Katwijk Speciaal

28 juli 2020

Katwijk Speciaal 28 juli 2020


Orgelconcert in De Fontein

concert n Musicus Hugo van der Meij organiseert samen met een aantal andere muzikanten een zomerserie met instrumentale concerten in kerkgebouw ‘De Fontein’ aan de Willem de Zwijgerlaan in Katwijk.

Op vrijdag 31 juli speelt Van der Meij samen met Arjan Wouters een ‘Zomers programma op orgel en piano’.

Om te komen luisteren dient u een mail met uw naam, adres, woonplaats en het aantal personen + concertdatum te mailen naar info@hugovandermeij.nl.

De entree bedraagt 10 euro p.p. voor volwassenen en 7 euro p.p. t/m 12 jaar; de concerten beginnen om 20.00 uur (deur open om 19.30 uur).

Voor elk concert zijn ongeveer nog twintig kaarten beschikbaar.

>Jongetje aangereden bij supermarkt Dirk

112 n Bij supermarkt Dirk aan de Visserijkade is zaterdag aan het einde van de middag een jongetje aangereden. Vanwege de ernst van de melding werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

Omstanders en de politie hebben eerste hulp verleend in afwachting van de ambulance. Het ambulancepersoneel heeft het jongetje onderzocht in de ambulance.

De traumahelikopter is wel overgevlogen, maar hoefde niet te landen.

Rode loper voor hulpverleners

Het wachten is op de minister

Programma n RTV Katwjk

Windvang naar nieuwe locatie

'Finalisten moeten ons verrassen'

streek n Namens de jury daagde Teuntje van Delft de Finalisten van 2020 uit. “Jullie moeten ons de komende maanden verrassen. Met nóg meer duurzame activiteiten of nog meer bewijs van resultaten die je nu al behaalt.”

Thomas Clavaux, Marjolijn Balk en Gert van Soest hoorden het met plezier aan. “En jullie zijn nu al een voorbeeld voor de streek!”

De finalisten voor de Duurzaamheidsprijs. v.l.n.r. Thomas Clavaux, Gert van Soest en Marjolijn Balk. (foto Van Dalen) Foto: Hans van Dalen

Heleen Hooij, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Teylingen, reikte op 23 juli de oorkondes uit aan de drie ondernemers. “Ik heb gehoord hoe serieus de jury haar werk heeft gedaan, en hoe moeilijk zij hun keuze vond. Dus ik mag jullie namens de gemeenten Katwijk, Hillegom, Noordwijk, Lisse en Teylingen van harte feliciteren.”


In de uitzending van BOBizzNizz van woensdagavond 22 juli maakte de jury haar keuze al bekend:

‘debloemist.nl blijft investeren in slimme automatisering, in energiebesparende maatregelen en in zijn medewerkers. Met bijna 75% MPS gecertificeerde bloemeninkoop doet hij het in zijn branche erg goed.’

‘To Maat koopt de groente voor haar groenteburgers in bij boeren in de streek. De burgers worden zonder toevoegingen ‘gedraaid’ en zij zijn – uiteraard – een gezonde vervanger voor vlees.’

‘Chocolaterie Pierre produceert vrijwel alles dagvers, wat onnodig weggooien bespaart. Zij werken nauw samen met hun cacaoleverancier om de boeren in de landen van herkomst te ondersteunen. Het familiebedrijf gaat ook ver in de ondersteuning van de eigen medewerkers.’

Donderdag 8 oktober besluit de jury tijdens de Finale van de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek in het Fioretti college in Lisse wie de winnaar is. Belangstellenden die de Finale willen bijwonen kunnen zich aanmelden via: www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl

>Rode loper voor hulpdiensten naar strand

loper n De gemeente heeft de rode loper uitgelegd voor de hulpdiensten. Op de strandafgangen zijn ze inmiddels zichtbaar. De bedoeling is dat mensen fietsen niet parkeren op de rode lopers. Zo blijft het strand altijd bereikbaar voor nooddiensten. De hulpdiensten vragen regelmatig aandacht voor het vrijhouden van de strandafgangen.

