Katwijk Speciaal

12 februari 2019

Katwijk Speciaal 12 februari 2019


Eerste R-net is geplaatst

Bij de Molentuinweg werd vorige week de eerste R-nethalte neergezet. | Foto: Piet van Kampen

Vorige week is er begonnen met het plaatsen van de R-net halte zoals er meerdere in Katwijk zullen komen. De primeur vindt plaats bij de bestaande halte Molentuinweg voor het busverkeer richting Leiden. Het is de voorloper voordat de officiële R-net bussen in Katwijk gaan rijden. Passagiers die regelmatig van de bus naar Leiden gebruik maken kunnen nu alvast kennis nemen van de luxe inrichting en uitstraling van de nieuwe halte. Overdekt, comfortabel, toegankelijk voor minder validen, voorzien van Wifi mogelijkheden en een digitaal reisinformatiepaneel. De fietsenstalling is overdekt.

Winnaars Kerstpuzzel 2018

puzzel n Onderstaande winnaars zijn getrokken uit de Katwijk Speciaal. Zij deden mee aan onze Kerstpuzzel. De winnaars hebben inmiddels bericht gehad.

Mevr. J. van der Plas, Katwijk heeft de hoofdprijs gewonnen bij Barnhoorn Bedden en Lifestyle Katwijk, dit betreft een dekbedovertrek t.w.v. € 75,00; R. Smit, Rijnsburg heeft de tweede prijs gewonnen bij IT Shop Rijnsburg, dit betreft een cadeaubon t.w.v. € 25,00; Mevr. G. Kuyt- Katwijk heeft de derde prijs gewonnen bij Sunday's Katwijk, dit betreft een cadeaubon t.w.v. € 20,00.

Determineren in het Natuurcentrum

Natuur n Zaterdag 23 februari is er weer een determinatiemiddag in het Natuurcentrum Katwijk. Die middag zijn er van 15.00 tot 17.00 uur deskundigen van Naturalis en het Natuurcentrum aanwezig die onder meer gevonden botten en schelpen op naam kunnen brengen.

Uiteraard is iedereen welkom. Maar wie een mooie schelp of een vreemd bot gevonden of een andere interessante natuurvondst gedaan, moet dan zeker langskomen.
Bij de vorige determinatieactiviteit werden spectaculaire vondsten binnengebracht, zoals een slagtand van een Wolharige Mammoet, een hoornpunt van een Afrikaanse rundersoort en een stuk van een walvisschedel.

Bijzondere schelpen werden ook binnengebracht. Zo was er een Papierschelp, een zeldzame soort die bijna nooit wordt gevonden op het strand, maar nu door een bezoeker was opgeraapt van het strand van Katwijk.

Het Natuurcentrum Katwijk bevindt zich in de behuizing op de hoek van de Boulevard van Katwijk aan Zee en de Voorstraat. Op de zaterdagmiddagen is het Natuurcentrum geopend vanaf 12.00 uur.

Workshop Minecraft in bibliotheek

fort n Op donderdag 28 februari van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur geven we in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam een workshop Minecraft voor kinderen van 9 t/m 14 jaar.

In deze Minecraftworkshop in de bibliotheek wordt er een compleet Romeins fort nagebouwd: met muren, een slotgracht, een toegangspoort en wachttorens. Je bouwt samen met een mede-Minecrafter in twee uur tijd een fort op basis van afbeeldingen en beschrijvingen van vroeger. Het is een voorwaarde om al wat ervaring te hebben met Minecraft. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Probiblio.

Zin om in de voorjaarsvakantie aan de slag te gaan in deze workshop Minecraft? Er kunnen maximaal 16 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 9 t/m 14 jaar, dus geef je snel op. Deelname: € 3,- per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl

Zingend geloven

Ichthus n Op woensdagavond 20 februari is er in de grote zaal van de Ichthuskerk weer 'Zingend geloven'.

Samen zingen we bekende geestelijke liederen, uit o.a. de bundels van Johan de Heer en Opwekking. Al zingend mogen we elkaar bemoedigen in het geloof en mag onze God alle eer ontvangen. Iedereen is welkom.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.45 uur. Thema's zijn, voor de pauze, 'Liefde is de bron' en na de pauze 'Innerlijke rust'.

Koffieochtend

Rehoboth n Woensdagmorgen 20 februari is er koffieochtend van de Rehobothwijk in het Maranatha centrum, aan de Poolster.

Deze morgen is er een bijbelstudie over de 'Geestelijke wapenrusting'. Hoe passen we dit toe in ons leven?
Alle dames zijn welkom om te komen luisteren en zingen. De koffie staat klaar om 9.15 uur. Het programma duurt van 9.45 tot 11.30 uur.

Blog n Op naar Tokio

FC Rijnvogels heeft geen kind aan Xerxes/DZB

Een artist impressie van de nieuwbouw van Topaz Overduin. | Foto: PR Foto: Foto:

Nieuwbouwplannen Topaz Overduin

Kleinschaligheid en rust

Help de archeologen met Zanderij-vondsten

R-net is comfortabel reizen tussen luxe bushaltes

Een artist impressie van de R-nethalte. | Foto: PR

n Tracé en plaatsen van haltes zijn inmiddels bekend

OV n De kogel is vrijwel door de kerk. Belangstellenden konden vorige week dinsdag in 't Anker kennis nemen van de toekomstige situatie zoals die vanaf december 2020 zal worden. De komst van het R-net heeft veel voeten in de aarde gehad maar de gemeente en de provincie zijn er uit. Gezamenlijk werken zij nu aan de voorbereidingen van de infrastructurele maatregelen.

Door Piet van Kampen

Door de komst van het nieuwe hoogwaardige vervoer zullen de buslijnen 30 en 31 komen te vervallen. De rotonde Zeeweg/Karel Doormanlaan wordt door het aanleggen van comfortstroken beter voor de bussen te berijden.

Bestaande bushaltes zullen worden opgewaardeerd worden tot de luxe R-net haltes. Deze zijn toegankelijk voor minder validen, overdekt, voorzien van Wifi en digitale informatiepanelen met de reisinformatie.

Bij de meeste haltes komen overdekte fietsenstallingen. De halte aan de Zeeweg bij Duinoord wordt halte Marktplein, de halte bij het Noordeinde wordt halte Centrum, die aan de Boulevard ter hoogte van de Voorstraat wordt halte Centrum en er komt een nieuwe halte op het Vuurbaakplein.

