De Rijnsburger

16 mei 2019

De Rijnsburger 16 mei 2019


3 / 28

5 / 28

7 / 28

9 / 28

13 / 28

17 / 28

21 / 28

Parkmanagement functioneert goed dankzij Ondernemersfonds

Het Ondernemersfonds behartigt gemeenschappelijke belangen van ondernemers op 't Heen of Klei Oost. | Foto: PR

ondernemen n Alle ondernemingen op de bedrijventerreinen 't Heen en Klei Oost maken deel uit van het Parkmanagement Katwijk. Een belangenvereniging die relevante onderwerpen, zoals de beveiliging van de bedrijventerreinen en initiatieven tot meer duurzaamheid, voor alle op de terreinen gevestigde ondernemers organiseert en aanstuurt. Het parkmanagement bestaat dankzij het Ondernemersfonds Katwijk.

Bestuurslid en ondernemer Peter Jongejan van het parkmanagement zegt blij te zijn met de mogelijkheden van de belangenvereniging. "Op de bedrijventerreinen 't Heen en Klei Oost zijn circa 450 ondernemingen gevestigd. Bedrijven die met elkaar zorgen voor een groot aantal banen en die van economische betekenis zijn voor Katwijk en omgeving. Vanaf 1 januari 2011 is er in Katwijk sprake van een fonds dat de Stichting Ondernemersfonds Katwijk beheert. Vanuit een klein percentage van de onroerend-zaak belasting (OZB) is er geld beschikbaar voor gemeenschappelijke zaken en initiatieven. Voor de beide bedrijventerreinen loopt de aansturing en uitvoering hiervan via het Parkmanagement Katwijk, dat sinds 2012 bestaat. Een afspraak waarbij de gemeente, die de gelden int, betrokken is." Peter Jongejan: "We komen op voor de gemeenschappelijke belangen van de ondernemers met een bedrijf op 't Heen of Klei Oost."

Succesvol

"In Katwijk zijn we voortvarend bezig met de gemeenschappelijke belangenbehartiging. Een mooi voorbeeld is de aansturing van de beveiliging. Een succesvolle aanpak, waarbij we het afgelopen jaar een aantal inbraken op de bedrijventerreinen voorkwamen en zaken zoals vormen van vandalisme tegengaan. We reageerden ook op de signalen van ondernemers dat de digitale bereikbaarheid onder de maat lag. We onderzochten die digitale bereikbaarheid en zorgden ervoor dat op meerdere plaatsen het signaal drastisch verbeterde. En dat zonder een toename van de abonnementskosten voor de ondernemers," aldus de voorzitter van de belangenvereniging Henk Oostingh. "Ook op andere terreinen zijn we actief. We onderschrijven de duurzaamheidsambitie van de gemeente en hebben daartoe op de terreinen een aantal initiatieven genomen, die daadwerkelijk helpen. Zo doen al zo'n veertig bedrijven mee met een traject van energiebesparing, wel of niet gekoppeld aan het plaatsen van zonnepanelen. Praktisch gingen we eveneens aan de slag met de verplichte asbestsanering voor 2025. Mede door onze bemiddeling startte vorige maand een groep bedrijven met deze sanering, waarbij ze gebruikmaken van een interessante korting die we vanuit ons collectief bedongen. Tenslotte richten we ons op de arbeidsmarkt met initiatieven gericht op een goede relatie tussen het (beroeps)onderwijs en het bedrijfsleven."

Groot en klein

"Algemeen genomen spannen we ons in om de kwaliteit van de bedrijventerreinen te optimaliseren. We doen dat met kleine en grotere initiatieven. We sloten bijvoorbeeld een convenant om zwerfafval tegen te gaan, terwijl we voor het gehele gebied werken aan een kwaliteitskeurmerk (het KVO) waarin de samenwerking met politie, bandweer en gemeente is vastgelegd. Een belangrijke bemoeienis lag tevens bij het Geluidreductieplan. Samen met de Omgevingsdienst en gemeente maakten we oplossingsgerichte afspraken. Daarnaast zijn we ook gesprekspartner, als het om de visieontwikkeling of directe belangenbehartiging gaat, voor de bestuurders van de gemeente en lokaal gerichte partijen."

"We zijn actief bezig," benadrukken Henk Oostingh en Peter Jongejan, "met de belangenbehartiging van de ondernemers in het gebied als ons kompas. Iets dat helaas niet overal in de grote regio zo geschiedt. Het Ondernemersfonds Katwijk maakt dit allemaal mogelijk. Vandaar dat we blij zijn met dit fonds."

Leuke reacties op Kapsalon TREND!

Angelique Eradus is de eigenaar van kapsalon TREND! | Foto: PvK

advertorial n Angelique Eradus is de eigenaar van kapsalon TREND! De onderneemster is trots op haar moderne lichte, knusse salon die iets warms uitstraalt en zij sinds de opening op 3 mei leuke reacties van klanten kreeg. 'Het was geweldig hoe enthousiast de mensen reageerden', vertelt zij met een blijde glimlach.

