Katwijk Speciaal

12 juni 2019

Katwijk Speciaal 12 juni 2019


Hoe wordt de nieuwe brug?

De huidige Koningin Julianabrug moet dringend vervangen worden | Foto: Piet van Kampen

Brug n Vorige week dinsdagavond konden belangstellenden zich in het Pieter Groen College laten informeren over de plannen voor de renovatie van de Julianabrug die uit 1962 dateert. Tevens konden zij mondelinge en schriftelijke reacties geven. Van dat laatste werd nogal gebruik gemaakt omdat er 'zoveel mensen, zoveel wensen' zijn.

Door Piet van Kampen

Welke variant het ook gaat worden, vanaf maart van het volgende jaar volgt er een periode van overlast door de noodzakelijke omleidingen. Deze omleiding duurt 6-7 maanden. Het is niet alleen het vervangen van het brugdek maar ook het wegdek en de rijbanen, fiets- en voetpaden die erop aansluiten. Het goede nieuws voor omwonenden is dat het een vast brugdek van beton wordt. Daar komt bij dat de weg van geluidsarm asfalt wordt voorzien en daarmee hinderlijke geluidsoverlast vrijwel nihil wordt. Dit geldt voor beide varianten.

Verschillende varianten

Variant 1 houdt in dat de totale breedte 21 meter blijft met 2 keer 2 rijbanen voor het autoverkeer en één breed tweerichtingsfietspad van 4,5 meter breed aan de oostzijde. Een zelfde soort fietspad is gepland aan de oostzijde van de Biltlaan. Tussen de verschillende verkeersstromen komen schikstroken met groen. In variant 2 wordt de brug 26 meter breed met aan weerszijden van de 2 keer 2 rijbanen een fiets- en een voetpad. De doorvaarthoogte wordt 50 centimeter. hoger ten behoeve van rondvaartboten plus het karakter van de brug moet zoveel mogelijk behouden blijven. In beide varianten is een nieuwe fietstunnel aan de noordzijde ingetekend en de bestaande voetgangerstrap wordt verlegd. In plaats van tegen een (huidige) blinde wand aan te kijken staan er pijlers ingetekend zodat het een licht en ruimtelijk geheel wordt. In de varianten heeft verkeersveiligheid de hoogste prioriteit en wordt er groen in aangebracht. Over groen ontstond de nodige discussie en dat zal vast wel in de schriftelijke reacties zijn opgenomen. B&W kan zich erover buigen en met een voorstel komen waar de gemeenteraad zich over kan gaan buigen. Linksom of rechtsom, in maart 2020 wordt er aan de klus begonnen.

Een slinger van stropdassen

jonas n Het is hoog tijd om de knop om te zetten om ons milieu en met name de zee te vrijwaren van nog meer afval van onze consumptiemaatschappij is nu meer dan ooit aangebroken. Henriëtte van den Anker van De Porseleinkast is een van hen die dit beseffen en vatte samen met Yvo Vitalli het idee op om stropdassen in te zamelen. Als onderdeel van de 'Operatie Jonas' werd samen met de mensen met een beperking uit de Koffie Speciaal hoek van haar winkel een walvis van stropdassen gecreëerd. Dit alles met het thema 'Een strop voor de zee'. De walvis werd vorige week donderdag op de Boulevard bij Kattukerzandt onthuld en vervolgens werd een lange slinger van stropdassen uitgelopen. Hoeveel stropdassen er in de walvis zitten? Raad er naar, want er is een prijsvraag aan verbonden. Zie de lokale kranten en facebook De Porseleinkast.

Katwijk gemeente voor topsporters

Sport n Katwijk is uitgeroepen tot dé Topsportgemeente van 2018. De Zuid-Hollandse gemeente bleek vorig jaar, gemeten over 40 nationale topcompetities, de best presterende verenigingen te hebben. De overige genomineerde gemeenten (Bunschoten, Zwolle, Noordwijk en Den Bosch) eindigden allen op geringe afstand en mogen ook terugkijken op een zeer geslaagd sportjaar.

Katwijk behaalde de titel binnen dankzij de uitstekende prestaties van zeven lokale topteams. Deze waren actief in het amateurvoetbal (4), het basketbal (2) en de Ereklasse van het dammen. Vorig jaar ging de titel naar Teylingen. Binnenkort volgt de officiële prijsuitreiking. De exacte datum en locatie wordt op korte termijn bekend gemaakt. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het sport-economisch adviesbureau Sport2B, in samenwerking met Arko Sports Media.

Fietsdriedaagse

NNO n Ook dit jaar gaat wijkvereniging N.N.O. fietsen door onze regio, langs mooie fietsroutes. Men kan nog steeds drie dagen fietsen: dinsdag, woensdag en donderdag.

Uiteraard mag minder dan drie dagen fietsen ook. De voorinschrijving is op maandag 17 juni van 18.00 tot 20.00 uur in het wijkgebouw aan de E.A. Borgerstraat 58. Inschrijven kan ook bij het VVV-kantoor en tijdens de activiteiten in het wijkgebouw.

De Avond Fietsdriedaagse start op dinsdag 25 juni. Op deze avond kan men ook nog inschrijven. De vervolgavonden zijn op 26 en 27 juni. Op alledrie de avonden is de starttijd tussen 18.30 en 19.00 uur. Uiteraard staat de laatste avond de barbecue aan en kan men genieten van een heerlijk sateetje met een optreden van Kattuks Volk van 20.00 tot 21.00 uur.

Fotorubriek n Gezien door Céline

Tweede Jumpin' Picknick festival

Galerij der kampioenen

Quick Boys viert een feestje na winst op VVSB. | Foto: OrangePictures Foto: Wim Wobbes

Quick Boys naar tweede divisie

Tweede Jumpin' Picknick Festival komt er aan

Kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens het Jumpin' Picknick Festival. | Foto: PR

Festival n Vorig jaar was het voor de eerste keer al een doorslaand succes. Alle reden voor Esmeralda de Jong met haar bedrijf Katwijk Events het evenement ook dit jaar weer te organiseren. Op zaterdag 22 juni is de Goerie weer 'the place to be'.

Esmeralda is al twintig jaar werkzaam in het onderwijs. Zij geeft les in de basisschool De Burcht in 't Duyfrak in Valkenburg aan de leerlingen in de bovenbouw. "Ik zit al lang in het onderwijs maar ik wilde daarnaast een nieuwe uitdaging aan gaan. Daarom ben ik twee jaar geleden met mijn eigen bedrijf begonnen. Het is heel goed uitgepakt", klinkt zij voldaan. Net zoals de eerste editie van het Jumpin' Picknick Festival op de Goerie vorig jaar goed uitpakte. "Er zijn ongeveer duizend mensen geweest en dat was geweldig. Toen ik het idee bedacht nam ik contact op met Dick van der Plas van De Goerie. Die was direct enthousiast en verleende volop zijn medewerking".