Aan het einde van de Boulevard-zuid komen twee nieuwe haltes: een uitstaphalte en een instap/wachthalte aan de overzijde richting centrum. Ook bij de Hoornespassage in de richting van de Estec komt een nieuwe halte.


Verschillen

Wat zijn de verschillen tussen het huidige openbare busvervoer en de toekomstige situatie? Om te beginnen zijn de bussen comfortabeler en zijn uitgerust met Wifi. Vervolgens rijden de bussen volgens een stipte dienstregeling en meerdere keren per uur zodat er geen lange wachttijden ontstaan.

Door aanpassingen in het tracé rijden de bussen ook sneller. Betrouwbaar en op tijd.

Zekerheid voor de reizigers dus.
Als het weer meewerkt zal medio maart van dit jaar de eerste nieuwe R-net halte, genaamd de Duinvallei ter hoogte van de Molentuinweg in gebruik worden genomen.

Het is een halte met overdekte fietsenstalling omdat er veel fietsers van deze halte gebruik maken.

Katwijk en Bereikbaar Haaglanden en Rijnland werken aan bereikbaarheid

Jan Breugem (mobiliteitsmakelaar Bereikbaar Haaglanden en Rijnland), Rien Nagtegaal. | Foto: Keya Hovens

duurzaam n Wethouder Rien Nagtegaal en Jan Breugem, mobiliteitsmakelaar Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, hebben het Convenant Bereikbaarheid Haaglanden en Rijnland getekend. De gemeente Katwijk gaat dit samenwerkingsverband aan om de bereikbaarheid in de regio op een gezonde en duurzame manier te verbeteren. Daarom zet de gemeente de komende jaren sterk in op het stimuleren van voet- en fietsverkeer en het invoeren van Hoogwaardig Openbaar Vervoer.

De wethouder is met de ondertekening van het convenant ambassadeur geworden van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Deze organisatie zet zich in voor een duurzame verbetering van de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Deze doelen passen dan ook goed bij de speerpunten van het huidige college.

"Mensen moeten zonder horten of stoten snel en veilig van A naar B kunnen komen. Maar een goede bereikbaarheid moet niet ten koste gaan van een gezonde leefomgeving. Daarom maak ik me sterk voor het stimuleren van voet- en fietsverkeer in de omgeving. Ook met de komst van HOV-bussen in Katwijk willen we een boost geven aan het gebruik van het openbaar vervoer", aldus wethouder Nagtegaal.

Met de komst van HOV en het verbeteren van de voet- en fietsverbindingen wil de gemeente inwoners aanmoedigen om duurzamer te reizen. Katwijkers die bijvoorbeeld in de omgeving van Leiden werken kunnen straks makkelijker de bus of de fiets pakken om op hun bestemming aan te komen.

Ook voor medewerkers van de gemeente zelf kunnen deze manieren van vervoer een goede uitkomst zijn wanneer de gemeente onder één dak gaat werken. Het is dan niet haalbaar om medewerkers die nu nog met de auto komen een parkeerplek in de parkeergarage te bieden. Er wordt daarom nagedacht over manieren om duurzaam reizen onder werknemers te stimuleren.

Meer dan honderd organisaties en ondernemersverenigingen hebben zich al aangesloten bij Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Samen kijken zij hoe ze de regio bereikbaar en duurzaam houden.

Organisaties die duurzamer willen werken en hun CO2-uitstoot met behulp van mobiliteit willen verlagen kunnen zich aansluiten via mobiliteitsmakelaar.rijnland@bereikbaarhaaglanden.nl

Praise United Katwijk

koor n Praise United is een feestelijk projectkoor rondom eenheid, inspiratie, gospelmuziek en ontmoeting.

Onder professionele leiding van gospelzanger/spreker Martin Brand en pianist Henk Doest wordt in een maand (4 avonden) toegewerkt naar een groot en feestelijk praiseconcert tot eer van God.
Op maandag 20 en 27 mei, 3 en 17 juni wordt er gerepeteerd in de Haven, Groen van Prinstererweg 1 te Katwijk, waarna het concert plaatsvindt op zaterdag 22 juni in TriPodia Katwijk. Iedereen kan meedoen, met of zonder zangervaring. Kijk voor verdere info en opgave voor het koor op www.at-tickets.nl

Gemeenteavond Benjamin

Puriteinen n De wijkgemeente Benjamin houdt op donderdagavond 21 februari in de zaal van de Fonteinkerk aan de Willem de Zwijgerlaan 1a een gemeenteavond. Spreker is ds. W. J. van den Brink uit Scherpenzeel, over het thema 'De Puriteinen en Israël'. De Puriteinen zetten zich in hun tijd in voor een zuivere benadering van Gods Woord. Maar wat was hun kijk op Israël? De koffie en thee staan klaar om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Tijdens de pauze is er een collecte voor de onkosten.

Folk in 't Zandgat

K&O n Clachán is een ervaren Keltische folkband bestaande uit 6 muzikanten afkomstig uit de omgeving van Utrecht en Haarlem. De band bestaat sinds 2006 en treedt regelmatig op bij festivals en in theaters. Op zaterdag 2 maart zijn te te zien en horen in 't Zandgat, EA Borgerstraat 58.

Clachán speelt Keltische volksmuziek uit Ierland, Galicië, Bretagne en Schotland, maar ook eigen nummers en arrangementen en uitstapjes naar wereldmuziek worden niet geschuwd. Steeds meer worden nieuwe en oude instrumenten gebruikt in een andere samenhang, tempo en bezetting zodat de klankkleur en sfeer steeds veranderd. Het repertoire bestaat uit swingende jigs en reels afgewisseld met mooie ballads en instrumentalen.

Kaarten à € 12,00 zijn te bestellen op www.kenokatwijk.nl en verkrijgbaar aan het kantoor van K&O Katwijk, Sluisweg 16 tel. 4016400 (ma. t/m vr. tussen 9.00 en 13.00 uur). Zaalprijs € 14,00. Aanvang 20.30 uur.

Wijkavond met Jack Nugter

Andreas n Op donderdag 14 februari spreekt Jack Nugter over het thema 'De verbonden in de Bijbel'. Het is een vijfdelige Bijbelstudieserie over de verschillende verbonden die in de Bijbel staan beschreven. Op deze avond spreekt hij over het verbond met David. De Andreas-wijkavond zal gehouden worden in het Kerkhaventje naast de Oude Kerk aan de Boulevard en begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Vergeet niet een Bijbel mee te nemen.

