Katwijk Speciaal

7 juli 2020

Katwijk Speciaal 7 juli 2020


Inhaaldag voor lintjesregen

Alle decorandi op een rijtje. | Foto: PR

verlaat n De traditionele lintjesregen, de uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen, kon dit jaar vanwege de coronacrisis niet op of nabij Koningsdag. Toen werd door burgemeester Cornelis Visser meestal telefonisch of op andere manieren individueel contact gezocht met de benoemden. Het lintje hielden zij tegoed. Die werden vorige week vrijdag als nog uitgereikt.


Door Piet van Kampen

De plechtigheid werd gehouden in restaurant Limes aan de Rijn in Valkenburg en niet zoals de laatste jaren in de TheaterHangaar. Dit vanwege het beperkte aantal familieleden wat er bij mocht zijn. De 26 uitverkorenen werden in twee groepen opgesplitst waarvan de eerste groep ’s morgens werd gehuldigd en de tweede groep na de middag.

‘Het was de landelijke opdracht om de uitreiking op deze dag plaats te laten vinden en ik ben blij om het alsnog hier op deze manier te kunnen vieren’ lichtte de burgervader toe. ‘Jammer dat ik u het lintje zelf niet mag opspelden maar dat mogen de echtgenote of echtgenotes deze keer zelf doen. Ook de bloemen mag u zelf pakken en na afloop worden er foto’s van u gemaakt maar deze keer geen groepsfoto’ ging Visser verder met de uitleg van het aangepaste protocol.

Daarna de bekende lovende woorden van waardering voor de rol en bijdrage in de samenleving waarmee deze burgers zich uitermate verdienstelijk maken en hier door bekenden voor werden voorgedragen. Het verschil met de traditionele lintjesregen was dat de genomineerden niet meer met een smoes naar de uitreiking werden gelokt maar nu dus welbewust het kleinood gingen ‘ophalen’.

Lid Oranje Nassau

Opvallend was het dat er dit jaar geen inwoner van de dorpskern Valkenburg de eer te beurt viel.


Degenen die wel de onderscheiding kregen waren uit Katwijk Jules van Beek, Ton Diepenhorst, Jan van Dijk, Jan Buis van Duijvenbode, Piet van Duijvenbode, Coby van Duijvenvoorde-de Vreugd, Huib Hoek, het echtpaar Wim en Corrie Klok, Jaap Kraaijenoord, Jaap van Rijn, Elly Krabbendam-Wesdijk, Erica Remmelzwaal-van Duijvenvoorde, Gijs Kuijt, Jacobus Kuijt, Ans Parlevliet- van Rijn, Wijnand Kuijt en Bas van Rijn. Uit Rijnsburg kwamen voor het voetlicht: Henk van den Eijkel, Dick Heemskerk, Wim de Mooij, Joke de Mooij-Paauw, Francien Noort-van Rooijen, Wim Soeters en Henk de Wolde.


Ridder

Voor één man was het ridderschap weggelegd, net een graadje hoger dan het lidmaatschap in dezelfde orde.

De titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau was weggelegd voor Hans van Rhijn uit Katwijk.

>Extra weekmarkt op donderdag

zeezijde n De gemeente heeft een wijziging in het Marktregelement vastgesteld, waardoor er ook op donderdagen een weekmarkt georganiseerd kan worden in het centrum van Katwijk aan Zee. Het gaat om een pilot tot het einde van het jaar, die na december wordt geëvalueerd.


Winkeliersvereniging Zeezijde start vanaf 16 juli t/m 27 augustus van 10.00 tot 18.00 uur met een donderdagmarkt in de Princestraat en op het Andreasplein. Winkeliersvereniging Zeezijde ziet hoe moeilijk ondernemers en winkeliers het op dit moment hebben door corona. Daarom heeft de vereniging in samenwerking met Coufreur Events een voorstel uitgewerkt voor een weekmarkt op donderdag en deze ingediend bij de gemeente.

