Katwijk Speciaal

21 januari 2020

Katwijk Speciaal 21 januari 2020


Dromen bij Warm Winter Fest

Veel drukte en veel onverwachte culturele ontmoetingen tijden het Warm Winter Fest. | Foto: Piet van Kampen

Het is inmiddels geen droom meer van de organisatie van het Warm Winter Fest dat vorige week vrijdagavond voor de derde keer in successie werd gehouden. Het is de realiteit dat weer honderden Katwijkers in het centrum van hot naar her liepen of fietsten om van het ene optreden naar het andere te laveren. Te kiezen uit muzikale optredens, culturele en/of andere bezienswaardigheden. 'Joh ben je dáár al eweest en waer ga je nouw weer héén? Vaak gehoord. Een ongewone drukte op een winderige vrijdagavond.

Duurzaam gereedschap voor de buitendienst

groen n De gemeente Katwijk heeft veel mechanisch gereedschap vervangen door elektrisch oplaadbare apparaten, zoals bosmaaiers, kettingzagen, bladblazers, heggenscharen en boormachines.

Wethouder Rien Nagtegaal: "We werken aan een prettige leefomgeving voor onze inwoners. Duurzamer werken in de buitenruimte draagt daar ook aan bij. Daarom hebben we naast het verduurzamen van het wagenpark ook besloten ons gereedschap te verduurzamen".

Het nieuwe gereedschap is beter voor mensen en natuur dan de oude mechanische apparaten. De apparaten maken namelijk geen gebruik van fossiele brandstoffen. Hierdoor zijn ze voor de medewerkers van de buitendienst ook gezonder om mee te werken en maken ze minder geluid tijdens gebruik. De batterijen van de nieuwe apparaten worden zelfs opgeladen door de energie die de zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf opwekken.

Muzikaal vertelfeestje in drie bibliotheken

Voorleesdagen n Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020 geeft Bibliotheek Katwijk in samenwerking met Muziekschool Katwijk een muzikaal vertelfeestje rond het Prentenboek van het Jaar.

Op donderdag 30 januari in Bibliotheek Valkenburg en/of op vrijdag 31 januari in Bibliotheek Rijnsburg kunnen jonge kinderen in muziek en verhaal genieten van 'Moppereend'.

Peuters en kleuters en hun (groot)ouders zijn van harte welkom om het verhaal over 'Moppereend' mee te maken. Eend loopt te mopperen. Ze heeft niemand om mee te spelen. Er verschijnt een grijze wolk boven haar hoofd die steeds groter wordt. Want alle dieren die ze vraagt, willen spelletjes doen die Eend niet leuk vindt. Dan wordt de wolk zo groot en zwart dat hij barst.

Evelien van Bibliotheek Katwijk leest dit winnende prentenboek met vertelplaten op zo'n manier voor dat het lijkt alsof het verhaal zich voor je ogen afspeelt. Lilian van der Peet, Muziek op schoot-docent bij Muziekschool Katwijk, zorgt voor de muzikale voorleesbeleving. Het verhaal wordt nog beeldender als je er ook de speciale geluiden en liedjes bij hoort.

Bibliotheek Valkenburg (in het Dorpshuis Valkenburg) op donderdag 30 januari: 16.00 uur: muzikaal vertelfeestje rondom het Prentenboek van het Jaar 'Moppereend'. Bibliotheek Rijnsburg (in de Burgt in Rijnsburg) op vrijdag 31 januari: 16.00 uur: muzikaal vertelfeestje rondom het Prentenboek van het Jaar 'Moppereend'. De toegang is gratis en vol is vol.

Henk Binnendijk spreekt over de hemel

lezing n Op donderdag 23 januari hoopt Henk Binnendijk te spreken over zijn nieuwste boek "Hoe ziet de hemel eruit?". De avond in de grote zaal van kerkelijk centrum 't Anker aan de Voorstraat is voor iedereen toegankelijk.

Over de hemel hebben veel mensen een mening, maar de meesten juist niet. Dat is iets voor na dit leven. Toch komt het woord 'hemel' zo'n 700 keer in de Bijbel voor. Henk Binnendijk heeft daar studie van gemaakt en een boek over geschreven. Met verrassende doorkijkjes. De hemel is niet voor straks, maar voor nu, hier op aarde. Je kunt nu al burger zijn van het rijk der hemelen. Hoe zit dat? Op deze en vele andere vragen zal Henk Binnendijk aan de hand van zijn boek ingaan op de wijkavond van wijkgemeente Sion onder leiding van ds. F. Wijnhorst. Aanvang 20.00 uur. Ontvangst met koffie of thee vanaf 19.30 uur.

Kledingbeurs op Pieter Groen

verkoop n Op donderdag 23 januari, van 19:00 tot 21.00 uur, is er een kledingbeurs in het Pieter Groen aan de Helmbergweg 10.

De kosten om een tafel te huren zijn € 3,00. Men kan hiervoor contact opnemen via pgkledingbeurs@gmail.com. Wie een tafel wil huren dient zo spoedig mogelijk contact op te nemen, zodat de organisatie verdere informatie kan geven over de avond zelf. Wie alleen iets wil komen kopen, betaalt € 3,00 entree.

Er is een aantal leerlingen en docenten van het Pieter Groen die mee doen met de Alpe d'Huzes. De opbrengt van het entreegeld en de tafelverhuur komen ten goede aan Alpe d'Huzes. Voor verdere informatie via het Instagram account: @pgkledingbeurs.