Mannen naar het Katwijks Museum

senioren n Vorig jaar was een bezoek van de AOBK-mannen aan het Katwijks Museum een doorslaand succes met de vraag naar meer. Op donderdag 21 februari vanaf 10:00 uur gaan de deuren wederom voor hen open. Na het bakkie koffie met Katwijkse Knip wordt er gestart met een quizje. Er is rond het middaguur ook nog tijd voor een heerlijk soepje met een broodje.

Deze informatie-ochtend van het Welzijnskwartier en de AOBK is voor alle 50+ mannen uit heel Katwijk gratis te bezoeken. Vooraf inschrijven is geboden. Dit kan via aobk@gmail.com, bellen naar de Zwanenburg, tel. 4071690 of via www.aobk.nl. Opgeven in de Zwanenburg kan natuurlijk ook.

Eerste stappen zijn gezet voor nieuwbouw Topaz Overduin

Een artist impressie van de nieuwbouw van Topaz Overduin. | Foto: PR

nieuwbouw n Topaz gaat voor bewoners met de ziekte van Huntington een nieuwe, moderne woonvoorziening bouwen op het terrein van Overduin. Vier afdelingen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Ook het centrale hart met algemene voorzieningen als restaurant, activiteitenruimtes en het behandelcentrum voor alle bewoners en bezoekers van Overduin wordt gesloopt en vernieuwd. Het woongedeelte voor bewoners met dementie, psychiatrische problematiek en Korsakov blijft gehandhaafd.

De eerste stappen voor de nieuwbouw zijn gezet: het voorlopig ontwerp is gereed en gedeeld met de bewoners, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers.

In de nieuwbouw komen 74 ruime studio's, verdeeld over groepen van acht tot tien bewoners. Elke groep beschikt over een gemeenschappelijke huiskamer met een moderne keuken. Bewoners kunnen zo de kleinschaligheid van de groep ervaren en de rust opzoeken wanneer zij hier zelf behoefte aan hebben.

Daarnaast kunnen bewoners elkaar en familie en vrienden ontmoeten in het vernieuwde hart met een prachtig nieuw restaurant met uitzicht over het park van Overduin. Het ontwerp verbindt daarnaast de bestaande groepen (voor mensen met dementie) via toegankelijke ruimtes met de andere functies op Overduin. Ook is het op een natuurlijke wijze geïntegreerd in het glooiende duinlandschap van Overduin.

Nieuwe kapel

Oorspronkelijk was de kapel van Overduin geen onderdeel van het voorlopig ontwerp. De bouwkundige staat van de kapel bleek echter dusdanig slecht, dat Topaz besloten heeft een nieuwe kapel te bouwen.

Gezichtsbepalend

De kapel is in het voorlopig ontwerp op een gezichtsbepalende plek gepositioneerd om zodanig ook de herkenbaarheid en bereikbaarheid te vergroten. Voor de financiering van de nieuwe kapel worden fondsen geworven en verschillende acties georganiseerd.

Voorbereidingen

De verwachting is dat Topaz begin 2020 kan starten met de bouw, zodat bewoners de nieuwbouw naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 in gebruik kunnen nemen. Dit jaar worden alle voorbereidingen getroffen. Niet enkel voor de nieuwbouw, maar ook voor tijdelijke huisvesting voor de bewoners met de ziekte van Huntington.


Bewoners

Met de nieuwbouw behaalt Topaz een grote kwaliteitsslag voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers op Overduin.

Hoornes Rijnsoever

Woensdag 13 februari

09.00 uur: Damesgym

14.00 uur: Country Line Dans

19.00 uur: Modinettes HR

Donderdag 14 februari

10.00 uur: Soos kaarten

14.00 uur: Ouderensoos

20.00 uur: Jokeren

Vrijdag 15 februari

10.00 uur: Soos kaarten

19.30 uur: Darten

Zaterdag 16 februari

10.00 uur: Soos Kaarten
21.15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 18 februari

19.00 uur: Biljarten

19.30 uur: Country Line Dans

19.30 uur: Dames Volleybal

21.00 uur: Heren Volleybal, gymzaal Van Lierestraat

Dinsdag 19 februari

19:45 uur: Bridge

20.00 uur: Sjoelen

De Coligny

Woensdag 13 februari

20.00 uur: zingen met de Voltreffers

Donderdag 14 februari

14.00 uur: Seniorensoos De Eendracht
20.00 uur: Linedance-lesavond. Zaal open vanaf 19.00 uur

Zaterdag 16 februari

14.00 uur: Kinderbingo.
20.00 uur: Vrije country-linedanceavond. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Maandag 18 februari
20.00 uur: Mozaieken

Dinsdag 19 februari

20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Noord-Noordoost

Woensdag 13 februari

09.30-10.30 uur: Zumba

18.00 uur: Junioren, Senioren majoretten in Pieter Groen
20.00 uur: Klaverjassen en Jokeren

Donderdag 14 februari

09.45-10.45 uur: Conditietraining
20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Vrijdag 15 februari

20.00 uur: Bingo

Maandag 18 februari

14.00 uur: Dammen senioren 55+
17.30-18.30 uur: kl. Jeugd majorette
18.30-19.30 uur: gr. Jeugd majorette

Dinsdag 19 februari

10.00-12.00 uur: linedance
13.30-15.30 uur: linedance
18.30-20.00 uur: Jeugddammen vanaf 6 jaar
20.00 uur: Dammen

Nieuw autobedrijf Rhijncars is de specialist in Mini's

| Foto: Piet van Kampen

mini n Katwijk heeft er weer een nieuw autobedrijf bij. Jan van Rhijn en zijn echtgenote Heleen hebben zich sinds 27 januari aan de Sandtlaan 44 achter Van der Meer en Lommers gevestigd. In een frisse en ruime showroom staan diverse mini's uitdagend te pronken. Het zijn allemaal prachtige occasions die zij aan de klanten kunnen aanbieden. Mini's zijn erg gewild en liggen goed in de markt. Ze staan er in diverse prijsklassen.

Door Piet van Kampen

Over uitdagend gesproken. De beide eigenaars Jan en Heleen zijn de uitdaging aangegaan om een eigen bedrijf te beginnen.


'Het was altijd al een droom van ons maar het is natuurlijk best wel spannend' bekent Heleen openhartig. 'Maar we hebben er bijzonder veel zin in' vult Jan haar enthousiast aan.
Jan die ook eigenaar is van Snella Autowas aan de Katwijkerweg heeft al voldoende ervaring in de autobranche. Hij was een aantal jaren verkoper bij L.I.A.M. in Leiden dus heeft een schat aan ervaring in zijn bagage.