Idee

"Er zit een idee achter om dit te organiseren. Katwijkers zijn vaak zeer hecht met hun gezin en familie. Daarom is dit een ideaal festival er voor gezinnen. Ook voor alle gezinnen die zich in de loop der jaren in Katwijk hebben gevestigd en goed zijn ingeburgerd. Er is heel veel te doen voor de kinderen en de ouders kunnen ook ontspannen genieten van muziek, drankjes en hapjes want er is ook een foodtruck aanwezig". Esmeralda somt een aantal activiteiten op waarmee de jeugd zich kan vermaken. "Natuurlijk zijn er springkussens, een stormbaan, een klimwand, voetbalschieten, paardje rijden en creaschmink. Even langs de ijskar of de suikerspinkraam gaan. Er is zoveel te doen. Muziek van de band Support Act, de zanger Mick Spek en DJ Rob. Ook is er een show van Denies Dance Studio. Ik heb alles zoveel mogelijk Katwijks gehouden door deze mensen uit te nodigen. Het is een Katwijks feestje dat wordt gesteund door de Wijkraad Katwijk aan Zee en de gemeente. Ook hebben diverse sponsors een bijdrage geleverd. Het is echt een feestje voor alle leeftijden", verzekert Esmeralda die al weer volop toe leeft naar de tweede editie van deze happening. Voor € 4,00 per persoon of een gezin van maximaal 4 personen € 12,50 kan er volop worden genoten. Het spektakel begint om 13.00 en duurt tot 19.00 uur.

Concert Songs of Adoration in Immanuelkerk

Muziek n Twee prachtige koren, een geweldige soliste en een aantal topmusici staan op 14 juni garant voor een bijzonder concert dat als titel ´Songs of Adoration´ heeft gekregen. Het concert wordt gehouden in de Immanuëlkerk in Rijnsburg.

Dirigent Jan Verhoef was met het Familiekoor Ichthus al vaker te gast geweest in de Immanuëlkerk. Dit koor met haar geheel eigen klankkleur weet het publiek steeds te boeien met zorgvuldig gekozen muziek. Geestelijk of licht klassiek, het Familiekoor maakt er altijd iets bijzonders van. Inmiddels ook een vertrouwd gezicht in Rijnsburg is de jeugdige sopraan Sterre van Boxtel. Zij werd op 13 jarige leeftijd al toegelaten op Conservatorium van Amsterdam en heeft als soliste nu reeds een bomvolle agenda. Bijzonder is dat zij op 14 juni zelfs op haar verjaardag acte de présence geeft in Rijnsburg.

Van een geheel andere orde is The Martin Mans Formation. In het verleden bekend als mannenkoor De Gouwestem, nu zingend onder de naam van hun dirigent Martin Mans. De ´TMMF´ bestaat uit een 19-tal ervaren zangers die hun sporen verdiend hebben tijdens concerten in binnen- en buitenland. Voor het concert ´Songs of Adoration´ laten koren en soliste zich begeleiden door de musici Mariëlle Schippers (fluit), Rineke de Wit (hobo), Hendrik van Veen (piano) en Jaap Kramer (orgel).

Het concert Songs of Adoration wordt gehouden op vrijdag 14 juni a.s. in de Immanuëlkerk, Kerkstraat 3, Rijnsburg. Aanvang 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur geopend. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar in de hal van de kerk of te reserveren via: cjmuziek@gmail.com

Koffieochtend mantelzorg-ouders

Welzijnskwartier n mantelzorgondersteuning organiseert op donderdag 20 juni van 10.00 uur tot 11.30 uur in Restaurant de Beslagkom - Zwaaikom 3 in Katwijk, een koffieochtend voor mantelzorgende ouders (verzorgers) uit de gemeente Katwijk. De ochtend is bedoeld voor ouders van kinderen met ASS, ADHD, hoogbegaafdheid, een lichamelijke of verstandelijke beperking, kortom: bijzondere kinderen die speciale aandacht van jou als ouder behoeven.

Het doel van deze ochtend is om ouders/verzorgers in contact te brengen met andere ouders, ervaringen te delen, (h)erkenning te ervaren, te delen wat bij hun kind gewerkt heeft en hun eigen vragen aan anderen te kunnen stellen. Medewerkers van het team Mantelzorgondersteuning ontvangen jullie met een kopje koffie of thee en zijn het aanspreekpunt voor het stellen van vragen. Kinderen zijn meer dan welkom en speelgelegenheid is aanwezig.

Inloop is mogelijk van 10.00 tot 11.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee/limonade wordt jullie aangeboden. Aanmelden is niet noodzakelijk maar om een idee te krijgen hoeveel mensen de organisatie kan verwachten kunt u mailen naar mantelzorg@welzijnskwartier.nl of tel. 071-4033323. Ook nieuwe mantelzorgers zijn van harte welkom.

Dag voor vader en zoon

Familie n De vader & zoon-dag wordt op 21 en 22 juni alweer voor de zesde keer georganiseerd en is ieder jaar een succes. Vaders en zoons worden aangespoord om samen te praten en na te denken over het thema 'Wie ben ik?'

Naast de fysieke activiteiten heeft de organisatie Jack Nugter uitgenodigd om te komen spreken en natuurlijk is er ook voor muziek gezorgd. Vanaf 17.00 uur zijn de vaders en zoons welkom. Om 17.30 uur is de start.

Zaterdag rond de middag wordt afgesloten. Het evenement vindt plaats bij de Ichtuskerk. Benodigdheden voor deze dagen zijn een tent, een slaapzak etc.

Meer informatie krijgt men bij opgave. Opgeven kan via: vaderzoondag@gmail.com. Kosten bedragen € 15,00 per persoon.

Petitie tegen sluiting Muziekschool

Leerlingen en ouders van leerlingen zijn in actie gekomen tegen de voorgenomen sluiting van de Muziekschool. | Foto: Piet van Kampen

handtekeningenactie n Het college van BW van Katwijk wil de gemeentelijke muziekschool opheffen per september 2020. Dit, als onderdeel van een heel pakket aan bezuinigingsmaatregelen. Alle medewerkers zouden worden ontslagen en het pand zou worden verkocht. Er blijft volgens het voorstel wel een beperkt bedrag over om muziekonderwijs toegankelijk te houden, maar daar is nog geen plan voor. De gemeenteraad beslist in de komende weken over het voorstel, te beginnen met een informatieve commissievergadering op donderdag 13 juni om 19.30 uur.

Leerlingen en ouders van leerlingen hebben zich verenigd in de Klankbordgroep leerlingen Muziekschool Katwijk. De Klankbordgroep heeft een aantal manieren bedacht waarop zij betrokkenen bij de muziekschool uitnodigen hun mening over het collegevoorstel te laten horen. Er is onder anderen een petitie gestart en er zal voorafgaand aan de raadsvergadering van aanstaande donderdag een muzikale protestbijeenkomst worden georganiseerd. Dat zal tussen 18.45 en 19.30 uur zijn, voor de ingang van het gemeentehuis (Julianastraat). De bijeenkomst zal waarschijnlijk worden afgesloten met het overhandigen van de petitie aan het college.

Het voorstel m.b.t. de muziekschool is onderdeel van de Kaderbrief, waarvan de behandeling als punt 4 op de agenda van de commissievergadering staat. Dit wordt waarschijnlijk naar voren geschoven van 21.00 naar 19.30 uur.

Twee virtuozen in ongewoon concert

muziek n We weten het: Rijnsburg Klassiek, al 17 jaar hét klassieke concertpodium van het bloemendorp, weet altijd weer te verrassen met prachtige concerten. Maar zaterdag 8 juni jongstleden was het wel zéér bijzonder door de zeldzame combinatie van harp en trombone en het bijzondere programma: Betoverende klanken uit verschillende werelden.