Column n 't Is iet ârs

Zwaarbevochten zege voor Grasshoppers

Er had zich maar 1 inspreker gemeld om mee te denken over Speelruimtebeleidsplan. | Foto: Piet van Kampen

Nieuwe koers voor bewegen en spelen

We kunnen niet eindeloos investeren'

Elektrische auto's voor Pieter Groen

Schrijvers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gezocht

Op vrijdagavond 13 maart wordt in de hoofdbibliotheek het Katwijks Boekenbal gehouden. | Foto: PR

n Voor Katwijks Boekenbal op 13 maart

boekenbal n Bibliotheek Katwijk is op zoek naar schrijvers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Op vrijdagavond 13 maart tussen 20.00 en 22.00 uur brengt de bibliotheek zoveel mogelijk lokale schrijvers onder één dak samen voor een echt Katwijks Boekenbal in de Boekenweek. Een bijzondere ontmoetingsavond waarbij plaatselijke schrijvers zichzelf en hun boek(en) presenteren aan belangstellenden en lezers volop de gelegenheid krijgen kennis te maken met schrijvers uit hun woonplaats.

Eerdere Katwijkse schrijversavonden in 2012, 2014 en 2018 werden een doorslaand succes. Meer dan vijfentwintig lokale schrijvers en hun boeken kregen een platform aangeboden om zich te laten zien. Intussen hebben zich voor de nieuwe ronde in 2020 alweer de eerste schrijvers aangemeld bij de bibliotheek maar er zijn vast nog meer auteurs uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg te vinden die in de laatste twee jaar (tussen 2018 en nu) een boek(je) hebben gepubliceerd, hetzij bij een uitgever, hetzij in eigen beheer. Het maakt niet uit of het om fictie, poëzie, non-fictie of kinderboeken gaat: alle schrijvers zijn van harte uitgenodigd om hun werk onder de aandacht te brengen en met hun lezers van gedachten te wisselen. Bent u zo'n schrijver die graag aanwezig is op dit Katwijks Boekenbal, dan kunt u zich nu aanmelden per mail bij: apauwels@bibliotheekkatwijk.nl.

Boekenfeestje

Het wordt een leuke, gezellige en ontspannen avond met als doel schrijvers en lezers bij elkaar te brengen. Dat gebeurt in een marktachtige sfeer waarbij bezoekers van het ene schrijverstafeltje naar het andere 'hoppen'. Tijdens het centrale gedeelte verzorgt een aantal schrijvers (onder meer Eva Burgers) op het podium een korte en verrassende voordracht. Er is live muziek en natuurlijk wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.
Voor iedereen die nu al enthousiast raakt voor dit Katwijks Boekenbal op vrijdagavond 13 maart in de Hoofdbibliotheek en erbij wil zijn…: toegangskaarten zijn te koop in alle bibliotheekvestigingen en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit en betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). Prijs: € 6,- voor leden Bibliotheek Katwijk en € 8,- voor niet-leden.

Noordzee Zomerfestival 2020 krijgt vorm

Voorzitter Arie Nijgh nam het woord tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. | Foto: PR

nzf n Zondagmiddag 12 januari was de nieuwjaarsreceptie van het Noordzee Zomerfestival in den Blauwen Bock. Bestuur, vrijwilligers en sponsors kwamen bij elkaar om onder het genot van een hapje en drankje elkaar een mooi jaar toe te wensen. Een uitstekende gelegenheid om elkaar weer te spreken en weer nieuwe gezichten te ontdekken.

Traditioneel wordt op deze bijeenkomst aandacht besteed aan bestuurswisselingen en het hoogtepunt was de bekendmaking van gedeeltes van nieuwe programma van de 2020 editie van het Noordzee Zomerfestival dat van 30 juli tot en met 8 augustus aan het strand zal worden gehouden. Dit jaar weer fantastische tribute bands en - met een knipoog naar het (visserij)verleden - het grootste klederdrachten festival van Nederland. NZF organiseert deze populaire activiteit samen met de klederdrachtgroep van het Genootschap Oud Katwijk.

Voorzitter Arie Nijgh kon bekend maken dat er voor de komende twee jaar een nieuwe hoofdsponsor gevonden is, te weten Hilverda de Boer. Deze in Aalsmeer gevestigde snijbloemen- en plantenexporteur heeft veel Katwijkers in dienst en wil op deze manier haar maatschappelijke betrokkenheid onderstrepen. Evenals vorig jaar doen UNIFA en Winkelhart Zeezijde weer mee als festivalsponsor.

Ook dit jaar zal het Noordzee Zomerfestival op verschillende locaties in Katwijk te beleven zijn. Naast de optredens in de festivaltent op het Strandplein organiseert The Pocket ook nu weer een vijftal interessante "live acts" en zullen er afterparties in den Blauwen Bock zijn.

Nog een dikke zeven maanden en dan gaat het allemaal weer beginnen. Wie benieuwd is naar de rest van het programma moet maar eens op de site en de Facebookpagina kijken gaan kijken. Regelmatig onthullen we nieuwe evenementen.

Voor meer informatie over het Noordzee Zomerfestival kunt u kijken op de website www.noordzeezomerfestival.nl

