Katwijk Speciaal

5 november 2019

Katwijk Speciaal 5 november 2019


Dromen over ideale Hoornes

Het Dromenlab inventariseerde wensen en ideeën in de Hoornes. | Foto: Piet van Kampen

wijkwensen n In vervolg op een bijeenkomst van enkele weken geleden konden bewoners van de wijk Hoornes hun wensen en ideeën kenbaar maken. Deze gelegenheid werd hen vorige week vrijdag geboden in de Hoornespassage. Tientallen maakten er gebruik van en het is een handleiding voor de gemeente om te bekijken wat hiermee kan worden gedaan.

Door Piet van Kampen

'Deel uw dromen'. Dat was het thema van deze actie. Dromen doet elk mens maar zoals Marco Borsato ooit zong 'Dromen zijn bedrog' is vaak zo herkenbaar. Hopelijk komt een deel van de dromen die de bewoners op een briefje kenbaar konden maken wél uit. De heer Fielmieg: 'Het is in ieder geval goed dat de gemeente aandacht aan de wijk besteedt. Mevrouw Zwanenburg: 'Ik woon hier mijn hele leven al. Er is veel bijgebouwd en ook veel veranderd. Er is echter teveel op en aan elkaar gebouwd en ik had graag een meer ruimtelijk gevoel gehad. Het moet mogelijk zijn want er zijn knappe architecten genoeg' in haar visie.
Eelco Koolhaas, die de eerdere bijeenkomst leidde, was ook nu ter plekke. 'Het is niet alleen belangrijk hoe de gebiedsvisie eruit ziet maar we moeten werken aan de volgende stap. Niet alleen sociale verbinding maar ook veiligheid en leefbaarheid. De mensen moeten blijdschap hebben om er te wonen maar de beeldvorming is anders. De mensen zelf zijn het kapitaal van de wijk' was zijn kernachtige uitspraak. Op de oproep om veel oud beeldmateriaal te verzamelen voor het boek wat Lies van Beelen schrijft is goed gereageerd. Er kwam aardig wat materiaal binnen.


Wensen

Een van de kortste een inhoudelijke wensen die er op de prikwand te lezen waren was Vrede. Ondergrondse parkeerplaatsen, een ruimer opgezet winkelcentrum met een kledingzaak, een speeltuin/kinderboerderij, een cultureel centrum met een kartbaan op de Goerie, een dierenwinkel, een indoorspeeltuin, meer veiligheid in de wijk, meer verantwoordelijkheid van de bewoners een geen troep op de straat, het is een greep uit de wensen die kenbaar zijn gemaakt. Het is een beperkte afspiegeling van wat er onder de bewoners leeft.

Informatieavond Mient Kooltuin

gebiedsvisie n Op dinsdag 12 november houdt de gemeente Katwijk een informatieavond over de toekomst van de Mient Kooltuin. Belangstellenden zijn welkom in het gemeentehuis vanaf 19.15 uur (Kon. Julianalaan). Het programma, inclusief een interactief onderdeel, begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

De gemeente is samen met OKRA landschapsarchitecten gestart met maken van een gebiedsvisie voor de Mient Kooltuin. Deze gebiedsvisie bepaalt de richting voor verbeteringen in de komende decennia. Het is de bedoeling dat de Mient Kooltuin een veelzijdig en multifunctioneel gebied wordt met ruimte voor recreatieve voorzieningen en natuurontwikkeling.

Het opstellen van de visie wil de gemeente nadrukkelijk samen doen met huidige en toekomstige gebruikers. Tijdens de avond wordt de stand van zaken (opgave, randvoorwaarden, doelen en ambitie) gepresenteerd en wordt het proces nader toegelicht. Het programma bevat een interactief gedeelte om ideeën voor het gebied te delen. Er volgen ook nog gesprekken met initiatiefnemers en ondernemers uit het gebied. Begin volgend jaar moet de gebiedsvisie gereed zijn.

Gezien de opzet van de avond is aanmelding gewenst. Dit kan door een e-mail te sturen aan locatievalkenburg@katwijk.nl of te bellen naar 071-406 5000. Heeft u nu al vragen? Neemt u dan contact op met Roosmarijn Peet, projectleider. Zij is te bereiken op: 071-406 5224 of r.peet@katwijk.nl

Contactloos

parkeren n Sinds kort is het ook in Katwijk mogelijk om contactloos te betalen bij parkeerautomaten. Een pincode invoeren is niet meer nodig, een betaalpas voor de kaartlezer houden is het enige dat parkeerders hoeven te doen.

Vanaf 1 januari 2020 zijn alle betaalautomaten in Nederland geschikt voor contactloos betalen. De parkeerautomaten in Katwijk zijn ook geschikt gemaakt voor Europese betaalpassen. Zo profiteren de toeristen ook van deze manier van betalen. Er kan daarnaast via een betaal-app op de smartphone en/of smartwatch ook contactloos betaald worden bij de parkeerautomaten.

Een geschikte betaalpas voor contactloos betalen is te herkennen aan het logo op de voor- of achterkant van uw betaalpas. Na de contactloze betaling verschijnt er de betalingsbevestiging op de monitor van de parkeer- of betaalautomaat.

Een betaling tot een maximaal bedrag van €25 kan in een keer contactloos worden afgerekend. Voor contactloze betalingen boven de € 50 wordt om de pincode gevraagd. Omdat parkeerkosten zelden boven dit bedrag komen is contactloos betalen voor parkeren een ideaal betaalmiddel.

Koffieochtend

vrouwenochtend n Woensdagmorgen 13 november is er de koffieochtend van de Rehobothwijk in het Maranathacentrum, aan de Poolster.

Jack Nugter geeft een lezing, over psalm 23. Het thema is 'Meer dan een Herder'. De koffie staat klaar om 9.15 uur. Aanvang 9.45 uur en sluiting om 11.30 uur.

Eindelijk winst voor Quick Boys

De stichting HCHWA-D ontving een donatie tijdens het Marente kennisfestival. | Foto: Piet van Kampen

Kennisfestival voor thuiszorgers

Behoefte om kennis met elkaar te delen'

AED voor volkstuinvereniging

activiteit n agenda

Diamant voor echtpaar Van Duijvenboden-Ravensbergen

Gerrit en Jo van Duijvenboden vierden hun diamanten huwelijksfeest. | Foto: Piet van Kampen

n ''t Is allemaal gauw gegaan'

Zestig n De kamer is versierd, er staan bloemen en wenskaarten. Voor het raam hangt een slinger met het getal 60 er op. Hier is iets bijzonders aan de hand. Een 60-jarig huwelijksjubileum van Gerrit van Duijvenboden en Jo van Duijvenboden-Ravensbergen, een echtpaar dat beiden op 84-jarige leeftijd een mijlpaal in hun huwelijksleven bereikte.