“Door corona hebben veel ondernemers het zwaar, omdat ze een groot deel van hun inkomsten zijn misgelopen. En nog steeds hebben veel winkeliers het moeilijk, want er is natuurlijk minder reuring in de winkelstraten vanwege corona”, aldus Willem van Rijn van Winkeliersvereniging Zeezijde. De gemeente heeft het voorstel positief beoordeeld en besloot daarom het Marktreglement te wijzigen. “We hopen hiermee de lokale ondernemers in deze moeilijke tijd een steuntje in de rug te geven”, vertelt wethouder Jacco Knape. “Daarnaast biedt deze tijdelijke weekmarkt een kans. Het idee van een tweede weekmarkt lag al langer op tafel. We kunnen nu in de praktijk ontdekken of een tweede weekmarkt bevalt bij inwoners en ondernemers”.

Daarom heeft de gemeente het Marktregelement gewijzigd tot en met december. De vereniging hoopt dat de weekmarkt op donderdag het winkelgebied aantrekkelijker maakt en voor meer inkomsten kan zorgen. Van Rijn: “We gaan er natuurlijk voor zorgen dat alles veilig is voor bezoekers en dat de coronaregels nageleefd kunnen worden”. Zo worden grote kramen gebruikt en worden deze ruim opgesteld, zodat er voldoende ruimte is voor bezoekers om zich te verspreiden of bijvoorbeeld om met voldoende afstand te kunnen afrekenen. Daarnaast worden voor elke kraam op de grond blokken aangegeven van anderhalve meter om veilig boodschappen te kunnen doen. Ook komt er een eenrichtingsroute langs de kramen waarbij bezoekers nog kunnen besluiten om nog een ronde te lopen. De marktroute loopt vanaf Café De Branding door de Princestraat tot aan het Andreasplein. Meer informatie staat op www.coufreurevents.nl.        

>Politie waarschuwt voor kettingrukkers

beroving n De afgelopen twee maanden zijn in Leiderdorp, Lisse, Hillegom en Voorhout in totaal zes dames beroofd van hun gouden ketting. Omdat de impact op de slachtoffers zeer groot is, wil de politie mensen alert maken op deze extreem laffe vorm van beroving. ‘Elk slachtoffer is er wat ons betreft één te veel en een gewaarschuwd mens telt voor twee.’

Jur Westra van politieteam Leiden Noord licht toe: 'Elke diefstal is natuurlijk strafbaar. Maar als je het als dader specifiek gemunt hebt op een kwetsbare doelgroep, hebben wij daar als politie echt geen goed woord voor over. Wij zetten hoog in om de verantwoordelijken in de kraag te vatten.' Daarom startte onlangs een rechercheonderzoek en wil de politie aandacht in de media voor deze berovingen. Op basis van de verklaringen van de slachtoffers lijkt er sprake te zijn van verschillende daders. Ook zijn er geen aanwijzingen voor een georganiseerd verband.


De werkwijze van de daders is ronduit laf. Ze trekken de ketting van achteren met kracht van de hals van het vaak oudere slachtoffer. Het is lastig om een advies te geven om een beroving te voorkomen. ‘We kunnen kwalijk adviseren om niet meer naar buiten te gaan of helemaal geen sieraden meer te dragen’, aldus Westra. ‘Maar we vinden het wel nodig om mensen alert te maken op deze vorm van berovingen.'

Serie: Mijn tuin, mijn trots

zomerserie n Door de coronacrsis kon de Open Tuinenroute niet doorgaan. Er zijn veel prachtige tuinen van velerlei aard in Katwijk te vinden. En een echte tuinenliefhebber is natuurlijk heel erg trots op zijn eigen tuin. In het aanleggen en onderhouden ligt heel veel passie. Heel veel tijd wordt hieraan besteed.

In de zomerserie 'Mijn tuin, mijn trots' wil de redactie een podium geven aan tuiniers en hun tuinen. Wie in deze - zeg maar - tuinenroute op papier zijn of haar tuin wil presenteren is hartelijk welkom om contact op te nemen met redacteur Cor de Mooy. Dat kan via tel. 06-13017660 en redactie@katwijkspeciaal.nl Vertelt u vooral even beknopt iets over uw tuin. Het zou erg leuk zijn als u een foto meestuurt.

