Katwijk Speciaal

11 februari 2020

Katwijk Speciaal 11 februari 2020


Rijnstraat eind mei afgerond

De Turfmarkt wordt heringericht en van nieuwe riolering voorzien. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

rijnstraat n Door de werkzaamheden aan de Rijnstraat en de Turfmarkt loopt het verkeer op de Sandtlaan en de Molentuinweg meer vertraging op dan normaal gesproken het geval is. Verkeersdeelnemers moeten dit maar voor lief nemen, maar voor ondernemers in de Rijnstraat wordt het geduld nog iets langer op de proef gesteld.

Door Piet van Kampen

Natuurlijk wordt het allemaal mooier, beter en veiliger als na afloop van de werkzaamheden de Rijnstraat een 30 kilometerzone wordt. Ook de Turfmarkt, waar momenteel nog hard wordt gewerkt aan een nieuwe riolering, krijgt een andere uitstraling. Omdat de geplande werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug iets zijn opgeschoven wordt de Rijnstraat in één keer aangepakt, anders dan de eerdere planning van de werkzaamheden die in twee fases zouden worden uitgevoerd. De verwachting is dat tegen het einde van de maand mei de totale klus zal zijn geklaard. Dat wordt nog even slikken voor de ondernemers die aan de Rijnstraat zijn gevestigd. Voor Jeroen Coenen, de uitbater van De Roskam en restaurant De Buuren is de pijn 'te verdragen'. Door een goede samenwerking met de uitvoerders van de herinrichting is zijn horecagelegenheid voor voetgangers steeds goed te bereiken. 'Alleen kunnen de bezoekers tijdelijk niet voor de deur parkeren. We worden gebeld of zij nog terecht kunnen. Dat zijn in een aantal gevallen mensen die de musical Soldaat van Oranje bezoeken. Bekenden weten ons nog steeds te vinden en zowel de lunch als de diners gaan gewoon door. Ach ja, een beetje zand in huis neem ik op de koop toe,' lacht hij fijntjes.

Heel anders ligt het voor tuincentrum De Uiver. Eigenaar René Ravensbergen is om het voorzichtig uit te drukken 'not amused'. Hij heeft er heel veel last van. De ondernemer mist bijna de helft van zijn omzet omdat alles zo slecht geregeld is. De omleiding, borden met verwijzing naar zijn bedrijf die te laat geplaatst werden en de boel op twee plaatsen tegelijk afsluiten zijn zaken waar hij slecht over te spreken is. Er kan bij de gemeente een compensatieregeling worden aangevraagd als de omzetderving buitensporig hoog is. Of Ravensbergen er gebruik van gaat maken? 'Ik moet afwachten hoe het verder allemaal nog gaat lopen. Misschien zal ik er gebruik van maken'.

4Youth-dienst in de Ichthuskerk

Jeugddienst n Voor zondag 16 februari heeft de Rehobothwijk weer een 4YOUTH dienst mogen voorbereiden. Het thema is dit keer 'Gods plan'. Dominee Heikoop gaat voor in deze eredienst. De Bethelband neemt de muzikale begeleiding op zich. De dienst in de Ichthuskerk begint om 18.00 uur. Na afloop is er koffie of fris.

Wijkraadsleden gezocht

Wijkraad n Katwijk Noord (Hoornes-Rijnsoever) is op zoek naar enthousiaste leden.

De wijkraad Katwijk Noord is op zoek naar enthousiaste leden, die meedenken over allerlei zaken die spelen in de wijk. Denk aan de ontwikkeling van de wijk, de leefomgeving, de veiligheid en verder alles wat betrekking heeft op wonen, werken, spelen en recreëren. De wijkraad vormt een klankbord en heeft een signaleringsrol.

Wijkraadslid is een vrijwilligersfunctie. De wijkraad komt ongeveer zes keer per jaar samen in het gemeentehuis om te overleggen over de wijk. Voelt u zich betrokken bij de wijk Katwijk Noord? Dan willen wij graag met u kennismaken en u hopelijk toevoegen aan ons team. De wijkraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders of de wijkregisseur. Onderwerpen die op dit moment spelen zijn de herinrichting van het Hoornesplein, de totale ontwikkeling van de wijk Hoornes, nieuwbouw van scholen Windvang en de Krulder en de inpassing van R-net.

Reacties kan men sturen naar wijkraadkatwijknoord@katwijk.nl

Kaarten bij DVS

kaarten n Op vrijdagavond 14 februari houdt Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) een gezellige klaverjas- en jokeravond in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk.

Speel mee en win mooie prijzen. DVS zorgt voor de koffie en thee. Inschrijven kan vanaf 19.30 uur en het kaarten begint om 20.00 uur. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom.

Pasen met Sela in de Nieuwe Kerk

Paasconcert n Op vrijdag 3 april geeft de christelijke band Sela een concert in de Nieuwe Kerk, Voorstraat 79. Dit concert is onderdeel van de paastour van Sela. In maart en april dit jaar vinden er ruim twintig paasconcerten plaats, verspreid over het hele land.

Sela wil samen met de bezoekers van de concerten het licht van Pasen verwelkomen. Op het programma staan bekende paasliederen, Sela-liederen die in de afgelopen jaren zijn geschreven en inmiddels breed bekend zijn binnen christelijk Nederland, aangevuld met nieuwe liederen. De bandleden begeleiden de liederen met zang en muziek met piano, gitaar, bas, drums en percussie, viool, fluiten en accordeon.
Aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl

Racen in de bieb

gamen n De remmen gaan los tijdens het Mario Kart gametoernooi op dinsdagmiddag 25 februari van 14.00 tot 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Bibliotheekstagiaires Matthijs en Ruben zorgen ervoor dat het een middag met een superspannende racewedstrijd wordt.

Mario Kart is een van de populairste racespellen. In het spel kan de speler onder water en tegen muren op rijden, van een schans af springen en dan vleugels uit laten klappen om door de lucht te zweven. Wie wordt de allerbeste bestuurder tijdens allerlei chaotische races vol scherpe bochten waarbij er ook nog eens van alles en nog wat om je oren vliegt. Natuurlijk levert de bibliotheek er een lekker glaasje drinken en een hapje bij.