Douwe en drààie

Hallòò mit Antjies, bè jij 't Maert? Oh, bè jij 't Krij, ik doch dat 't onze Maert was! Hè? jae mààid die zauw me ebeld hebbe, maer dat hààd ie zeker vergéte. Hij zauw effe mit ons naer de Gammae gaen, want alle lampies in de does benne d'r zundag mit uit eskéje, ik stae al twie dage in de stikkedonker me ààge te wasse. Hè? Zellef gaen? As je d'r verstand van heb ken dat, maer ik zel je zegge dat we mit gien môgelekhààid die spotjies d'ruit kenne krijge. En je mot toch wéte wat 'r inmot want ârs komme we mit de verkearde thuis. Teugewòòrdeg hè je zôveul verskillende lampe, je raekt 'r van in de bône! Hoe dat zô vraeg je? Dat zel ik je zegge: onderlest liep ik bij de Hémaes en toe doch ik lae ik gelijk een bolletje meenéme voor in 't skemerlampje, want me voorrààdje was op. D'r ging altijd een peertje van durteg Wat in. Maer wat denk je, Krij? Watte bestaen iet mear, dat hiet nouw Lume! Ik doch dat ik gek wier, want hoeveul Lume mos ik dan hebbe? Daer kwam Zeeg annelôpe. Ik zeg jôh, Zeeg, heb jij kaes van die Lume egéte? Hij kijk. Néén, hij kwam òòk iet vorder. Toe ben ik effe gaen vraege an zô'n mààsje en die zé dat ik twiehonderd Lume mos neme, dat gaf eveveul licht of as durteg Wat. Ik snapte d'r gien iene jôtae van. Waerom is dat allemael veranderd? Hè? Is dat al een partie jaere zô? Niks van emerrekt, maer as je gien nieuwt nôdeg heb dan let je daer òòk iet op Krij! Maer affijn, om op die spotjies in de does werom te komme: Klaes op de trap mit een skroevedrààierd en ik d'rnaest om de trap vast te houwe en om te kijke of ie t'plefonnetje iet kepot zouw stéke. Earst mos die behuizing d'r of, maer hoe? Ik zeg: mot je d'ran trekke? Néén. Douwe dan? Òòk iet. Drààie meskie? Jae, dat was 't! Toe mos dat lampje d'ruit. Ik zeg volleges mijn kè je'm d'r zô uitwippe mit de skroevedrààierd. Nouw Krij, lauw loene, we hebbe alles eperbeerd, trekke, douwe, drààie, niks! 't Zweat liep langs Klaes z'n regge. Ik zeg 'kom asjeblieft van die trap of, we vraege of onze Maert komt, hij is de elektriezein in de femilie, hij heb die krenge d'r òòk in edouwd mit de verbauwing'. TTRRINGG. Ôh mààid de bel gaet, daer zel je 'm hebbe. Klaaees! Doe de deur effe ôpe! Nou 't zel mij benieuwe, Krij, of 't zijn wel lukt… Mààid daer issie al. Mit lampies en al! Wat hewwe nou verkeard edaen? Stae iet te lache! Hè? Douwe en drààie tegelijk? Wel héde nog an toe, dat hadde we nog iet eperbeerd! Hè je al nieuwe bij je òòk? Nou Krij, hè je 't ehòòrd, we houve iet naer de Gammae. Hè? Bè je nou benieuwt hoeveul Lume d'r in mot? Effe vraege… driehonderdvijfenvijfteg, Krij! Nes je zeg: 't zel wel.

Koffieochtend in Kerkhaventje

andreas n Op dinsdagmorgen 28 januari is er een koffieochtend in het Kerkhaventje, naast de Oude Kerk aan de Boulevard

Joke van der Meij is uitgenodigd om te komen spreken. Het thema is 'De Herder en zijn schapen'. Door middel van een beamerpresentatie wordt dit in woord en beeld gebracht.
Muzikale medewerking wordt verleend door het koor De Vierboet o.l.v. Cor Varkevisser. Iedereen is van harte welkom
Inloop met koffie en thee vanaf 09.15 uur. Het programma begint om 9.30 uur en eindigt om 11.30 uur.

Nieuwe koers voor Bewegen- en speelruimtebeleidsplan

Er had zich maar 1 inspreker gemeld om mee te denken over Speelruimtebeleidsplan. | Foto: Piet van Kampen

inspraak n Tijdens een informatieve sessie bleek dat er vanuit de bevolking weinig interesse is in het gemeentelijk beleid omtrent met name de speelruimtes in de gemeente. Slechts mevrouw Van Duijn had zich als enige inspreker gemeld om haar wensen kenbaar te maken. En dat terwijl de burger vanwege het participatiebeleid de gelegenheid wordt geboden om wensen kenbaar te maken en een zegje te doen.

Door Piet van Kampen

Gemiste kans dus. Niet voor de inspreker, die terecht aankaartte dat ervoor minder valide kinderen weinig speelmogelijkheden zijn. Juist voor hen die integratie in de maatschappij zo belangrijk is. Als voorbeeld haalde zij aan dat de vorig jaar aangelegde speeltuin bij zwembad Aquamar weinig mogelijkheden voor minder validen biedt. Tevens vroeg zij zich af hoe het er met de komst van een speeltuin in de Duinvallei voor staat omdat de speeltuin bij de Zanderij/Cantineweg is verdwenen. Het antwoord was min of meer bevredigend. Enerzijds omdat de plannen voor een tijdelijke speeltuin op tafel liggen maar anderzijds stuitte de geplande infrastructuur haar tegen de borst. Zand- en schelpenpaden zijn juist minder valide-onvriendelijk. Daar mee had zij een punt. Een punt om in de uitwerking mee te nemen.


Veranderingen

Van gemeentewege ligt er het voorstel om de voormalige bestemmingsreserve speeltuinen op te heffen en in het nieuwe Bewegen- en speelruimtebeleidsplan 2020-2030 een jaarlijks exploitatiebudget van € 276.000,-beschikbaar te stellen. Veranderingen kenmerken ook de oude speelruimtes ten opzichte van de nieuwe zoals wethouder Rien Nagtegaal deze bij het zwembad als voorbeeld schetste.

Veranderingen ook bij de jeugd die vanuit het zitten achter de PC of tablet naar buiten moeten worden gelokt met aansprekende speel- en beweegruimtes.

'Meer mogelijkheden voor creativiteit in plaats van de 'standaardspeeltuin' zoals Atie Kuijt (CU) voorstelde. Kimberley van der Nagel (CDA) pleitte voor speciale toestellen waar minder validen gebruik van kunnen maken. Scholen en burgers kunnen met initiatieven komen. Vooral denken aan voorzieningen aanbrengen en/of verbeteren toegespitst op de behoefte en vraag vanuit bepaalde wijken. Een behoefte aan een skatebaan in de Zanderij staat op de wensenlijst.
Nagtegaal: 'We moeten naar een situatie waar beweeg- een speelplekken een ontmoetings- en tevens ontspanningsruimte worden. Meerdere doelgroepen moeten er terecht kunnen maar we kunnen niet eindeloos investeren' voegde hij er direct aan toe. Kortom, de gemeenteraad kan zich op 30 januari buigen over de plannen om het beschikbare budget voor de komende tien jaren de juiste bestemming te geven.