Programmering n RTV Katwijk

Foto: CvdS

Tegel met een boodschap

Hier        begint de zee, niets ingooien'

Lintjes voor brandweermensen

Vitale                verkeersaders weer deels open

Unmanned Valley wordt broedplaats van technologie

Met Unmanned Valley herleeft het technische verleden van gebouw 356. | Foto: PR

vliegveld n Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de voormalige vliegtuigwerkplaats op oud-marinevliegkamp Valkenburg duurzaam gerenoveerd en getransformeerd voor Unmanned Valley, het fieldlab voor sensorgerelateerde technologieën en toepassingen.

De transformatie naar inspirerende werkomgeving voor hightech-bedrijven betekent een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van het fieldlab. Komende maand verhuizen de eerste bedrijven naar Unmanned Valley.

Zeeweg-Oost gaat vijf weken dicht voor de bouw van het fietstunneltje. | Foto: RD Foto: RD


Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de voormalige vliegtuigwerkplaats op oud-marinevliegkamp Valkenburg duurzaam gerenoveerd en getransformeerd voor Unmanned Valley, het fieldlab voor sensorgerelateerde technologieën en toepassingen. De transformatie naar inspirerende werkomgeving voor hightech-bedrijven betekent een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van het fieldlab. Komende maand verhuizen de eerste bedrijven naar Unmanned Valley.


De provincie Zuid-Holland kent een hoge concentratie van startups, scale-ups en andere partijen die actief zijn op het gebied van onbemande technologie, autonome systemen en sensoren. Door zijn ligging biedt Unmanned Valley hen de ideale plek om drones en andere sensor-based innovaties te onderzoeken, ontwikkelen en testen.


Henri Werij, decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft, Gerard Mostert, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Wonen van de gemeente Katwijk en Louw van Sinderen, projectdirecteur van het Rijksvastgoedbedrijf zijn trots op het resultaat. Het gebouw, ook wel bekend als ‘gebouw 356’, is binnen anderhalf jaar na de goedkeuring van de bestuurlijke afspraken over Unmanned Valley opgeleverd.


Gebouw 356

Gerard Mostert: “Unmanned Valley wordt de nieuwe economische pijler in onze regio. Met de oplevering van dit gebouw trekken we nieuwe werkgelegenheid naar onze gemeente. Tegelijkertijd worden deze bedrijven de eerste gebruikers van een gebied dat de komende jaren zal veranderen in een nieuw dorp.”

Louw van Sinderen: “Met bijvoorbeeld de herbestemming van gebouw 356 faciliteren wij Unmanned Valley en dragen we bij aan de kansen voor de hightech-industrie in deze regio. Het is een van de onderdelen van de totale transformatie van het gebied. Van marinevliegkamp naar een duurzaam nieuw dorp waar wonen, werken en recreëren centraal staan.” Ruim 6.000 vierkante meter voor startups, scale-ups en grotere bedrijven


De afgelopen jaren is gebouw 356 circulair gerenoveerd en getransformeerd naar een inspirerende werkomgeving voor hightech-bedrijven. Het gebouw is zo ontwikkeld dat mensen elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. Op die manier kan er samenwerking, kruisbestuiving en innovatie ontstaan.

Met Unmanned Valley herleeft het technische verleden van gebouw 356. Gebouw 356 is in de jaren ’80 speciaal gebouwd voor het onderhoud van Orion-patrouillevliegtuigen van de Koninklijke Marine. De enorm grote ruimtes waren werkplaatsen waar motoren en propellers werden gereviseerd. In de kleine ruimtes zaten bijvoorbeeld een lasserij, spuitwerkplaats en plaatwerkplaats, bankwerkplaats en zelfs een parachutepakkerij en parachutedroogtoren.

>Zeeweg-Oost is weer open voor auto’s

werkzaamheden n De Zeeweg-Oost, tussen de rotonde Koningin Julianalaan en de oprit naar de N206, is sinds maandag 6 juli weer open voor autoverkeer. De afgelopen vijf weken is hier gewerkt aan het ondergrondse deel van de nieuwe fiets-/voetgangerstunnel. Deze tunnel is een van de maatregelen die genomen wordt voor de komst van R-net. De tunnel wordt een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers tussen het Waterloopje en Cleijn Duin.