Zesien deelnemers in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan dit Mario Kart gametoernooi in de Hoofdbibliotheek. Deelname kost € 3,00. Kaarten zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en via www.bibliotheekkatwijk.nl

Weer winst voor RVV H1

De leerlingen van de COS lieten horen wat zijn van zuinig aan doen weten. | Foto: Piet van Kampen

Goed gemutst op Warme Truiendag

Interactief, leerzaam en speels

Klassiek n StringWood Festival in de Open Hof

Positieve reacties op heringerichte HEMA

Schoolkinderen COS zijn goed gemutst op Warme Truiendag

Het StringWood Ensemble houdt een klassiek festival in het laatste weekend van februari. | Foto: Arthur Schoonenberg

duurzaam n Vorige week vrijdag was het 'Warme truiendag', een van de vele themadagen die ons land steeds rijker wordt. Vaak met een commercieel tintje maar als er een educatief en vooral milieubewustwording accent aan verbonden is, kan dit alleen maar worden toegejuicht.

Door Piet van Kampen

De leerlingen van de COS lieten horen wat zijn van zuinig aan doen weten. | Foto: Piet van Kampen

Leerlingen van de twee groepen 8 van de Christelijke Opleidingsschool bevolkten de hoofdbieb aan de Schelpendam. Allemaal met een muts op, een vrolijk gezicht en vooral ook een vrolijk stel toen de milieuquiz werd gehouden. Hiervoor was wethouder Jacco Knape uitgenodigd. Goed gemutst stelde hij de jongelui een aantal vragen met betrekking tot het milieu.

Alvorens het spel op de wagen ging testte hij de leerlingen op hun kennis over het milieu en viel uiteraard het woord 'duurzaamheid'. Wat te doen aan maatregelen om in en om het huis aan besparingen te doen die het milieu ten goede komen? Er bleek toch wat parate kennis bij de scholieren. De verwarming een graadje lager, korter douchen, niet onnodig veel licht aan en ledlampen gebruiken, meer fietsen en de auto laten staan, minder stenen in de tuin en meer groen dat is goed voor de bomen en de CO2 en de dieren, minder fossiele brandstoffen gebruiken. Het is een greep uit de zinvolle antwoorden.

Over korter douchen gesproken: de meesten bekenden schuld door er te lang onder te staan. Bij deze beterschap beloofd. Caroline Koiter die het project begeleidde deelde mee dat zij honderd euro naar school zou brengen met twee spaarvarkens. De honderd euro zijn allemaal muntjes van tien eurocent. Bij elke douchebeurt van minder dan vijf minuten gaat er dan een muntje in het spaarvarken. Een leuke prikkel.

Vervolgens was het tijd voor het speelse element, de milieuquiz. Zij die het antwoord wisten bleven staan met het petje op en zij die het antwoord schuldig moesten blijven konden weer gaan zitten. Het werd een zeer interactief, leerzaam, speels gebeuren met een flinke dosis dikke pret. Uiteindelijk werd de winnaar beloond met een lekkere taart. Voor de leukste muts was er ook zo'n lekkernij beschikbaar.

Foto: Arthur Schoonenberg

StringWood Festival in Open Hof

n Drie dagen lang staat klassieke muziek centraal

klassiek n De eerste editie van het StringWood Festival zal plaatsvinden van donderdag 27 februari t/m zaterdag 29 februari in de Open Hof Kerkaan de Rijnstraat.

Dit mini-festival heeft veel te bieden heeft aan zowel klassieke muziekfanaten als ongeoefende luisteraars. In een ontspannen sfeer worden de bezoekers meegevoerd door prachtige muziek en maken zij kennis met thematisch opgezette concerten.

Het StringWood Ensemble heeft als doelstelling met dit festival het lokale publiek op een andere manier in aanraking te brengen met klassieke muziek. In een toegankelijke en creatieve context combineren zij bekende en onbekende klassieke muziek tot een voor het publiek 'andere' ervaring.

Het ensemble bestaat uit jonge getalenteerde musici afgestudeerd aan de meest prestigieuze conservatoria van Europa: in Den Haag, Maastricht, Düsseldorf Freiburg, Londen en Brussel. Onze solistische kwaliteiten bundelen wij in gepassioneerd samenspel op Nederlandse en buitenlandse podia.

Donderdag 27 februari

Het centrale thema luidt die avond 'Bye Bye Britain'. Tijdens een speciaal concert met Britse muziek wordt de Britse bevolking uitgezwaaid. Jammer dat ze de EU verlaten, maar gelukkig hebben we de muziek van Purcell, Elgar en Holbrooke nog! Valentina Tóth presenteert dit programma met Britse humor en bestaande komische radiofragmenten. Aanvang 19.30 uur.

Vrijdag 28 februari

'Een pittig Soepje' luidt het thema. De leerlingen van klarinettiste Denise van Leeuwen met Katwijkse en Valkenburgse kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud zorgen voor een spetterende opening van de middag. Aanvang 16.00 uur.
'Een pittig Soepje' is een muzikaal kinderconcert gebaseerd op het gelijknamige boek 'Een pittig Soepje' geschreven door Femke Dekker, met muziek van bijvoorbeeld Bach en Grieg in spannende arrangementen. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 4-10 jaar en is rond 17.00 uur afgelopen. Na afloop is er de instrumentenmarkt. Kinderen kunnen verschillende muziekinstrumenten uitproberen. Ze krijgen een instrumentendiploma als ze alle instrumenten hebben bespeeld.

Zaterdag 29 februari

Appeltaart met Bachroom. Rond 11.00 uur staat er appeltaart met slagroom klaar of alleen een kopje koffie klaar in de Open Hofkerk en kan men genieten van prachtige muziek van onder anderen Bach, Grieg en Elgar. Daarnaast kan men de portrettekeningen van de in Katwijkse kunstenaar Gert Houwaart komen bewonderen.

Zaterdag 29 februari

Muziek in Woorden. Het StringWood Ensemble neemt de luisteraars mee op een muzikale reis waarbij muziek en taal elkaar aanvullen. Gedichten uit de Nederlandse literatuur 'verwoorden' de muziek en andersom geeft de muziek de gedichten een extra dimensie. Werken van Mozart, Beethoven, Vaughan-Williams, Finzi en Piazzolla. Aanvang 19.30 uur.

Kaarten, vanaf € 5,00, zijn te bestellen op www.ohckatwijk.nl of aan de deur.

De Brug Kringloop slecht bereikbaar

bereikbaarheid n Vanaf dinsdag 18 februari is De Brug Kringloop aan de Heerenweg in t' Heen moeilijk bereikbaar. Dit vanwege grootscheepse werkzaamheden aan de bestrating van de Heerenweg. Het is niet mogelijk goederen af te geven aan de voorzijde van het pand. Er is eventueel beperkte mogelijkheid om goederen af te geven via de zij ingang aan de Blekerstraat. Er zullen medewerkers van De Brug klaar staan om uw goederen aan te nemen. Om de overlast aan de Blekerstraat tot het minimum te beperken, hanteren we daar het "kiss en ride" systeem, Snel afgeven en weer vertrekken. Kleine spullen dienen verpakt aangeboden te worden in dozen of tassen.