Ook echtgenote Heleen is in het vak door de wol geverfd. Zij was verkoopster bij Het Motorhuis dus weet ook van wanten als het om het verkopen van auto's en de bijbehorende adviezen gaat. Beide hebben een gedegen opleiding bij IVA achter de rug. Zij zijn er helemaal klaar voor om de klanten te ontvangen.

Open Dag

Op zaterdag 16 februari houden zij een open dag voor belangstellenden die van 10.00 tot 16.00 uur hun mooie bedrijf kunnen komen bezichtigen. Voor meer informatie over het bedrijf kijk op www.rhijncars.nl

Laatste optreden 'Funked Up' in Café The Pocket

poppodium n Donderdag 14 februari treedt de Katwijkse band 'Funked Up' voor het laatst op. Frontzangeres Ramona Hoek heeft te kennen gegeven dat de verplichtingen van de band niet meer te combineren zijn met haar andere werkzaamheden waaronder een druk gezinsleven.

Voor een aantal andere bandleden was dit een moment om ook een andere richting te kiezen laat Eelco Wijnands, contactpersoon van de band, weten. Café The Pocket had 'Funked Up' al in een vroeg stadium geboekt zonder dat ze deze ontwikkeling had voorzien.

De zevenkoppige formatie speelde de afgelopen jaren op menig podium haar opzwepende funk- & soulmuziek. Het repertoire van deze band bestaat o.a. uit classics van James Brown, Stevie Wonder, Cool and the Gang en Madness. 'Funked Up' laat niet alleen oude tijden herleven, ook artiesten van de nieuwere generatie zoals Bruno Mars, The White Stripes, Amy Winehouse, Caro Emerald en zelfs Rage against the Machine prijken op de setlist. Kortom, 'Funked Up' is een band die garant staat voor een feest voor jong en oud. Zeker deze laatste avond gaan ze er iets speciaals van maken.

Hoe gepast kan het zijn met een optreden op Valentijnsdag warm en liefdevol afscheid te nemen van je publiek. Een mooi moment en een laatste kans om de band te zien en horen is zonde om te laten open. De drempel is laag want de toegang is gratis. Aanvang 21.00 uur.

Tentoonstelling over Brittenburg

Museum n In het Katwijks Museum is sinds 9 februari een tentoonstelling te zien over de mysterieuze Brittenburg, een eeuwen geleden bij Katwijk in Zee verdwenen ruïne.

De Brittenburg moet een bovengemiddeld Romeins fort zijn geweest dat in de laat-Romeinse tijd in verkleinde vorm in gebruik bleef. Aldus is de uitkomst van jarenlang onderzoek waaraan een nieuw publieksboek en tentoonstelling is gewijd.

De verdronken hoeksteen van het Romeinse Rijk was, zover bekend, de eerste plaats van de ruim 2000 kilometer lange Romeinse noordgrens waar oudheidkundig bodemonderzoek werd uitgevoerd (1520) en sporen zijn vastgelegd (1552). Deze verdwenen plattegrond is gereconstrueerd aan de hand van bij vorige onderzoeken niet gebruikt materiaal.
Archeoloog Tom Buijtendorp deed die bevindingen tijdens drie decennia onderzoek naar de betekenis en ligging van de verdronken ruïne bij Katwijk aan Zee.

Deels nog nooit gepubliceerde documenten en Romeinse vondsten zijn komende maanden te zien in een aantal zalen van het Katwijks Museum. Uitgeverij Sidestone Press heeft hierover een publieksboek gepubliceerd. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, en wordt bij de tentoonstelling gepresenteerd.

Dit boek 'Brittenburg, verdronken hoeksteen van het Romeinse Rijk' is in het museum te koop.

Bingo

wiek n Wijkvereniging Molenwijk-Katwijk/Rijn houdt op vrijdag 15 februari bingo met mooie prijzen. Ook is er weer een loterij en een superronde. Aanvang 20.15 uur. Zaal open om 19.00 uur. Wijkgebouw De Wiek', Fresiastraat 19. Onder de 18 jaar heeft geen toegang. De kinderbingo is op zaterdag 16 februari. Aanvang 14.00 uur.

Visser 't Hooft Lyceum Rijnsburg ontvangt nieuwe leerlingen

Het Visser 't Hooft Lyceum hield vorige week open huis. | Foto: PR

school n Op het Visser in Rijnsburg zijn in de afgelopen periode veel basisschoolleerlingen en hun ouders te gast geweest om kennis te maken met de school en het team.

Dat kennismaken gebeurde op verschillende manieren, bijvoorbeeld met de hele klas tegelijk. Diverse leerkrachten van de basisschool namen de uitnodiging aan om met de hele klas op bezoek te komen en daar een aantal lessen te volgen zodat de jongens en meisjes uit groep 8 gezamenlijk kennis konden maken met de gang van zaken op een school voor voortgezet onderwijs. Belangrijk voor die jongens en meisjes blijkt steeds weer te zijn: waar hang ik mijn jas op, waar zet ik mijn fiets, waar eet ik mijn boterham en waar is mijn locker? Maar natuurlijk ook: hoe vind ik mijn weg, hoe lees ik het lesrooster, en met welk notebook wordt er gewerkt?

Ouders hebben vaak heel andere vragen, en die konden ze stellen tijdens de informatieavond. Na een centrale ontvangst door dhr. van der Heiden, teamleider van de brugklassen, was er gelegenheid om over verschillende onderwerpen bij de specialisten uit het team de vraag te stellen die voor hen van belang was, zoals: welke ondersteuning biedt de school aan leerlingen met dyslexie, wat biedt de school aan extra activiteiten, hoe geeft de school vorm aan haar identiteit, wat doe ik als mijn kind ziek is?

Op zaterdag 26 januari was er Open Huis en ontving het Visser veel jongens en meisjes die veelal samen met hun ouders de school verkenden. Het was naast een informatieve middag ook een heel gezellige middag waarbij het gehele schoolgebouw 'in bedrijf' was, inclusief de docentenkamer. In de aula was er een Leerlingenforum, waar vragen gesteld konden worden aan leerlingen die op dit moment lessen volgen op de school.

Er waren ook leerlingen aanwezig die inmiddels de overstap naar de bovenbouw havo/vwo in Leiden (Kagerstraat) hebben gemaakt en ook daarover werden vragen gesteld.

Met een goed bezocht mini-open huis sloot de school op woensdag 6 februari haar activiteiten om kennis te maken met de school af.