Nu het ondergrondse deel van de tunnel grotendeels is aangelegd, wordt verder gewerkt aan de toeritten naar de tunnel bij het Waterloopje en aan de kant van Cleijn Duin. Dit deel van de Zeeweg is nu wel weer open voor autoverkeer, maar de rijweg is tijdelijk versmald en er geldt een maximum snelheid van 30 km per uur. Dit zal zo blijven tot de oplevering van de tunnel eind dit jaar.Fietsers omgeleid

De omleiding voor fietsers blijft tot eind dit jaar gelden omdat er langs beide zijden van de weg nog gewerkt wordt, en de fietspaden hier opnieuw aangelegd worden. Fietsers en voetgangers kunnen de Zeeweg-Oost alleen oversteken bij de rotonde Koningin Julianalaan. De oversteek bij het Waterloopje is verwijderd en de oversteek bij het Roversbrugpad kan niet meer door doorgaand verkeer gebruikt worden. Het Roversbrugpad blijft alleen open voor direct aanwonenden. De bushalte Cleijn Duin blijft voorlopig als tijdelijke halte bij het gemeentehuis.Alleen voor fietsers

Vanaf afgelopen dinsdag is het tunneltje onder de N206, tussen de Baron van Wassenaerlaan en de Nieuwe Duinweg afgesloten voor autoverkeer. Deze afsluiting geldt tot en met 17 juli, de start van de schoolvakantie. Fietsers en voetgangers kunnen wel van het tunneltje gebruik blijven maken.


Tijdens de afsluiting van de Zeeweg is het tunneltje regelmatig als ‘sluiproute’ door autoverkeer gebruikt. Het sluipverkeer heeft geleid tot verkeersoverlast en onveilige situaties in de wijken Koestal en Tranendal. Omdat op de Zeeweg-Oost de komende periode nog verkeershinder blijft bestaan, blijft het tunneltje vanwege de veiligheid voor fietsers tot de schoolvakantie dicht. Vanaf 20 juli gaat het tunneltje tijdelijk weer open voor autoverkeer. Vanaf maandag 31 augustus – wanneer de vernieuwing van de Kon. Julianabrug start – wordt het tunneltje weer afgesloten. In het najaar gaan we met de omgeving in gesprek over een lange termijn oplossing voor het gebruik van het tunneltje.

Komende werkzaamheden

Behalve aan de tunnel wordt er de komende maanden ook op andere plekken op de Zeeweg-Oost gewerkt. Tussen 6 en 17 juli worden de verkeerslichten op de kruising Rijnstraat – Callaoweg vervangen. Fietsers komend vanuit de Rijnstraat worden omgeleid via Kerkstraat - Mgr. Bekkerstraat en de Commandeurslaan. Vanaf hier volgen fietsers de ingestelde omleidingsroute voor de Zeeweg.

Op 13 en 16 juli wordt in de avond en nacht het wegdek tussen de Zeeweg-Oost en de Rijnstraat opnieuw geasfalteerd. Hiervoor is de afrit van de N206 naar de Zeeweg deze twee data tussen 19.00 en 06.00 uur afsloten.

Over werkzaamheden in augustus en verder volgt te zijner tijd nadere informatie.

Bonnen voor huiseigenaren

energie n Dit jaar heeft een groot aantal woningeigenaren een brief ontvangen met mogelijkheden om hun energierekening te verlagen. Daarnaast krijgen woningeigenaren nu ook de gelegenheid om kleine energiebesparende producten met korting aan te schaffen. Hiervoor geven de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek, in samenwerking met Winst uit je woning, waardebonnen uit van 70 euro.

Met de waardebon kunnen woningeigenaren de kosten voor het aanschaffen van energiebesparende producten na de aanschaf terugkrijgen. Denk hierbij aan tochtstrips, waterbesparende douchekoppen en LED-lampen. Deze kunnen bij elke winkel gekocht worden, zowel fysiek als online, mits men het betaalbewijs kan indienen.