Rijnsburg Klassiek had niet zomaar een harpiste en trombonist binnengehaald, maar harpiste Anneleen Schuitemaker (1992) uit Katwijk en trombonist Jeffrey Kant (1992), twee virtuozen op hun instrument. Het duo, in het echt ook een stel, had een prachtig programma samengesteld met onder meer Russische liederen van Glinka, die in de instrumentatie van harp en trombone die typische Russische melancholie tentoonspreidden. Dat gold ook voor de English Folksongs van de Brit Ralph Vaughan Williams, maar dan natuurlijk typisch Engels. Verder het ontroerende Hebreeuwse Hamabdil van Bantock. Jiddische lyriek op haar best.

Schuitemaker is de gedroomde harpiste. Niet voor niets speelt ze regelmatig bij Nederlandse en Duitse toporkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest en Staatskapelle Berlin. Ze haalt alles uit dit instrument, tot en met Spaanse gitaarmuziek, zoals in Baroque Flamenco van de Amerikaanse componist Deborah Henson-Conant. Een waar spektakel, compleet met gitaar-getokkel en slagwerk op de harp zelf. Schuitemaker weet een sublieme techniek te paren aan een groot gevoel voor muzikaliteit. Verder is haar dynamiek schitterend, betoverend bijna. Hetzelfde geldt voor Jeffrey Kant die zich bijna vereenzelvigt met zijn instrument. Zo hoor je de trombone niet vaak. Alles met veel subtiliteit, waardoor het instrument zowel de stoerheid van een trompet als de lieve zachtheid van een saxofoon weet op te roepen. Als een echte jazz-trombonist toverde Kant de klanken van Bernsteins Eligy for Mippy II, dat de componist ooit voor zijn hond Mippy schreef. Speciaal voor dat doel had Anneleen een pluizige speelgoedhond op een krukje gezet.
Het duo eindigde met het hartroerende Oblivion van de Argentijns tangomaestro Piazzolla. Daarbij vormde de harp een mooi tegenwicht voor de trombone met de hoofdmelodie.

Het is spijtig dat er zo weinig muziek is voor deze unieke combinatie bestaat. Gelukkig zijn er transcripties en bewerkingen van stukken, zoals die voor cello en piano.
Dat Anneleen Schuitemaker haar eerste schreden op het muzikale pad had gezet in de Katwijkse Muziekschool maakte het extra schrijnend dat er juist in de week voorafgaand aan het concert gemeentelijke plannen bekend waren geworden om dit instituut weg te bezuinigen. Ze hield dan ook een vurig pleidooi voor behoud van de school. En dat mocht uiteraard op bijval van het publiek rekenen.

Hoornes Rijnsoever

Woensdag 12 juni

09.00 uur: Damesgym

Donderdag 13 juni

10.00 uur: Soos kaarten

14.00 uur: Ouderensoos
20.00 uur: Jokeren

Vrijdag 14 juni

10.00 uur: Soos kaarten

19.30 uur: Darten

Zaterdag 15 juni

10.00 uur: Soos Kaarten
21.15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 17 juni

19.00 uur: Biljarten
19.30 uur: Country Line Dans
19.30 uur: Dames Volleybal
21.00 uur: Heren Volleybal
in gymzaal van Lierestraat

De Coligny

Woensdag 12 juni

20.00 uur: zingen met de Voltreffers

Donderdag 13 juni

14.00 uur: Seniorensoos.
20.00 uur Country linedance-avond. Zaal open vanaf 19.00 uur. Leeftijd vanaf 16 jaar.

Zaterdag 15 juni

20.00 uur: Bingo. Zaal open vanaf 19.00 uur. Leeftijd vanaf 18 jaar.

Maandag 17 juni
20.00 uur: Mozaieken of ander hobby's onder het genot van bakje koffie of thee.

Dinsdag 18 juni

Geen activiteiten - einde seizoen

Noord-Noordoost

Woensdag 12 juni

09.30-10.30 uur: Zumba

18.00 uur: Junioren en senioren, majoretten in Pieter Groen

Donderdag 13 juni

09.45-10.45 uur: Conditietraining
20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Vrijdag 14 juni

20.30 uur: Vrij stijldansen

Zaterdag 15 juni
20.00-23.30 uur: Country Line Buffet

Maandag 17 juni

14.00 uur: Dammen senioren 55+
17.30-18.30 uur: kl. Jeugd majorette
18.00-20.00 uur: Voorinschrijving Fietsdriedaagse
18.30-19.30 uur: gr. Jeugd majorette
20.00-22.00 uur Repetitie gezelligheidskoor
Kattuks Volk. Kom eens vrijblijvend meedoen

Dinsdag 18 juni

10.00-12.00 uur: Linedance
13.30-15.30 uur: Linedance
18.30-20.00 uur: Jeugddammen vanaf 6 jaar
20.00 uur: Dammen

Thema-avond bij De Brug

Motivatie n De Brug houdt op maandag 17 juni een thema-avond over 'Motivatie' voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De avond zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1.

Er zal worden gesproken door Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug. Het is van belang dat de verslaafde gemotiveerd is om van zijn verslaving af te komen. Er zal op deze avond uitleg gegeven worden over interne en externe motivatie en hoe u als ouder-partner de verantwoordelijkheid hierin bij de verslaafde kan laten.

Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum Hoornespassage. U dient zich van te voren op te geven bij De Brug, tel. 4033733. Nadere info over De Brug staat op www.debrughelpt.nl

Praise United geeft concert in TriPodia

Muziek n Na vier inspirerende oefenavonden vindt zaterdag 22 juni in TriPodia het slotconcert plaats van Praise United 2019 onder leiding van Martin Brand en Henk Doest.

De avond begint om 19.30 uur. Het projectkoor bestaat uit circa 100 deelnemers uit Katwijk en omgeving. Bij het slotconcert wordt het koor begeleid door een professionele band onder leiding van Henk Doest en is er een gastoptreden van Talitha Nawijn.

Toegangskaarten zijn te bestellen via www.at-tickets.nl. Een kaartje kost € 7,50. Er is ook verkoop aan de deur (vol = vol / geen pin)

Jeugddienst

Ontmoetingskerk n Op zondagavond 16 juni is er weer een Jeugddienst in de Ontmoetingskerk. De heer Martin van der Linden zal voorgaan in de dienst en het thema is: "Kan ik God ervaren" Het thema zal worden ingeleid met een Bijbelgedeelte uit Lucas 11 vers 9 - 13 en Lucas 1 vers 44–52.

De muzikale medewerking tijdens de dienst wordt verzorgd door de band The Dafans. De dienst begint om 18.30 uur. De band zal om 18.20 uur beginnen met voorspelen. Iedereen is welkom.

Volksdansers gezocht

Reünie n Volksdansgroep Katwijk bestaat bijna 45 jaar. Daarom zoekt men jeugdleden voor de reünie op vrijdagavond 27.

Een prima moment om gezellig met elkaar bij te kletsen, foto's te kijken en te horen hoe het met iedereen is. En wie weet kan men ook nog een dansje wagen. Wie een favoriete dans heeft, kan dat doorgeven. Aanmelden kan via www.volksdansgroepkatwijk.nl of PB facebook. Wie nog mensen kent waarmee men gedanst heeft, wordt verzocht dat te laten weten, zodat zij ook benaderd kunnen worden.