De winkel is wel bereikbaar, maar er is geen ruimte voor het pand om fietsen te plaatsen. Deze situatie zal naar verwachting 2 à 3 weken zal duren

Wijkavond met Jack Nugter

Andreas n Op donderdag 13 februari zal Jack Nugter met ons de Bijbel openen bij Johannes 17.

Johannes 17 wordt wel het Hogepriesterlijk gebed genoemd, omdat de Here Jezus bidt voor de Zijnen die achterblijven in de wereld. Het thema van deze avond is 'Wij hebben Zijn Woord'. De Andreas-wijkavond wordt gehouden in het Kerkhaventje naast de Oude Kerk aan de Boulevard en begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Bingo in Molenwijk

Bingo n Wijkvereniging Molenwijk-Katwijk/Rijn organiseert op vrijdag 14 februari bingo. Er zijn mooie prijzen, een loterij en een superronde. Aanvang om 20.15 uur, zaal is open om 19.00 uur. Wijkgebouw "de Wiek'', Fresiastraat 19. Onder 18 jaar heeft geen toegang. Kinderbingozaterdag 15 februari. Aanvang 14.00 uur,.

Dagbesteding Woodstok geopend in Overduin

DCIM\100MEDIA\DJI_0315.JPG Foto: PR

houtwerkplaats n Op 5 februari was de feestelijke opening van Woodstok: een arbeidsmatige dagbesteding waar bewoners van verpleeg-, behandel- en Huntingtoncentrum Topaz Overduin kunnen houtbewerken. Twee bewoners voerden de officiële openingshandeling uit door het logobord te onthullen. Dit bord komt bij de ingang van de ruimte van de houtbewerking te hangen.

Bewoners van de afdelingen Huntington, gerontopsychiatrie en Korsakov verven, schuren en zagen onder begeleiding houten verjaardag slingers, interieurartikelen, wegwijzers en nog veel meer.

Dagbestding Woodstok werd officieel geopend door de onthulling van het logobord. | Foto: PR

De creaties verkoopt Topaz Overduin vervolgens in restaurant 's Janshoek en via de Facebookpagina Woodstok en Instagram woodstok_houtbewerking. Van de opbrengst koopt Overduin weer hout en andere materialen. Voor het bestellen van een eigen gemaakte creatie kun je contact opnemen met activiteitenbegeleidster Angela Star via a.star@topaz.nl


Vrijwilligers

Voor Woodstok zoekt Topaz Overduin nog vrijwilligers die de bewoners en activiteitenbegeleiders willen ondersteunen tijdens de houtbewerking. Woodstok vindt plaats op maandag- en woensdagochtend van 08.30 tot 12.30 uur. Neem voor meer informatie contact op met vrijwilligerscoördinator Astrid Buskermolen via e-mailadres a.buskermolen@topaz.nl of tel. 06-24924190.

Katwijks YellowNRG internationaal erkend door grootste glas-glas zonnepanelenproject van Europa

energie n De afgelopen maanden heeft een team van YellowNRG een zonnedak 6.669 zonnepanelen geplaatst bij Naber Plastics in Waalwijk. Het bedrijf is onder consumenten beter bekend onder het label Groene-Woningen, maar installeert dus ook grootschalige zonnesystemen.

Naber Plastics is een spuitgieterij in Waalwijk en eigenaar Wim Naber wil zijn bedrijf graag duurzaam doorgeven aan z'n kinderen. De opbrengst van de zonnepanelen is voldoende om meer dan 600 huishoudens van stroom te voorzien. In het geval van Naber Plastics wordt alle opgewekte energie binnen het bedrijf gebruikt.

Vaak worden dit soort daken uitgevoerd met glas-folie zonnepanelen maar Wim Naber koos in zijn project voor hoogwaardige glas-glas zonnepanelen. Met als reden de lange product- en opbrengstgaranties waardoor het project optimaal duurzaam is.

Het Katwijkse YellowNRG heeft in de uitvoering een nieuwe standaard gezet voor grootschalige zonnesystemen. De engineering, kwaliteit van glas-glas zonnepanelen, omvormers, het kabelmanagement en zelfs de verwerking van het afval op het dak zijn van het allerhoogste niveau, aldus feedback van de industrie.

Eén tegen honderd voor het goede doel

vechtsport n Op zaterdag 22 februari wordt in jongerencentrum Scum voor het eerst in Nederland een Hyankunin kumite georganiseerd.

Deze test staat bekend als de zwaarste in het kyokushin Karate (full-contact karate), waarbij 1 man tegen 100 ervaren karateka's komt te staan achter elkaar 1.5 min per persoon op knock-out/ knockdown regels.
Deze vorm van Karate staat bekend als de hardste stijl en wordt wereldwijd beoefend door jong en oud. Deze test is sinds introductie door grondlegger van het Kyokushin Karate Masutatsu Oyama, wereldwijd door 25 man gehaald, maar nog nooit in Nederland georganiseerd.

De International Budokai organiseert dit evenement waarbij Ervaren vechter Cem Senol deze uitdaging aangaat. Cem Senol is een leerling van vechtsport legende Gerard Gordeau. Niet alleen om deze bijzondere sport positief neer zetten maar om het goede doel te steunen. Alle opbrengst gaat naar stichting Hartekind. Omdat elk kind recht heeft op een gezond leven.
Er is specifiek voor gekozen om Hartekind te steunen vanwege de verbintenis van Cem met de afwijkingen waar Hartekind tegen strijdt.