Door Piet van Kampen

Waar voorheen aan de Zuidstraat 6 Eugenie's kapsalon was gevestigd, heeft Angelique nu haar eigen bedrijf. Met een allround vakopleiding waaronder ook visagie en ruim 19 jaar ervaring met het mooie beroep in haar bagage is zij helemaal klaar voor de toekomst. 'Het is een mooi vak, creatief, vol variatie en leuk om alles zelf te kunnen en mogen doen', vertelt ze enthousiast. 'Voor klanten is het naar de kapper gaan toch een bepaald moment van beleving, van verzorging en zo voel ik dat ook. Zorg en aandacht daar draait het allemaal om. De klant met een goed gevoel naar huis te zien gaan', is haar bedrijfsfilosofie. Wat is haar specialisatie? 'Haar opsteken in bepaalde modellen, het verzorgen van het haar voor bruiden. Dat vind ik mooi om te doen.' In haar knusse salon zijn er ook haarverzorgingsproducten te koop. Zelfs een bijzondere lijn biologische artikelen. Wat ook belangrijk is voor veel klanten met een gevoelige hoofdhuid, is dat er haarverf kan worden gebruikt, die niet op ammoniakbasis is geproduceerd. Angelique legt de laatste hand aan de verzorging van het haar van een mannelijke klant. Alles naar wens? Nog even een beetje gel erdoor?' De klant verlaat tevreden de salon. Tot in de puntjes verzorgd. Kapsalon TREND! is er voor iedereen, dames, heren en kinderen en is gevestigd aan de Zuidstraat 6. Telefoon 071- 5427056.

Gezond & fit markt in de kas

gezondheid n Bewust Bollenstreek organiseert op zaterdag 18 mei een markt voor wie gezonder en fitter wil leven in de Indoorvolkstuinen in Rijnsburg.

Van 11.00-17.00 uur is er veel te doen en ervaren en op het gezellige terras in de kas is het fijn toeven met koffie en (verse munt)thee. Het entree en bijna alle activiteiten zijn bovendien gratis. De hele dag door worden in de achterste, rustige kas yogalessen op het gras gegeven. Daar kunt u ook een Reiki behandeling ontvangen of een stoelmassage. Voor kinderen zijn er bootcampsessies. Ook in de centrale kas worden stoelmassages gegeven, maar kunt u ook kennismaken met voetreflextherapie. Heeft u vragen over gezonde voeding bij burn out, hart- en vaatziekten of bij de overgang? Dan kunt u zich laten informeren door gespecialiseerde orthomoleculair therapeuten. 'Brainspotting' helpt u om ontspannen en met minder stress door het leven te gaan en er is een lezing over veilig detoxen en wat dat kan betekenen voor uw gezondheid. De eerste aardbeien kunnen (binnen) geplukt worden en in het winkeltje kunt u terecht voor meer biologische groente en fruit. Wie interesse heeft in de biologische volkstuintjes kan rondgeleid worden in de kas. En u kunt ter plekke aan de slag met groente en fruit uit de kas om een maaltijd te maken, die u mee naar huis kunt nemen. Kortom een complete dag die in het teken staat van gezond & fit leven! De gezond & fit markt in de Indoorvolkstuinen vindt plaats aan Kanaalpad Noord-West 1 in Rijnsburg van 11.00-17.00u. Parkeren is mogelijk bij de kas, maar fijn als men zoveel mogelijk op de fiets komt. Het volledige programma vindt u op de agenda op www.bewustbollenstreek.nl.

Gien Post (96) stopt na 40 jaar met Volksdansen

dansen n Iedere week stond Mevrouw Post in de Voorhof samen met veel ouderen op de dansvloer en deed actief mee met Volksdansen onder leiding van Jeanne van Duijn. Na ruim 40 jaar mee gedanst te hebben besloot ze er een punt achter te zetten. Met pijn in haar hart heeft ze maandag 6 mei afscheid genomen van de groep, Nog verder goed gezond, maar het evenwicht wordt wat minder en "dan ben ik bang om te vallen" zo zegt ze. De groep gaat haar zeker missen, maar heeft er alle begrip voor dat ze het wat rustiger aan gaat doen. | Foto: pr.

27 / 28

ZONDAG 19 mei

Chr. Geref. kerk
9.30 uur: ds. L.A. den Butter
17.00 uur: ds. L.A. den Butter

Evangelische
Gemeente 'T KRUISPUNT

Vakcollege Rijnmond,
Louise de Colignylaan 2, Katwijk
10.00 uur: Ton Heemskerk

Bap. Gemeente
Tripodia, Hoornesplein 155
10.00 uur: Simon v. Groningen

Herv. Gem. 'De Rank'
Pieter Groen College
10.00 uur: ds. M. Driessen, Leiden

Geref. kerk (vrijgem.)
9.30 uur: ds. P. Niemeijer
17.00 uur: ds. Poortinga

Protestantse Gemeente
Rijnsburg
Grote kerk

9.30 uur: ds. A. Haasnoot
17.00 uur: ds. A. Haasnoot
Immanuëlkerk
9.00 en 10.30 uur:
prop. J.C. IJzerman,
Hardinxveld-Giessendam
17.00 uur: dhr. A. Ravensbergen
De Voorhof
9.30 uur: ds. P.J. v.d. Ende

VALKENBURG
Geref. kerk vrijgemaakt

9.30 uur: ds. H.J. Boiten,
em. Amersfoort-Centrum
17.00 uur: ds. G. Treurniet,
Vlaardingen

Hervormde Gemeente

10.00 uur: ds. H.E.J. van der Laan
18.30 uur: ds. H.E.J. van der Laan

Geref. kerk De Goede Herder
10.00 uur: ds. M. Zebregs

R.K. St. Joannes Katwijk
Zaterdag 19.00 uur:
Geen viering
Zondag 9.30 uur:
Eucharistieviering,
pater Magnin, Cantemus

Christengemeente Live!
Katwijk

10.30 uur: Jan Valstar