ISK verhuist mogelijk naar Lisse

school n De Internationale Schakelklas Duin- en Bollenstreek (ISK DB) verhuist naar verwachting van het gebouw van de voormalige Prins Mauritsschool aan de Nolensstraat naar de gemeente Lisse.

De locatie in Katwijk was een tijdelijke voorziening die officieel tot 1 augustus zou duren. Met de overige gemeenten in de Duin- en Bollenstreek is destijds de afspraak gemaakt direct te starten met de zoektocht naar een vervangende locatie. Dit is gelukt. Als de gemeenteraad van Lisse akkoord gaat, wordt de Beekbrugschool in Lisse opgeknapt en in gebruik genomen als locatie voor de Internationale Schakelklas Duin- en Bollenstreek.

Wethouder Jaco Knape: "De Internationale Schakelklas geeft kinderen die nog maar kort in Nederland wonen een goede start. Ik ben blij dat we deze voorziening de afgelopen periode in Katwijk mochten huisvesten. Met het verbouwen en aanpassen van de locatie in Lisse is enige tijd gemoeid. Naar verwachting kan de school eind dit jaar verhuizen van Katwijk naar Lisse. De kinderen en ouders zijn op de hoogte gebracht en bij groen licht van de verschillende gemeenteraden organiseert de gemeente Lisse een bijeenkomst voor omwonenden van de locatie."

Jubilate gaat zingend de zomer in

Jubilate geeft op 4 juli een concert in de Dorpskerk. | Foto: PR

Concert n Het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate zet nog eenmaal alle registers open voordat het koor op zomerreces gaat. Op donderdag 4 juli geeft Jubilate een concert in de sfeervolle Dorpskerk.

Dit keer een muzikale avond van vijf kwartier, zonder pauze, waarin het honderdvijftig koppige mannenkoor u meeneemt in hun muzikale wereld. Het publiek zal een gevarieerd programma van liederen worden aangeboden. Het wordt een muziekfestijn met een grote afwisseling van liederen. Zowel het geestelijk lied als de negrospiritual, maar ook het moderne repertoire zal Jubilate ten gehore brengen. Van psalm 43 tot Charles Aznavour's 'She'. Van het Pelgrimskoor van Wagner tot het Celtic Prayer van Karl Jenkins.


Herkenning

Ook zal het een feest van herkenning worden. Na een aantal kerstconcerten in december heeft Jubilate al haar energie gestoken in het Galaconcert dat gezamenlijk werd gegeven met zustervereniging DVS. In de prachtige ambiance van de TheaterHangaar werd het vijfenzestigjarig jubileum van beide verenigingen groots gevierd. Meer dan 1500 enthousiaste toehoorders hebben dit spektakel bijgewoond.
Naast een flink aantal nieuwe liederen zullen er ook mooie bekende stukken worden gezongen uit het rijke repertoire van Jubilate.
Met het oog op de komende concertreis in het voorjaar van 2020 naar het Zuid-Duitse Bayreuth staat het bekende Pelgrimskoor van Richard Wagner op het programma. In de Zuid-Duitse stad Bayreuth bracht deze componist vele jaren door. Om zijn opera's te kunnen opvoeren liet hij een theatergebouw ontwerpen. Dit gebouw staat nu op de lijst van wereldcultuurerfgoed van de UNESCO.

De begeleiding van dit concert wordt verzorgd door de bekende pianist Arthur Postma. Het blazersensemble van het Holland Symfonie Orkest zorgt voor de muzikale omlijsting. De algehele leiding is in handen van muzikaal leider en dirigent Aldert Fuldner.

Kaartverkoop

Om iedereen in de kerk van een goede plaats te verzekeren, is het aantal toegangskaarten voor dit concert beperkt gehouden. De kosten van dit concert bedragen €15 inclusief een drankje na afloop. Het concert op donderdag 4 juli begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.15 uur open.

De kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor en op www.jubilate.nl en bij Haasnoot Mode, Voorstraat 14, Livera Peters, Princestraat 24, Boekhandel Het Baken Secr. Varkevisserstraat 37.

Vergeefse zoektocht naar Anja

vermist n Afgelopen vrijdag hebben hulpverleners van de brandweer, Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, Katwijkse Reddingsbrigade, Veteranen Search Team, politie en Staatsbosbeheer, in de Noordduinen en omgeving gezocht naar de vermiste Anja uit Katwijk.

Met zo'n honderd mensen is een groot gebied afgezocht, waarbij vanuit de lucht werd mee gezocht door het Kustwachtvliegtuig en de NHV SAR helikopter. Politie Den Haag liet vrijdagmiddag weten dat de zoekactie helaas niets heeft opgeleverd.

De organisatie van de Flower Parade Rijnsburg is opzoek naar deelnemers met een personenauto. Foto: PR

Voorbereidingen voor Flower Parade Rijnsburg zijn in volle gang

Corso n Op 10 augustus rijdt Flower parade Rijnsburg weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Binnenkort is de presentatie van ontwerpen de praalwagens. De verschillende deelnemers en sponsors hebben de afgelopen maanden kunnen meedenken over het ontwerp van hun praalwagen. Samen met het creatieve team van de Flower Parade konden zij hun ideeën kwijt, mits dit binnen het thema ´Beroepen´ bleef.

Vanuit de schetsen is creatieve partner Jora Vision inmiddels aan de slag met de definitieve tekeningen die als basis dienen voor de uiteindelijke bouw van een praalwagen. De planning voor de parade loopt hiermee op schema. Wat ook op gang is gekomen is, is de werving door deelnemers die de parade nog mooier maken. Dat zijn de deelnemers die met een bedrijfs- of personenauto deelnemen. Een aantal vaste- en ook nieuwe deelnemers heeft zich al gemeld, maar om de parade te maken tot een stoet van ongeveer 65 eenheden, kunnen zich nog deelnemers aanmelden.


Voor wie denkt dat deelnemen aan de Flower Parade Rijnsburg een kostbare zaak is, melden de organisatoren dat dit best meevalt. Vanaf 400 euro is deelname al mogelijk. Dit bedrag geldt als deelname kosten. De potentiële deelnemer kan zelf een auto laten opsteken, wel volgens de standaard die geldt voor de Rijnsburgse parade, en deze compleet aanleveren. Maatwerk is vanzelfsprekend ook mogelijk. Afhankelijk van de grootte van het voertuig en de wensen van de opdrachtgever wordt door vakbekwame arrangeurs het voertuig opgestoken met de beste en mooiste bloemen. Op verzoek kan de auto ook worden aangepast om binnen het thema ´Beroepen´ te rijden. Een deelnemer rijdt niet alleen op zaterdag 10 augustus, maar zijn of haar voertuig is natuurlijk ook te bewonderen tijdens de druk bezochte Flower Parade Show op vrijdag 9 augustus. Elke deelnemer wordt uitgenodigd voor de officiële opening en de daarop volgende netwerkborrel.

Meerijden met de Flower Parade is altijd een feestje en bovendien een fantastische uitstraling voor een bedrijf of bedrijven, want samenwerking bij deelname scheelt immers in de kosten! Mag Flower Parade Rijnsburg u als nieuwe deelnemer verwelkomen? Kijk voor mogelijkheden op de website van de Flower Parade bij ´Deelname´of bel Carolina de Mooij (06 19320067). Per mail: flowerparade@outlook.com. www.flowerparaderijnsburg.nl

'Dit mag nooit meer'

expositie n In het kader van 'vrijheid geef je door' is het jongerenwerk van Welzijnskwartier samen met een groep jongeren naar Krakau in Polen geweest. Daar hebben zij een bezoek gebracht aan de Joodse wijk, het getto, werkkamp Plaszow en concentratiekamp Auschwitz-Birkenau.