Reünie Gaspard de Colignyschool

Vijftig n Deze klas van de Gaspard de Colignyschool is dit schooljaar 50 jaar van school af. De foto is van de vijfde klas. Vandaar dat 'meester' Pronk erop staat. In de zesde klas is helaas geen klassenfoto gemaakt.

25 Jaar geleden zijn we bij elkaar geweest. Hoe leuk is het om dit na 25 jaar weer te doen? Gedacht wordt om bij voldoende animo dit te laten plaatsvinden in april.

Wie (weer) interesse heeft kan reageren via reuniegaspard@gmail.com Wie een klasgenoot kent die buiten Katwijk woont, wordt verzocht het emailadres door te geven.

Zeedienst zingend geloven

vredeskerk n Op zondag 26 januari is er een Zeedienst om 16.50 uur in de Vredeskerk aan het Baljuwplein 1. De dienst staat weer geheel in het teken van de zee, met liederen van en over de zee.

Generaties lang hebben de vissers uit ons dorp de zeeën bevaren en dat gaat nog steeds door. De onvoorspelbare zee met heftige stormen, grondzeeën en gevaarlijke wrakken. Als kustplaats, met de visserij en alles daarmee verbonden houden we de onverbrekelijke band met de zee. En nu mogen we met elkaar uit volle borst mooie liederen over de zee zingen.!
Ongeveer 10 minuten voor vijf komt de Klederdrachtgroep Katwijk binnen en volgt een filmpje over de KW 36 Margriet.
Voorganger is ds. E.C.Vreugdenhil-Mijnarends. Het thema is 'Het Anker'. De mannenzanggroep SION onder leiding van Leo Meijvogel zal hieraan weer medewerking verlenen met prachtige liederen. De organist/pianist is Rob van Efferink.
Na afloop gelegenheid kan men elkaar ontmoeten en napraten onder genot van een bakkie koffie of thee.

Hoornes Rijnsoever

Woensdag 22 januari

09.00 uur: Damesgym

14.00 uur: Country Line Dans

19.30 uur: Koor De Voltreffers

Donderdag 23 januari

10.00 uur: Soos
14.00 uur: Ouderensoos
20.00 uur: Jokeren

Vrijdag 24 januari

10.00 uur: Soos

19.30 uur: Darten

Zaterdag 25 januari

10.00 uur: Soos club
18.15 uur: Dansles
21.15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 27 januari

19.00 uur: Biljarten

19.30 uur: Country Linedance

19.30 uur: Dames Volleybal

21.00 uur: Heren Volleybal, gymzaal Van Lierestraat

Dinsdag 28 januari

19:45 uur: Bridge

20.00 uur: Sjoelen

Noord-Noordoost

Woensdag 22 januari

09.30-10.30 uur: Zumba
18.00 uur: Junioren, Senioren majoretten in Pieter Groen
18.30-20.00 uur: Bingo jeugd

Donderdag 23 januari

09.45-10.45 uur: Conditietraining
14.00-16.00 uur: Dammen senioren
20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Vrijdag 24 januari

20.30 uur: stijldansen

Zaterdag 25 januari
20.00-23.30 uur: Country Line Dance

Maandag 27 januari
17.30-18.30 uur: kl. jeugd majorette
18.30-19.30 uur: gr. Jeugd majorette
20.00-22.00 uur: repetitie gezelligheidskoor
Kattuks Volk, kom eens vrijblijvend meedoen

Dinsdag 28 januari
10.00-12.00 uur: Country Line Dance
13.30-15.30 uur: Country Line Dance
18.30-20.00 uur: Dammen Jeugd vanaf 6 jaar
20.00 uur: Dammen

Nixon in de Boemerang

live n Op zaterdag 25 januari staat de formatie Nixon op de bühne van de Boemerang. De band is na een periode van bezinning weer terug! Nixon wordt gevormd door Andre van Iterson, Mark van Iterson, Kjeld van Klaveren en Auke Koops. Met een gevarieerde set-list nemen ze je mee van the Foo Fighters naar Queen en via Neil Young naar Coldplay. Het optreden gratis, De deuren gaan om 20.30 uur open voor publiek. De Boemerang, Huetingstraat 36.

Eus te gast bij NVVH

Vrouwennetwerk n De ochtendbijeenkomsten van Koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk Katwijk, zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in de grote zaal van Tripodia, Hoornesplein 155. De koffie/thee (€ 1,50 per kopje) staat vanaf 9.00 uur klaar.

Op dinsdag 28 januari komt Özcan Akyol, ook bekend onder de naam Eus. Hij is een Nederlandse schrijver en columnist. Naast zijn literaire werk is of was hij columnist voor een combinatie van een landelijk dagblad en zeven regionale dagbladen. Hij is bekend van de televisie. Zo is hij o.a. te zien bij het programma van Matthijs van Nieuwkerk met De Wereld Draait Door en presenteerde hij het programma Sterren op het Doek.
Alle dames zijn welkom om kennis te komen maken. Men betaalt voor de eerste bijeenkomst
€ 10,00. Voor wie lid wordt, zal dit bedrag in mindering worden gebracht op de contributie. Meer info bij Janet van der Voort-Aanhaanen, tel. 4071706.

Theeproeverij bij K&O

workshop n Thee is een mooi natuurproduct. Samen gaat men in een workshop bij K&O ontdekken, proeven en genieten van de verschillende theesoorten. De thee wordt gecombineerd met kaas en chocolade. Thee zal nooit meer hetzelfde smaken als je eenmaal hebt ervaren hoe je het, het beste kunt zetten. De workshop is op maandag 10 februari van 19.30 tot 21.30 uur. Meedoen kost € 20,00 voor 1 les. Kijk voor verdere info en direct inschrijven op www.kenokatwijk.nl Of kom langs bij het kantoor aan de Sluisweg 16 (ma. t/m vr. van 9.00 tot 12.00 uur)

Kom en Prijsdienst

storm n Op 26 januari om 18:30 uur wordt de eerste Kom en Prijsdienst van dit jaar gehouden in de Dorpskerk. De voorganger is dan ds. Barbara Lamain uit Den Hoorn. Als thema voor deze dienst heeft zij gekozen 'In de storm met Jezus'. Naar aanleiding van de lezing uit Matheus 14: 22-36 zal ds. Lamain het thema uitwerken in 2 korte meditaties met als titel 'Storm, angst en moed' en 'Geloven is: uit de boot stappen naar Jezus toe'. Rond het thema is een mooie liturgie samengesteld met toepasselijke liederen uit verschillende bekende bundels. In deze dienst zal muzikale medewerking worden verleend door Johan Haasnoot (orgel en piano) en Suzanne van Rijn (zang).