>Boeket van de maand

uiver n Het boeket van de maand juli is gewonnen door mevr. Annie van Duijvenvoorde Schaap.

Mevr. van Duijvenvoorde Schaap werkt al heel wat jaren met veel plezier in de winkel van banketbakkerij Krijn Verdoes. Zij houdt veel van lezen en volgt graag series op tv. Verder is deze vriendelijke mevrouw dol op planten en bloemen. De zonnebloem is één van haar favoriete bloemen en daar kan ze nu volop van gaan genieten tijdens haar vakantie.

Wilt u ook eens het boeket van de maand winnen? Ga dan naar onze Facebookpagina en volg ons of kom langs in ons tuincentrum aan de Rijnstraat 141 en wie weet bent u de volgende winnaar van zo’n fleurig boeket.”

Aanmelden voor Burendag 2020

contact n De aanmelding voor Burendag 2020. die op zaterdag 26 september wordt gehouden, is deze week van start gegaan.

Goed contact met buren en verbinding in de buurt is in deze tijd, waarin we fysieke afstand moeten houden, nog belangrijker geworden. Organisatoren Douwe Egberts en Oranje Fonds hebben daarom een manier bedacht waarop buren deze dag op anderhalve meter kunnen vieren, onder het motto ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’. Via Burendag.nl kunnen alle buurten van Nederland zich aanmelden voor de vijftiende editie. Ook op anderhalve meter afstand zijn er veel leuke en veilige activiteiten die buren met elkaar kunnen ondernemen.


Op Burendag.nl zijn ideeën te vinden voor veilige Burendagactiviteiten als een spelletjesdag, buurtbingo of een open buurtpodium voor de deur. Belangrijk is dat iedereen de richtlijnen volgt van de Rijksoverheid en het RIVM. Buren kunnen via www.burendag.nl een aanvraag bij het Oranje Fonds indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 350 euro voor hun Burendagactiviteiten. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de activiteit aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zijn te vinden op www.burendag.nl

>Seizoensslot voor jeugd AV Rijnsoever

atletiek n De Jeugdcommissie van AV Rijnsoever heeft samen met de trainers en Kidsjumping Katwijk gezorgd voor een gezellige en sportieve afsluiting van het seizoen. De onderlinge competitie, die een aantal weken in beslag nam, kreeg een corona-proof prijsuitreiking. Daarbij kregen alle jeugdleden ook nog eens een lekkere traktatie die was verzorgd door snoepwinkel ’t Smausje. Voor meer informatie: www.avrijnsoever.nl

Dunavie verkoopt Visserijschool

De oude Visserijschool aan de Rijnmond. | Foto RD Foto: RD

verkoop n De Katwijkse woningcorporatie Dunavie wil de oude Visserijschool aan de Rijnmond verkopen aan de Katwijkse projectontwikkelaar Ouwehand Bouw. Daarvoor is toestemming nodig van de Minister van Binnenlandse Zaken. Die wil op zijn beurt de zienswijze van de gemeente daarop weten.


Het college van burgemeester en wethouders is het met die beoogde verkoop eens in de hoop dat ‘de voormalige Visserijschool weer in ere wordt hersteld en in gebruik kan worden genomen’.


Verbouwplan

Dat betekent overigens niet dat de school weer voor het onderwijs beschikbaar komt, want er ligt al een door de gemeente goedgekeurd bouwplan om de oude school te verbouwen tot elf koopwoningen met daarnaast aan de Rijnmond een nieuw appartementengebouw met 21 sociale huurwoningen.

Dat zou aanvankelijk gebeuren onder regie van de wooncorporatie, maar die kiest nu voor een ander pad. Met de opbrengst van de verkoop wil Dunavie de 21 sociale huurwoningen realiseren.


Goedkeuring

Daarmee lijkt eindelijk schot in de zaak te komen. Al jaren wordt gesproken over de verbouw van de Visserijschool tot woningen met nieuwbouw ernaast. Het Katwijkse college staat daarom positief in de beoogde verkoop van het oude schoolgebouw. Met die zienswijze is het nu aan de minister om zijn goedkeuring daaraan te geven, maar dat lijkt een formaliteit.