Het was een bijzondere reis die de jongeren de rest van hun leven met zich meedragen. De jongeren zijn echte ambassadeurs van de vrijheid geworden. Om hun ervaringen en belevingen van deze reis te delen organiseren zij de foto-expositie 'Dit mag nooit meer' in jongerencentrum Scum. Alle getoonde foto's zijn gemaakt door Wesley Mastenbroek onder begeleiding van fotograaf Ted Denies.

De expositie wordt op woensdag 19 juni officieel geopend door wethouder Adger van Helden , deze avond is uitsluitend toegankelijk voor genodigden. Overige belangstellenden kunnen op 20 en 21 juni van 19:30 uur tot 21:30 uur in Scum terecht om de expositie te bekijken en met de ambassadeurs van de vrijheid kennis te maken. Je vindt Scum aan de Noordduinseweg 3 in Katwijk en een bezoek aan de expositie is geheel gratis.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Welzijnskwartier (jongerenwerk en cultuur) en jongerenwebsite Kattuk.nl. Alle getoonde foto's zijn terug te kijken op www.kattuk.nl

| Foto: Céline van Egmond-Mulder

'Zonsondergang... een prachtig natuurverschijnsel. Helaas niet alle dagen te zien, maar als het wel te zien is, dan leg ik dat graag vast met mijn camera. Op het strand bijvoorbeeld, maar ook vaak genoeg gewoon vanuit het slaapkamerraam, zoals deze foto tot stand gekomen is. Een vlammende zonsondergang. De dag is bijna voorbij.' | Foto: Céline van Egmond-Mulder

Hulp bij het invullen van formulieren

formulierenbrigade n Vindt u het moeilijk om een formulier in te vullen? De formulierenbrigade helpt u. Vanaf 18 juni zit de formulierenbrigade op dinsdag in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur is de formulierenbrigade in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

De formulierenbrigade helpt bij: het invullen van formulieren; de administratie; het kijken of men recht heeft op regelingen/voorzieningen zoals zorg- en huurtoeslag en bijzondere bijstand.
De formulierenbrigade is er voor iedereen. De hulp is gratis. Men kan gewoon op dinsdag langskomen in de bibliotheek. In de bibliotheek vinden mensen hulp en ondersteuning om mee te doen in de samenleving.
De formulierenbrigade: op dinsdag van 10.00 tot 12.00 én van 13.30 tot 17.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan.

Uit De Katwijksche Post van woensdag 29 mei

Wijkcentrum De Coligny, dat ook plaats biedt aan wijkvereniging Koestal-Overduin. Foto: pr

Huur en terugloop leden nekken wijkvereniging Koestal-Overduin

Wijkvereniging n Koestal/Overduin houdt op te bestaan. De belangstelling voor de activiteiten in het gebouw aan de Louise de Colignylaan loopt zo terug, dat beheerder Jan van Rijn de tent op 1 januari 2020 sluit.

'We kondigen de opheffing tijdig aan', zegt Van Rijn.

'We kunnen nog zeven maanden activiteiten organiseren. Maar om langer door te gaan trekken we te weinig mensen. Op de ledenvergadering kwamen er maar vier opdraven. Ik heb me 37 jaar uitgesloofd om het wijkbewoners naar de zin te maken, maar tegenwoordig ontbreekt de waardering. Mensen gaan net zo gemakkelijk naar een bingo elders als de prijzen daar mooier zijn.'

Volgens de vrijwilliger zijn de tijden van drukbezochte kaart-, bingo- en dansvonden voorgoed voorbij. 'Voorheen zaten we met zijn zestigen te kaarten. Nu heb ik genoeg aan vijf tafels. Ouders brengen hun kinderen hier en gaan winkelen. Maar ik ben toch geen kinderoppas?'

'Ooit was de wijkvereniging er voor het hele gezin. Maar zelfs mijn familieleden stappen eruit. Er is zo veel anders te doen. En ouderen gaan 's avonds de deur niet meer uit, maar kruipen achter de tv of laptop.'

Voor Van Rijn werd voortzetting van de wijkvereniging een rekensommetje. Het jaarlijkse verschil tussen huur van het wijkgebouw (42.000 euro via Welzijnskwartier) en gemeentelijke subsidie (20.000 euro) vindt hij te groot voor de 170 resterende leden. Gesprekken met de gemeente leerden de beheerder dat extra subsidie er niet inzat. 'De gemeente bekijkt kritisch wat verenigingen met subsidiegelden doen. Dat snap ik wel.'

Voorzitter Marja Schaap van wijkvereniging Hoornes-Rijnsoever oordeelt strenger over het gemeentebestuur. 'Dat heeft Koestal/Overduin financieel de nek omgedraaid', zegt zij fel. 'Mijn mond viel open van verbazing toen ik het nieuws hoorde.' Schaap probeert voor haar wijkvereniging bij de gemeente al jaren een beter wijkgebouw te regelen, maar tevergeefs. 'Dat waren harde gesprekken, waar ik helemaal klaar mee ben. Nu knappen wij ons afgeschreven gebouw zelf maar op. De gemeente laat ons barsten.'

Bij gebrek aan spaargeld en perspectief besloot Van Rijn ('Ik heb er slapeloze nachten van gehad') met zijn medebestuurders de wijkvereniging dan maar op te heffen. 'Maar wel op een fatsoenlijke manier. Ik kan iedereen recht in de ogen kijken; we zijn niet failliet.'

Uit de krant van 29 mei

Katwijksen in actie voor 'Kanjers van Kenya'

Hanneke Verloop is een vrouw met een warm hart voor de medemens. Na een bezoek aan een weeshuis in Nairobi werd zij getroffen door de situatie daar. Eenmaal thuis wist zij wat haar te doen stond: 'Ik moet die mensen daar helpen'. Zij richtte toen de stichting 'Kanjers van Kenya' op.

Gelukkig zijn er nog mensen op deze wereld zoals Hanneke. Na een bezoek aan Kenya, waar haar zus heeft gewoond, was zij 'verkocht'. 'Ik ken veel lieve mensen en heb vrienden die mij helpen. Via deze mensen kwam het eerste geld binnen.'

Inmiddels hebben zij met haar ex-collega's Judith Oudshoorn en Mariëtte de Boer de stichting opgericht. De doelstelling is om arme kinderen, uit de krottenwijken, kansen te bieden om te leren en in Kenya een toekomst op te bouwen. 'Omdat er korte lijnen zijn en wij daar een goede adviseur hebben en ik zelf ook regelmatig naar Kenya ga, weet ik dat het geld er goed terecht komt en op de juiste wijze wordt besteed', verzekert Hanneke.