Dan breekt er nu een bijzondere periode aan in 'onderwijsland': op veel basisscholen worden gesprekken gevoerd met leerlingen uit groep 8 en hun ouders over welke school het meest geschikt zou zijn voor een vervolgopleiding in het voortgezet onderwijs. Daarbij wordt natuurlijk gesproken over het juiste niveau (mavo, havo of vwo) maar ook over wat de juiste plek is voor de leerling.
Het Visser 't Hooft Lyceum in Rijnsburg vindt met name dit laatste heel belangrijk. De school staat voor goed onderwijs, maar wil graag méér zijn dan alleen een goede school. Ze wil graag een plek zijn waar jonge mensen zich veilig en gezien weten en waar ze de kans krijgen om hun talenten te ontdekken en ook daarin te groeien.

Meer weten? Kijk dan op www.vhl.nl

Lezing Jack Bouma over geschiedenis Katwijkse molens

Roskam n Wie kan er beter iets vertellen over de geschiedenis van Katwijk aan de hand van zes molens dan molenaar/molenmaker Jack Bouma van molen de Geregtigheid aan de Valkenburgseweg?

Op donderdag 21 februari om 20.00 uur houdt Bibliotheek Katwijk in De Roskam een avond over de lokale geschiedenis waarin Jack Bouma zijn toehoorders meeneemt op een reis langs de zes molens die Katwijk ooit rijk was.
Wie heel veel van de geschiedenis van de Katwijkse molens weet, is molenaar en molenmaker Jack Bouma. Samen met zijn vrouw Carita beheert hij voor de gemeente Katwijk de huidige molen de Geregtigheid. Bouma vertelt vol passie over het verleden van Katwijk aan de hand van de geschiedenis van deze zes molens. Een avond om bij te zijn en te genieten van interessante verhalen over Katwijk en molens.

Iedereen is welkom op donderdag 21 februari in De Roskam. De lezing van Jack Bouma begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
De lezing is gratis bij te wonen. De bibliotheek trakteert voorafgaand een kopje koffie/thee, de rest is voor eigen rekening.

Help mee archeologische vondsten te beschrijven

Merovingisch aardewerk met radversiering. | Foto: Keya Hovens

meehelpen n Op woensdag 13, 20 en 27 februari wordt de burgerzaal van het gemeentehuis van 12.00 tot 16.00 uur omgedoopt tot 'Hot Spot Archeologie'. Vrijwilligers van Archeologische Werkgemeenschap Nederland Rijnland tonen de archeologische vondsten die vorig jaar september en oktober zijn opgegraven in de Zanderij. Bezoekers zijn welkom om mee te helpen bij het beschrijven van de vondsten.

De publieksopgraving in de Zanderij was een groot succes. Meer dan 170 inwoners uit Katwijk en de regio kwamen de vrijwilligers van AWN-Rijnland en de 15 archeologiestudenten helpen tijdens de opgravingen. Samen hebben zij de resten van maar liefst 5 boerderijen gevonden uit de Merovingische periode. Om te weten te komen hoe oud de boerderijen precies zijn, worden ruim 700 sporen, doorsneden van grondverkleuringen en houtmonsters van palen en planken onderzocht. Gezien het aantal sporen laat de uitkomst van dit onderzoek nog tot het najaar op zich wachten.

Determineren

In de tussentijd willen de archeologen van AWN-Rijnland samen met inwoners aan de slag met het determineren van de vondsten. Opgegraven aardewerkscherven, hout, glas, botten en huttenleem worden bestudeerd en er worden beschrijvingen van de objecten gemaakt. De bestudeerde vondsten kunnen ons straks veel vertellen over hoe vroeger geleefd werd in het gebied waar nu de Zanderij ligt. Iedereen die met deze klus wil helpen kan op woensdag 13, 20 en 27 februari van 12.00 tot 16.00 uur bij de archeologen aanschuiven in het gemeentehuis om samen beschrijvingen te maken. Ook kunnen de vrijwilligers van AWN-Rijnland veel vertellen over de geschiedenis van de vondsten en vragen beantwoorden. Aanmelden hoeft niet.

Een mooie uitdaging

Arie Twigt was te gast bij de sportdag van Brownies & downies in Den Haag. | Foto: PR

Arie Twigt is een 18-jarige rolstoelbasketbalspeler uit Katwijk en woont op Papendal. Op het sportcomplex van Papendal traint Arie wekelijks met het Nederlands Team en in het weekend speelt de basketballer wedstrijden voor Only Friends uit Amsterdam. In deze blogpost vertelt Arie over zijn avonturen op Papendal en daarbuiten! Zijn belevingen schrijft hij op voor de Dirk Kuyt Foundation, zij ondersteunen hem in zijn weg naar de Paralympische Spelen in 2020.

'Net als in de maand december was januari ook vrij rustig wat wedstrijden in de eredivisie betreft. De afgelopen vier weken heb ik twee wedstrijden met Only Friends gespeeld. De eerste tegen SC Devedo in Ermelo en de tweede tegen Arrows '81 in Rotterdam. Beide wedstrijden hebben wij gewonnen. In maart spelen wij mee met de Europa League in Bosnië Herzegovina, maar voordat wij daar naartoe gaan spelen wij nog drie eredivisiewedstrijden en niet te vergeten de halve finale voor de Beker. Op 13 januari was ik uitgenodigd bij de sportdag van Brownies & downieS in Den Haag. Deze sportdag werd georganiseerd door de Dirk Kuyt Foundation. Er werd gevoetbald, gebasketbald, gedanst en er was ook nog een bootcamp. Het team van Brownies & downieS Katwijk was ook aanwezig en heb ik als echte Katwijker natuurlijk even extra aangemoedigd. Het was echt mooi om iedereen zo enthousiast bezig te zien. Een dag met allemaal winnaars.

Vorige maand heb ik een mail gekregen van BSR ACE Gran Canaria, een rolstoelbasketbalclub uit Spanje. Zij hebben mij gevraagd of ik in februari een week wil meekomen trainen. Eerlijk gezegd vind ik het heel gaaf dat ik ben gevraagd! Vorig jaar heb ik tijdens de Europa League in Sheffield met Only Friends tegen deze club gespeeld, dus daar hebben zij mij zien spelen. Het zal best even wennen zijn om daar mee te trainen, want het niveau ligt daar hoger, maar het is een mooie uitdaging. De meeste spelers van het Nederlands herenteam spelen al in het buitenland, maar er is tegen mij altijd gezegd dat je niet te vroeg naar het buitenland moet gaan. Nu dit aanbod voorbijkomt krijg ik de kans om daar een weekje mee te trainen. Natuurlijk is een weekje mee trainen anders dan een heel jaar in het buitenland, maar op deze manier kan ik alvast een beetje een idee te krijgen hoe het is om in het buitenland te spelen. Gran Canaria is niet de eerste club die interesse in mij toont, maar wel de eerste die mij heeft uitgenodigd om een weekje mee te trainen. Het zal best even wennen zijn, een andere taal, andere spelers, andere club, maar ik heb er heel veel zin in!