Bingo bij DVS

bingo n Op vrijdag 24 januari houdt Chr. Muziekvereniging DVS weer een bingoavond in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. Speel mee en maak kans op één van de vele mooie prijzen en win de jackpot. DVS zorgt voor de koffie, thee en wat lekkers. De zaal is open om 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom.

Twizy nieuw onderdeel Katwijkse techniekopleiding

Drie Twizy's zijn de nieuwe paradepaardjes van het Andreas College. | Foto: PR

duurzaam n Leerlingen van Vakcollege Rijnmond kunnen nu sleutelen aan hun Twizy, een elektrische auto met twee zitplaatsen. Docenten mogen bovendien van deze zelfvoorzienende auto gebruikmaken voor stage- en basisschoolbezoeken.

De keuze voor een Twizy heeft meerdere redenen. 'Voor het vak motorvoertuigentechniek is een auto toch je belangrijkste leermiddel. Die wil je dan zelf in huis hebben.' Het idee van de Twizy is geboren vanuit de wetenschap dat elektrische auto's de toekomst zijn. 'Maar die zijn natuurlijk niet goedkoop. Een Twizy is een heel betaalbaar alternatief. Ik heb er in Katwijk al een paar rond zien rijden. Voor ons het ideale leermiddel, omdat deze auto nog meer voordelen heeft. Aan de Twizy kun je niet snel iets kapot maken, de techniek is vrij eenvoudig én hij neemt weinig ruimte in; we rijden hem zo via de openslaande deuren de school in!'

Hazenoot is realistisch genoeg om de vraag 'Gaan we dít van onderwijsgeld kopen?' aan te zien komen. 'Nee,' is zijn duidelijke antwoord, 'want het is niet ons eigen onderwijsgeld. Het is een aparte subsidie, specifiek benoemd voor duurzame mobiliteit. Onze docent motorvoertuigentechniek wil ook zo snel mogelijk met dit thema aan de slag. De keuze voor deze elektrische auto gaat niet ten koste van andere investeringen. Achter de keuze zelf zit een duidelijke gedachte, gericht op de toekomst van onze leerlingen. En dan bedoel ik op alle drie de scholen.'

Niet alleen Vakcollege Rijnmond krijgt een Twizy, maar ook de andere scholen van Stichting Andreas College: Pieter Groen en Limes Praktijkonderwijs. 'Op onze school gaat het puur om de techniek,' licht Hazenoot toe. 'Op Pieter Groen kunnen leerlingen de Twizy gebruiken om theorieën te onderbouwen, bij profielwerkstukken en andere onderzoeken. Bij Limes helpt deze auto de jongeren bij het aanleren van de praktische vaardigheden, zoals het wassen van een auto en het interieur verzorgen, die nodig zijn om de zelfredzaamheid van die leerlingen te bevorderen.'

Op eigen energie

De nieuwe aanwinsten gaan wanneer nodig ook de weg op, met docenten achter het stuur. 'Onze vierdeklassers lopen stage en dan gaan collega's vaak met hun eigen vervoer op stagebezoek. Maar vanaf nu kunnen ze gebruikmaken van de Twizy, die binnen de regio een prima vervoersmiddel is. We zijn bovendien zelfvoorzienend in de energie van die auto's, dankzij de honderden zonnepanelen op de daken van onze scholen! Zo kunnen we onze eigen opwekking genereren. Dus ook in die zin zijn we duurzaam bezig.'

Hazenoot benadrukt ten slotte dat Twizy voor Vakcollege Rijnmond een vast onderdeel vormt van het lesprogramma in haar vierjarige techniekopleidingen. 'De toekomst van ons onderwijs is verbonden aan de behoeften op de arbeidsmarkt, want we willen onze leerlingen voorbereiden op banen die er in de toekomst nog zijn.'

Bruidsbeurs aan zee

bruidshoek n Op zaterdag 25 januari houdt de Bruidshoek uit Leiden alweer voor de elfde keer de Bruidsbeurs Katwijk bij Surf & Beach. Deze beurs is inmiddels een begrip in Katwijk en omstreken en heeft al voor enorm veel gelukkige bruidsparen als leidraad gediend voor een geweldig huwelijk.

De Bruidshoek zal aanwezig zijn met trouwjurken op mannequins om jullie de sfeer te laten proeven. Er lopen medewerkers van de Bruidshoek rond om al jullie vragen te beantwoorden.
Verder zijn er dit jaar weer ontzettend enthousiaste standhouders die er alles aan zullen doen om er een gezellige beurs van te maken. Van het bruidskapsel tot een trouwambtenaar. Alles komt aan bod bij de Bruidsbeurs Katwijk.

Ook wordt dit jaar een 'trouwloterij'* gehouden, waarbij alle standhouders een unieke prijs zullen uitreiken die van een trouwdag een nog mooiere dag zal maken. Laat tijdens de beurs uw gegevens achter en wellicht is één van deze mooie prijzen voor jullie. Winnaars worden in de week na de beurs persoonlijk en via Facebook op de hoogte gesteld.

Entree voor de beurs bij deze trouwlocatie is gratis zowel de deelname aan de loterij. De Bruidshoek verwelkomt aanstaande bruidsparen graag op 25 januari tussen 10.00 en 16.00 om van hun huwelijk een droomhuwelijk. Surf en Beach ligt aan de Boulevard Zeezijde 9.