DEZE WEEK IN De Katwijksche Post

Veteraan n aan het woord: Hen Seegers

Hoofdrol n Katwijker Camille Stritzko op 75-jarige herdenking D-Day in Porthmouth

Uitbreiding n AH Kraan in Hoornes Passage groeit door

Op deze pagina wekelijks enkele artikelen uit De Katwijksche Post

uit de katwijksche post

FC Rijnvogels JO14-2 kampioen

Foto: Picasa

De toppers van de Rijnvogels jongens onder 14-2 hebben een ongeslagen reeks neergezet. Ze worden hierdoor gekroond tot de absolute kampioen in hun klasse.
V.l.n.r. staand: Timo Kraijenoord (trainer), Jacco Schaap, Ruben Haasnoot, Ruben van Klaveren, Danny van Rijn, Bram Haasnoot, Bram van der Wiel, Sybren Verhoef, Samuel Zwaan, Jaimy Ouwehand, Finn Poot. V.l.n.r. zittend: Boy van der Plas, Dennis Zuijderduijn, Jesse Hoek (trainer), Jan-Paul Hoek (trainer), Frank van Oosten, Danilo Kroon.

FC Rijnvogels JO17-1 kampioen

De JO17-1 van FC Rijnvogels heeft een mooi seizoen 2018-'19 achter de rug. De groep heeft zich goed ontwikkeld dit voetbaljaar. Zowel als team als individu zijn er grote stappen gemaakt in hun opleiding.
Wat uiteindelijk resulteerde in een geheel terecht behaalde kampioenschap en een plaats in de bekerfinale, welke gespeeld word op 1 juni bij BVV Barendrecht. De staf kijkt met een goed gevoel terug op het seizoen 18/19 en hoopt dat de jongens zich verder zullen ontwikkelen in hun sport.

BM1 waterpolo kampioen

Foto: PS

De meiden BM1 van Zwem- en Polo Club Katwijk zijn Kampioen. Ook zijn ze winnaar van de Bekerronde 2018/2019 geworden. Met op de voorgrond v.l.n.r.: Sarah van Zuilen; Kaylee Vooijs (c); Lissy de Mol; Iris van der Plas; Jamie Schaap. Tweede rij: Mady Obala; Gabriella Getachew; Arjette van der Marel; Marije Vis; Anouk Spros. Achterste rij: Nova van Bohemen; Renee Sieval; Gerlinde van Schie (ontbrekend); Tessa van Rhijn; ass. Coach Veerle van der Plas en trotse Trainer/Coach Wim Schaap. Meiden, gefeliciteerd.

Waterpolo Z&PC kampioen

Foto: Marcel van Rhijn Foto: M van Rhijnmvrphotography@gmail.com

De B jongens waterpolo van Z&PC Katwijk zijn kampioen geworden in de 1ste klasse A. Na 4 mooie jaren met elkaar gespeeld te hebben, gaan de meeste spelers over naar de senioren. Het seizoen is afgesloten met een kampioenschap en een finaleplaats in het bekertoernooi, die helaas is verloren. Veel succes gewenst mannen. Namen: staand v.l.n.r.: Mark (trainer), Rob (coach), Joshua, Mark; Lucas; Niels; Pieter; Tije; Robin en Dave. Zittend v.l.n.r.: Henri; Kick en Hidde.

Feest voor QB JO 13-2007-1

Foto: PR

Wat hebben we een leuk voetbal jaar achter de rug. Jullie hebben allemaal een goede ontwikkeling door gemaakt. Tijdens de kampioenswedstrijd hebben jullie het nog even spannend gemaakt. Maar na wat rekenwerk kon de trainer jullie goed nieuws brengen, jullie hebben het geflikt! Wat was het een feest in de kleedkamer. Op Nieuw Zuid kregen jullie een mooie bos bloemen en een lekker patatje. We kijken uit naar het volgende seizoen.

HC Catwyck dames4 beste in de klasse

Foto: PR

Na een lang seizoen is het Dames4 van HC Catwyck gelukt om kampioen te worden. Een aantal weken geleden leek het nog een brug te ver maar door gelijke spelen van de directe tegenstanders en winst in de eigen wedstrijden werd het seizoen met het kampioenschap afgesloten. Gefeliciteerd dames, en volgend jaar weer net zo gezellig verder.

JO19-3 Quick Boys kampioen

Foto: PR

Na een ongelukkige start van de keeper van ASC viel de 1-0. Snel daarna volgde de 2-0 en leek het een eenvoudige middag te worden. Maar na die 2-0 kreeg de wedstrijd een heel ander beeld en vergat Quick Boys te voetballen en kreeg ASC veel kansen. Gelukkig voor de supporters van Quick Boys werden al die kansen gemist. Na rust was het nog even aftasten, maar daarna had JO19-3 het lek weer boven en volgde een overwinning van 7-0. Voor het tweede seizoen op rij een kampioenschap voor dit vriendenteam.

Quick Boys JO15-1 kampioen

Foto: PR

Wat een mooi seizoen hebben jullie achter de rug. En wat waren de laatste wedstrijden spannend. Na de wedstrijd kregen jullie gelijk te horen wat de concurrent, die een punt boven jullie stond, had gedaan. Helaas, ze lieten geen punten liggen. De laatste wedstrijd brak aan, en wat niemand verwacht had gebeurde, jullie de winst, en de nummer 1 speelde gelijk, wat een feest en ontlading. Het was spannend tot de laatste minuut van de competitie.

HCC MB2 zijn kampioen

Foto: PR

In de voorcompetitie moesten de meiden nog even aan elkaar wennen, maar daarna was het steeds vol gas! Met 12 wedstrijden gewonnen, 0 verloren en 1 gelijk zijn deze toppers terechte kampioenen. Een gezellig team van talentvolle meiden en trainers.

Quick Boys verslaat VVSB en promoveert

Quick Boys viert een feestje na winst op VVSB. | Foto: OrangePictures Foto: Wim Wobbes

voetbal n Negen jaar na het mislopen van de toenmalige Topklasse heeft Quick Boys promotie weten af te dwingen naar het allerhoogste amateurniveau. In een bloedstollende finale werd VVSB na verlenging met 1-0 verslagen. Dennis Kaars brak in de 106e de ban voor de blauw-witten en deed sportpark Nieuw Zuid op haar grondvesten schudden. Een prachtig cadeau voor trainer Erik Assink die na jarenlang gewerkt te hebben in de top van het amateurvoetbal afscheid neemt met het winnen van de play-offs.

Enkele dagen daarvoor was de eerste ontmoeting tussen de tweede Bollenstreekclubs in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Omdat de Europese regelgeving niet van toepassing was moest het verschil worden gemaakt in de terugwedstrijd op een met ruim 5.000 toeschouwers volgepakt Nieuw Zuid. De harde wind zorgde voor een extra moeilijkheidsgraad.

Cem Sahin van Quick Boys in duel met Tomas Arroyo van VVSB. | Foto: OrangePictures Foto: Wim Wobbes

In vergelijking met het eerste finaleduel kon de technische staf van de blauw-witten geen beroep doen op de geblesseerde Tim Bloemendaal. De eigen kweek werd op het middenveld vervangen door Thijs van Hofwegen. Al vroeg in de wedstrijd raakte diezelfde Van Hofwegen de paal na een fraaie slalom door de defensie van de Noordwijkerhouters.
Quick Boys speelde in het eerste bedrijf tegen de wind in, maar was niettemin de bovenliggende partij. De formatie van trainer Erik Assink was veelvuldig in balbezit en kreeg voor de pauze de nodige kansen om op voorsprong te komen. Een schot van Chima Bosman ging naast en een inzet uit de draai van Jeroen Tesselaar verdween eveneens in de ballenvanger. Dennis Kaars zag een goede actie eveneens niet beloond worden met een treffer, want de Amsterdamse aanvaller raakte eveneens de paal. Het gevaar van VVSB beperkte in de eerste 45 minuten zich tot een tweetal afstandsschoten van Frans van Niel.