Het evenement in Scum duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Hoornes Rijnsoever

Woensdag 12 februari

09.00 uur: Damesgym

14.00 uur: Country Line Dans

19.30 uur: Koor De Voltreffers

Donderdag 13 februari

10.00 uur: Soos
14.00 uur: Ouderensoos
20.00 uur: Jokeren

Vrijdag 14 februari

10.00 uur: Soos

19.30 uur: Darten

Zaterdag 15 februari

10.00 uur: Soos club
18.15 uur: Dansles
21.15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 17 februari

19.00 uur: Biljarten

19.30 uur: Country Linedance

19.30 uur: Dames Volleybal

21.00 uur: Heren Volleybal, gymzaal Van Lierestraat

Dinsdag 18 februari

19:45 uur: Bridge

20.00 uur: Sjoelen

Noord-Noordoost

Woensdag 12 februari

09.30-10.30 uur: Zumba
18.00 uur: Junioren, Senioren majoretten in Pieter Groen
18.30-20.00 uur: Bingo jeugd

Donderdag 13 februari

09.45-10.45 uur: Conditietraining
14.00-16.00 uur: Dammen senioren
20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Vrijdag 14 februari

20.00 uur: Bingo

Maandag 17 februari
17.30-18.30 uur: kl. jeugd majorette
18.30-19.30 uur: gr. Jeugd majorette
20.00-22.00 uur: repetitie gezelligheidskoor
Kattuks Volk, kom eens vrijblijvend meedoen

Dinsdag 18 februari

10.00-12.00 uur: Country Line Dance
13.30-15.30 uur: Country Line Dance
18.30-20.00 uur: Dammen Jeugd vanaf 6 jaar
20.00 uur: Dammen

Pianoconcert in Soefitempel

Foto: Piet van Kampen

Klassiek n Zaterdag 15 februari biedt K&O een pianoconcert door Mitsuko Saruwatari.

Mitsuko Saruwatari studeerde bij de School of Music in Tokyo en vervolgens bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarna verdiepte zij in Londen haar spel o.l.v. John Bingham. Zij geeft regelmatig pianorecitals zowel in Japan als Europa.
Haar tweede CD met werken van Berger komt dit jaar uit. Bij de lancering van deze CD zal een promotieconcert gegeven worden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In de Soefitempel speelt ze daar een voorproefje van. Mitsuko bewijst met haar briljante en gedegen vertolkingen, dat ze een getalenteerde pianiste is.
Kaarten à € 12,00 voor dit concert in de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 5 op zaterdag 15 februari kunt u online bestellen op onze website www.kenokatwijk.nl. Ook zijn ze verkrijgbaar bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16 of te reserveren via tel. 4016400 (van ma. t/m vrij. Tussen 9.00 en 12.00 uur 's morgens).
Voor de jeugd tot 18 jaar is een beperkt aantal kaarten voor € 6,00 beschikbaar. Deze zijn alleen verkrijgbaar op het kantoor van K&O. Consumptie is in de prijs inbegrepen. Aanvang van dit concert is 20.15 uur.

Wateroverlast Loogkruid

water n Vorige week donderdag om ongeveer vijf uur in de morgen werd Erwin Vierbergen door een vreemd klotsend geluid uit zijn slaap gewekt. 'Ik dacht eerst dat ik de WC hoorde, maar toen ik ging kijken bleek er buiten wateroverlast te zijn,' vertelt de bewoner van de Loogkruid. Vlak voor zijn woning stroomde het water de straat op. 'Ik heb direct gebeld naar de politie en de brandweer. Toch duurde het nog lang voordat er actie werd ondernomen' was de ervaring van de bewoner. Inmiddels waren buren gewaarschuwd om hun auto's weg te halen in verband met mogelijke verzakkingen van het wegdek. Wat bleek er aan de hand te zijn? Er zat een scheur in de waterleiding en deze veroorzaakte de ongewenste overlast, wat een gat van twee meter in de stoep tot gevolg had. Door dit ongemak kwamen zestig huishoudens tijdelijk zonder water te zitten. Waterleidingbedrijf Dunea werd ingeschakeld. De schade aan de leiding werd hersteld, het water weggepompt en in de loop van de dag kon er weer water worden geleverd.

Jeugddienst

Ontmoetingskerk n Op zondagavond 16 februari is er weer een jeugddienst in de Ontmoetingskerk. Dominee E.J. de Groot zal voorgaan in deze dienst. Het thema van de dienst is 'Open je ogen'. Muzikale medewerking is er van Delight uit Zoetermeer. De dienst begint om 18.30 uur. De band begint om 18.20 uur met voorspelen.

Pannenkoekendagen in nieuw jasje gestoken

welzijn n Dit jaar worden de pannenkoekendagen in een nieuw jasje worden gestoken. Op woensdag 12, donderdag 13 en vrijdag 14 februari zullen er door jongeren pannenkoeken worden gebakken in verschillende buurthuizen, kantines en kerken.

Nieuw is dat er dit jaar wordt aangesloten bij bestaande eettafels en gemeenschappen die anderen die een extraatje kunnen gebruiken verwelkomen, bijvoorbeeld ouderen, mantelzorgers, mensen met een beperking of mensen met een klein sociaal netwerk.

De pannenkoekendagen zijn een vaste activiteit geworden in gemeente Katwijk, al acht jaar bakken jongeren in de winter pannenkoeken voor ouderen en kwetsbare groepen. Zij bieden zo een leuke avond voor hen die dit extraatje goed kunnen gebruiken, en komen zo zelf in contact met mensen die ze anders niet zo snel spreken. Samen eten verbindt en de pannenkoeken dagen zijn hier een mooi voorbeeld van.

Dit jaar is nieuw dat er niet meer enkel bij instellingen wordt gebakken, maar mensen worden uitgenodigd doormiddel van tickets. Deze tickets worden uitgedeeld door verschillende organisaties, zoals Team Sociale Ondersteuning, GGZ rivierduinen, 's Heeren Loo en mantelzorgondersteuning.

Leerzaam programma met bedrijven in Katwijk

Een groepje leerlingen kreeg een lasopdracht bij Haasnoot Bruggen. | Foto: PR

stage n Een groot aantal bedrijven deed mee met de oriëntatiestage die het Parkmanagement Katwijk in samenwerking met het Vakcollege Rijnmond organiseerde. Een initiatief om jongeren te interesseren voor een beroepsgerichte opleiding en in de nabije toekomst voor een job in een vooral technisch gericht bedrijf. Een succesvolle stagevorm gelet op de enthousiaste reacties van leerlingen en ondernemers.

Het initiatief om jongeren direct in contact te brengen met het bedrijfsleven komt voort uit een initiatief van het bedrijfsleven om jongeren te laten ervaren dat kiezen voor een technische beroepsopleiding interessant, afwisselend en uitdagend werken inhoudt.
Henk Griffioen, directeur bij Botermans Elektrotechniek uit Valkenburg, liet voor deze kennismaking de branche-bus van OTIB komen. In deze uitdagende ruimte kregen ruim 14 leerlingen, verdeeld in groepjes, meerdere kanten van de bedrijfswerkzaamheden op een leuke manier voorgeschoteld. "We vinden het belangrijk om jongeren - jongens en meisjes - een goed beeld te geven van de werkzaamheden die in ons vakgebied aan de orde komen. Vooral door uit te proberen ervaren de jongeren dat er veel vaardigheden in dit vakgebied aan bod komen. En dat het werk afwisselend is: van ontwerpen, planning tot het uitvoeren."
Computergestuurd werken en daarmee de handelingen vooraf uitdenken en programmeren. Dat was één van de werkzaamheden bij Allutech (SAG) op 't Heen. "Gaaf!", aldus een van de deelnemers.