Buitengewone oecumene

gebedsweek n 'Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons' is het thema van de Week van Gebed voor de eenheid in de oecumenische viering van woord en gebed van de parochiekern H. Joannes de Doper met de Hervormde Gemeente De Rank. Zondag 26 januari om 9.30 uur vieren in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 deze geloofsgemeenschappen samen het slot van deze Week van Gebed.

Afgelopen jaar hebben in Nederland naar schatting zo'n 200.000 mensen meegedaan met het initiatief.

In deze oecumenische viering zullen ds. Padmos van De Rank en diaken Winnubst van de parochiekern voorgaan waar de koren de Cantorij en Vocalis voor de muzikale ondersteuning zullen zorg dragen. Speciale aandacht wordt er gevraagd voor de deurcollecte na afloop van de viering voor gezinshuis de Stal.

Midden in de hectiek van het bloemendorp Rijnsburg is er een thuis te vinden voor uit huis geplaatste kinderen. Een huis dat gebouwd is op leven, doorzettingsvermogen en kracht, dwars tegen de stroom in. Men biedt deze kinderen een veilig en liefdevol thuis, wat perfect bij dit thema van de viering aansluit. Voor meer info zie www.stichtingdestal.nl

Na afloop is er in 'de kleine JOANNES' gelegenheid om elkaar verder te ontmoeten onder het genot van…

Avondje cultuur

Het Warm Winter Fest bracht weer vele honderden op de been. Geen avondje achter de buis maar genieten van een scala aan muzikale optredens, culturele exposities en vooral ook onverwachte ontmoetingen tijdens 'een rondje door het centrum'. | Foto's Piet van Kampen

Warm Winter Fest

Quick Boys is De Treffers de baas: 1-3

Vreugde bij Quick Boys na de 1-2 van Olaf van der Sande | Foto: Orange Pictures

Voetbal n De Treffers startten furieus en gingen direct op zoek naar de voorsprong. Die dadendrang leidde tot een doelpoging van Lowie van Zunders waarbij doelman Paul van der Helm aan de bak moest om zijn doel schoon te houden. Direct daarna kon Joey Dekkers van afstand op doel uithalen, maar moest in Van der Helm zijn meerdere erkennen. Het leek wachten leek op de voorsprong van De Treffers, aan de andere kant van het veld troefde Quick Boys toe. Tommy Bekooij werd gevonden en zag kans de bal over doelman Niels Kornelis te lepelen en Quick Boys op voorsprong te zetten.

Die achterstand kwam hard aan bij De Treffers die hun aanvankelijke dominantie als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen. In de loop van de eerste helft waren de beste doelkansen voor Quick Boys. Eerst zag Sabir Achefay zijn doelpoging nipt over de doelpaal verdwijnen. Vijf minuten voor de rust belandde een voorzet van Joey Ravensbergen op de doelpaal waarmee De Treffers een grotere achterstand bespaard bleef.

In de tweede helft gingen De Treffers direct op zoek naar de gelijkmaker. Binnen vijf minuten scoorde de thuisploeg de gelijkmaker uit een van afstand genomen vrije schop die in de doelmond werd geplaatst. De blauwwitte defensie kon de bal niet wegwerken, uiteindelijk kon Lowie van Zundert profiteren waarmee de stand weer was gelijkgetrokken.

De gelijkmaker inspireerde De Treffers om op jacht te gaan naar meer. Quick Boys stond onder druk. Na tien minuten spelen bleef een uitgelezen kans om De Treffers op voorsprong te zetten onbenut. Quick Boys wist zich onder de druk weg te spelen en verplaatste kon het spel naar de andere kant van het veld verplaatsen.

Van de kant van de Treffers sloeg men aan het wisselen, het effect van de wissels bleef uit. Ruim halverwege de tweede helft drukte Olaf van de Sande De Treffers weer in de zorgen door uit de draai het doel te vinden, daarmee Quick Boys weer op voorsprong zettend. Nog was de blauwwitte storm niet gaan liggen. Een paar minuten later moest doelman Kornelis weer alles uit de kast halen bij een doelpoging van Jesper de Vré, ten koste van een hoekschop bleef een doelpunt uit.

In de loop van de wedstrijd bepaalde Ricardo Kuijvenhoven de uitslag op 1-3. Vanaf de rand van het strafschopgebied rondde Kuijvenhoven beheerst een door Sabir Achefay opgezette aanval af. Ook bij Quick Boys werd nog gewisseld, verdere doelpunten bleven uit.

RVV verliest van US H1 maar blijft koploper

Volleybal n In de eerste competitiehelft won RVV H1 nog met overtuigende cijfers gewonnen van US H1. Afgelopen zaterdag had RVV meer moeite met de Amsterdammers en werd zelfs met minimaal verschil verloren (3-2). De concurrentie laat ook de nodige punten liggen, waardoor RVV koploper blijft.

In de eerste twee sets was er geen vuiltje aan de lucht. De ploegen gingen gelijk op tot in het midden van de set. RVV plaatste een versnelling en de setwinst was een feit (17-25; 21-21).

Vanaf de derde set wilde US niet mee werken aan dit scenario. Een wissel op de diagonaal- en buitenpositie pakte goed uit. US begon te draaien en realiseerde een voorsprong van zes punten. RVV-coach Walleze reageerde met een dubbele wissel waarbij de Mooij (Ard) en Vivo het veld inkwamen. Na een beslissing van de arbiter (20-15) ontstond een woordenwisseling waarna Vivo werd verzocht het speelveld te verlaten. Ondanks de verbijstering zette RVV een eindsprint in, maar vergat door te drukken (25-23).

In de vierde set werd het spel van RVV stabieler, maar bleef de ploeg grote moeite hebben met de doorgeslagen ballen van de US-spelverdeler en hun goede (blok)verdediging. Het gaat gelijk op tot 23-23, waarna RVV-buitenaanvaller Rovers forceerde en beide aanvallen buiten de lijnen sloeg (25-23).