Het maritieme onderwijs zelf is al jarenlang gevestigd aan de Zuidstraat in Katwijk. Voor dat specifieke onderwijs was het gebouw aan de Rijnmond te groot geworden. De toenmalige schoolinstelling en eigenaar van het gebouw verkocht het pand aan de Katwijksche Bouwvereeniging (KBV), voorloper van Dunavie, voor zo’n 3,5 miljoen.


Parkeergarage

De KBV wilde het schoolgebouw slopen om plaats te maken voor nieuwbouw met een grote parkeergarage voor de bewoners van de naastliggende Rooie Buurt. Die bewoners zouden verplicht worden hun auto daar te zetten, zodat de buurt zelf autoluw zou worden. De sloop- en nieuwbouwplannen werden doorkruist nadat de gemeente het pand aanwees als gemeentelijk monument.


Sinds de verkoop van het schoolgebouw staat het pand leeg en wordt het antikraak bewoond.

>Workshop Handlettering in Zomerbieb

bieb n Een workshop Handlettering is zomers hot en altijd binnen de kortste keren uitverkocht. In de Zomerbieb is er weer eentje geprogrammeerd voor kinderen van 9 t/m 11 jaar.


Fleur Vooijs van Maf Handlettering geeft op donderdag 30 juli van 10.30 tot 12.00 uur een creatieve zomerworkshop Handlettering in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. En reken maar dat je met iets leuks naar huis gaat. Er kunnen 8 kinderen meedoen, dus meld je snel aan!

Klembordje

Handlettering is het moderne kalligraferen. Het is weer helemaal in om zelf sierlijke letters of quotes te tekenen. Fleur Vooijs gaat in deze workshop Handlettering graag met de kinderen aan de slag. Eerst leren ze de verschillende basistechnieken.

En dan begint het échte werk en maken de deelnemers een superleuk klembordje met zomerse posters en ansichtkaarten.
Kijk ook eens op Fleurs’ Instagram: https://www.instagram.com/maf_handlettering/ en op haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/madeatfleur/ waar leuke voorbeeldjes te zien zijn.


Wacht niet te lang en geef je snel op. Toegang: €5,00. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl>Wandvisuals vernieuwde Sandt dankzij Vrienden van de Wilbert

Wilbert n De afgelopen maanden is de woonomgeving van de psychogeriatrische bewoners in De Wilbert gemoderniseerd. De laatste afrondende werkzaamheden vinden plaats en begin augustus keren de bewoners die begin dit jaar tijdelijk naar Warmond zijn verhuisd, terug naar het vertrouwde Katwijk.

In het middengebied ‘Het Plein’ van woongroep ‘t Sandt komen drie wandvisuals met afbeeldingen van respectievelijk een duin- en zeezicht, een marktraam en een bloemenkraam. Deze wandvisuals zijn geschonken door de Stichting Vrienden van De Wilbert.


De Stichting Vrienden van De Wilbert – die dit jaar haar dertigjarig bestaan heeft – heeft als doel om bij te dragen in de kosten van financieren van projecten die het welzijn van de bewoners in De Wilbert bevorderen en niet (geheel) gefinancierd kunnen worden via het normale investeringsbudget van woonzorglocatie De Wilbert.


Eerder dit jaar heeft Stichting ook al van zich doen spreken en de financiering van een grote smarttelevisie met soundbar en geluidsinstallatie voor haar rekening genomen. Deze staat in de vernieuwde ontmoetingsruimte De Serre in De Wilbert en wordt gebruikt voor diverse doeleinden.

PCOB Katwijk opgeheven

bond n De afdeling Katwijk van de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) is opgeheven. ‘Na heel veel moeite te hebben gedaan om nieuwe bestuursleden en ook om nieuwe leden te vinden, is dit niet gelukt en is opheffing van de afdeling onvermijdelijk geworden’, meldt secretaris Joke Zwaan.