Door Piet van Kampen

Gerrit is een geboren en getogen Katwijker en Jo zag in Rijnsburg het levenslicht. Voor de gemeentelijke fusie bleken de grenzen tussen de beide dorpen al open want Jo ontmoette Gerrit tijdens de Najaarsfeesten in Katwijk aan de Rijn. Liefde kent geen grenzen want er ontstond een klik tussen het toen jonge stel. Enkele jaren later schoven zij elkaar in het gemeentehuis van Katwijk de ringen om. 'De klik is altijd gebleven', glimlacht Gerrit en voegt er aan toe 'Die zestig jaren, 't is allemaal gauw gegaan'.


Bijzonder

Na de huwelijksdag betrok het echtpaar een woning aan de Prins Bernhardlaan in Katwijk. Na 8 jaar werd er verhuisd naar de Ligusterstraat waar zij al ruim 50 jaar zeer tevreden wonen. Het echtpaar werd de gelukkige ouders van Jacomine, Anneke, Gerda en Marianne. Zij werden gezegend met veel nazaten, 29 kleinkinderen en 40 kleinkinderen. 'Dat is heel bijzonder en allemaal nog gezond' vertelt Jo met een tevreden blik. De dood van een kleinkind 3 weken na de geboorte wierp een schaduw over het geluk in de familie.

Tijdens zijn arbeidzame leven was Gerrit kostwinner als schilder en glaszetter bij de firma De Best. Hij voetbalde bij Quick Boys en zijn stem galmde in het koor Immanuel. Naast het opvoeden van de kinderen had moeder de vrouw veel plezier in breien en naaien en als verzetje ging zij naar de vrouwenvereniging. Plezier beleefden zij aan vakanties in eigen land en reisjes langs de Rijn. Na het pensioen kluste Gerrit nog vaak in en om het huis terwijl echtgenote Jo graag een boek ter hand nam of nog steeds de breinaalden hanteerde. 'Hoe ouder je wordt, je kunt elkaar steeds minder missen' filosofeert Jo in alle wijsheid en Gerrit vult haar aan 'we hebben elkaar trouw beloofd en dat zit er nog steeds in'. Het huwelijksfeest werd eerst tijdens een diner met de kinderen gevierd en afgelopen zaterdag in Het Anker voor de hele familie.

Kennisfestival voor thuiszorgers

Susanne Rutten en Huub Middelkoop overhandigen de cheque aan Henk Hueting t.b.v. onderzoek. | Foto: PvK

Marente n Het was voor het eerst dat er vorige week maandag in De Wilbert een Kennisfestival werd georganiseerd. Het doel was om medewerkers van de thuiszorg van de Marente-vestigingen in de regio in workshops met en aan elkaar hun kennis te delen. Ook gastsprekers droegen een belangrijk steentje bij met hun lezingen.

Door Piet van Kampen

Susanne Rutten, manager Thuiszorg bij Marente, licht toe waarom het zo belangrijk was om deze dag te organiseren. 'Er was behoefte aan om kennis met elkaar te delen en dus van elkaar te leren. Ook hierdoor kunnen onze eigen medewerkers zich verder ontwikkelen'.

Er werd die middag een aantal workshops gehouden waarin eigen medewerkers van de thuiszorg diverse onderwerpen bespraken en elkaars kennis op specifieke gebieden overdroegen. Zo werden de onderwerpen neurologie, urologie, wonden, palliatieve zorg/oncologie, dementie, fysieke belasting, geestelijke verzorging in de eerste lijn en hygiëne uitvoerig besproken. Veel voorkomende dagelijkse situaties passeerden op deze manier de revue.


Gastsprekers en donatie

Namens Vegro verzorgden Paul van der Hulst en Ingrid Wesseling een presentatie over innovatie en over eventuele toegevoegde waarde hiervan. Chris Wallner, lector Verpleegkunde Ouderenzorg aan de Hogeschool in Leiden leverde ook een leerzame bijdrage.

Professor Huub Middelkoop, klinisch neuropsycholoog van de afdeling Neurologie van het LUMC ging dieper in op de oorzaak en het onderzoek naar de hersenaandoening CAA waardoor HCHWA-D, beter bekend als de Katwijkse Ziekte ontstaat. Het onderzoek richt zich vooral op reparatie van de genetische afwijking en het LUMC speelt hierin wereldwijd een centrale rol. Hoe herkennen thuiszorgmedewerkers de niet-zichtbare gevolgen en hoe gaat men er mee om? Wat is juiste zorg(indicatie)?

Voor verder onderzoek doneerden Marente en prof. Huub Middelkoop samen een bedrag van € 500,- aan de patiëntenvereniging.

Workshop knutselen

creatief n Op zaterdag 23 november houdt de Commissie Educatie van het Katwijks Museum een creatieve jeugdactiviteit. De ochtend wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 uur en is toegankelijk voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd. De toegang is € 3,50.

Een workshop voor kinderen die van spannende verhalen en knutselen houden. We gebruiken als basis een grote doos. Hierin knutsel je een schaduwtheater. Het thema hiervoor is 'onderwaterwereld'. Voor het maken van je schaduwtheater gebruiken we allerlei spullen zoals stenen, schelpen, sponsen en nog veel meer verrassende materialen. En ga je schilderen, tekenen, knutselen, kleien, alles kan en mag. Aan het eind van de ochtend ga je met een super origineel kunstwerk naar huis.
Reserveren bij Mw. Jeannette de la Parra via educatiekatwijksmuseum@gmail.com

De volgende jeugdactiviteit is op 14 december met een workshop kerstkaarten maken.

Kindercollege Amnesty International

KinderRechtenReis n Vaak staat er op woensdagmiddag in de Hoofdbibliotheek een leuke, creatieve of interessante activiteit voor kinderen op het programma. Op 20 november om 14.00 uur hebben we iets speciaals: een Kindercollege door Amnesty International. Iedereen van 10 jaar en ouder is welkom bij dit gratis Kindercollege waarbij we op KinderRechtenReis gaan. Ga je mee?

Woensdag 20 november is het Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Een gastdocent van Amnesty International neemt de kinderen mee op reis. Tijdens de wereldreis ontdekken ze ook dat kinderen in veel andere landen nog lang niet van alle kinderrechten kunnen genieten.