De meeste woningeigenaren weten dat zij met behulp van isolatiemaatregelen en het plaatsen van zonnepanelen hun energierekening drastisch kunnen verlagen en hun wooncomfort flink kunnen verhogen. Het effect van de kleinere energiebesparingsproducten is minder bekend, terwijl het aanbrengen ervan eenvoudig is en veel oplevert.

>Bätzconcerten afgelast

Orgel n In verband met corona heeft de Batzcommissie Vredeskerk besloten de Zomerserie van een zevental dinsdagavondconcerten niet door te laten gaan. De zeer beperkende maatregelen en het niet denkbeeldige risico van besmetting heeft tot dit besluit aanleiding gegeven.

Dat dit een tegenvaller is realiseert de Batzcommissie zich zeer wel. Het is dan ook een eerste onderbreking van deze concerten sinds de start in 1983. Gelukkig houden de organisten de uitnodiging tegoed voor de zomer 2021.

De eerstvolgende concerten dit jaar zijn: vrijdag 9 oktober, Iddo van der Giessen van de Goede Herderkerk te Rotterdam; vrijdag 13 november Evan Bogerd van de Westerkerk te Amsterdam; vrijdag 18 december Rob van Efferink.

>Biltlaan-Noord weer geopend voor verkeer

opening n Op vrijdag 3 juli openden wethouder Rien Nagtegaal van gemeente Katwijk, divisiemanager Ad de Waal Malefijt van Dunea en vestigingsdirecteur Sander Lodder van Van Hattum en Blankevoort (VHB) de Biltlaan-Noord.

Dat de wethouder met de opening van de weg juist het fietspad in de spotlights zet is geen toeval. ‘Dit stuk van de Biltlaan was de ontbrekende schakel in de doorgaande fietsroute tussen Katwijk en Noordwijk. Nu dit pad er ligt, hoeven fietsers niet meer door de wijk Rijnsoever hun weg te zoeken. Dat is voor fietsers veel prettiger, en scheelt ook overlast in de wijk Rijnsoever die niet berekend is op zo veel doorgaand fietsverkeer. Ik ben er trots op dat we dit nu voor elkaar hebben.’


Vanwege de komst van R-net is de mini-rotonde Rijnsoever omgevormd tot een meer langgerekte kruising, die de veiligheid voor kruisend (langzaam) verkeer vergroot en tevens een comfortabeler doorgang biedt voor de R-net bussen. Later dit jaar worden ook de nieuwe R-net haltes aangelegd bij het Hoornesplein (halte Hoornespassage) en ter hoogte van Pollux (halte Sportpark De Krom). De laatste vervangt de vroegere halte De Krom op de Biltlaan-Noord.


Aanplant groen vanaf het najaar        

Hoewel de Biltlaan-Noord nu opengesteld is voor verkeer, is de weg nog niet helemaal klaar. Samen met de klankbordgroep Groene Inrichting, bestaande uit onder andere deskundige bewoners uit de wijk is een plan gemaakt voor een compleet nieuwe groene inrichting aan weerszijden van de weg. In deze fase zal allereerst de oostzijde worden ingericht. In plaats van de massieve groene ‘muur’ die er was, komt er een gelaagde en gegroepeerde samenstelling van kruiden, grassen, struiken en bomen. De nieuwe inrichting levert een hogere biodiversiteit op en vormt een barrière tussen de weg en de woningen. Aan weerszijden van de weg liggen grondwallen die het geluid van het verkeer remmen. Samen met het stille asfalt op de weg vormt dit een extra geluidreducerende maatregel. Het groen zal vanaf het najaar worden aangeplant en ingezaaid.


Werk met werk maken

Bij de herinrichting van de Biltlaan-Noord was het een grote uitdaging om ‘werk met werk’ te maken. Wethouder Rien Nagtegaal: ‘Vanwege de nodige aanpassingen voor R-net hebben we de herinrichting van de weg eerder uitgevoerd dan gepland. Dunea had plannen om hier op termijn een nieuwe watertransportleiding aan te leggen, wat zou betekenen dat de weg later weer opengebroken zou moeten worden. Gelukkig heeft Dunea dit werk naar voren kunnen halen.