Voorzitter Willem van der Plas en penningmeester Riejan de Vries van de PCOB Katwijk waren aftredend. De voorzitter stelde zich niet meer herkiesbaar en de penningmeester kon statutair niet meer worden herkozen. Plaatsvervangers dienden zich niet aan. Het laatste bestuur van de Katwijkse afdeling ‘betreurt deze gang van zaken zeer’. ‘Tot onze teleurstelling hebben wij vlak voor de coronacrisis uitbrak onze laatste bijeenkomst gehouden.’


Leden van de Katwijkse afdeling, die in 2007 een herstart maakte, zijn overgestapt naar de afdeling Rijnsburg/Valkenburg. Er zijn ook leden landelijk lid geworden om op die manier betrokken te blijven bij de PCOB. Ook zijn er leden die hun lidmaatschap hebben opgezegd.

SBO de Windvang naar andere locatie

SBO de Windvang zal de komende twee jaar lesgeven op een andere locatie. | Foto: PR Foto: PR

Katwijk n In de eerste week van de zomervakantie is basisschool SBO de Windvang verhuisd naar de hun tijdelijke onderkomen in de voormalige Prins Mauritsschool.

In het pand, gelegen aan de Nolenstraat zijn de afgelopen maanden, in goed overleg met de gemeente Katwijk, meerdere aanpassingen gedaan. Met deze aanpassingen voldoet het gebouw aan alle eisen en wensen om ook de komende twee jaar goed onderwijs te geven.

De leerlingen namen op 16 juli definitief afscheid van het oude gebouw aan de Van Lierestraat. De dag erna is de verhuizing van de school zelf van start gegaan. In de week van 20 juli hebben de verhuizers alle meubels verhuisd en is firma Van Noort Infra uit Rijnsburg begonnen met het grondig opknappen van de twee schoolpleinen. Hierbij verplaatsen zij tevens alle speeltoestellen van de Van Lierenstraat naar de Nolensstraat.

Naar verwachting zal basisschool SBO de Windvang de komende twee jaar in de voormalige Prins Mauritsschool verblijven. In de tussentijd zullen de school en de gymzaal aan de Van Lierestraat gesloopt worden en opnieuw worden opgebouwd tot Integraal Kind Centrum (IKC+) met een geïntegreerde sportzaal. De verwachting is dat SBO de Windvang in de zomer van 2022 weer terug verhuist naar de voor hen bekende plek aan de Van Lierestraat.

>Ferox weer volop aan de slag

Sloeproeien n Zodra het buitensporten op 1,5 meter mocht, werd er binnen Roeivereniging Ferox gekeken naar de mogelijkheden om de training weer op te starten. Met inachtneming van stikte maatregelen, gingen recreanten- en wedstrijdteams aan de slag met een stuurman/vrouw en slechts drie roeiers per sloep. De mini-teams genoten van een uurtje bikkelen op het water. Dit gaf ook de nodige ontspanning.

Het nieuws dat vanaf 1 juli de 1,5 meter in de sloep losgelaten mocht worden werd met gejuich ontvangen. Meer mankracht in de sloep roeit toch prettiger. Met de nodige richtlijnen en oog voor elkaars veiligheid werd door de teams de afstand en kracht weer rustig opgebouwd.

Inmiddels bereiden de wedstrijdteams zich voor op de eerste wedstrijden van dit roeiseizoen. Dankzij de sponsors Kaptein Orthopedie en Apotheek Rijnsburg kunnen de teams in de Azorean High in nieuw tenue de strijd aangaan met andere sloepen. 12 september staat de Zwartewaterrace op het programma. De veiligheid van alle deelnemers is het uitgangspunt van deze wedstrijd, die er anders uit zal zien dan voorgaande jaren.

>Kinderworkshops in DUNAatelier

atelier n Tijdens de vakantieperiode worden in het DUNAatelier (als het niet regent of stormt) iedere woensdag t/m 26 augustus workshops voor kinderen georganiseerd.