De volgende keer vertel ik jullie hoe het is gegaan in Gran Canaria. Tot dan.'

Opgejut

De jutters moeten vaak krabben bevrijden uit draad of resten van netten. | Foto: Gieny Van Asten-Westra

VERSTRIKT n 'Eén van de redenen waarom Jutters Katwijk twee keer in de week zwerfafval jutten op het strand is wel hierom: om zeedieren te behoeden die door visdraad zo tot een pijnlijk einde komen.

We komen dat visdraad heel veel tegen. Meestal verstrikt in zeewier. Je moest eens zien hoeveel moeite wij moeten doen om het draad eruit te krijgen! Laat staan dat je een zeedier zou moeten bevrijden uit dat 'moordspul.'
Je ziet, hoewel we dus twee keer per week het strand afvalvrij maken, dat we het toch (nog) niet kunnen voorkomen dat zeedieren zo verschrikkelijk aan hun einde komen. Ondanks dat sommige 'jutters' zelfs vaker het strand op gaan om afval te ruimen en niet in groepsverband. Eén van die 'jutters' vond dus deze onfortuinlijke krab. Te laat om hem te bevrijden, helaas…'

Jeugddienst

Ontmoetingskerk n Op zondagavond 17 februari is er weer een Jeugddienst in de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg.

Voorganger in deze dienst is dominee E.J. de Groot en het thema gaat over vasten. De dienst zal worden ingeleid met een schriftlezing uit Mattheus 6, vers 16-18 en Lucas 5, vers 33 – 35.

Bij het woord vasten denken we vaak aan de onthouding van voedsel.
Maar je kunt op verschillende manieren met vasten bezig zijn.

Alles wat je tijdelijk kunt opgeven om je beter op God te kunnen concentreren kun je beschouwen als vasten. Je laat iets achterwege om God te verheerlijken, om je geest te doen groeien en om je dieper in het gebedsleven te begeven.

De muzikale medewerking in de dienst wordt verzorgd door de Sion-band uit de omgeving Rotterdam. De dienst begint om 18.20 uur.

Subsidie voor toeristische evenementen

evenementen n Wie een evenement organiseert dat bijdraagt aan de (vrijetijds-)economie, het imago en het toeristisch karakter van onze gemeente, kan een subsidie aanvragen. Dit is mogelijk t/m vrijdag 15 februari aanstaande.

Houd rekening met andere evenementen die georganiseerd worden. In de subsidieregeling staan alle voorwaarden vermeld.
Men ontvangt geen subsidie toeristisch evenement als uw evenement al subsidie ontvangt via een andere regeling in de gemeente Katwijk.

Meer informatie is beschikbaar op www.katwijk.nl/evenementen, onder het kopje 'subsidie toeristische evenementen'.

Grasshoppers H1 zit in de verkeerde flow

Sjors Besseling komt langzaam terug na een langdurige blessure. | Foto: Wim Kulk

Basketbal n De mannen van Solar-systemen Grasshoppers Heren 1 hebben zaterdagmiddag hun derde wedstrijd op rij verloren. Ditmaal van het gepromoveerde Almere Pioneers. De Katwijkers moesten het deze week zonder Kasper Averink en zonder Bas Rozendaal doen.

In het eerste kwart leek alles goed te gaan. Jake Prins begon wederom ijzersterk en leek niet te kunnen missen. Na veel sterke acties naar de basket en een paar mooie schotjes stond er na 10 minuten 20-26 op het scorebord.

Ook in het tweede kwart deed Solar-systemen Grasshoppers goed werk. De verdediging werd nog wat aangescherpt. De Almeerders wisten dit kwart 11 punten te scoren tegenover 25 van Katwijk. Hiermee speelden de mannen een van de beste 20 minuten van het seizoen. Ruststand 31-51.

Na de rust waren de rollen helemaal omgedraaid. In het 3e kwart scoort Solar-systemen Grasshoppers maar 5 punten en daar tegenover scoort Almere er 27. Katwijk maakte veel geforceerde acties en misten vervolgens hun schoten. Na 30 minuten spelen was het 58-56 in het voordeel van Almere. De grote voorsprong was dus in minder dan 10 minuten in rook op gegaan.

Ook in het vierde kwart kon Solar-systemen Grasshoppers geen vuist meer maken tegen de Pioneers. Vergeleken de 1e helft leek het een totaal andere wedstrijd en Katwijk was het spoor helemaal bijster.
Uiteindelijk wint Almere met 83-67 en is er voor de derde keer achter elkaar verloren en zakt Solar-systemen Grasshoppers naar de vierde plaats in de rangschikking.

Zaterdag, 16 februari is een thuiswedstrijd om 18.15 uur in sporthal Cleijn Duin. Tegenstander is Uball, nummer 8 in de competitie.

Quick Boys kan weer winnen

Cem Sahin viert zijn doelpunt tegen Ajax. | Foto: OrangePictures

voetbal n Quick Boys kwam tot winst in de uitwedstrijd tegen Ajax. In de loop van de eerste helft namen de blauw-witten voorsprong, Ajax herstelde al snel de schade. In de tweede helft ontwikkelde Quick Boys zich meer en meer tot de bovenliggende partij. Jesse van Nieuwkerk kopte zijn team naar eindelijk weer een winstpartij.

Quick Boys ving de wedstrijd aan met de harde wind in de rug, maar wist daar weinig voordeel uit te putten. Ajax kwam ondanks de harde tegenwind goed uit de startblokken, maar wist niet gevaarlijk te worden. Pas na bijna een kwartier spelen leek Quick Boys voor de eerste keer in de wedstrijd gevaarlijk te worden toen de blauw-witten na een overtreding op Dennis Kaars net buiten het strafschopgebied een vrije schop mochten nemen. Raymond Baten plaatste een schot over het doel.


