Katwijk Speciaal

12 juni 2018

Katwijk Speciaal 12 juni 2018


Goed voor ruim drie ton

De Kippen- en Kuikenloop was weer één groot sportief feest. | Foto en tekst: Piet van Kampen

sponsorloop n Het werd weer een daverend succes, de Kippenloop en de Kuikenloop. De inmiddels traditionele loop die voor het eerst in 2005 werd gehouden en toen € 24.000,- voor het KWF opbracht leverde weer een nieuw record op.

Na afscheid kon de balans worden opgemaakt en verscheen er maar liefst € 301.00,- op de teller. Het waren niet alleen wandelaars uit Katwijk en omgeving maar ook elders uit den lande weet men de start bij de Noordduinen te vinden. Mevrouw Faber uit Sassenheim: 'Ik loop elk jaar mee, nu ook weer de 25 kilometer. Haar echtgenoot: 'Ik loop mee voor de gezelligheid om te oefenen voor de Vierdaagse van Nijmegen' lachte hij minzaam. Een slokje koffie en weer gaan met die banaan. De heer Hoek uit Katwijk nam voor het eerst deel en liep de 25 kilometer. 'Volgend jaar doe ik de 42 kilometer' klonk hij enthousiast. 'De organisatie was perfect. Alles erop en er aan. Kippenboutjes, kippensoep, koffie, frisdrank, fruit, noem maar op. Geweldig'. Bij de finish in de Princestraat was het als vanouds een gezellige, spontane volksoploop. Familie, vrienden en kennissen wachtten de bikkels op met een welverdiend bloemetje. Het KWF en Kika kunnen weer een prachtig bedrag tegemoet zien. • Kijk verder op pagina 23.

Alsnog naar de gevangenis

opgepakt n Op donderdag 7 juni omstreeks 11.05 uur werd door het EVA-Team van de eenheid Den Haag in een woning in Katwijk een 39-jarige Katwijker aangehouden die nog een celstraf van 120 dagen uit moest zitten.

De Katwijker werd veroordeeld voor een poging diefstal met geweld, gepleegd in 2016 maar wist tot op heden uit handen van de politie te blijven.
Leden van het EVA-Team begonnen begin in april met een onderzoek naar de verblijfplaats van de man. Uit dit onderzoek bleek dat hij zich met grote regelmaat op een bepaald adres bevond maar werd daar meerdere keren steeds niet aangetroffen.

Die ochtend had het team meer geluk en konden ze de verdachte alsnog in de woning aanhouden Hij werd overgebracht naar een politiebureau in Leiden en zal nu zijn celstraf van 120 dagen alsnog uit moeten zitten.

Meeting Easy Riders Kattuk

motormeeting n Motorclub Easy Riders Kattuk houdt vrijdag 15 juni de jaarlijkse meeting bij het clubhuis aan de 1ste Mientlaan 26. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Op vrijdag 15 juni is het terrein open vanaf 18.00 uur. Die avond treedt de band Jamila XL op.

Zaterdag 16 juni is het vanaf 11.30 uur verzamelen voor de Ride-out. Deze zal starten om 12.00 uur. Er is mooie rit uitgezet en deelname hieraan is geheel gratis. Om 14.00 uur start live muziek met de band Van Mook, om ca. 16.00 zal de band Bulluk optreden en de afsluiter is om 18.00 uur met de band Phoenix.

Er zijn diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar. Ook zijn er diverse kraampjes en een springkussen voor de kleintjes.

Wie dat wil kan je een tentje opzetten en blijven slapen. De kosten daarvoor zijn € 6,50 p.p.p.n. incl. ontbijt.

Fonds 1818 trakteert gemeente Katwijk

Cheque n Fonds 1818 heeft de gemeente Katwijk een cheque ter waarde van € 18.000,18 aangeboden.

De gemeente heeft besloten dit bedrag te besteden aan: • Ouderinitiatief de 'Tovertafel' voor een kleinschalige opvang voor jongvolwassenen met een verstandelijk beperking; De Dierenweide, voor de ontwikkeling van 'Dierenweide die groeit en bloeit'; de Zwemregeling van het Jeugdsportfonds.

De cheque werd overhandigd tijdens het Fonds 1818 Festival op 9 juni in en om de Grote Kerk in Den Haag. Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van het fonds: "Tijdens het festival hebben we kunnen zien dat er al veel geweldig inspirerende maatschappelijke initiatieven plaatsvinden in onze regio. Dat smaakt naar meer. Daarom hebben we alle gemeenten een cheque aangeboden. Zodat we samen de maatschappij een beetje beter maken."

Een eerbetoon aan het verleden'

Bijna weer als vanouds: oude binnenvaartschepen afgemeerd in het Prins Hendrikkanaal. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Vernieuwde kade voor varend erfgoed

Op stoom voor volgend jubileum

Katwijkse Haringtest gaat wel door

Katwijk Marketing en Booking.com geven verhuurders tips

Verhuurders kregen handige tips van Katwijk Marketing en Booking.com. | Foto: PR

kamerverhuur n Zo'n twintig lokale verhuurders woonden de bijeenkomst op woensdagavond 6 juni bij. Het was een gemêleerd gezelschap; waaronder een aanbieder van strandhuisjes, een aantal eigenaren van bed & breakfasts en enkele verhuurders van een appartement of zomerhuisje. De presentatie van Booking.com liet hen zien welke mogelijkheden er zijn om nóg vaker geboekt te worden.

De bijeenkomst startte met ontvangst met een kop koffie en een kort welkom door citymarketeer Annemarie Guijt. Daarna dook de spreker van de avond, Booking Partner Manager Tess Schram, direct de diepte in.

Booking.com is vooral bekend vanwege haar wereldwijde aanbod van hotelkamers. Maar de organisatie biedt inmiddels óók ruim 5 miljoen vakantiewoningen en andere accommodaties in het particuliere verhuursegment aan. De vraag naar appartementen, B&B's en andere kleinschalige overnachtingslocaties stijgt en het platform speelt daar gretig op in.

Vraag en aanbod

Ook in Katwijk stijgt de vraag naar dit soort accommodaties. In vergelijking met de eerste maanden van 2017, werd er dit jaar al een groei gerealiseerd van meer dan 50%. Langs de hele Nederlandse kust is het stijgingspercentage nog groter, dit betekent dat er in Katwijk in potentie een nóg een hogere groei mogelijk is. Het aanbod moet dan wel aansluiten op de vraag. Tess Schram gaf tips over hoe de aanwezige verhuurders optimaal kunnen inspelen op wat hedendaagse toeristen zoeken.

Concrete tips

De aanbevelingen waren zeer concreet: hanteer verschillende prijzen en (annulerings)voorwaarden voor enerzijds de gasten die zeer vroeg boeken en anderzijds de last-minute-boekers. Zorg ervoor dat je accommodatie op de beste manier gepresenteerd wordt, door een juiste selectie van goede kwaliteit foto's aan te bieden. En door actuele informatie online te zetten, bijvoorbeeld over het uitzicht (zeezicht?) en de beschikbaarheid van WiFi. Ook kregen de verhuurders het advies om in te spelen op trends, zoals 'duurzaam toerisme' en 'travel foodies', ofwel reizigers die eten en drinken tijdens hun vakantie centraal stellen.

Na afloop van de presentatie was er ruimte om individuele vragen te stellen. Ook werd er goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om onder het genot van een drankje ervaringen uit te wisselen.

Varend erfgoed welkom aan vernieuwde kade

Bijna weer als vanouds: oude binnenvaartschepen afgemeerd in het Prins Hendrikkanaal. | Foto: Piet van Kampen

Klassiekers n Vorige week zaterdagmiddag was er reuring aan de kade van het Prins Hendrikkanaal. In het water lagen een tiental nostalgische binnenvaartschepen die er in vervlogen tijden in veelvoud aanmeerden toen het beroep van 'beurtschipper' nog door vele Katwijkers werd beoefend. De boten waren voor een bijzonder moment naar Katwijk opgestoomd. Dit ter gelegenheid van de officiële opening van de kade en de eerste Katwijkse Beurtvaartdag.