Divisiemanager Ad de Waal Malefijt van Dunea beaamt dat dit letterlijk en figuurlijk wat voeten in aarde had: ‘Wij hadden dit werk pas later op de planning staan, maar wij hebben ons ingespannen om te voorkomen dat omwonenden en weggebruikers over enkele jaren geconfronteerd zouden worden met nieuwe werkzaamheden op dit tracé. Dat was best een uitdaging, maar door afstemming te zoeken met de gemeente Katwijk hebben we ervoor gezorgd dat veel overlast en maatschappelijke kosten zijn bespaard. We hebben alles op alles gezet om de watertransportleiding, die van vitaal belang is voor de drinkwatervoorziening van de toekomst, voor de start van de herinrichting in de grond te krijgen. We zijn trots op dit gezamenlijke succes.’        

Oproep aan ouderen

aobk n Katwijk staat aan de vooravond van ingrijpende verkeersmaatregelen. Berichten op sociaal media laten zien dat er nu al enige paniek is onder de inwoners van Katwijk aan zee.

Is dit omdat alles nog nieuw is en de mensen moeten wennen aan de komende situatie? Feit is wel dat ons nu al berichten bereiken dat mensen die afhankelijk zijn van mantelzorg of verpleegkundigen later worden geholpen dan noodzakelijk zou moeten zijn. Onder hen zijn juist veel ouderen.

De Algemene Ouderen Bond Katwijk wil voorkomen dat de put gedempt moet worden als het kalf verdronken is en roept iedereen op tijdig door te geven wanneer hun dit overkomt zodat gezamenlijk naar oplossingen kan worden gezocht.

De AOBK heeft de ervaring dat het gemeentebestuur open staat voor onderbouwde argumenten. Zo zou er best te praten zijn voor de openstelling van het beruchte tunneltje voor hulpverleners zodat voor hun juist een kortere rijtijd ontstaat of b.v. een andere opzet bij het aantrekken van steunkousen etc.

Geef uw klachten of suggesties bij voorkeur door aan aobkatwijk@gmail.com of als het niet anders kan naar tel. 06-29317126. ok mantelzorgers en hulpverleners kunnen hiervoor terecht.

Lintjes voor 28 Katwijkse brandweerlieden

Ook deze brandweerlieden werden koninklijk onderscheiden. | Foto: PR

onderscheidingen n Er was afgelopen zaterdag een speciale ‘uitruk’ van de Katwijkse brandweer. Geen loeiende sirenes en zwaailichten op de wagen met de in werkuniformen gehulde brandweerlieden op weg naar calamiteiten. Nee, in alle rust en in het nette uniform richting restaurant Limes aan de Rijn in Valkenburg.

Door Piet van Kampen

Vergezeld van een beperkt aantal familieleden werden de 28 brandweerlieden uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in verschillende sessies, voor- en na de middag door burgemeester Cornelis Visser in het zonnetje gezet. Dit om de groepen beperkt te houden en om die reden was er dit jaar niet gekozen voor de TheaterHangaar.

Katwijks eerste burger onderstreepte het belang van een Koninklijke Onderscheiding en sprak waardering uit voor degenen die de mensen nomineren om hiervoor in aanmerking te komen. ‘Er moet heel wat voor worden gedaan’. Hij sprak over een spannend vak en vergat ook niet de partners op de achtergrond mee te nemen in zijn waarderende woorden. Commandant Hans Zuidijk van veiligheidsregio Hollands Midden was ook aanwezig bij de uitreiking. Hij benadrukte de erkenning en waardering die brandweerlieden verdienen als zij weer eens een prestatie hebben geleverd. ‘Ook de vrouwen die hun mannetje staan’. ‘Jullie zijn onbetaalbaar’ prees hij alle aanwezige brandweerlieden.


Protocol

Vanwege het coronavirus was ook het protocol aangepast. Burgemeester Visser die voor elk lid wel een karakterschets of anekdote in huis had, speldde de lintjes niet zelf op. Dit was een leuk en dankbaar klusje voor de echtgenotes(n). Ook de bloemen kon men na afloop apart meenemen en de foto’s werden individueel genomen in plaats van een groepsfoto. Anders dan anders, maar de waardering was er niet minder om.