Van 10.00 tot 11.30 uur zijn kinderen tussen 6 en 12 jaar welkom. Deelname kost € 7.50 euro per kind, materiaal, drinken en wat te snoepen inbegrepen. Oude kleding aanbevolen. Van te voren opgeven in het DUNAatelier, via www.schilderenaanzee.nl of via kunstvereenigingkatwijk@gmail.com. Telefonisch via 06-17210202. Het DUNAatelier is te vinden op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31, ter hoogte van de Vuurbaak.

12.00 uur: Zomers programma met her-halingen uit de oude doos18.00 uur: Zomers programma met her-halingen uit de oude doos21.30 uur: Zomers programma met herhalingen uit de oude doos

Woensdag 29 juli

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dag editie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11:00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dag editie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Herhaling RTV Magazine van afgelopen zaterdag; 23.00 Muziek voor twee


Donderdag 30 juli

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dag editie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Katwijk Draait Door, Matthijs Schuitemaker; 17.00 RTV Magazine dag editie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee


Vrijdag 31 juli

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dag editie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17:00 RTV Magazine dag editie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan


Zaterdag 1 augustus

00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 Zomerspecial RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 Muziek i.p.v. Sport; 18:00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 Op De Hollandse Toere, Nederlandstalig platenprogramma met verzoeken van luisteraars verzorgd door Coby Boere; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma


Zondag 2 augustus

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 09.30 uur een kerkdienst vanuit de Protestante Gemeente Rijnsburg (Laurentiuskerk); 11.00 Van u wil ik zingen, geestelijk verzoekplatenprogramma Tel: 071-4013551; 12:00 Geestelijke Liederen; 13.00 Muziek voor Duizenden, Marien Bos; 14:00 Zundagse Kost, Kees Guijt; 15.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Valkenburg; 18.30 uur Kerkdienst Hervormde Gemeente Katwijk aan den Rijn; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Historische Maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee


Maandag 3 augustus

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dag editie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dag editie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It’s all jazz, Hans Pley; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee


Dinsdag 4 augustus

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dag editie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dag editie; 19.00 Non-stop shanty muziek; 20.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 22.00 Muziek voor twee


Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws. Doordeweeks tussen 07:00 en 19:00 uur op de halve uren en eigen lokaal bulletin.

Frequenties:

RADIO Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142; TELEVISIE Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131

>Terug van vakantie; spoel eerst de kranen door

water n De schoolvakanties zijn begonnen. Veel mensen blijven dit jaar in eigen land, anderen gaan wel de grens over. Waar de vakantie ook heen gaat, Dunea adviseert om bij thuiskomst alle kranen in huis een minuut door te spoelen. Als water langere tijd stilstaat, kan de kwaliteit achteruit gaan. Door bij thuiskomst eerst alle kranen open te zetten, geniet u ook na uw vakantie van lekker vers kraanwater.

Kraanwater is beperkt houdbaar. Het kan het beste vers gedronken worden. Tijdens vakanties staat het water een tijdje stil. Dit kan de kwaliteit negatief beïnvloeden. De smaak en geur van het water kan anders zijn dan u gewend bent en er kunnen bacteriën ontstaan. Het is daarom verstandig om bij thuiskomst eerst alle kranen open te zetten en de leidingen door te spoelen. Laat het water één minuut lang rustig stromen en voorkom dat het vernevelt. Doe dit altijd als u langer dan een week van huis bent geweest.


Tip: laat herinnering achter voor als u thuiskomt

Om uzelf te helpen herinneren dat u de kranen bij thuiskomst moet doorspoelen, kunt u een geheugensteuntje voor uzelf achterlaten.

Hang bijvoorbeeld een kaartje aan de kraan, of doe er een strik omheen. Zo weet u zeker dat u bij thuiskomst na uw vakantie weer dat lekkere frisse kraanwater van topkwaliteit drinkt. Doe dit overigens niet op een zichtbare plek, om inbrekers niet op ideeën te brengen.