Geïnteresseerd

De deelnemende bedrijven waren enthousiast over het programma en de leergierigheid bij de leerlingen. "Ondanks het slechte weer waren de leerlingen op tijd en geïnteresseerd betrokken," benadrukte Marcel van den Oever, Facility Manager van Alutech Nederland aan de Ambachtsweg. "Een van onze 250 medewerkers kwam nog even kijken hoe zijn zoon het maakte. Uit het antwoord bleek heel goed."
De leerlingen kregen vooraf aan de oriëntatie-stage gastlessen op school en een op de bedrijvengerichte lesbrief. Daarna konden ze kiezen uit de lijst van bedrijven. Door het groot aantal deelnemende bedrijven, was er een ruime keuze. Later dit schooljaar bezoeken de ondernemers en werkbegeleiders de onderwijsinstelling, waar dan de leerling uitlegt wat ze doen en vooral hoe ze leren.

Veel positieve reacties op heringerichte HEMA

vernieuwd n Sinds zaterdag 25 januari stappen de consumenten de 'nieuwe HEMA' binnen. Gewoon via de van oudsher vertrouwde ingangen aan de Badstraat en de Noordzeepassage. Aan de buitenzijde is weinig veranderd, maar binnen heeft het warenhuis een ware metamorfose ondergaan.

Door Piet van Kampen

Waarom deze interne verbouwing en herinrichting? De huidige eigenaar - sinds januari vorig jaar - Ruben Jongerius, licht het met veel plezier en enthousiasme toe. De opvolger en schoonzoon van de vorige eigenaren Fons en Conny van Diemen heeft er bewust voor gekozen. 'Het is een nieuw internationaal concept dat binnen de landelijke HEMA wordt doorgevoerd. Was het voorheen zo dat bijvoorbeeld alle sokken voor zowel dames, heren en kinderen bij elkaar werden gepresenteerd, nu is er gekozen om alle producten voor de doelgroepen bij elkaar te presenteren. Dus alles voor dames, heren, kinderen en baby's en peuters in groepen in de winkel bij elkaar. Veel makkelijker voor de klanten die niet door de hele winkel heen alles bij elkaar hoeven te zoeken. Alles is overzichtelijk gepresenteerd en er is vooral rekening gehouden met de ruimte zodat het veel prettiger winkelen is,' licht de ondernemer toe. Ook het assortiment is ruimer geworden, zodat de consument nog meer keuze heeft dan voorheen.

Toekomst

De verbouwing die ruim drie weken heeft geduurd ging gepaard met wat ongemakken, maar de zaak is open gebleven. 'Ik ben trots op en dankbaar voor mijn team van medewerkers dat keihard heeft gewerkt om het mede mogelijk te maken. De reacties van de klanten waren zeer positief. Het was natuurlijk wel even wennen voor hen, maar ik heb er een goed gevoel aan over gehouden. Ik geloof in de toekomst van Katwijk voor ondernemers en daarom heb ik deze investering ook weloverwogen gedaan,' vertelt de ondernemer die blaakt van enthousiasme zeker nu de klanten ook zo positief reageren.

Dramatische start kost Rijnvogels alweer de kop

Jesse Driebergen scoort half vallend de 1-2. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

voetbal n 'l Histoire se repait, oftewel in goed Hollands, de geschiedenis herhaalt zich. Wat is dat toch? De dramatische start van de Vogels van vorige week tegen ARC was een kopie van de eerste zeven minuten. Toen prijkte er ook al een 2-0 achterstand op het scorebord. Zij het met dien verstande dat aan de twee treffers van het bezoekende AZSV ditmaal geen arbitraal luchtje kleefde. De hand dient geheel in eigen boezem te worden gestoken. De Katwijkse wekker leek derhalve nog in de slaapstand te staan.

Gebrek aan concentratie of vertwijfeling alom bij de ogenschijnlijk ongevaarlijk lijkende aanval van de bezoekers uit het verre Aalten? Feit is dat de verdediging Niek te Veluwe geen strobreed in de weg legde om de openingstreffer te noteren. Twee minuten later was het na een corner alweer prijs. Waar waren de doelman en zijn verdedigers om Michael Vaags het simpel binnen koppen te beletten? Nergens dus. Opnieuw na een vroege achterstand achter de feiten aan hobbelen. Maar zie. Na een corner van Niek Ossevoort was het Jesse Driebergen die na een scrimmage voor het Gelderse hok half vallend de 1-2 achter sluitpost Jasper te Kolste binnen ramde en hiermee zijn team weer in de race hielp. Zo, dat leek een doelpuntrijk potje te worden. Beide teams bleken echter hun kruit al binnen negen minuten te hebben verschoten.

Archieffoto Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Er volgde een aantrekkelijk duel waarin beide teams een behoorlijke dosis energie aan de dag legden. De vogeldefensie gaf niet veel meer weg en de frontlinie vond, behalve een moeilijke kans voor Jaap van Duin, ook de vijandelijke touwen niet meer. Ook de schutterij van de gasten vond deze niet. Derhalve brak de rust met de 1-2 stand aan.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Strijdlust, korte vogelcombinaties die in schoonheid stierven. Het lukte de thuisclub niet om langszij te komen daar waar de bezoekers ook verzuimden om de pot in het slot te gooien. Enkele projectielen vlogen richting voormalige landingsbaan van het vliegveld. Stand-in spits Kevin de Jong van het tweede zag een inzet net naast vliegen. De vogels voerden de druk op maar Aalten hield zich staande. Ook in de blessuretijd toen een assist van Romano van der Stoep door Jaap van Duijn op één of twee haren na werd gemist en van der Stoep zelf zijn inzet door Ter Kolste zag gepareerd. Aan de overzijde werd in blessuretijd de kans op de 1-3 nog om zeep geholpen. Wederom een dure en zure nederlaag voor de Vogels die langzamerhand met argusogen naar beneden moeten gluren om niet in de promotie/degradatiemodus te verzeilen. Trainer Jimmy Simons, de geplaagde man met een volle ziekenboeg, blijft erin geloven ondanks dat hij voorzichtig toch het woord 'zorgelijk' in de mond nam.