Alle 28 aanwezige brandweerlieden waren 20 jaar of zelfs veel langer aan de diverse korpsen verbonden en werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Van de Post Katwijk waren dit D.L. van Belen, C. van Egmond, J.G. van der Nagel, A. van der Plas, A.J. Houwaard, G.J. van der Bent, C.N.G. Rijnsent, D. van der Plas, G. Guijt, J. Slijkhuis, C. Wolthaus, K.C. Jonker, L. Klaassen, M.J. Meijvogel, W.A.J. van Duijvenvoorde en als enige vrouw W.L.M. Lange.


Van de Post Rijnsburg viel de eer te beurt aan J.N.E. van Egmond, M.C. Verhoef, W.A. van der Meij, N. van Egmond, F.H. Donck en A. van Egmond en voor de Post Valkenburg was de onderscheiding voor S. Terhorst, P. Freke, G. de Ruijter, A.J. van der Nagel en M.J. de Vries.

12.00 u: Katwijk NU; Redders van toen en nu;18.00 u: Katwijk NU; Redders van toen en nu;21.30 u: Katwijk NU; Redders van toen en nu;

Woensdag 8 juli

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 Samen ben je nooit alleen (speciaal Corona-programma); 18.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Herhaling RTV Magazine van afgelopen zaterdag; 23.00 Non-stop muziek;


Donderdag 9 juli

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Katwijk Draait Door, Matthijs Schuitemaker; 17.00 Samen ben je nooit alleen (speciaal Corona-programma); 18.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;


Vrijdag 10 juli

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 Samen ben je nooit alleen (speciaal Corona-programma); 18.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;


Zaterdag 11 juli

00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport: Samen ben je niet alleen, Marcel van der Vijver en Henk Kasius; 18:00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 RTV Muziekcafé met Jan van Duijn; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;


Zondag 12 juli

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 10.00 uur een kerkdienst vanuit Gereformeerde Kerk Katwijk; 11.00 Non stop geestelijke muziek; 12.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 13.00 Strike up the band, een programma met muziek op het gebied van harmonie, fanfare en brassband verzorgd door Jaap Bol; 14:00 Zundagse Kost, Kees Guijt; 15.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Christelijk Gereformeerde Kerk Rijnsburg; 18.30 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Katwijk; tot 20.00 uur Aangepaste muziek; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Historische maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;


Maandag 13 juli

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Samen ben je nooit alleen (speciaal Corona-programma); 18.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It’s all jazz, non-stop; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;


Dinsdag 14 juli

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16:00 Non-stop muziek; 17.00 Samen ben je nooit alleen (speciaal Corona-programma); 18.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Non-stop shanty muziek; 20.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 22.00 Muziek voor twee.


Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws. Doordeweeks tussen 07:00 en 19:00 uur op de halve uren een eigen lokaal bulletin

Frequenties: RADIO Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142; TELEVISIE Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.

>Wandeling door Berkheide

Duinwandeling n Op woensdagavond 15 juli houdt het IVN regio Leiden i.s.m. Stichting Duinbehoud de tweede zomeravondwandeling van dit jaar door het prachtige duingebied Berkheide, gelegen tussen Katwijk en Wassenaar.


Diverse gidsen vertellen onderweg over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers en over andere sporen die in de loop der eeuwen achter zijn gelaten. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en met een beetje geluk heeft is er onderweg misschien wel een ree of een vos te zien

De wandeling start om 19.30 uur bij de Soefietempel aan de Zuidduinseweg 7 en duurt ca. 2 uur.


Vanwege het coronavirus worden per gids maximaal 4 deelnemers meegenomen zodat we ons aan de 1,5 meter afstand kunnen houden. Dat heeft tot gevolg dat aanmelden verplicht is. Dat kan, het liefst via h.doornebal@ziggo.nl of via tel. 0252-375160. Geef dan uw naam op en het aantal deelnemers. De wandelingen zijn gratis.