RVV leek in de beslissende vijfde set de sterkste van de twee ploegen en had zelfs een 10-7 voorsprong, maar deze was niet voldoende voor de setwinst. US versnelde en dichtte het gat en was het scherpst in de slotfase van de set. (15-13).

De Katwijkers likken hun wonden en moeten zich gaan opladen voor de confrontatie tegen Vives aanstaande zaterdag 25 januari om 17.00 uur in de Boorsmazaal.

Slechte hervatting voor FC Rijnvogels

De strafschop van Dennis Bakker ging tegen de paal. | Foto: Piet van Kampen

Voetbal n De Rijnvogels zijn niet uitgeslapen uit de winterslaap gekomen. Leek na drie nederlagen op rij de winterstop op tijd te komen om de accu voor de tweede helft van het seizoen op te laden, de adempauze heeft de Vogels blijkbaar geen goed gedaan.

In een tamelijk bloedeloze wedstrijd leek er geen te komen en dit duel verdiende deze ook niet. Dat uiteindelijk de thuisclub kort voor het scheiden van markt alsnog aan het langste einde trok was een domper voor de Katwijkers. Een persoonlijke fout in de defensie werd noodlottig en Adam El Fazazi voltrok van dichtbij het vonnis.

Noor Driessen was topscoorster tegen Jolly Jumpers. | Foto: Geert Bekker

FC Rijnvogels ging in een zeer gewijzigde formatie van acquit. Kevin Wijmer en Arie de Vreugd (geblesseerd) en Ricardo de Vlugt (geschorst) keken vanaf de zijlijn toe. Arno Dijkstra kan ook nog geen speelminuten maken en Jaap van Duijn, Max van Steen en Jesse Driebergen begonnen op de bank. Het trio zou in de loop van de tweede helft alsnog opdraven om het duel een positieve wending te moeten geven.

Weliswaar kwam er in het tweede bedrijf iets meer leven in de brouwerij maar dat was op zich niet zo verwonderlijk want in de eerste helft gebeurde er vrijwel niets behalve dan dat de laag geklasseerde thuisclub kort voor half-time twee goede mogelijkheden onbenut liet. De lage klassering van de wit-groenen etaleerde zich duidelijk en de Katwijkse motor hapert nog steeds. Zij het dat de gelegenheidsdefensie zich aardig staande hield tot aan die fatale 85e minuut. Een zoveelste knullige tegengoal koste de Kooltuinformatie wederom de kop.

Een eerste helft om dus snel te vergeten. Kort na de hervatting leken de bezoekers op voorsprong te komen. Dennis Bakker werd binnen de zestien tegen het (natuur)gras gewerkt en wilde zelf dit buitenkansje verzilveren bij afwezigheid van Jaap van Duijn die 2 minuten later binnen de lijnen kwam. Bakker knalde echter tegen de paal waarmee deze ultieme mogelijkheid op een voorsprong teloor ging. Het zou achteraf een dure misser blijken.


Ondanks de 'verse' krachten Van Duijn, Van Steen en Driebergen lukte het niet om meer grip op het duel te krijgen alhoewel er aanvallend meer dreiging van de Vogels uitging. Na voorzetten van Jaap van Duijn kopte Max van Steen rakelings over en raakte Yassin Kaaboni de knikker volkomen verkeerd na een vrije kopkans. Ook de thuisclub leek niet in staat om potten te breken totdat het de enige en winnende treffer in de schoot geworpen kreeg.

Zwaarbevochten overwinning voor dames Grasshoppers

Basketbal n Voor de dames van Sportiff Company Grasshoppers stond de verre uitwedstrijd in Tubbergen op het programma. Helaas moesten ze dit doen zonder Ilse Kuijt die aan de kant zat met een blessure. De dames van Axel Gouw wisten dat dit geen makkelijke avond zou gaan worden. Eerder dit seizoen won Jolly Jumpers thuis met 72-67.

In het eerste kwart hadden de dames moeite om tot scoren te komen en kwam de wedstrijd moeilijk op gang. Gelukkig viel de bal ook bij de thuisploeg er niet in en werd het eerste kwart afgesloten met een stand van 12-10.

In het begin van het tweede kwart leek het dan toch eindelijk te gaan vallen. Na scores van opvolgend Lotte van Kruistum, Karin Kuijt, Noor Driessen en Tamlyn de Groot was er een klein gaatje geslagen en was de stand 14-20. De goede start werd niet vervolgd met scores en kwam Jolly Jumpers steeds weer terug. Ruststand 28-28.

In het derde kwart ging het gelijk op. Beide teams wisselden met scores. In dit kwart waren vooral Noor Driessen met een aantal scores en Sonja Kuijt, weer terug van een langdurige blessure, met twee driepunters positief aanwezig. Het vierde kwart begon met een 44-44 stand. In de verdediging werd er stapje extra gedaan en dit werd beloond. Met maar 9 punten tegen in dit kwart tegen kon Grasshoppers langzaam uitlopen en werd de overwinning eruit gesleept bij een stand van 53-60.

Eerstkomende wedstrijd van Sportiff Company Grasshoppers is de topper thuis op zaterdag 25 januari tegen medekoploper Binnenland, dat wel 1 wedstrijd meer heeft gespeeld. Aanvang van deze wedstrijd is om 20.00 uur.

12.00 uur: Katwijk NU; RTV Sport; Sporen van vroeger 18.00 uur: Katwijk NU; RTV Sport; Sporen van vroeger 21.30 uur: Katwijk NU; RTV Sport; Sporen van vroeger

Woensdag 22 januari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Herhaling RTV Magazine van afgelopen zaterdag; 23.00 Non-stop muziek;

Donderdag 23 januari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;

Vrijdag 24 januari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;

Zaterdag 25 januari
00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 18:00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 RTV Muziekcafé met Jan van Duijn; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;

Zondag 26 januari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 10.00 uur een kerkdienst vanuit Hervormde Gemeente Katwijk aan den Rijn; 11.00 Non stop geestelijke muziek; 12.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 13.00 Strike up the band, een programma met muziek op het gebied van harmonie, fanfare en brassband verzorgd door Jaap Bol; 14.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Christelijk Gereformeerde Kerk Rijnsburg; 18.30 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Valkenburg; tot 20.00 uur Aangepaste muziek; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Historische maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;

Maandag 27 januari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, non-stop; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;


Dinsdag 28 januari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Non-stop muziek; 20.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 22.00 Muziek voor twee.

Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws. Doordeweeks tussen 07.00 en 19.00 uur op de halve uren en eigen lokaal bulletin.

Frequenties: RADIO: Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142. TELEVISIE: Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.

Woensdag 22 januari

15.00-16.00 uur: Startfeestje Voorleesdagen in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Schelpendam 1. De toegang is gratis.
19.30 uur: Filmavond Plus in de bibliotheek, Schelpendam 1.

Donderdag 23 januari

19.00-21.00 uur: Kledingbeurs in het Pieter Groen, Helmbergweg 10. Entree € 3,00.

Zaterdag 25 januari

• Hiphoptheater in De Schuit, Voorstraat 59.
10.00-12.00 uur: Workshop vilten in het Katwijks Museum, Voorstraat 46. Meedoen kost € 3,50.
14.00 uur: Startbijeenkomst literaire leesgroep in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1.
20.15 uur: K&O concert Tango Por Dos in de Soefitempel, Zuidduinseweg 7.

Woensdag 29 januari

14.00 uur: OV Kinderbingo in De Roskam, Turfmarkt 2. Entree € 2,50.
14.40 uur: Poppentheater 'Masha en de beer bij K&O Katwijk, Sluisweg 16.
15.00-16.30 uur: Ouder-kind workshop in bibliotheek: 'Samen een prentenboekje maken'.
20.00 uur: Lezing Anna van den Breemer: 'Alle ouders klungelen maar wat aan' in de Hoofdbibliotheek, Schelpendam 1.
20.00 uur: OV Bingo in De Roskam, Turfmarkt 2. Meespelen kan voor € 15,00. Toegang vanaf 16 jaar.

Donderdag 30 januari

16.00-17.00 uur: Muzikaal vertelfeestje in Bibliotheek Valkenburg, Kerkweg.

Vrijdag 31 januari

16.00-17.00 uur: Muzikaal vertelfeestje in Bibliotheek Rijnsburg, Burg Koomansplein 1.

Maandag 3 februari

• Quizavond bij Café the Pocket, Badstraat 38. Inschrijven kost € 10,00 per team.
19.30 uur: Workshop 'Schrijf een gedicht' in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1.

Zaterdag 8 februari

19.00 uur: FISH by Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9.

Twee twirlkampioenen

Twirlsters n Lily Meijvogel en Anissa Soussani deden onlangs mee aan het NK Twirl in Almere. Zij wonen in Katwijk, maar trainen bij Twirlvereniging Inspiration Voorhout.

Lily werd in de juvenile kampioensklasse 2e met solo 1-baton en Nederlands Kampioen met solo 2-baton en solo dance twirl.

Anissa werd in de preteen kampioensklasse 3e met solo 1-baton en Nederlands Kampioen met solo 2-baton en solo dance twirl. Anissa werd ook nog Nederlands Kampioen met junioren team.

Dankzij deze prestaties mogen zij samen maar liefst 7 keer Nederland vertegenwoordigen op het WK Twirl in Eindhoven.

Huis van de Buurt

De activiteiten van de AOBK vinden plaats in Dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. www.aobk.nl

Woensdag 22 januari
09.30:-11.30 uur: fietsen
10.00-14.00 uur: Koffie +
10.00-12.00 uur: Dunavie
11.15-14.00 uur: Mannen koken
13.30-17.00 uur: biljartcompetitie
14.00-16.00 Meer Bewegen
19.00-21.30 uur: Vrij biljarten
19.30-21.00 uur: Rookvrij


Donderdag 23 januari
09.30-10.45 uur: Mantelzorgondersteuning
10.00-11.30 uur: Form.brigade
10.00-12.00 uur: Crea-ochtend
13.30-17.00 uur: biljartcompetitie
14.00-17.00 uur: Jokeren & klaverjassen

Vrijdag 24 januari
08.00-10.00 uur: Bloed prikken

Maandag 27 januari
10.00-14.00 uur: Koek en Soepie
13.30-16.30 uur: Vrij klaverjassen
14.30-17.00 uur: Schilderen

Dinsdag 28 januari
09.00-12.30 uur: Rabo Servicepunt
10.00-11.30 uur: De Vierboet
10.00-14.00 uur: Koffie+
10.00-12.00 uur: Computerinfo
10.00-12.00 uur: Ouderenspreekuur
10.00-12.00 uur: Wijkregisseur
14.00-16.30 uur: Damessoos
14.00-15.00 uur: Taalcursus
13.30-17.00 uur: Biljartcompetitie
19.00-22.30 uur: IOV
19.15-22.00 uur: Kunst Katwijk
19.30-21.00 uur: Spreekuur Dunavie

Het Huis van de buurt en de
Biljartkamer zijn elke dag open.
Vrije inloop koffie, thee € 0,50.

Agenda Kat-Rijn

Alle activiteiten vinden plaats in de Coligny, Louise de Colignylaan 7. www.Kat-rijn.nl

Woensdag 22 januari
09.30-11.30 uur: Schilderen
14.00-15.30 uur: Line-dance

Donderdag 23 januari

09.15-10.15 uur: Yoga
10.30-11.30 uur: Yoga
14.00-16.30 uur: Klaverjassen
14.00-17.00 uur: Sociëteit

Vrijdag 24 januari
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Maandag 27 januari
09.15-10.15 uur: Yoga
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Dinsdag 28 januari
10.00-11.30 uur: Line-dance
14.00-14.45 uur: Meer Bewegen
13.30-14.40 uur: Mannenzang
15.00-16.00 uur: Dameszang