Heren 1 stelt zege op het eind veilig tegen Groene Uilen

Basketbal n Na een gelijk opgaande wedstrijd (ruststand 39-37) neemt Sportiff Company Grasshoppers met een sterk einde van de wedstrijd de punten mee terug naar Katwijk (75-83).

Het 1e kwart is voor de bezoekers. Jake Prins met sterke drives en Jos van der Laan en Idir Bourjouane van dichtbij, brengen de stand na 10 minuten op 14-19.

Groene Uilen komt in het 2e kwart goed terug en aanvallend komt Grasshoppers minder goed uit de verf. Bij rust is het dan 39-37 voor de thuisploeg. Met 4 driepunters en 3 benutte vrije worpen komt Sportiff Company Grasshoppers met 55-43 achter. Glenn Schijf schiet in de laatste aanval in het derde kwart een driepunter binnen en met nog 10 minuten spelen is het dan 60-55.

Het 4e kwart opent Glenn Schijf met een belangrijk drietje, maar de thuisploeg blijft net aan de goede kant van de score, 60-58 met nog 6 minuten te spelen. Sander Vos maakt zijn debuut met goede rebounding en een solide verdediging. Dan laat Grasshoppers zien dat ze goed kunnen mikken. Drietjes van Idir Bourjouane (2), Michael Madanly en Jordi Menkhorst kantelen de wedstrijd. Twee belangrijke scores van Youri van der Linden en 4 benutte vrije worpen van Michael Madanly zorgen voor de eindstand 75-83.

Scores: Michael Madanly 19, Jake Prins 18, Idir Bourjouane 14 (13 rebounds en 7 assist) , Jordi Menkhorst 11 (21 rebounds), Jos van der Laan 9, Glenn Schijf 6, Youri van der Linde 6 punten.

Remise op Noordwijkse Duinwetering

voetbal n Net als in de thuiswedstrijd kon Quick Boys een voorsprong niet vasthouden. Na in de eerste helft op voorsprong te zijn gekomen wist vv Noordwijk de score alsnog gelijk te trekken. Voor de tweede keer dit seizoen deelden beide promovendi de punten.

Nadat beide tegenstanders elkaar hadden afgetast had Quick Boys na ruim een kwartier spelen geen reden tot klagen toen eerst een kopbal uit een vrije schop rakelings over het doel verdween. Nog waren de blauwwitten niet uit de zorgen. Verdedigend oogde Quick Boys niet goed zodat Tjeerd Westdijk een doelpoging kon wagen, via de doelpaal kon doelman Paul van der Helm zich alsnog meester van de bal maken. Amper van de schrik bekomen was Quick Boys aan de andere kant van het veld gevaarlijk toen Ricardo Kuijvenhoven een doelpoging waagde die via onderkant lat weer in het spel terecht kwam.

Kort daarna was het wel raak voor Quick Boys toen Tommy Bekooij op aangeven van Ricardo Kuijvenhoven de bal langs doelman Sven Wolsheimer het doel inschoof en daarmee zijn team op voorsprong zette. De thuisploeg zette alles op alles om de schade weer te herstellen, daarbij trachtte men opzichtig de lengte van Emiel Wendt te vinden. Als Wendt al werd gevonden bleef resultaat uit. In de extra tijd leek Nick van Staveren op aangeven van Emiel Wendt nog gevaarlijk te worden. Van Staveren schoof de bal diagonaal lans het doel. Noordwijk drong aan in de resterende minuten van de eerste helft maar kwam niet tot scoren.

In ongewijzigde samenstelling begonnen beide tegenstanders de tweede helft. Quick Boys leek goed uit de kleedkamer te komen en ging op zoek naar een verhoging van de voorsprong, al kwam doelman Wolsheimer hierbij niet in de problemen. In deze wedstrijdfase was de beste doelkans zelfs voor Noordwijk toen Emiel Wendt de blauwwitte verdediging te kijk zette maar alsnog zijn doelpoging op Paul van der Helm zag stranden. Kort daarop moest Van der Helm nog een keer aan de bak bij een doelpoging van Thomas Reynaers. Hoewel Quick Boys het beste van het spel had moest men alert blijven bij de uitvallen van V.v. Noordwijk

Nadat eerst voor Quick Boys debutant Kevin Jansen op aangeven van Kevin Gomez-Nieto gevaarlijk leek te worden, Jansen plaatste de bal nipt over het doel was het aan de andere kant van het veld wel raak voor Noordwijk toen Nick van Staveren Paul van de Helm omspeelde om daarna de bal in het lege doel te schuiven waarmee de stand weer was gelijkgetrokken.

Beide partijen hadden zich nog niet bij de dreigende puntendeling neergelegd en gingen op zoek naar de voorsprong maar wisten het net niet meer te vinden waardoor deze wedstrijd net als in de heenwedstrijd geen winnaar kende.

Weer winst voor RVV H1

Volleybal n Na een weekend vol verassende uitslagen is RVV H1 weer lijstaanvoerder in de tweede divisie. Een aantal concurrenten liet punten liggen, terwijl RVV een overwinning boekte tegen het Delftse Punch. Gemakkelijk ging het de Katwijkers niet af, maar toch kon de ploeg met een tevreden gevoel terugkijken.

De eerste set ontliepen beide teams elkaar nauwelijks. Dit zorgde voor een spannende eindfase waarin RVV aan het kortste einde trok. Door een aantal arbitrale en eigen fouten verloren de mannen de set met een miniem verschil. (23-25)

Voor RVV was het zaak te leren van de fouten uit de eerste set. De fouten die gemaakt werden kwamen vooral doordat de spelers te graag wilden. Coach Sven Wallèze wist hen te overtuigen met meer rust te gaan spelen, wat resulteerde in beter spel van de thuisploeg. Dit was ook te zien aan de puntentelling, RVV pakte de tweede set. (25-20)

De derde set leek een gemakkelijke prooi voor de Katwijkers. Het team liep uit naar een grote voorsprong door middel van solide spel. Waarschijnlijk ging het iets te makkelijk, waardoor de concentratie verslapte. Dit zorgde ervoor dat de bezoekers kans kregen terug te komen in de set. Gelukkig vond RVV de focus weer, waardoor ook deze set naar het team uit het vissersdorp ging. (25-21)

RVV had de wedstrijd in handen en het was al snel duidelijk dat ze deze niet meer weg gingen geven. De studenten uit Delft stribbelde nog even tegen, maar het mocht niet baten. De vierde set ging overtuigend naar de promovendus. (25-17)

Donderdag speelt RVV een zeer belangrijke wedstrijd in Vianen, tegen Servia. Nog niet eerder speelden deze teams tegen elkaar. Wel is het zo dat ook Servia een aantal keer aan kop heeft gestaan.