Kinderen van 10 jaar en ouder zijn van harte welkom om op woensdagmiddag 20 november om 14.00 uur het Kindercollege van Amnesty International in de Hoofdbibliotheek te volgen. De toegang is gratis maar meld je wel even van tevoren aan via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl

Welkom in de Nieuwe Kerk

race n Op zondag 10 november wordt er om 10.00 uur in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat een 'Welkom in de Nieuwe Kerk' dienst gehouden.

Ds. F. Wijnhorst zal stilstaan bij het thema 'De hemelse paardenrace'. In Openbaring 6 zien ze, met Johannes, het ene na het andere paard opdraven. Waar slaat dat op? Waar staan die paarden voor? Wat betekent dit voor ons? Na afloop van de dienst is iedereen welkom in Het Anker voor ontmoeting onder genot van koffie/thee. Er is kinderoppas en kindernevendienst in Het Anker.

Boek over geheime operaties aan de kust

De Duitsters bouwden barakken in de Zuidduinen. | Foto: PR

oorlogsboek n De Katwijkse burgemeester ir. C. Visser neemt op woensdag 6 november het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'Contact Holland 1941-1942'.

De auteurs, vader en zoon, Dolf Harff en Paul Harff hebben de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek verricht om tot dit boek te komen. Het resultaat is een beschrijving over een bijzonder aspect van de Tweede Wereldoorlog.

Geheim agenten spreken enorm tot de verbeelding. Het roept associaties op met de bekende Britse agent 007. De werkelijkheid was echter weerbarstig.
Het waren veelal Engelandvaarders die in Londen geworven werden door de geheime diensten. Na een korte opleiding werden ze als geheim agent terug naar Nederland uitgezonden om militaire informatie te verzamelen. De korte opleiding, de beperkte middelen en goed werkende Duitse opsporingsdiensten maakte het werk zeer gevaarlijk. Vrijwel alle geheim agenten werden opgepakt en de meeste van hen zouden de oorlog niet overleven.
Dat lot stond ook de vier geheim agenten te wachten die in de eerste maanden van 1942 werden afgezet in Katwijk. Hoewel de agenten daar veilig met een boot aan land gebracht werden, liepen ze uiteindelijk in de armen van de Duitse bezetter. Ook twee matrozen die na het afzetten van agenten bij Katwijk niet terug konden komen bij de boot werden opgepakt.


Geheime operaties

'Contact Holland 1941-1942' spitst zich toe op de operaties om geheim agenten met snelle boten aan de Nederlandse kust af te zetten. Veel van deze operaties werden uitgevoerd door de organisatie 'Contact Holland', waarin Erik Hazelhoff Roelfzema een hoofdrol speelde. Contact Holland richtte de peilen eerst op Scheveningen waar twee agenten werden afgezet. Pas nadat een operatie bij Scheveningen mislukte en drie mensen werden opgepakt week 'Contact Holland' uit naar Katwijk.

Gelijktijdig met 'Contact Holland' was ook een Britse geheime dienst, 'Special Operations Executive' bezig met pogingen om agenten met een boot aan de kust af te zetten. Ook zij hoopten een zeeverbinding op te zetten waarmee men agenten kon afzetten en mensen kon ophalen. Eén van deze agenten wist bij Noordwijk aan de Duitsers te ontkomen toen hij opgemerkt werd, terwijl hij op het strand op een boot aan het wachten was. Een andere agent werd door Duits speurwerk opgepakt. Deze had opdracht contact te maken met Britse schepen voor de kust van Katwijk.

De operaties via zee bereikten een climax in mei 1942. De twee diensten 'Contact Holland' en 'Special Operations Executive' voerden toen een operatie deels gezamenlijk uit. Het werd een fiasco. Terwijl men al te laat aan de Nederlandse kust was om nog aan land te gaan, werd men opgemerkt door enkele Duitse patrouilleboten.

Volkstuinders hebben nu ook een AED

hartveilig n Het is de 57e AED die door wethouder Corien van Starkenburg werd onthuld. Dit gebeurde vorige week vrijdag op het volkstuincomplex Ons Genoegen aan de Wassenaarseweg. Tot genoegen van de hobbyisten die zich verzekerd weten van de aanwezigheid van het apparaat.

Door Piet van Kampen

'Ik ben er jaren mee bezig geweest en nu hangt hij er gelukkig' vertelt voorzitter Jan Schuitenmaker voldaan tijdens de korte, informele plechtigheid. De wethouder: 'Het is een heel bijzondere plaats hier maar het is goed dat deze AED het gebied opvult. De laatste anderhalf jaar is het gelukkig allemaal heel snel gegaan en heel Katwijk is nu bijna hartveilig'. Voorzitter Henk van Elten van de Stichting Katwijk Hartveilig bevestigt dit. 'We zitten nu op een dekking van 90% en gaan op naar de honderd. We zijn druk bezig om ook de laatste plaatsen in te vullen en er zijn inmiddels gesprekken gaande om dit rond te krijgen. In totaal zijn er in de gemeente op dit moment 988 bijzondere hulpverleners en 57 geregistreerde AED's, 24 uur, 7 dagen per week beschikbaar. Wij steken er veel energie in maar het is voor het goede doel' licht hij toe. Diezelfde middag werd de volgende AED bij viskiosk Harteveld op de Boulevard onthuld.

Er zijn pas voldoende AED's als er rond de apparaten die 24 uur per dag bereikbaar zijn een gebied ontstaat waar iemand met een hartstilstand binnen 6 minuten geholpen kan worden. Reanimatie binnen die 6 minuten vergroot de kans op overleven enorm. De geregistreerde AED's worden regelmatig gecontroleerd zodat deze altijd optimaal gebruikt kunnen worden. De Stichting Katwijk Hartveilig wil nog meer burgerhulpverleners werven en biedt daartoe cursussen aan. Degenen die zich hiervoor willen aanmelden kunnen dit doen per email: info@katwijkhartveilig.nl of bellen met 06-130 516 35.

Hoornes Rijnsoever

Woensdag 6 november

09.00 uur: Damesgym

14.00 uur: Country Line Dans

19.30 uur: Koor De Voltreffers

Donderdag 7 november

10.00 uur: Soos
14.00 uur: Ouderensoos
20.00 uur: Jokeren

Vrijdag 8 november

10.00 uur: Soos

19.30 uur: Darten

Zaterdag 9 november

10.00 uur: Soos club
21.15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 11 november

19.00 uur: Biljarten

19.30 uur: Country Linedance

19.30 uur: Dames Volleybal

21.00 uur: Heren Volleybal, gymzaal Van Lierestraat

Dinsdag 12 november

19:45 uur: Bridge

20.00 uur: Sjoelen

De Coligny

Donderdag 7 november

14.00 uur: Seniorensoos De Eendracht
20.00 uur: Linedance-lesavond. Zaal open vanaf 19.00 uur

Zaterdag 9 november

14.00 uur: Kinderbingo
20.00 uur: Vrije country lineddance-avond. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Maandag 11 november
20.00 uur: Mozaieken of andere hobby´s.