Met de wind in de rug, en spelend richting de fanatieke aanhang, ging Quick Boys na de doelwisseling hartstochtelijk op zoek naar de openingstreffer. Vanaf het moment dat arbiter Bronsvoort het spel liet hervatten, ontwikkelden de blauw-witten een ware stormloop op het doel van Ruben Valk. De sluitpost van de bezoekers had de nodige moeite om zijn doel schoon te houden en kreeg na tien minuten spelen voor de derde maal hulp van het aluminium. Een kopbal van Kaars belandde via de vingertoppen van Valk op de paal.
Naarmate de tweede helft vorderde leek VVSB iets meer lucht te krijgen. Zo en toe konden de Noordwijkerhouters zich zelfs op de helft van de tegenstander begeven, maar de counters werden door de blauw-witte defensie onder leiding van captain Jeffrey Ket in de kiem gesmoord. Eén keer waren de gasten dichtbij. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd moest Van Hofwegen een inzet van de verder onzichtbare Frank Tervoert van de lijn halen. Vlak nadat aan de andere kant een schot van Kaars voorlangs het doel van sluitpost Valk verdween, was de tijd op en moesten beide teams zich gaan opmaken voor de verlenging.

Opnieuw won Ket de toss en besloot de aanvoerder om de eerste helft van de verlenging tegen de wind in te spelen. Quick Boys liet zich echter niet opsluiten op eigen helft en kreeg andermaal de beste mogelijkheden om de score te openen. Raymond Baten, die wederom sterk speelde, leek al liggend het gaatje te vinden, maar met een geweldige save hield Valk vooralsnog zijn doel schoon. Omdat ook VVSB geen gevaar kon stichten voor het doel van Paul van der Helm, maakten de acteurs zich op voor de laatste vijftien minuten voordat een eventuele strafschoppenserie uitsluitsel moest gaan geven.

Maar zover kwam het niet. In de eerste minuut van de tweede verlenging was daar dan eindelijk het dikverdiende doelpunt van de thuisploeg. Een verre ingooi van Joey Ravensbergen kwam uiteindelijk bij Kaars terecht die met een subtiele voetbalbeweging keeper Valk kansloos liet: 1-0. Nieuw Zuid ontplofte en een ware veldinvasie volgde.
Quick Boys stond op de rand van promotie. In de resterende veertien minuten van de verlenging moesten de blauw-witten de voorsprong zien te behouden om de langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. VVSB probeerde het wel, trainer Eric Meijers bracht nog een tweetal verse aanvallers binnen de lijnen, maar uiteindelijk kreeg de thuisploeg in de tegenstoot de beste mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. De grootste kans was voor invaller Marc de Kruijs. De linkspoot schoot in kansrijke positie over het doel van Valk. Ook Kay Tejan zag zich inzet niet tot doelpunt gepromoveerd worden.

Het deerde Quick Boys echter niet. Na de zenuwslopende blessuretijd floot arbiter Bronsvoort voor het laatst en werd het hoofdveld binnen een mum van tijd bezet door een uitzinnige blauw-witte menigte die hun favorieten om de schouders namen om de overwinning én de promotie te vieren. Na vele jaren teleurstelling was daar eindelijk het succes voor Quick Boys die zich komend seizoen weer mag melden in de allerhoogste amateurcompetitie van Nederland.

Regiotaxi vervangt Belbus

taxi n Vanaf 1 september dit jaar gaat de Regiotaxi de Belbus vervangen. Inwoners die nu gebruik maken van de Belbus, kunnen dan binnen de gemeente van A naar B reizen met de Regiotaxi. De huidige aanbieder van de Belbus heeft begin dit jaar het contract met de gemeente niet verlengd, omdat deze niet meer tegen de huidige tarieven kan rijden. Het contract met de Belbus en de gemeente loopt nog tot 1 september dit jaar. Voor die periode erna is de gemeente de afgelopen tijd bezig geweest een oplossing te bedenken. Die is er nu gevonden, in de vorm van de Regiotaxi.

Wethouder Corien van Starkenburg licht toe: "Met deze oplossing in de vorm van de Regiotaxi komen we het beste tegemoet aan de behoeften van onze inwoners die nu gebruik maken van de Belbus. Ik vind het van groot belang dat iedereen in Katwijk mee kan blijven doen. En dat iedereen voor wie het openbaar vervoer geen optie is, toch binnen Katwijk van A naar B kan blijven reizen. We hebben nu een goede vervanging gevonden in de vorm van de Regiotaxi."

Ongeveer 2.000 inwoners maken op dit moment van de Belbus, van wie ongeveer 700 mensen ook al gebruik kunnen maken van de Regiotaxi. De Belbus, die nog tot 1 september 2019 blijft rijden, was bedoeld als een lokale voorziening voor klanten vanaf 80 jaar en mensen met een lichte beperking die wonen in de gemeente Katwijk en geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De Belbus is nu toegankelijk voor een beperkte doelgroep. Mensen met een rolstoel kunnen bijvoorbeeld niet vervoerd worden. Inwoners met een rolstoel maakten al gebruik van de Regiotaxi.

Alle gebruikers van de Belbus gaan per 1 september over naar de Regiotaxi. Zij krijgen daarover van de gemeente een brief. De Regiotaxi rijdt 24 uur per dag en is voor alle doelgroepen toegankelijk. De Regiotaxi rijdt binnen Katwijk en in de regio Holland Rijnland. De Regiotaxi is een professionele voorziening die regionaal ingekocht is en in alle omringende gemeenten ingezet wordt. De Regiotaxi vervoert ook mensen met een rolstoel en heeft een lage instap.

De huidige gebruikers van de Belbus gaan onder de streep niet meer betalen voor de Regiotaxi. De Regiotaxi is wat duurder, maar de gemeente compenseert de meerkosten. De huidige Belbusklanten krijgen genoeg zones toegekend voor het vervoer binnen Katwijk. Mocht dit toch niet voldoende blijken, kunnen klanten contact opnemen met de gemeente. We gaan dan kijken naar een oplossing op maat. Alle huidige klanten van de Belbus krijgen een persoonlijke brief waarin staat wat de overgang van de Belbus naar de Regiotaxi voor hen betekent.


Nieuwe klanten kunnen sinds 1 juni al gebruik gaan maken van de Regiotaxi, de Belbus blijft alleen nog rijden tot 1 september voor bestaande klanten.

Elke woensdag en vrijdag

16.00-17.00 uur: True-D Beach Bootcamp Kids bij Willy Zuid, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 5,00. Aanmelden via true@true-d.nl of katwijkevents@gmail.com

Elke zaterdag

10.00-11.00 uur: Gladiator Ouder-Kind Bootcamp bij Willy Noord, Noordduinseweg 4. Meedoen kost € 7,50 per ouder. Aanmelden via true@true-d.nl of katwijkevents@gmail.com

Woensdag 12 juni

16.00-17.30 uur: Breek de week golfsurfles bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 23,50.
20.00 uur: Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard.

Vrijdag 14 juni

• Buitenyoga bij Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg.
20.00 uur: Concert Songs of Adoration in de Immanuelkerk, Kerkstraat 3 te Rijnsburg.
20.00 uur: Darts Zomerranking in Café The Pocket, Badstraat 38. Meedoen kost € 2,50.