Een paar minuten later leek Ajax aan de andere kant van het veld gevaarlijk te worden toen Mohamad Mahmoed onnodig balverlies leed. Ten koste van een hoekschop voorkwam doelman Van der Helm schade voor zijn team. Die hoekschop bleef zonder gevolgen. Halverwege de eerste helft mocht Quick Boys weer een vrije schop nemen na een overtreding op Cem Sahin. Vanaf net buiten het strafschopgebied plaatste Raymond Baten de bal nipt over het doel. Een paar minuten later leek Quick Boys alsnog op voorsprong te komen. Op aangeven van Jesse van Nieuwkerk tikte Dennis Kaars de bal rakelings over het doel.


Het zou Quick Boys verweten kunnen worden dat de blauw-witten met de harde wind in de rug doelman Veenboer te weinig hadden getest. Mark de Kruijs probeerde het, hij plaatste de bal naast het doel. Met nog een kleine tien minuten tot de rust probeerde Cem Sahin het ook van afstand, zijn geplaatste schot verdween onhoudbaar langs doelman Veenboer in het doel. Eindelijk had Quick Boys voorsprong genomen, al zouden de blauw-witten daar maar kort van kunnen genieten.

Binnen een paar minuten wist Ajax via een van de linkerflank opgezette aanval de score weer gelijk te trekken. Ralph Jurka liet de gelijkmaker aantekenen. De blauw-witten herstelden zich snel van deze tegenvaller. Met nog een paar minuten op de klok plaatste Cem Sahin een vrije schop die door doelman Veenboer tot hoekschop werd verwerkt. Uit die hoekschop leek Jesse van Nieuwkerk gevaarlijk te worden, zijn kopbal werd voor de doellijn weggewerkt. Met een 1-1 tussenstand gingen beide tegenstanders rusten.


Of er met zo'n harde wind sprake kan zijn voordeel is de vraag, in ieder geval waren de rollen in de tweede helft omgedraaid. Quick Boys had nu de harde wind tegen. Ajax zette aan. Al snel voorkwam Joey Ravensbergen een achterstand voor zijn team door de inzet van een tegenstander voor de doellijn weg te werken. Aan de andere kant van het veld wist ook Quick Boys het Ajax moeilijk te maken toen na tien minuten spelen paniek ontstond in het strafschopgebied van doelman Veenboer. De Ajax defensie kon de bal niet wegwerken, meerdere blauwwitte spelers wisten niet te profiteren. In deze wedstrijdfase kreeg ook Ricardo Fransberg aan de andere kant van het veld kans zijn team op voorsprong te zetten, ook hij wist niet te profiteren.


Toch trok Quick Boys het initiatief meer en meer naar zich toe. Bijna halverwege de tweede helft resulteerde dat in de voorsprong van Quick Boys. Mark de Kruijs vond vanaf de linkerflank Jesse van Nieuwkerk, die koppend doelman Veenboer het nakijken gaf. Direct na zijn doelpunt werd Van Nieuwkerk naar de kant gehaald voor Bert Steltenpool.

Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker, al waren de Amsterdammers inmiddels de onderliggende partij in de wedstrijd geworden. Quick Boys wilde mee maar wist het doel niet meer te vinden. Bij Quick Boys vonden nog twee wissels plaats. Eerst maakte Koen van Liempt zijn debuut in de blauwwitte hoofdmacht, hij verving Cem Sahin. Met het eind van de wedstrijd al in zicht moest invaller Steltenpool na een aanvaring met doelman Veenboer het veld geblesseerd verlaten. Steltenpool werd vervangen door Lars Oudshoorn. Ook voor hem het debuut in de blauwwitte hoofdmacht.


FC Rijnvogels heeft geen kind aan Xerxes/DZB

Doelman Jeffrey Verkerk verricht een fraaie save. | Foto: Piet van Kampen

Voetbal n Eindelijk was daar de eerste overwinning na de winterstop voor de vogels die bedenkelijk ver weg waren gezakt op de competitieladder. Met de grootste overwinning werd hekkensluiter Xerxes/DZB over de Katwijkse knie gelegd.

Aan de 5-0 triomf over de blauwwitte zebra's uit de havenstad viel niets op aan te merken. Winnende coach Jimmy Simons: 'Na drie nederlagen begonnen we afwachtend want we hebben drie klappen gehad. Na de eerste goal was het klaar. We hebben te veel kwaliteit om zo laag te staan. Xerxes moest toen uit de verdedigende stellingen komen en het was goed dat Jeffrey Verkerk die vrije trap knap pakte.' Daar heeft Simons een punt anders had het zomaar 0-1 kunnen staan zeker omdat kort daarvoor ook de eerste kans voor de bezoekers was. Simons vervolgens: 'Het is mooi dat vijf verschillende spelers hebben gescoord'.

Het duel begon inderdaad vrij tam met een voorzichtig spelend Rijnvogels. Pas nadat verdediger Dirk Jan van den Oever na een vrije trap van Jaap van Duijn de 1-0 binnen knikte wierp de thuisclub de schroom van zich af en ging frank en vrij spelen. Het greep de controle over het duel en lieten de bezoekers geen mogelijkheid om na de eerste pogingen gevaarlijk te worden. De 2-0 liet niet lang op zich wachten al kwam deze toch vrij onverwacht uit de lucht vallen toen Luuk Slegt ineens een gat vond en doelman Wesley van der Molen met zijn voltreffer kansloos liet. Het bleef eenrichtingverkeer Rotterdamse veste en dat de 3-0 door Romano van der Stoep na een pasklare voorzet van Jaap van Duijn in de vijandelijke touwen smoorde was het logisch gevolg van een en ander. De vogeldefensie bewaakte het eigen nest degelijk en stond eindelijk weer eens geen tegentreffer toe. Dat was alweer een tijdje geleden. De rust brak met een comfortabele 3-0 voorsprong aan en er leek derhalve geen vuiltje aan de zeer winderige lucht.

Ook in het tweede bedrijf was de regie in handen van de gastheren. Het duurde overigens tot de 65e minuut alvorens Max van Steen een echt spitsendoelpunt scoorde. Na een vrije trap van Jaap van Duijn wist sluitpost Van de Molen met een katachtige reactie de kopbal van Arie de Vreugd te pareren maar uit de daarop volgende situatie in de zestien haalde Max van Steen onberispelijk uit en daarmee alle Rotterdamse illusies – voor zover nog aanwezig- naar de vergetelheid knallend, 4-0.