Zo spoelt u de kranen door na vakantie

Begin met de kraan die het dichtste bij de watermeter zit. Open van elk tappunt de koud- en warmwaterkraan en laat het water een minuut lang rustig stromen. Spoel ook de toiletten een keertje door. Brandslanghaspels hoeft u niet door te spoelen.

Voorkom dat het water vernevelt. Bij de douche kunt u dit doen door de douchekop in een emmer te houden, met een handdoek eroverheen. Als u het water opvangt in een emmer, kunt u het nog gebruiken: voor de tuin, voor een sopje, of om het toilet mee door te spoelen. Klaar met doorspoelen? Dan is het tijd om te genieten van een heerlijk glaasje vers getapt kraanwater.

Het drinkwater dat Dunea levert, voldoet aan de kwaliteitseisen die zijn vastgelegd in de Waterleidingwet en in het Waterleidingbesluit.

Huis van de Buurt

De activiteiten van het WZK in het Dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62, Katwijk aan zee.


Woensdag 29 juli

10:00-12:00 uur: Spreekuur wijkwerk

11:00-12:00 uur: Meer bewegen Voor ouderen in het Atrium.


Donderdag 30 juli

10:00-12:00 uur: Spreekuur mantelzorg

10:00-12:00 uur: Creaclub wzk/aobk


Vrijdag 31 juli

8:00-10:00 uur: Bloedprikken


Dinsdag 4 augustus

10:00-12:00 uur: Wijkteam/ouderenadvies


Sociaal werker Wijkwerk team Zee: Maria van der Plas. Bereikbaar maandag t/m woensdag, mobiel 06-39871565 of mariavanderplas@welzijnskwartier.nl

>Nieuwe gemeentegids

gids n De nieuwe gemeentegids is er weer. De gemeentegids is af te halen bij verschillende afhaalpunten.


De gids wordt sinds vorig jaar niet meer huis-aan-huis verspreid omdat steeds meer mensen informatie online opzoeken.

De gemeentegids is een handig boekje met allerlei informatie over de gemeente, zoals de openingstijden en contactgegevens. Ook de adressen van verenigingen, instellingen en organisaties die in de gemeente Katwijk gevestigd zijn, staan in de gids vermeld.

Dit zijn de afhaalpunten: Gemeentehuis Katwijk; Hoofdbibliotheek Schelpendam; Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever; Bibliotheek Rijnsburg in De Burgt; Bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis.

De papieren gemeentegids gaat een jaar lang mee. In de digitale gemeentegids staan de meest actuele lokale informatie en adressen van alle bedrijven en voorzieningen in de gemeente Katwijk, zie katwijk.smartmap.nl Informatie uit de gids is ook terug te vinden op www.katwijk.nl

Schoon Salem dankzij bewoners ‘s Heerenloo

opgeruimd! n Het sportveld bij Salem is een paar weken geleden helemaal opgeruimd en schoongemaakt door bewoners van ‘s Heerenloo. Wat een verrassing en wat een mooi gebaar!

Bij het sportveld van Salem was het de laatste maanden niet altijd even netjes. Het veldje was, zeker in coronatijd, een druk bezochte locatie. Veel jongeren maakten gebruik van het veld en de omgeving, maar helaas werd het niet altijd schoon achtergelaten. Jongerenwerkers, politie en handhaving (BOA’s) hebben de afgelopen maanden steeds gecontroleerd en jongeren verzocht het veldje te gebruiken en te behouden waar het voor is bedoeld, namelijk sporten en bewegen zonder overlast, vervuiling en vernielingen.

Een paar weken geleden troffen de BOA’s onverwachts een groep mensen op het veld die aan het schoonmaken waren. Het bleek te gaan om bewoners van ‘s Heerenloo, die graag hun steentje bijdragen om de buitenruimte netjes te houden. Het zag er perfect uit. Daar kan iedereen een voorbeeld aan nemen! Om hen te bedanken voor hun inzet, hebben zij een armbandje gekregen van de BOA’s. Dit armbandje is een compliment voor positief gedrag. Laten we hopen dat zij nog vele armbandjes uit kunnen delen de komende tijd.