Dinsdag 12 november

20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Noord-Noordoost

Woensdag 6 november

09.30-10.30 uur: Zumba
18.00 uur: Junioren, Senioren majoretten in Pieter Groen
18.30-20.00 uur: Bingo vanaf 6 jaar.

Donderdag 7 november

09.45-10.45 uur: Conditietraining
20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Vrijdag 8 november

20.00 uur: Bingo

Maandag 11 november

17.30-18.30 uur: kl. Jeugd majorette
18.30-19.30 uur: gr. Jeugd majorette
20.00-22.00 uur: repetitie gezeligheidskoor Kattuks Volk. Kom eens vrijblijvend meedoen

Dinsdag 12 november

10.00-12.00 uur: Linedance
13.30-15.30 uur: Linedance
18.30-20.00 uur: Jeugddammen vanaf 6 jaar
20.00 uur: Dammen

Bingo

wiek n Wijkvereniging Molenwijk-Katwijk/Rijn houdt op vrijdag 8 november bingo met mooie prijzen. Ook is er weer een loterij en een superronde. Aanvang 20.15 uur. Zaal open om 19.00 uur. Wijkgebouw De Wiek', Fresiastraat 19. Onder de 18 jaar heeft geen toegang. De kinderbingo is op zaterdag 9 november . Aanvang 14.00 uur.

Reinier Sonneveld bij 't Kruispunt

evangelisch n Op zondag 10 november is Reinier Sonneveld de gastspreker bij 't Kruispunt.

Reinier Sonneveld is een Nederlandse schrijver van voornamelijk populair-theologische boeken. Daarnaast heeft hij vele columns en diverse korte films, musicals en events op zijn naam staan, en is hij spreker op festivals, congressen en in kerken. Reinier is vooral gericht op het Koninkrijk van Jezus in het hier en nu te beleven en te ervaren.

De dienst begint om 10.00 uur in het Vakcollege Rijnmond, Louise de Colignylaan 2. Voor de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten met koffie en thee en voor de kinderen is er een apart kinderwerk.

Expositie Tineke Roosen in gemeentehuis

foto's n De Rijnsburgse Tineke Roosen exposeert de maand november in de centrale hal van het Gemeentehuis in Katwijk. Haar foto's zijn een prachtige collectie beelden van de omgeving om ons heen. Veel seizoenen, natuur en dorpsgezichten zijn door haar vastgelegd.

Al van af jonge leeftijd ontwikkelde Tineke haar grote passie voor fotograferen. Met het volgen van cursussen en haar lidmaatschap bij RSDA, video- en fotoclub Rijnsburg, deed zij veel ervaring op.

Fotograferen is voor Tineke een intense belevenis. Ze heeft een brede interesse en laat een veel verschillende onderwerpen aan haar lens voorbij komen. Genietend van landschappen, luchten en de schoonheid van de natuur legt zij de wereld om haar heen vast.

De expositie is 4 t/m 28 november te zien in het gemeentehuis van Katwijk aan de Koningin Julianalaan 3.

Alzheimer Café

alzheimercafe n Op woensdag 13 november vindt er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café plaats in dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. Nita van Duijn, casemanager dementie bij DSV, neemt de aanwezigen mee op weg in zorgland.

Leven met een ernstige ziekte als dementie vraagt om aanpassingen in het leven. Op een gegeven moment is het tijd om hulp te zoeken. Niet alleen voor de persoon die de dementie treft, maar soms ook voor de naaste omgeving. Wat is er in zorgland mogelijk voor de cliënt en diens naasten? En hoe regel je dat?

Alzheimer Café Katwijk is een ontmoetingspunt voor patiënten, familieleden, hulpverleners, vrijwilligers en overige belangstellenden die meer willen weten over leven met dementie. U bent welkom vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. De bijeenkomst eindigt tussen 21.15 en 21.30 uur. Aanmel-den is niet nodig en de toegang is gratis.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Corrie van Dijk-Wassenaar, Topaz Overduin, tel. 4056111.

Dag van de Gitaar bij Muziekschool Katwijk

Alex Ouwehand houdt volgende week zaterdag de eerste Dag van de Gitaar bij Muziekschool Katwijk. | Foto: PR

muziek n Op 15 november houdt Alex Ouwehand namens de Muziekschool Katwijk de eerste editie van de 'Gitaardag'. Het wordt een muzikaal programma waarbij zowel leerlingen als docenten laten zien wat de gitaar zo'n mooi instrument maakt. We spreken Alex, als Katwijker ooit zelf begonnen als leerling bij de Muziekschool Katwijk, over deze bijzondere dag en over zijn eigen ervaringen in de muziek.

Na wat jaren werkzaam te zijn geweest als administrateur besloot Alex (1988) het roer om te gooien 'Een normale acht tot vijf baan was echt niets voor mij, ik werd er ongelukkig van om iedere dag hetzelfde kunstje uit te voeren. Mijn passie voor de muziek was zo groot dat ik hier toch iets mee wilde doen'.

Een auditie aan het conservatorium volgde maar de concurrentie was moordend. 'Na twee opeenvolgende jaren auditie te hebben gedaan besloot ik om er toch nog één keer voor te gaan. Gelukkig werd Alex na zijn derde auditie zowel in Amsterdam als Rotterdam aangenomen en hij koos voor de laatstgenoemde stad om zijn studie te vervolgen.


Prestatiedruk

Vijf jaar lang studeerde Alex bij de beste gitaristen die Nederland rijk is waaronder Age Kat (The Frog), Martijn van Agt (Ilse de Lange), Leendert Haaksma (Anouk) en Menno Gootjes (Focus). 'Het was een hele leerzame periode maar ondanks al die ervaren gitaardocenten heb ik gek genoeg het meeste geleerd door het vele samenspelen met studiegenoten.'

Niet alles aan zijn opleiding was rooskleurig. 'De eerste twee jaar van mijn studie was ik behoorlijk stuurloos en miste ik de begeleiding die ik nodig had. Ik had vooral veel last van de prestatiedruk die bij zo'n opleiding komt kijken. Iedere noot wordt gewogen en de tentamens waren behoorlijk stressvol. Gaandeweg het derde studiejaar begon ik er steeds meer achter te komen wat mijn kwaliteiten zijn en wat vooral niet. Zo kwam het plezier voor spelen en songwriting gelukkig snel weer terug.'

Tijdens zijn studie formeerde Alex met medestudenten de rockband 'Golden Caves'. 'We zijn ooit als een schoolproject begonnen maar inmiddels schrijven en spelen we als band al 7 jaar onze eigen muziek en timmeren we inmiddels behoorlijk aan de weg.' Golden Caves heeft het podium gedeeld met bands als Focus en The Gathering. In maart 2020 brengen zij hun tweede album uit.

Na zijn studie kwam een vacature vrij bij Muziekschool Katwijk en Alex kon daar meteen aan de slag. 'Heel bijzonder om terug te zijn op de plek waar het voor mij allemaal begon. Ik werk hier inmiddels vier jaar en ik vind het een eervolle baan om mijn leerlingen te helpen met hun muzikale-, maar zeker ook hun persoonlijke ontwikkeling. Die twee dingen gaan bij het musiceren nagenoeg hand in hand.'

Groene inspiratieavond over bewuste levensstijl in bibliotheek

Duurzaam n Een inspirerende avond die geheel in het teken staat van een groene en bewuste levensstijl. Samengevat in één zin is dat wat er op woensdagavond 13 november vanaf 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek op het programma staat. Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond: met een groene inspiratiemarkt met kraampjes, een opening door wethouder Jacco Knape, een interactieve lezing van 'Het Zero Waste project: een leuker leven met minder plastic' door Jessie Kroon, drie korte presentaties over opmerkelijke lokale initiatieven, drankjes en live muziek.

Tijdens deze verrassende avond over een bewuste levensstijl is er van alles te ontdekken in de bibliotheek. De opening is om 19.30 uur maar vanaf 19.00 uur kan iedereen binnenlopen voor een welkomstdrankje en eerste rondje over de groene inspiratiemarkt. Na de opening door Katwijks duurzaamheidswethouder Jacco Knape wordt het podium vrijgemaakt voor Jessie Kroon, samen met Nicky zijn zij de grootste zero waste-lifestylebloggers van Nederland.

Zero Waste project

In haar lezing neemt Jessie de bezoekers mee op weg naar een zero waste gedragsverandering. Met praktische tips, achtergrondinformatie én een flinke dosis inspiratie.
Daarna hoppen de bezoekers in een marktachtige sfeer van het ene naar het andere kraampje. Zo zijn er onder meer kraampjes van: Indoorvolkstuin, Coast Busters/ Jutters Katwijk / Straatjutters Katwijk, Natuurcentrum Katwijk, de Katwijkse energieambassadeurs die de mensen op weg willen helpen naar een lager energieverbruik, Groene-Woningen met advies op het gebied van energieneutraal wonen en werken, Roosendaal Landscaping over groene en begroeide daken. Ook is Readshop Rijnsburg aanwezig met het boek van Zero Waste Project dat ter plekke gesigneerd kan worden.
In de eerste korte presentatie vertellen twee bewoners van een tiny house hoe het is om op 30 vierkante meter te leven. In de tweede presentatie duiken we in de Katwijkse Plastic Battle met Caroline van Natuurcentrum Katwijk en Louis van Straatjutters Katwijk. In de laatste presentatie van 10 minuten vertelt Judith van Vliet, een duurzame modeontwerpster uit Noordwijk, over 'sustainable fashion' en over hoe haar mode meer is dan zomaar kleding.
Er is live muziek door het duo Tom van Beelen en Myrthe Glasbergen en met veel inspirerende verhalen waar je zelf iets mee kunt in je eigen leven.
Ook enthousiast geworden? Koop dan nu een toegangskaart: € 6,00 voor leden van de bibliotheek en € 8,00 voor niet-leden, te koop aan de balie van de bibliotheekvestigingen of via www.bibliotheekkatwijk.nl

Hoogerland glorieuze winnaar Strandrace

Rames Bekkenk (130) rijdt aan kop, Johnny Hoogerland (45) en Ronan van Zandbeek (109) volgen. | Foto: Irene v.d. Plas

Wielersport n Johnny Hoogerland kwam, zag en overwon in Katwijk. De ex-wielerprof won afgelopen zaterdag met overmacht de Katwijk Fietst Strandrace. Hij loste daarmee Jasper Ockeloen af, die de voorgaande twee edities had gewonnen. Ockeloen werd nu vijfde.

De schrik zat er zaterdagmorgen goed in bij de organisatie. Een hoosbui en een windvlaag zorgden ervoor dat de start- en finishplaats in een keer plat ging. Even was er de vrees dat de wedstrijd moest worden afblazen. Er was immers ook onweer op komst. Uiteindelijk begon 20 minuten voor de start de zon te schijnen.
Om half twaalf werden een kleine 400 wedstrijdrijders weggeschoten. Die zorgden voor een imponerend schouwspel. De renners hadden het richting Wassenaar verschrikkelijk zwaar. Er moest soms windkracht 8 worden getrotseerd. Met de wind mee ontwikkelden de rijders snelheden tegen de 50 kilometer.
De omstandigheden zijn in Katwijk traditioneel zwaar. Waar de rijders een week eerder in rechte lijn van Hoek van Holland naar Den Helder raasden, moesten in Katwijk obstakels worden genomen, zoals de Uitwatering, de strandopgangen bij het Wantveld/KRB en de start/finish.

Karin Kuijt scoorde 14 punten tegen Lekdetec. | Foto: Wim Kulk

Al snel werd duidelijk dat Johnny Hoogerland bij de beste renners hoorde. Halverwege de koers ontsnapte hij met ploeggenoot Ronan van Zandbeek en Ramses Bekkenk. Jasper Ockeloen probeerde het drietal te achterhalen, maar in zijn eentje kon hij de klus niet klaren. Hoogerland was in de eindsprint niet meer te achterhalen. Bekkenk werd tweede, Van Zandbeek derde.
Hoogland gebruikt het strandrijden voornamelijk om fit te blijven. Twee jaar geleden stopte hij als prof om een bestaan op te bouwen in Oostenrijk. Hij heeft samen met zijn vrouw een hotel. Hij verzorgt onder meer fietsclinics voor zijn klandizie. 'Tussendoor zit ik wel op de fiets hoor'.

In de winter is het hotel gesloten en verblijft hij geregeld in Nederland. 'De kinderen kunnen hun opa en oma zien en ik kan fietsen. Via Ronan van Zandbeek zit ik nu in een ploeg. Dat is hartstikke leuk.' Vorige week reed hij Hoek van Holland – Den Helder en zaterdag dus Katwijk Fietst. Hoogerland: 'Ik zit inmiddels weer in Oostenrijk. Maar ik kom nog terug hoor. Ik wil nog wel een paar wedstrijden rijden. Hoe lang ik dit blijf volhouden? Geen idee, ik ben nu 36, ik zie wel waar het eindigt.'

Grasshoppers D1 wint ruim van Bemmel

Basketbal n Sportiff Company Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Lekdetec.nl op overtuigende manier gewonnen. De ploeg van Axel Gouw pakte al gauw een voorsprong die gedurende het verdere verloop van de wedstrijd verder werd uitgebouwd en uiteindelijk leidde tot de verdiende zege.

Na een prima start (8-0) van Sportiff Company, vooral via de flitsende Mia Hordijk , duurde het even voordat de bezoekers uit Bemmel wat terug deden (10-8) maar niet konden voorkomen dat Grasshoppers dit kwart met een ruime voorsprong afsloot (25-14).
Het tweede kwart bleef het verschil in eerste instantie gelijk (33-24 halverwege) maar opnieuw een Katwijkse run, met onder andere drietjes van Tamlyn de Groot, Sonja Kuijt en Deborah Vos zorgden er voor dat Sportiff Company verder kon uitlopen. Ruststand 44-29.
Ook de derde periode is voor Grasshoppers en mede via scores van Karin Kuijt, Noor Driessen en Marieke van Schie is het verschil halverwege opgelopen naar 58-39. Daarna zorgden scores van Deborah Vos, Rosalie Aandewiel en Iris Govers er voor dat aan het einde van dit kwart het verschil is opgelopen naar 29 punten (71-42).
De spanning was bij aanvang van het laatste kwart al lang uit de wedstrijd. Na wat scores over en weer eindigde de wedstrijd via 78-52 met een 85-65 eindstand op het scorebord. Verder nog positief om te melden was het eredivisie debuut van Liselotte Kulk.

Zaterdag 9 november speelt Sportiff Company Grasshoppers opnieuw thuis tegen Den Helder Aanvang van de wedstrijd in sporthal Cleijn Duin is 18.30 uur. Woensdag 6 november speelt dames 1 een uitwedstrijd tegen Binnenland.

Tiental Rijnvogelvrouwen gaat ten onder tegen FC Eindhoven

damesvoetbal n Het ene verlies is het andere niet, maar het is wel duidelijk dat Rijnvogels op dit moment in de hoek zit waar de klappen vallen. Tegen FC Eindhoven waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar maar een discutabele vroege rode kaart voor Sanne van Beelen drukte een te groot stempel op het wedstrijdverloop. Hierdoor werd de wedstrijd vermoord en wisten de bezoekers in de tweede helft uit te bollen naar een 0-4 overwinning.

Rijnvogels startte solide aan de wedstrijd en tankte vertrouwen over de eerste twintig minuten. Het werd een schaakspel op het middenveld waarbij beide ploegen geen hele grote kansen wist te creëren.

Rijnvogels had haar les geleerd van de grote nederlaag tegen SSS en tegen het op de counter loerende FC Eindhoven werd het kwaad vroeg in de kiem gesmoord. Tot de fatale 24e minuut toen Sanne van Beelen met de armen naast het lijf een inzet van de bezoekers van de lijn wist te halen. Leidsman Horst floot resoluut voor een strafschop en trok de rode kaart. Een beslissing waarover te twisten viel en die de angel uit de wedstrijd haalde.

De penalty werd benut, maar ondanks weer een tegenslag verweerde Rijnvogels zich kranig. De bezoekers uit de lichtstad hadden grote moeite om het spel te maken en de Kooltuinbewoners moesten zich even terugtrekken om de boel te organiseren. Na rust een georganiseerd Rijnvogels wat gokte op dat ene momentje, maar zich helaas zelf in de vingers sneed. Tweemaal ging het mis in de opbouw en na een uur spelen stond er opeens 0-3 op de borden. Wedstrijd gespeeld en dan wordt het met tien man de schade beperken. En waar misschien gedacht werd dat de ploeg het liet lopen, bleef de ploeg knokken maar kwam het niet meer echt tot goed aanvalsspel en wist FC Eindhoven uit een knappe kopbal ook de vierde treffer van de avond te noteren.

Helaas weer een verliespartij maar wel eentje met perspectief. Er stond vandaag een ploeg die voor elkaar knokte maar uiteindelijk weer een mokerslag moest verwerken, ditmaal in de vorm van een rode kaart. Helaas, want het was een mooie kans om punten te pakken. De komende weken treft Rijnvogels de grote ploegen uit de topklasse.

Er staat dus een zware novembermaand op het programma. De realiteit is nu even zo en er zit maar een ding op: realistisch blijven, keihard blijven werken en het samen blijven doen.

Rijnvogels erkennen hun meerdere in DHSC

Dennis Bakker in duel gewikkeld met Berry van ít land. | Foto: PR

Voetbal n Het werd weer een nipte nederlaag die de Vogels moesten slikken en dit keer voor het eerst op de eigen Kooltuin. Op zich was het geen schande om van de Utrechters onder toeziend oog van Wesley Sneijder van de in het oranje gehulde Domstedelingen te verliezen. Door de nederlaag zakken de mannen van trainer Jimmy Simons terug naar de middenmoot en kunnen de ambities voorlopig in de koelkast zetten, zoals de trainer het na afloop tijdens interview voor RTV Katwijk liet weten.

In dat zelfde gesprek een kernachtige uitspraak: 'We moeten ons weer oprapen'. Werk aan de winkel dus. 'De inzet was er wel maar de scherpte ontbrak en bovendien creëerden we weinig en hebben verloren van een technisch zeer vaardige ploeg' concludeerde hij terecht. Inderdaad, het scheppen van kansen is tot op heden de grote makke en de frontlinie is een van de minst productieve in de afdeling behoudens de mindere goden onder hen op de ranglijst. De defensie daarentegen scoort een voldoende.

Het werd een wedstrijd waarin met name in het eerste bedrijf de teams nauwelijks voor elkaar onder deden en het duel zich vooral op het middenveld af speelde. De uitbraken van de gasten waren echter gevaarlijk en met name de watervlugge Christian Ganda bezorgde Ricardo de Vlugt handen vol werk. Stevige duels zijn de Rijnvogelcaptain echter niet wereldvreemd en het kostte hem al vroeg een gele prent van de onverbiddelijk leidende arbiter Shrukula. Een tweede gele prent kort voor tijd kleurde rood. Op de andere vleugel had Niek Ossevoort met de al even rappe Genario Snijders van doen. De Katwijkse defensie hield de poort voor de thee echter gesloten en aan de Utrechtse zijde had tot op dat moment doelman Niels Willemse zich niet noemenswaardig behoeven in te spannen. Gevolg van een en ander was een blanco ruststand.

De tweede helft zou in het voordeel van de bezoekers uitpakken. De thuisclub was minder nauwkeurig dan voordien en de openingstreffer van Christian Ganda kwam niet geheel uit de grauwe lucht vallen. Het was uit een rommelige situatie voor de vogelkooi waarin hij de slimste bleek, 0-1. De oranjehemden gingen het spel naar hun hand zetten en werden de beteren op de Kooltuinmat. Toen Rodney Sneijder- broer van- met een geweldige pegel de 0-2 de kruising in jaste was het in principe over en uit. Een geweldige pegel had ook Niek Ossevoort in huis maar Willemse redde eveneens geweldig. Totdat invaller Romano van der Stoep er 10 minjuten voor tijd op aangeven van Jaap van Duijn de 1-2 binnen schoot en de spanning voor een mogelijk hectische slotfase terug bracht. Arie de Vreugd, de verdediger die als stormram werd ingebracht werd door de lucht niet op maat bediend om mogelijk nog koppend de gelijkmaker te forceren. Het kwam er niet van en de Vogels moeten nu de wonden likken en zich 'weer oprapen' zoals Simons het kernachtig uitdrukte.

Nuttige overwinning Quick Boys bij SV TEC

Onderonsje van Daan Disveld van TEC en Dennis Kaars. | Foto: OrangePictures

Voetbal n Eindelijk wist Quick Boys weer een wedstrijd in winst om te zetten. Na een doelpuntloze eerste helft opende Tommy Bekooij halverwege de tweede helft de score. Met nog een kwartier te gaan verdubbelde Dennis Kaars de marge. Na een maand van louter verliespartijen wist Quick Boys eindelijk weer een wedstrijd in winst om te zetten.

Coach Edwin Grünholz had ten opzichte van de vorige wedstrijden een omzetting in zijn basiselftal doorgevoerd. Jesper de Vré was zijn basisplek kwijt ten faveure van Martin ven Eeuwijk. Captain Jeffrey Ket was van het middenveld verhuisd naar de positie van centrumverdediger. Met die veranderingen moest de negatieve serie van de laatste weken worden omgebogen tegen het Tielse SV TEC dat net als Quick Boys problemen heeft met scoren maar wel een betere positie op de ranglijst inneemt.

Beide tegenstanders namen de tijd om elkaar af te tasten, pas na tien minuten was de eerste scoringskans te noteren toen Tommy Bekooij op doel uithaalde, dat schot was geen probleem voor doelman Jan Schimmel. Direct daarna probeerde Emre Gurcuoglu het met een hard schot aan de andere kant van het veld. Doelman Paul van der Helm verwerkte het snoeiharde schot tot hoekschop die vervolgens zonder resultaat bleef voor SV TEC.

Quick Boys was op zoek naar de voorsprong, forceerden meerdere doelkansen maar telkens waren de blauwwitten niet in staat om op voorsprong te komen. Met nog een kwartier op de klok leek SV TEC gevaarlijk te worden uit een snelle counter, de doelpoging die hieruit volgde verdween over het doel van Paul van der Helm. In de loop van de eerste helft werd Tommy Bekooij nog een keer gevaarlijk uit een voorzet van Kevin Gomez Nieto. Via de bovenkant van deklat verdween de kopbal over het doel. Daar zou het voor wat de eerste helft betreft bij blijven. Beide tegenstanders konden op het lastig te bespelen veld over en weer maar weinig gevaar stichten.

Quick Boys startte de tweede helft zonder de aangeslagen Martin van Eeuwijk, Jesper de Vré was zijn vervanger. Voorlopig bleef er sprake van twee tegenstanders die met pover spel maar niet wisten te overtuigen. De wedstrijd schreeuwde om een doelpunt om eindelijk te strijd te laten ontbranden.
In de loop van de tweede helft zou Quick Boys meer en meer het initiatief naar zich toetrekken. Na ruim een kwartier vond Tommy Bekooij Ricardo Kuijvenhoven die de bal in de doelmond plaatste, zowel Dennis Kaars als Jesper de Vré konden de voorzet net niet bereiken waardoor de stand nog ongewijzigd bleef. Ook SV TEC liet zich in deze wedstrijdfase gelden. Doelman Van der Helm wist een doelpoging in de korte hoek tot corner te verwerken. Ook deze hoekschop bleef zonder gevolgen voor Quick Boys.

Halverwege de tweede helft profiteerde Tommy Bekooij van een fout in de SV TEC-verdediging om daarna doelman Schimmel te omspelen en vervolgens de bal op de doelpaal te mikken. Uit de rebound kwam de bal in de voeten van Dennis Kaars die de bal in de touwen joeg en daarmee Quick Boys op een 0-1 voorspong zette, een weelde die de blauwwitten al te lang niet meer kenden.
Door die achterstand moest SV TEC de verdedigende stellingen verlaten en zou Quick Boys meer ruimte krijgen de voorsprong verder uit te bouwen. SV TEC sputterde nog tegen maar wist niet meer gevaarlijk te worden. Met nog een kwartier op de klok kon Tommy Bekooij van afstandsschot op doel wagen en verraste daarmee doelman Schimmels die voor de tweede maal in deze wedstrijd de bal uit het doel kon vissen.

Quick Boys bleef op zoek naar meer. Vlak voor zijn wissel maakte Dennis Kaars nog een actie op de rechterflank om vervolgens een doelpoging te wagen. Nu bracht de doelpaal uitkomst voor SV TEC. Beide tegenstanders kwamen in de resterende tijd niet meer tot scoren. Quick Boys behaalde een belangrijke 0-2 overwinning en voorkwam daarmee dat ploeg door de resultaten van de concurrentie naar de laatste plek op de ranglijst zou wegzakken.

Klaverjassen bij DVS

kaarten n Op vrijdagavond 8 november houdt Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) een gezellige klaverjas- en jokeravond in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk. Speel mee en win mooie prijzen. DVS zorgt voor de koffie en thee. Inschrijven kan vanaf 19.30 uur en het kaarten begint om 20.00 uur. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom.

Elke woensdag en vrijdag

16.00-17.00 uur: True-D Beach Bootcamp Kids bij Willy Zuid, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 5,00. Aanmelden via trude@true-d.nl of katwijkevents@gmail.com
16.00-17.30 uur: Kids Experience golfsurfen bij Surfschool Katwijk, Boulevard Zeezijde 3a. Meedoen kost € 20,00.

Elke zaterdag en zondag

10.00-11.00 uur: Kids en tieners Bootcamp bij Willy Zuid, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 7,50 per ouder. Aanmelden via
trude@true-d.nl of katwijkevents@gmail.com

Woensdag 6 november

14.00 uur: Workshop Vinylsnijder in de bibliotheek, Schelpendam 1. Entree € 6,00 voor leden; voor niet-leden € 8,00.
19.30 uur: Documentaire over bergbeklimmen in de bibliotheek, Schelpendam 1. Entree € 6,00 voor leden; voor niet-leden € 8,00.


Vrijdag 8 november

20.30 uur: The Box Live. The Box, Valkenburgseweg 50a

Zaterdag 9 november

11.00-14.00 uur: Taxatiedag in het Katwijks Museum, Voorstraat 46.
20.15 uur: BeeGees Tribute in Tripodia Katwijk, Hoornesplein 155. Entree € 19,80.
21.00-02.00 uur: Skanken met DJ Dlanor and Friends in Café de Branding, Voorstraat 12. Vrij entree.

Zondag 10 november

15.30-18.00 uur: The Pocket akoestisch: Support Act. The Pocket, Badstraat 38.

Woensdag 13 november

15.00-16.30 uur: Workshop Creakids in bibliotheek: Eierdozen recyclen in de bibliotheek, Schelpendam 1. Meedoen kost €
19.30 uur: Groene inspiratieavond over bewuste levensstijl in de bibliotheek, Schelpendam 1. Meedoen kost € 6,00.

Vrijdag 15 november

20.30 uur: The Box Live. The Box, Valkenburgseweg 50a.

Zaterdag 16 november

13.30-17.00 uur: Sinterklaasintocht Zeezijde. Aankomst per boot bij de Zwaaikom.

Zondag 17 november

15.30-18.00 uur: Poppodium met The Bootleg Doors. The Pocket, Badstraat 38. Toegang vrij.

Woensdag 20 november

14.30 uur: Poppentheater bij K&O Katwijk: 'Piet redt het Sinterklaasfeest'. K&O Katwijk, Sluisweg 16. Entree € 6,00.

Vrijdag 22 november

20.30 uur: The Box Live. The Box, Valkenburgseweg 50a.

Zaterdag 23 november

20.30 uur: Folkconcert Coracle in 't Zandgat, E.A. Borgerstraat 58. Kaarten kosten € 12,00 in de voorverkoop.

12.00 uur: Katwijk NU; RTV Sport; Terg mij niet; 18.00 uur: Katwijk NU; RTV Sport; Katwijk Live; 21.30 uur: Katwijk NU; RTV Sport; Terg mij niet.

Woensdag 6 november
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Kerkdienst i.v.m. Dankdag vanuit de Gereformeerde Kerk Katwijk; 22.00 Herhaling RTV Magazine van afgelopen zaterdag;

Donderdag 7 november
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;

Vrijdag 8 november
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;

Zaterdag 9 november
00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 18:00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 Op De Hollandse Toere, Nederlandstalig platenprogramma met verzoeken van luisteraars verzorgd door Coby Boere; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;

Zondag 10 november
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 09.30 uur een kerkdienst vanuit de Protestante Gemeente Rijnsburg (Immanuëlkerk); 11.00 Van u wil ik zingen, geestelijk verzoekplatenprogramma Tel: 071-4013551; 13.00 Muziek voor Duizenden, Marien Bos; 14.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rijnsburg; 18.30 uur Kerkdienst Hervormde Gemeente Katwijk aan den Rijn; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Historische Maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;


Maandag 11 november
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, Hans Pley; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;

Dinsdag 12 november
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Maritiem, een programma met Bas Vlieland; 20.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 22.00 Muziek voor twee.

Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws. Doordeweeks tussen 07.00 en 19.00 uur op de halve uren en eigen lokaal bulletin.

Frequenties: RADIO: Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142. TELEVISIE: Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.

Huis van de Buurt

De activiteiten van de AOBK vinden plaats in Dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. De schilders exposeren hun werk in de maand oktober.

Woensdag 13 november
09.30:-11.30 uur: fietsen
10.00-14.00 uur: Koffie +
10.15-14.00 uur: Mannen koken
14.00-16.00 Meer bewegen voor ouderen
19.00-21.30 uur: Vrij biljarten
19.00-21.30 uur: Alzheimercafé


Donderdag 14 november
09.30-10.45 uur: Mantelzorgondersteuning
10.00-12.00 uur: Crea-ochtend
14.00-17.00 uur: Jokeren & klaverjassen

Vrijdag 15 november
08.00-10.00 uur: Bloedprikken

Maandag 18 november
10.00-11.30 uur: Koek en Soepie
13.30-16.30 uur: Schilderen
14.00-17.00 uur: Vrij klaverjassen

Dinsdag 19 november
09.00-12.30 uur: Rabo Servicepunt
10.00-11.30 uur: De Vierboet
10.00-14.00 uur: Koffie +
10.00-12.00 uur: Computer Info
10.00-12.00 uur: Ouderenspreekuur
14.00-15.00 uur: Taalcursus
14.00-16.30 uur: Damessoos
19.00-22.30 uur: IOV

Het Huis van de buurt is elke dag geopend van 9.30 tot 16.30 uur. De biljartkamer is eveneens elke
dag geopend. Info over activiteiten staat op www.aobk.nl

Agenda Kat-Rijn

Alle activiteiten vinden plaats in de Coligny, Louise de Colignylaan 7. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen van 55 jaar en ouder. www.Kat-rijn.nl

Woensdag 13 november
09.30-11.30 uur: Schilderen
14.00-15.30 uur: Line-dance

Donderdag 14 november

09.15-10.15 uur: Yoga
10.30-11.30 uur: Yoga
14.00-16.30 uur: Klaverjassen/Jokeren

Vrijdag 15 november
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Maandag 18 november
09.15-10.15 uur: Yoga
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Dinsdag 19 november
10.00-11.30 uur: Line-dance
13.30-14.40 uur: Mannenzang
14.00-14.45 uur: Meer Bewegen voor Ouderen
15.00-16.00 uur: Dameszang