De koers was toen al lang en breed gelopen. Trainer Jimmy Simons liet drie verse krachten, Roy van Leeuwen, Robbin van Dijk en Jan de Bruin nog een kwartiertje mee genieten. De opponent trachtte met lange ballen nog een succesje te boeken maar de vogeldefensie gaf niet thuis. De nul werd heilig verklaard. In de blessuretijd mocht invaller Robbin van Dijk nog het handje vol treffers voltooien en daarmee een royale zege de nodige glans gevend.

12.00 uur: RTV Sport; Een dialoog in verf ; RTV Magazine;
18.00 uur: RTV Sport; Sporen van vroeger; RTV Magazine;
21.30 uur: RTV Sport; Een dialoog in verf; RTV Magazine.

Woensdag 13 februari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek;

Donderdag 14 februari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;

Vrijdag 15 februari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;

Zaterdag 16 februari
00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 00 RTV Katwijk Sport, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 18:00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 Op De Hollandse Toere, Nederlandstalig platenprogramma met verzoeken van luisteraars verzorgd door Coby Boere; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;

Zondag 17 februari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 09.30 uur een kerkdienst Protestante Gemeente Rijnsburg (Immanuëlkerk); 11.00 Van u wil ik zingen, geestelijk verzoekplatenprogramma Tel: 071-4013551; 13.00 Muziek voor Duizenden, Marien Bos; 14.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Christelijk Gereformeerde Kerk Rijnsburg; 18.30 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Valkenburg; 20.00 Met de mondhoeken omhoog, cabaret met Gerard Bol; 21.00 Historische Maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;


Maandag 18 februari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, Hans Pley; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;

Dinsdag 19 februari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Maritiem, een programma met Bas Vlieland; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 23.00 Muziek voor twee.


Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws.

Doordeweeks tussen 07:00 en 20:00 uur op de halve uren een eigen lokaal bulletin.

Frequenties:

RADIO: Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142.
TELEVISIE: Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.

Woensdag 13 februari

19.00-22.30 uur: Proef de liefde in cafe Boeien, E.A. Borgerstraat 50. Inschrijven à € 39,50 via www.katwijk-events.nl
19.30 uur: Filmavond Plus in de Hoofdbibliotheek, Schelpendam 1. Entree € 8,00.

Vrijdag 15 februari

20.30 uur: Super Bierproeverij XL in Café Boeien, E.A. Borgerstraat 50. Meedoen kost € 27,50.

Zaterdag 16 februari

14.00-15.30 uur: Creatieve workshop bij Natuurcentrum Katwijk, Boulevard 73. Deelname gratis.
20.00 uur: Valkenburg's Harmonie op zoek naar de 'Valkenburgse Maestro'
20.15 uur: Muziekvoorstelling Marc van der Marel en Marquis Bieshaar bij K&O Katwijk, Sluisweg 16. Entree € 14,00.

Zondag 17 februari

10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.

Woensdag 20 februari

15.00-16.30 uur: Carnavalsdisco in het Dorpshuis Rijnsburg, Hofweide 1 te Rijnsburg. Entree € 2,00.

Donderdag 21 februari

• Whiskeyproeverij in Hotel Zee en Duin, Boulevard 5. Meedoen kost € 30,00.
20.00-22.00 uur: Tafeltenniscompetitie bij Tafeltennisvereniging Rijnsoever, De Krom 75. Meedoen kost € 5,00 per team.

Vrijdag 22 februari

• Whiskeyproeverij in Hotel Zee en Duin, Boulevard 5. Meedoen kost € 30,00.

Zaterdag 23 februari

15.00 uur: Determinatiemiddag in samenwerking met Naturalis bij Natuurcentrum Katwijk, Boulevard 73. Entree gratis.

Zondag 24 februari

10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.

Dinsdag 26 februari

14.00 uur: Voorstelling Jubileumconcert Jubilate - DVS in de TheaterHangaar en Hangaar2, 1e Mientlaan 75. Entree € 25,00.

Donderdag 28 februari

20.45 uur: Quiznight bij Café Boeien, E.A. Borgerstraat 50.

Vrijdag 1 maart

20.30 uur: Whisky- en wijnproeverij in Café Boeien, E.A. Borgerstraat 50. Meedoen kost resp. € 35,00 en € 25,00.

Zaterdag 2 maart

20.00 uur: Folkoptreden Clachan bij K&O Katwijk, Sluisweg 16. Voorverkoop € 12,00.

Zondag 3 maart

10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.

AGENDA DE ZWANENBURG

Alle activiteiten vinden plaats in het Dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. Alle dagen is er vrije inloop. Koffie of thee à € 0,50. www.aobk.nl

Woensdag 13 februari

09.30-11.30 uur: fietsen
10.00-12.00 uur: Koffie-inn
10.00-14.00 uur: koffie +
13.30-17.00 uur: Biljartcompetitie
14.00 uur: Meer bewegen voor ouderen
19.00-21.30 uur: Vrij biljarten

Donderdag 14 februari

10.00-12.00 uur: Crea-ochtend
14.00-17.00 uur: Klaverjassen en jokeren
        

Vrijdag 15 februari

08.00-10.00 uur: Bloedprikken
17.00-21.00 uur: Chinees

Maandag 18 februari
10.00-14.00 uur: Koekie & Soepie
13.30-16.30 uur: Schilderen
13.30-16.30 uur: Vrij klaverjassen

Dinsdag 19 februari
09.00-12.30 uur: Rabo Servicepunt
09.30-11.30 uur: De Vierboet
10.00-14.00 uur: Koffie +
10.00-12.00 uur: Computerinfo
10.00-12.00 uur: Ouderenspreekuur
13.30-17.00 uur: Biljartcompetitie
14.00-16.30 uur: Damessoos
19.00-21.30 uur: IOV

Elke dag is er vrij biljarten tenzij
de agenda anders aangeeft.
Niet-leden betalen bij deelname
een kleine bijdrage.

AGENDA KAT-RIJN

Alle activiteiten vinden plaats in de Coligny, L. de Colignylaan 7. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen van 55 jaar en ouder. www.Kat-rijn.nl

Woensdag 13 februari
09.30-11.30 uur: schilderen
14.00-15.30 uur: Line-dance

Donderdag 14 februari
09.15-10.15 uur: Yoga
10.30-11.30 uur: Yoga
14.00-16.30 uur: Klaverjassen/Jokeren

Vrijdag 15 februari
09.30-11.30 uur: schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Maandag 18 februari
09.15-10.15 uur: Yoga
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Dinsdag 19 februari
10.00-11.30 uur: Line-dance
14.00-14.45 uur: Meer Bewegen v. Ouderen
13.30-14.40 uur: Mannenzang
15.00-16.00 uur: Dameszang