Feestvierders gezocht voor Defilé '75 jaar Vrijheid'

Foto: Debby Kloos

Aanmelden n In de meidagen van 1945 liep de bevolking te hoop in de straten om de Geallieerde bevrijders te verwelkomen. De lokale muziekverenigingen haalden de instrumenten voor de dag en gingen na vijf jaar weer de straat op om muziek te maken.

De mensen zwaaiden met vlaggetjes en droegen oranje strikken en sjerpen. Het hele dorp, jong en oud, vierde de Bevrijding mee.

Op 5 mei 2020 wil de organisatie van het bevrijdingsfeest in Katwijk die tijd doen herleven tijdens het 'Defilé 75 jaar Vrijheid'. Er zijn 10.000 zwaaivlaggetjes besteld en Bakker Haasnoot bakt duizenden Zweedse Wittebroodjes. De vlaggetjes en broodjes worden uitgedeeld aan het publiek langs de route.

Voor het uitdelen is de organisatie op zoek naar feestvierders gekleed in kleding uit de jaren '40. Het geeft het Defilé een extra dimensie als een grote groep mensen van alle leeftijden meeloopt in het Defilé om de feestvierende bevolking van 1945 na te bootsen.

Het Defilé bestaat onder andere uit militaire voertuigen, muziekkorpsen, manschappen van de Koninklijke Landmacht, veteranen, een afvaardiging van de VEVA-opleiding en de Studentenweerbaarheid. In de parade rijden ook praalwagens mee met daarop uitgebeeld de thema's Engelandvaarders; Mythe van het Zweeds Wittebrood; Eerbetoon aan Geallieerden; en het Leger van de Vrijheid (verzorgd door alle basisscholen).

De organisatie zou het geweldig vinden als inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hieraan medewerking willen verlenen en zich opgeven als feestvierder anno 1945. De kleding hoeft geen probleem te zijn: een jasje, jurk, hoed of pet, een Oranjestrik of sjerp, en klaar is kees.

Het Defilé trekt 's morgens tussen 10.00 en 12.00 uur door Valkenburg en Rijnsburg. Om 13.30 uur vertrekt het Defilé vanaf de Rijnstraat naar Katwijk aan Zee en eindigt om 15.30 uur weer in de Rijnstraat.

U / jij kunt zich opgeven voor de ochtend of de middag. Dit kan individueel, als groep, in verenigingsverband of met de school. Doe actief mee met de viering van dit historische feest, 75 jaar Bevrijding.

U / jij kunt zich opgeven via: info@oranjeverenigingkatwijk.nl of via postbus 379, 2220 AJ Katwijk.

Leerlingen willen buiten spelend leren

Leerlingen maken wensen kenbaar op een moodboard. | Foto: A. van Duijvenvoorde.

Wensen n 'Meer met computers werken', 'buiten leren', 'meer tegen pesten doen', 'meer over insecten leren' en 'meer sporten'. Geen wensen van ouders, maar van leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Foto: pr

Zo'n twintig leerlingen brachten afgelopen maandagmiddag een bezoek aan het gemeentehuis om samen met ambtenaren en wethouders Jacco Knape en Corien van Starkenburg te praten over wat er verbeterd kan worden aan het onderwijs. De gemeente werkt aan een onderwijsagenda en is/gaat daarover in gesprek met scholen, organisaties en ouders.

Je bed uit

'Maar jullie zitten al jaren op school, dus willen we ook graag met jullie praten over wat er verbeterd zou kunnen worden', zegt Knape maandagmiddag tegen de leerlingen.

Van Starkenburg legt uit wat een onderwijsagenda inhoudt. 'Dit jaar doen we mee aan het EK Voetbal. Om dat te bereiken moet je een plan hebben. Wat moet er in dat plan staan?' De antwoorden van de leerlingen laten niet lang op zich wachten: goeie instelling, heel hard trainen en toppers in je team.

'Zo is het ook met de onderwijsagenda', vertelt de wethouder verder. 'Je hebt gebouwen nodig, leerkrachten en computers. Onze vraag aan jullie is: waar kom jij je bed voor uit om naar school te gaan?'

Moodboards

Om daar antwoord op te geven, gaan de kinderen aan de slag met zogenaamde 'moodboards'. Er wordt geknipt, geplakt en geschreven. Met ideeën als 'buiten spelend leren'. Dat wordt nu ook weleens gedaan, aldus een van de leerlingen. 'Dan gaan we buiten woorden zoeken en op zoek naar de goede spelling.'

Vandaag praat de gemeente met ondernemers over hoe het onderwijs beter aan kan sluiten op de arbeidsmarkt.

Woensdag 5 maart organiseert Katwijk een onderwijsfestival voor scholen en organisaties/verenigingen die iets te maken hebben met onderwijs. Tijdens dit festival wordt alle opgehaalde informatie gedeeld en worden er stappen gezet om de onderwijsagenda verder vorm te geven.

Goud voor Quintin

schaatsen n Op 8 februari werd Quintin Hartjesveld van de RIJC kampioen bij de pupillen op de Leidse IJsbaan.

Dertien pupillen van de RIJC deden mee aan de districtswedstrijden en reden maar liefst 15 pr's bij elkaar. Sara en Daan waren samen goed voor 4 pr's. Quintin Hartjesveld sprong er uit door met een vlijmscherpe tijd van 37.81 op de 2 ronden het kampioenschap bij de pupillen te halen. Een knappe prestatie in dit sterke deelnemersveld.

Door dit persoonlijk record is hij ook de leider van het PR-klassement geworden. In totaal zijn er al weer 192 pr's gereden, die allemaal door sponsor Mooij worden omgezet in euroknaken.

T/m 16 februari

Stichting Kunstvereeniging Katwijk organiseert een verkoopexpositie uit de eigen collectie.
DUNAatelier, Duinplein; Boulevard Zeezijde 31

T/m 31 december

10.00-22.00 uur: Escaperoom Bella Ciao is gebaseerd op de Netflix hitserie La Casa de Papel. Aanmelden kan door de mailen naar katwijkevents@gmail.com (maximaal 7 personen). Escaperoom, Sandtlaan 52a.

Woensdag 12 februari

13.00-15.30 uur: Laagwaterontdekkingstocht/Zeeles bij Natuurcentrum Katwijk, Boulevard 73.
14.00 uur: Workshop Ozobots met professor Jan de Lange in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1.