Zaterdag 15 juni

Kennismakingsles Golfsurfen of Suppen bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 20,00.
10.00-11.00 uur: Yoga aan het water bij Strandpaviljoen Willy Noord, Noordduinseweg 4. Prijs per les is € 9,00.
11.00 uur: Valkenburgse Tuigpaardendag bij de Castellumruiters, Torenvlietslaan 6. Toegang gratis.
20.30 uur: Concert van UNI Katwijk en WestCoast in TriPodia, Hoornesplein 155. Entree € 12,50.

Zondag 16 juni

10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 12,50.
10.00-11.00 uur: Yoga aan het water bij Strandpaviljoen Zuid, Boulevard Zeezijde 51. Prijs per les is € 9,00.
10.30-12.00 uur: Vaderdag is familiesurfdag bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 22,50.

Woensdag 19 juni

15.00-16.00 uur: Kidsbingo in TriPodia Katwijk, Hoornesplein 155. Meedoen kost € 3,00.
16.00-17.30 uur: Breek de week golfsurfles bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 23,50.
20.00 uur: Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard.

Vrijdag 21 juni

• Buitenyoga bij Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg.
Tot 23.00 uur: XL Shopping Night in Winkelhart Zeezijde, Voorstraat.
20.00 uur: Darts Zomerranking in Café The Pocket, Badstraat 38. Meedoen kost € 2,50.

Zaterdag 22 juni

Midzomernacht Surf & Yoga bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 27,50.
10.00-11.00 uur: Yoga aan het water bij Strandpaviljoen Willy Noord, Noordduinseweg 4. Prijs per les is € 9,00.
13.00-19.00 uur: Jumpin'Picknickfestival 2019 op De Goerie, De Goerie 1. Meedoen kost € 4,00.
19.30 uur: Praise United 2019 in TriPodia Katwijk, Hoornesplein 155. Entree € 7,50.
21.00 uur: Optredens Green Lizard (ft. Rudeboy) & Maple in De Schuit, Voorstraat 59.

Zondag 23 juni

10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 12,50.
10.00-11.00 uur: Yoga aan het water bij Strandpaviljoen Zuid, Boulevard Zeezijde 51. Prijs per les is € 9,00.

donderdag 25 juni

13.00-21.00 uur: Toeristenmarkt 2019 op en rond het Andreasplein. Thema: Creadag.

Woensdag 26 juni

16.00-17.30 uur: Breek de week golfsurfles bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 23,50.
19.45-21.00 uur: Open repetitie bij Hallelujah in Het Anker, Voorstraat 72-74.
20.00 uur: Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard.

Vrijdag 28 juni

• Buitenyoga bij Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg.
Tot 23.00 uur: XL Shopping Night in Winkelhart Zeezijde, Voorstraat.
20.00 uur: Darts Zomerranking in Café The Pocket, Badstraat 38. Meedoen kost € 2,50.

Zaterdag 29 juni

15.00-22.00 uur: Familiefestival Moods in the Woods in het Ridderbos, Duinoordweg 123.
19.00-22.00 uur: Whiskyproeverij aan boord van een van de schepen van Rederij Van Hulst. Inschepen aan de Zwaaikom, Haven 8. Meevaren kost € 80,00.

Zondag 30 juni

10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 12,50.
10.00-11.00 uur: Yoga aan het water bij Strandpaviljoen Zuid, Boulevard Zeezijde 51. Prijs per les is € 9,00.

12.00 u: Terg mij niet - serie over het voormalig vliegkamp Valkenburg; RTV Magazine 18.00 u: Terg mij niet - serie over het voormalig vliegkamp Valkenburg; RTV Magazine 21.30 u: Terg mij niet - serie over het voormalig vliegkamp Valkenburg; RTV Magazine

Woensdag 12 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Herhaling RTV Magazine van afgelopen zaterdag; 23.00 Non-stop muziek;

Donderdag 13 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek; 09.30 Kerkdienst Protestante Gemeente Rijnsburg (Laurentiuskerk); 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;

Vrijdag 14 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;

Zaterdag 15 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Speciale uitzending met verslag van de Kippenloop; 14.00 RTV Katwijk Sport in combinatie met de Kippenloop, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 18:00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 RTV Zaterdagcafé met Jan van Duijn; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;

Zondag 16 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 10.00 uur een kerkdienst vanuit de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rijnsburg; 11.00 Non stop geestelijke muziek; 12.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 13.00 Strike up the band, een programma met muziek op het gebied van harmonie, fanfare en brassband verzorgd door Jaap Bol; 14.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rijnsburg; 18.30 uur Kerkdienst Hervormde Gemeente Katwijk aan den Rijn; tot 20.00 uur Aangepaste muziek; 20.00 Met de mondhoeken omhoog, cabaret met Gerard Bol; 21.00 Historische maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;

Maandag 17 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, non-stop; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;

Dinsdag 18 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Maritiem, een programma met Bas Vlieland; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 23.00 Muziek voor twee.


Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws.

Doordeweeks tussen 07:00 en 20:00 uur op de halve uren een eigen lokaal bulletin.

Frequenties:

RADIO: Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142.
TELEVISIE: Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.

AGENDA DE ZWANENBURG

Alle activiteiten vinden plaats in het Dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. Alle dagen is er vrije inloop. Koffie of thee à € 0,50. www.aobk.nl

Woensdag 12 juni

09.30-11.30 uur: fietsen
10.00-12.00 uur: Koffie-inn
10.00-14.00 uur: koffie +
14.00-16.00 uur: Meer bewegen voor ouderen
19.00-21.30 uur: Vrij biljarten

Donderdag 13 juni

10.00-12.00 uur: Crea-ochtend
10.00-12.00 uur: Crea +
09.30-11.00 uur: Mantelzorgondersteuning
14.00-17.00 uur: Jokeren & klaverjassen

        

Vrijdag 14 juni

08.00-10.00 uur: Bloedprikken

Maandag 17 juni

Geen activiteiten

Dinsdag 18 juni
09.00-12.30 uur: Rabo Servicepunt
10.00-12.00 uur: Ouderenspreekuur
10.00-12.00 uur: De Vierboet
10.00-14.00 uur: Koffie +
14.00-16:30 uur: Damessoos
15.00-17.00 uur: Wijkregisseur
19.00-21:30 uur: IOV

Elke dag is er vrij biljarten tenzij de agenda anders aangeeft.
Niet leden betalen, bij deelname aan een activiteit, een kleine bijdrage.

AGENDA KAT-RIJN

Alle activiteiten vinden plaats in de Coligny, L. de Colignylaan 7. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen van 55 jaar en ouder. www.Kat-rijn.nl

Woensdag 12 juni
14.00-15.30 uur: Line-dance

Donderdag 13 juni
09.15-10.15 uur: Yoga
10.30-11.30 uur: Yoga
14.00-16.30 uur: Klaverjassen/Jokeren

Maandag 17 juni

13.30-17.00 uur: Bridgen

Dinsdag 18 juni
10.00-11.30 uur: Line-dance

Bingo bij DVS

Op 14 juni a.s. houdt Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk de laatste bingoavond voor de zomervakantie in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. Speel mee en maak kans op één van de vele mooie prijzen. DVS zorgt voor de koffie, thee en wat lekkers. De zaal is open om 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom.