewijn de Groot. De initiatiefnemers zijn Aad van der Linden en Henk Bakker uit Noordwijkerhout. Aad gaat op zoek naar de oude draaitelefoons en sponsors en Henk bouwt de telefoons vervolgens om tot de mini jukeboxen.

Aad en Henk willen graag nog meer mensen blij maken met een Wonderfoon. Als u nog een oude draaitelefoon thuis heeft en er niets meer mee doet dan kunt u deze afgeven bij de receptie van Topaz Overduin. Wij zorgen dat deze bij hen terecht komen.

Prentenboek maken

workshop n Onder begeleiding van Marleen is er op woensdag 29 januari van 15.00 tot 16.30 uur een ouder-kind- workshop 'Prentenboekje maken' in de Hoofdbibliotheek.

Tijdens de workshop op 29 januari maak je samen met je kind jullie eigen boekje. Eerst lezen we ter inspiratie met elkaar 'In de Maneschijn' van Britta Teckentrup. Een mooi prentenboek met kijkgaatjes en tekst op rijm. En daarna maak je met karton, touw, papier en andere materialen jullie eigen boekje. Je kindje maakt de tekeningen en jij maakt er gedichtjes/tekst bij. Marleen zorgt voor de materialen en je gaat lekker met elkaar aan de slag: succes verzekerd!
In de workshop van Creakids Katwijk kunnen kinderen (en in dit geval begeleid door een ouder) volop hun fantasie gebruiken en krijgen ze alle ruimte om te experimenteren. Dát is waar Creakids Katwijk voor staat.
Er is plek voor 10 kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar mét een ouder. Deelname aan deze workshop kost € 6,- (1 kaart = voor 1 kind + 1 ouder). Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen via www.bibliotheekkatwijk.nl

'Een mooi resultaat en best een reden om trots op te zijn'

Wethouder Jacco Knape (rechts) met bibliotheekdirecteur Jan Klerk en medewerkers Martine Schreuder en Ineke Blom (links). | Foto: pr Foto: pr

Bibliotheek Katwijk opnieuw bij beste tien bibliotheken

toptien n Langs de landelijke meetlat gelegd, scoort Bibliotheek Katwijk hoog. Alle 150 organisaties van openbare bibliotheken zijn wettelijk verplicht om jaarlijks op een standaard manier hun prestatiecijfers in te leveren bij de Koninklijke Bibliotheek (KB). Daarbij gaat het om aantallen leden, uitleningen, bezoekers, activiteiten etc. in relatie tot het werkgebied.

Mark Deckers, strategisch adviseur van de KB, maakt op basis van die cijfers jaarlijks een lijst op met de best presterende bibliotheken. Net als vorig jaar staat Bibliotheek Katwijk in de toptien.

'Een mooi resultaat en best een reden om trots op te zijn', meent bibliotheekdirecteur Jan Klerk.

'Bibliotheek Katwijk is een organisatie in het hart van de Katwijkse samenleving. Ouderen die een krantje komen lezen in de bibliotheek en met elkaar bijpraten. Baby's en peuters maken met hun ouders in de bieb spelenderwijs kennis met lezen. Inwoners die meedoen aan een computercursus om zich beter digitaal te kunnen redden. Inburgeraars die bij het digiTaalhuis hun Nederlands oefenen door met anderen te praten. Basisschoolkinderen die op speelse manier 21ste eeuwse vaardigheden opdoen met workshops in de Makersplaets. Honderden mensen per jaar die genieten van de lezingen, filmavonden en andere activiteiten die de bibliotheek organiseert.'

'De openbare bibliotheek wordt steeds meer die centrale ontmoetingsplek waar mensen met elkaar in contact komen en waar mensen van allerlei achtergronden zich verder ontwikkelen', aldus Jan Klerk.

Dat is wethouder Jacco Knape met hem eens. Hij bracht als verrassing een taart bij de hoofdvestiging aan de Schelpendam.

De openbare bibliotheek steeds meer centrale ontmoetingsplek

'Een bescheiden blijk van waardering van het gemeentebestuur voor het werk van de bibliotheek. Want dat mag ook wel eens gezegd: we hebben als gemeente een uitstekende bibliotheekorganisatie in huis en daar zijn we zeer blij mee.'

Uit de krant van 9 januari

Fictief dagboek oorlogs-burgemeester

8 n januari 1945

Vandaag stond er een soldaat voor de deur. Of ik wilde meekomen naar de Ortskommandant. Deze merkte op dat er misschien nog wel meer huizen tegen de vlakte moesten. Men kon nooit weten. Ik wist het niet en vraag me af, nu in januari 1945, of het nog echt moet.

Ja, ik heb tot nu toe veel toegegeven aan de Duitsers. Misschien te veel. Ik heb indertijd ingestemd met de afbraak van het halve dorp. Wat kon ik anders? De wil van de bezetter is wet. Ieder krijgt zijn deel. Hoe was het in mijn voormalige dorp Westkapelle? Op 3 oktober 1944 is daar de zeedijk door Britse bommenwerpers verwoest met de bedoeling Walcheren onder water te zetten om zo het eiland makkelijker te kunnen bevrijden. Maar liefst 180 inwoners kwamen om het leven. Als ik daar nog steeds burgemeester was geweest, had ik het dan kunnen voorkomen? Nee, natuurlijk niet. Wat kan een burgemeester beginnen tegen bommenwerpers? Tegen Churchill? Of erger nog: tegen Hitler.

Katwijker Adri van Beelen schrijft de komende weken in De Katwijksche Post het fictieve dagboek van Woldringh van der Hoop, van 1932 tot 1956 burgemeester van Katwijk, dus ook tijdens de oorlogsjaren '40-'45.

Op deze pagina enkele artikelen uit De Katwijksche Post

DEZE WEEK IN De Katwijksche Post

herbouw n 'Breng Brittenburg weer boven water'

Verhalen n 'Acher geraniums' en 'Ontworteld'

uit de katwijksche post

FC Rijnvogels gastheer van Wintercup Holland

De strafschop van Ramona van der Harst vloog er wel in. | Foto: Piet van Kampen

Voetbal n Het was een druk weekend op de Kooltuin. FC Rijnvogels was mede-gastheer van een internationaal toernooi dat door P & M Soccer Events werd georganiseerd. Maar liefst 67 teams uit diverse Europese landen waren in Duinrell neergestreken om vandaar uit hun wedstrijden op zaterdag en/of zondag te spelen.

Teams uit Duitsland, Finland, Hongarije, België, Engeland en uiteraard ook ons eigen vaderland werkten op drie sportcomplexen hun wedstrijden af. Naast Docos, Blauw Zwart was een groot deel van de elftallen op De Kooltuin actief en daar werden op zondag de finales gespeeld. Namen als Feijenoord, Spakenburg, Bennekom, FC Eindhoven prijkten op de lijst van de deelnemers.

Het werd een doorslaand succes en de organisatoren waren zeer content met de wijze waarop alles op de Kooltuin tot in de puntjes was geregeld. Veel vrijwilligers offerden er vrije uurtjes aan op voor hun club. Goede catering met veel variaties waaronder de broodjes hete kip die als het ware de pan uitvlogen. Kibbeling was niet aan te slepen en de muziek van de DJ was de inspiratiebron voor een flinke dosis gezelligheid voor- tijdens- en vooral na de wedstrijden. Sport, gezelligheid en sociale contacten, de doelstelling van de organisatie werd gehaald.


Verloren finale

Teams waren in 4 categorieën ingedeeld: Topklasse en lagere klasse bij zowel de mannen als de vrouwen. Bij de heren in de Topklasse werd Zuidvogels de winnaar en in de lagere klasse ging Always Voorwaarts met de eer strijken. Bij de dames in de lagere klasse kwamen de Heerenveense Boys (let wel: vrouwen dus) als winnaar uit de strijd en de finale in de Topklasse van de vrouwen ging tussen gastheer FC Rijnvogels en FC Eindhoven. De Katwijkse vrouwen hadden via winst op o.a. SV Maarsen, de beloftes van ADO Den Haag en VV Almaar ongeslagen de finale bereikt.

Na een evenwichtig duel dat in 0-0 eindigde moesten penalty's de beslissing brengen. Ramona van der Harst en Romy Scherpenzeel vuurden vanaf de kalkstip raak maar helaas eindigde de inzet van Mandy de Boer naast. Juist zij die in het toernooi met 3 treffers mede debet was aan het bereiken van de finale. De vrouwen uit de Lichtstad lieten wel drie keer de touwen bollen en werden daarmee de winnaar van een zeer geslaagd toernooi.

In de wandelgangen was al hoorbaar dat P & M Soccer Events volgend jaar zeer waarschijnlijk de Kooltuin weer als prima locatie zal kiezen.

Uitstekende start van jubileumjaar Quick Boys

Wilco den Hartog van GVVV in gevecht met Jesper de Vre. | Foto: OrangePictures

Voetbal n De eerste overwinning van 2020 van Quick Boys is en feit. Daarmee is het jubileumjaar 2020 uitstekend begonnen. In de loop van de eerste helft kwamen de blauwwitten uit vrije schop van Tommy Bekooij op voorsprong. Kort daarop verdubbelde debutant Sabir Achefay de marge tegen GVVV.

Twee van de aanwinsten die in de winterstop werden gehaald, Sabir Achefay en Olaf van de Sande debuteerden in de blauwwitte hoofdmacht. In eerste instantie leken beide tegenstanders op zoek te gaan naar een doelpunt. Dat resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties aan beide kanten, doelpunten bleven uit. In de loop van de wedstrijd zouden beide tegenstanders voorzichtiger acteren en was het aan beide kanten voorzichtigheid troef.

Bijna halverwege de eerste helft stoomde Tommy Bekooij op richting het doel van GVVV maar werd ten koste van een vrije schop gestuit door Taoufik Adnane. Die vrije schop was een prooi voor Tommy Bekooij die de bal van ver onhoudbaar langs doelman Johan Jansen in het doel plaatste en daarmee Quick Boys op voorsprong bracht. Kort daarna werd de achterstand van GVVV verdubbeld. Sabir Achefay zocht het doel, maar zag de bal door een tegenstander achter de doellijn gewerkt worden. Achefay bemoeide zichzelf met de hoekschop die hieruit volgde en zag zijn corner, gedragen door de wind, in het doel belanden.

Nadat eerst nog Mohammad Mahmoed een afstandsschot rakelings over het doel plaatste ging GVVV op zoek naar een beter resultaat en zocht massaal de aanval. Quick Boys moest zich beperken tot verdedigen van de voorsprong en trok zich terug op de eigen speelhelft. Ondanks aandringen van de kant van GVVV wisten de blauwen uit Veenendaal het doel niet te vinden. Vlak voor rust liet Quick Boys zich weer gelden. Weer kwam GVVV in de problemen bij een hoekschop van Sabir Achefay. Nadat eerst de deklat uitkomst bracht, kon Tommy Bekooij uit de rebound een doelpoging wagen die door Taoufik Adnane van de doellijn werd weggewerkt. Met een 2-0 voorsprong gingen beide tegenstanders aan de thee.

Zonder mutaties in de opstelling kwamen beide tegenstanders terug in het veld. GVVV speelde de nu met de harde wind in de rug en ging direct op zoek naar de aansluittreffer. Quick Boys stond onder druk, had door de wind problemen bij de opbouw maar wist GVVV scoren af te houden. Na tien minuten leek GVVV de aansluittreffer te scoren toen een voorzet van Tom Oostinjen op de lat belandde, ook uit de rebound kwam GVVV niet tot scoren. Een paar minuten later mocht Oostinjen via een vrije schop alsnog proberen de schade voor GVVV te beperken. Nu plaatste hij de bal naast het doel. GVVV mocht hoop houden op meer, bleef op zoek naar meer maar kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen.

Quick Boys ontworstelde zich steeds meer van de druk van GVVV en kon op zoek gaan naar een verhoging van de marge. Bijna halverwege de tweede helft had Tommy Bekooij moeten scoren, Bekooij zag zijn doelpoging gekeerd door doelman Johan Jansen. De GVVV-storm was langzaam maar zeker gaan liggen, de gasten werden nog maar spaarzaam gevaarlijk. Met nog een kwartier te gaan creëerde Quick Boys weer een prima kans om GVVV de genadeklap uit te delen. Debutant Olaf van de Sande kon een voorzet van Tommy Bekooij niet langs doelman Jansen koppen, waardoor GVVV een grotere achterstand bespaard bleef.

Ook de door beide teams gebrachte wissels konden het verschil niet meer maken, waardoor Quick Boys de wedstrijd winnend afsloot en en passant door puntverlies van de concurrentie met die winst prima zaken deed op de ranglijst.

Gezondheidszaken digitaal regelen

workshop n Op internet is veel informatie te vinden over gezondheidszaken. Tijdens de workshop Gezondheidszaken digitaal regelen' leer je er meer over. De workshop bestaat uit twee ochtenden: 28 januari én 4 februari van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

In deze workshop wordt meer verteld over de websites thuisarts.nl en regelhulp.nl. Je leert inloggen en omgaan met de website van de ziektekostenverzekering. Ook vertellen we hoe je je keuze voor wel of niet donor kunt vastleggen in het donorregister. We laten bovendien zien hoe je je eventuele eigen bijdrage voor geleverde zorg kunt berekenen via het CAK.
Er kunnen tien deelnemers meedoen. De kosten zijn € 10,00. Aanmelden kan bij de bibliotheken.

12.00 uur: Uitreiking Meerburgprijs; Sporen van Vroeger; Nieuwjaarsreceptie gemeente Katwijk (tot en met woensdag) 18.00 uur: Uitreiking Meerburgprijs; Sporen van Vroeger; Nieuwjaarsreceptie gemeente Katwijk (tot en met woensdag) 21.30 uur: Uitreiking Meerburgprijs; Sporen van Vroeger; Nieuwjaarsreceptie gemeente Katwijk (tot en met woensdag)

Woensdag 15 januari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11:00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Herhaling RTV Magazine van afgelopen zaterdag; 23.00 Non-stop muziek;

Donderdag 16 januari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;

Vrijdag 17 januari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;

Zaterdag 18 januari
00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 18:00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 Op De Hollandse Toere, Nederlandstalig platenprogramma met verzoeken van luisteraars verzorgd door Coby Boere; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;

Zondag 19 januari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 09.30 uur een kerkdienst vanuit de Protestante Gemeente Rijnsburg (Immanuëlkerk); 11.00 Van u wil ik zingen, geestelijk verzoekplatenprogramma Tel: 071-4013551; 13.00 Muziek voor Duizenden, Marien Bos; 14:00 Zundagse Kost, Kees Guijt; 15.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rijnsburg; 18.30 uur Kerkdienst Hervormde Gemeente Katwijk aan den Rijn; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Historische Maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;


Maandag 20 januari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, Hans Pley; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;

Dinsdag 21 januari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Maritiem, een programma met Bas Vlieland; 20.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 22.00 Muziek voor twee.

Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws. Doordeweeks tussen 07.00 en 19.00 uur op de halve uren en eigen lokaal bulletin.

Frequenties: RADIO: Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142. TELEVISIE: Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.

Woensdag 15 januari

14.00 uur: Workshop LEGO® WeDo: Robo-race in Hoofdbibliotheek, Schelpendam 1. Meedoen kost € 3,00.
15.00-16.00 uur: Bingo in TriPodia, Hoornesplein. Kosten: €3,00 p.p. voor 3 rondes.
19.30 uur: Zangworkshop 'Zingend het nieuwe jaar in' in Bibliotheek Hoornes, Hoorneslaan 297. Meedoen kost € 6,00.

Vrijdag 17 januari

10.30-12.00 uur: Verdiepend museumbezoek met K&O aan het Katwijks Museum, Voorstraat 46. Meedoen kan vanaf € 15,00 (excl. toegang museum, gratis toegang met Museumjaarkaart.
19.30-23.00 uur: Warm Winter Fest Katwijk in Winkelhart Zeezijde, Voorstraat e.o.

Zaterdag 18 januari

20.30 uur: De Dirt Road Music Band spelt folk en country in 't Zandgat, E.A. Borgerstraat 58. Entree € 12,00.

Dinsdag 21 januari

09.30-11.30 uur: Gratis workshop 'Veilig online bankieren' in bibliotheek Hoornes, Hoorneslaan 297.

Woensdag 22 januari

15.00-16.00 uur: Startfeestje Voorleesdagen in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Schelpendam 1. De toegang is gratis.
19.30 uur: Filmavond Plus in de bibliotheek, Schelpendam 1.

Zaterdag 25 januari

• Hiphoptheater in De Schuit, Voorstraat 59.
10.00-12.00 uur: Workshop vilten in het Katwijks Museum, Voorstraat 46. Meedoen kost € 3,50.
14.00 uur: Startbijeenkomst literaire leesgroep in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1.
20.15 uur: K&O concert Tango Por Dos in de Soefitempel, Zuidduinseweg 7.

Woensdag 29 januari

14.40 uur: Poppentheater 'Masha en de beer bij K&O Katwijk, Sluisweg 16.
15.00-16.30 uur: Ouder-kind workshop in bibliotheek: 'Samen een prentenboekje maken'.
20.00 uur: Lezing Anna van den Breemer: 'Alle ouders klungelen maar wat aan' in de Hoofdbibliotheek, Schelpendam 1.

Donderdag 30 januari

16.00-17.00 uur: Muzikaal vertelfeestje in Bibliotheek Valkenburg, Kerkweg.

Vrijdag 31 januari

16.00-17.00 uur: Muzikaal vertelfeestje in Bibliotheek Rijnsburg, Burg Koomansplein 1.

Maandag 3 februari

• Quizavond bij Café the Pocket, Badstraat 38. Inschrijven kost € 10,00 per team.
19.30 uur: Workshop 'Schrijf een gedicht' in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1.

Zaterdag 8 februari

19.00 uur: FISH by Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9.

Huis van de Buurt

De activiteiten van de AOBK vinden plaats in Dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. www.aobk.nl

Woensdag 15 januari
09.30:-11.30 uur: fietsen
10.00-14.00 uur: Koffie +
10.00-14.00 uur: Koffie-inn
11.15-14.00 uur: Mannen koken
13.30-17.00 uur: biljartcompetitie
14.00-16.00 Meer Bewegen
19.00-21.30 uur: Vrij biljarten
19.30-21.00 uur: Rookvrij


Donderdag 16 januari
09.30-10.45 uur: Mantelzorgondersteuning
10.00-11.30 uur: Formulierenbrigade
10.00-12.00 uur: Crea-ochtend
13.30-17.00 uur: biljartcompetitie
14.00-17.00 uur: Jokeren & klaverjassen
19.30-21.30 uur: Zangavond

Vrijdag 17 januari
08.00-10.00 uur: Bloed prikken

Maandag 20 januari
10.00-14.00 uur: Koek en Soepie
13.30-16.30 uur: Vrij klaverjassen
14.30-17.00 uur: Schilderen

Dinsdag 21 januari
09.00-12.30 uur: Rabo Servicepunt
10.00-11.30 uur: De Vierboet
10.00-14.00 uur: Koffie+
10.00-12.00 uur: Computer info
10.00-12.00 uur: Ouderenspreekuur
14.00-16.30 uur: Damessoos
14.00-15.00 uur: Taalcursus
13.30-17.00 uur: Biljartcompetitie
19.00-22.30 uur: IOV
19.15-22.00 uur: Kunst Katwijk

Het Huis van de buurt en de
Biljartkamer zijn elke dag open.
Vrije inloop koffie, thee € 0,50
Persoonlijk info ma./do. van
10.00 tot 12.00 uur

Agenda Kat-Rijn

Alle activiteiten vinden plaats in de Coligny, Louise de Colignylaan 7. www.Kat-rijn.nl

Woensdag 15 januari
09.30-11.30 uur: Schilderen
14.00-15.30 uur: Line-dance

Donderdag 16 januari

09.15-10.15 uur: Yoga
10.30-11.30 uur: Yoga
14.00-16.30 uur: Klaverjassen

Vrijdag 17 januari
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Maandag 20 januari
09.15-10.15 uur: Yoga
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Dinsdag 21 januari
10.00-11.30 uur: Line-dance
14.00-14.45 uur: Meer Bewegen
13.30-14.40 uur: Mannenzang
15.00-16.00 uur: Dameszang