Vrijdag 14 februari

18.00-21.00 uur: G-Carnaval. TriPodia omgetoverd voor een groot carnavalsfeest voor mensen met een beperking. Kom gezellig en verkleed langs! De toegang is vrij. Cultureel centrum TriPodia Katwijk, Hoornesplein 155

19.30-22.30 uur: Wijnproeverij bij Hotel Zee en Duin, Boulevard 5

Zaterdag 15 februari

14.00-15.30 uur: Cursus Creakids: 'Tekenbende' in de bibliotheek, Schelpendam 1.

20.15 uur: Klassieke muziek, pianoconcert door Mitsuko Saruwatari. Soefitempel, Zuidduinseweg 7

Woensdag 19 februari

14.00-15.15 uur: Workshop: Green Screen in twee middagen. Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1.
15.00-16.30 uur: Kinderbingo, TriPodia Katwijk, Hoornesplein 155

Zaterdag 22 februari

14.00-15.30 uur: Cursus Creakids: 'Tekenbende' in de bibliotheek, Schelpendam 1.

Woensdag 26 februari

14.00-15.15 uur: Workshop: Green Screen in twee middagen. Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1

14.30 – 16.00 uur: Creatieve Workshop, Natuurcentrum Katwijk, Boulevard 73, www.natuurcentrumkatwijk.nl.

Donderdag 27 februari

19.00 uur: StringWood Festival 2020 in de Open Hof Kerk, Rijnstraat 18.

Vrijdag 28 februari

15.00 uur: StringWood Festival 2020 in de Open Hof Kerk, Rijnstraat 18.

Zaterdag 29 februari

10.30 uur: StringWood Festival 2020 in de Open Hof Kerk, Rijnstraat 18.
14.00-15.30 uur: Cursus Creakids: 'Tekenbende' in de bibliotheek, Schelpendam 1.
19.00 uur: StringWood Festival 2020 in de Open Hof Kerk, Rijnstraat 18.

Maandag 2 maart

Quizavond bij Café the Pocket. The Pocket: café, pool-, snooker- & dartcentrum en poppodium, Badstraat 38, vanaf € 10,00 (Inschrijfkosten per team), .

Donderdag 5 maart

19.30-22.00 uur: Cursus: 'Leer een kort verhaal schrijven'. Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1

Zaterdag 7 maart

20.30 uur: The Greenhill Travellers. K&O Katwijk, Sluisweg 16.

12.00 uur: Katwijk NU; RTV Sport; De hobby van... 18.00 uur: Katwijk NU; RTV Sport; De hobby van... 21.30 uur: Katwijk NU; RTV Sport; De hobby van...

Woensdag 12 februari

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dag editie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11:00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dag editie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Herhaling RTV Magazine van afgelopen zaterdag; 23.00 Non-stop muziek

Donderdag 13 februari

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dag editie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dag editie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee

Vrijdag 14 februari

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dag editie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dag editie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan

Zaterdag 15 februari

00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 18:00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 Op De Hollandse Toere, Nederlandstalig platenprogramma met verzoeken van luisteraars verzorgd door Coby Boere; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;

Zondag 16 februari

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 09.30 uur een kerkdienst vanuit de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rijnsburg; 11.00 Van u wil ik zingen, geestelijk verzoekplatenprogramma Tel: 071-4013551; 13.00 Muziek voor Duizenden, Marien Bos; 14:00 Zundagse Kost, Kees Guijt; 15.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Christelijk Gereformeerde Kerk Rijnsburg; 18.30 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Katwijk; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Historische Maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee

Maandag 17 februari

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dag editie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dag editie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, Hans Pley; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;

Dinsdag 18 februari

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dag editie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dag editie; 19.00 Non-stop shanty muziek; 20.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 22.00 Muziek voor twee

Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws. Doordeweeks tussen 07.00 en 19.00 uur op de halve uren en eigen lokaal bulletin.

Frequenties: RADIO: Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142. TELEVISIE: Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.

Huis in de buurt

De activiteiten van de AOBK vinden plaats in Dienstencentrum de Zwanenburg. Zwanenburgstaat 62. Katwijk aan zee.

Woensdag 12 februari

09:30-11:30 uur: fietsen
10.00-12.00 uur: Koffie inn

10:00-14:00 uur: koffie +

11:15-14:00 uur: Mannen koken.

13:30-17:00 uur: biljartcomp.

13:30-16:15 uur: Meer bewegen

19:00-21:30 uur: Vrij biljarten
19.00-21.30 uur: Alzheimer café

19:30-21:00 uur: Rookvrij

Donderdag 13 februari

10:00-12:00 uur: Crea-ochtend

09:30-10:45 uur: Mantelzorgondersteuning

10:00-12:00 uur: Formulierenbrigade

14:00-17:00 uur: Jokeren/Klaverjassen

Vrijdag 14 februari

08:00-10:00 uur: Bloedprikken
17.00-21.30 uur: gezamenlijk Chinees eten

Maandag 17 februari

10:00-14:00 uur: Koek & Soepie

14:30-17:00 uur: Schilderen

13:30-16:30 uur: vrij klaverjassen

Dinsdag 18 februari

09:00-12:30 uur: Rabo Servicepunt

10:00-11:30 uur: De Vierboet

10:00-14:00 uur: Koffie+

10:00-12:00 uur: Computer info

10:00-12:00 uur: Ouderenspreekuur

14:00-16:30 uur: Damessoos

15:00-17:00 uur: Wijkregisseur

14:00-15:00 uur: Taalcursus

13:30-17:00 uur: Biljartcompetitie

19:00-22:30 uur: IOV

19:15-22:00 uur: Kunst Katwijk

Het Huis van de buurt en de Biljartkamer zijn elke dag open. Vrije inloop koffie, thee €0,50. Persoonlijke info ma/do. van 10.00 tot 12.00 uur. www.aobk.nl

Agenda Kat-Rijn

Alle activiteiten vinden plaats in de Coligny, Louise de Colignylaan 7. www.Kat-rijn.nl

Woensdag 12 februari
09.30-11.30 uur: Schilderen
14.00-15.30 uur: Line-dance

Donderdag 13 februari

09.15-10.15 uur: Yoga
10.30-11.30 uur: Yoga
14.00-16.30 uur: Klaverjassen en jokeren
14.00-17.00 uur: Sociëteit

Vrijdag 14 februari
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Maandag 17 februari
09.15-10.15 uur: Yoga
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Dinsdag 18 februari
10.00-11.30 uur: Line-dance
14.00-14.45 uur: Meer Bewegen
13.30-14.40 uur: Mannenzang
15.00-16.00 uur: Dameszang