Door Piet van Kampen

IJs Plug, voorzitter van de Stichting De Katwijker Motor toonde zich een tevreden man. De voorvechter van het varend erfgoed noemt het 'een eerbetoon aan het verleden'. Hij bedoelt te zeggen dat de kade nu zodanig is aangepast dat er historische schepen kunnen aanmeren. Krijgt Katwijk er in de toekomst een toeristische attractie bij als er gebruik van gemaakt gaat worden? Het was in ieder geval een mooi plaatje om die 'nostalgische jongens' uit o.a. Maassluis en Moerdijk daar te zien liggen. Tijdens zijn welkomstwoordje refereerde Plug aan ruim aan twintig jaar geleden. Hij maakte zich samen met andere gedreven plaatsgenoten sterk om het oude gebouw van Rederij Parlevliet als laatste monument dat aan de visserij doet denken, voor de haven te behouden. Missie volbracht.

De gepassioneerde Plug had nog meer pijlen op z'n boog. Samen met gedreven kompanen werd de Stichting De Katwijkse Motor opgericht en kwam het oude beurtschip de Wilhelmina in beeld. Een trots bezit. Nu dus de opening van de kade. Samen met wethouder Jacco Knape tekende hij een tienjarig contact waarmee de stichting tevens de beheerder werd.

Weggepoetst

Dick van der Plas die als eerste het woord nam sprak gekscherend dat er hier vrijwel alles uit het verleden is weggepoetst met andere woorden er is heel veel verloren gegaan. 'Ik hoop dat er met veel wisselende oude schepen weer reuring aan de kade komt'. Knape toonde zich ook verheugd met deze plek. 'We willen hier de levendigheid terug brengen, en soort Katwijks Museum aan de haven'. De wens is de vader van de gedachte. Zo gek nog niet.

Verwenavond op de COS

ouderavond n De vaders en moeders verwennen op de Christelijke Opleidingsschool is ieder jaar weer een geweldige gezinsbeleving waar alle kleuters van groep 1 en 2 naar uitkijken. Met de stralende avondzon erbij was het deze avond een feest voor groot en klein.

Eerst kwamen om 19.00 uur de ruim 250 vaders en moeders bij elkaar in de klas van hun kleuter. De kleuters zongen uit volle borst een speciaal ingestudeerd lied over hun lieve mama's en sterke papa's. Vervolgens mocht elk kind vertellen wat hun papa en mama nu zo speciaal maakt. Wie kan er lekker koken of wie zorgt er altijd voor een koekje bij de thee? Wie kan er het beste voetballen of wie knuffelt er het best?

Daarna kwam de vossenjacht die uitgezet was rondom de school en altijd door groep 8 wordt verzorgd . Ook dit jaar weer een daverend succes . Soms was het best lastig de vossen te vinden, zo onherkenbaar zagen ze eruit, maar dat maakte het extra spannend. Een aantal kleuters was wel een beetje teleurgesteld dat ze geen echte vos waren tegengekomen. Tja, je kunt niet alles hebben.
Tot slot hebben de ouders en kinderen, dankzij een aantal liefdevolle vrijwilligers na deze lange zoektocht, even kunnen bijtanken onder het genot van een lekker soesje en koffie, thee of limo.

Psalmzangavond voor Stephanos

samenzang n De Stichting Stephanós, die zich inzet voor weeskinderen in Malawi en Zambia, houdt ook dit jaar weer een psalmzangavond met bovenstem op vrijdag 16 juni samenwerking met Bovenstemgroep Katwijk.

Het thema van deze avond is 'De Fontein des Levens'. De spreker van deze avond is ds. A. Hoekman uit Alphen aan den Rijn. Locatie is de CGK Katwijk, te vinden op Duinrustplein 10. Er wordt begonnen om 19.30 uur. Er wordt één collecte gehouden ten gunste van de Stichting Stephanós, en dus direct bestemd voor de weeskinderen in Malawi en Zambia. Tevens is er een verkooptafel aanwezig.

Inloophuis De Brug dicht op zaterdag

vakantie n Vanwege de vakantieperiode is het inloophuis t/m 18 augustus op zaterdag gesloten.

In het inloophuis zijn verslaafden, daklozen, psychiatrisch patiënten en eenzamen dagelijks hartelijk welkom voor een bakje koffie, een potje poolbiljart, een praatje of een spelletje. Bij opgave vooraf is men dagelijks ook welkom voor een warme maaltijd (€ 1,00); de maaltijd wordt gebruikt tussen 13.00 en 13.30 uur.

Bingo bij DVS

kienen n Op donderdagavond 14 juni houdt Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) weer een bingo in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51.

Speel mee en maak kans op één van de vele mooie prijzen zoals cadeau- en dinerbonnen en win de jackpot. DVS zorgt voor de koffie, thee en wat lekkers. De zaal is open om 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom.

Optredens van Kamerkoor Cantilene

cantilene n Op zaterdag 16 juni zingt het Kamerkoor Cantilene in de Vlietstede, Oude Vlietweg 50 in Rijnsburg ter gelegenheid van de Open Tuinen Dag.

Het koor is te horen en te zien tussen 11.00 en 11.45 uur. De zangers zingen daar 4 Engelse liederen, 3 Italiaanse liederen, 3 Duitse liederen, een lied over dieren.

In de Week van de Amateur Kunst is er op maandag 18 juni voor iedere belangstellende gelegenheid nader kennis te maken met Kamerkoor Cantilene. Tijdens een open repetitie wordt onder leiding van dirigent Lorenzo Papolo een nieuw lied ingestudeerd.
Een ieder is welkom om aan de repetitie deel te nemen. De open repetitie is van 20.00 tot 21.00 uur in de Dorpskerk aan de Kerklaan.

Op zaterdag 23 juni is Kamerkoor Cantilene in het kader van de Week van de Amateur Kunst te beluisteren in het Ridderbos. Tussen 15.30 en 16.30 uur brengt het koor tweemaal een gevarieerd programma ten gehore.


Museumspoor stoomt op naar volgend jubileum

De genodigden maakten eerst een ritje. | Foto: Piet van Kampen

smalspoor n Afgelopen zaterdag en zondag waren de Stoomtreindagen waar veel bezoekers en vooral kinderen konden genieten van rijdende museumstukken. Bewonderen en een ritje maken. De vrijdag ervoor stond in het teken van het 25-jarig jubileum. Toen was het de beurt aan enkele tientallen genodigden om een bezoekje aan het complex bij het Valkenburgse Meer te brengen.

Door Piet van Kampen

De bezoekers werden ontvangen op het authentieke stationnetje. Dat is op zich al een en stukje terug-in-de-tijd gevoel. Vervolgens een ritje in de rijtuigen langs het meer. Het knarsen der wielen, het gerommeldebommel over het spoor en af een toe een snerpende stoomfluit. Weg van de snelweg die op slechts een steenworp afstand ligt doch in deze ambiance ver weg lijkt. Stoppen bij het eindpunt Wassenaarse Wetering. De conducteur kondigt het aan. 'Hier willen we in de toekomst de lijn door gaan trekken zodat de trein helemaal rondom de zandwinningplas kan gaan rijden' ontvouwt Pieter van der Ham, voorzitter van de club Nederlandse Smalspoor Stichting een van de plannen. Terug voert de rit naar een opslaghal van oude locs en voertuigen in allerlei uitvoeringen, leeftijden en maten. Vervolgens naar het station en daarna lopend naar het Smalspoormuseum waar de koffie en de sprekers wachtten.


Historie en toekomst

Van der Ham schetste hoe het 25 jaar geleden in Valkenburg begon. De locs, kiepwagens, rail en accessoires werden vanuit de locatie van de Leidse Duinwater maatschappij bij de watertoren verkast naar de kale vlakte rondom het Valkenburgse Meer. 'Het was een hele gok' bekent de voorzitter. In het duin hielden de toeristische ritjes op en een aantal vrijwilligers die er toen actief waren hebben stukje bij beetje alles opgebouwd wat nu door 125 gedreven en gepassioneerde vrijwilligers geëxploiteerd wordt en vorig jaar 25.000 bezoekers trok. De vrijwilligers zijn vakbekwaam, all- round, onderhouden materieel en rail en rijden beurtelings de toeristen rond. Plannen voor meer exploitatie liggen klaar. Samen met de eigenaar van Brasserie Buitenhuis Johan Klerks wil de 'spoorwegclub' het gebied een toeristische boost geven. De Brasserie loopt al als een trein en Klerks wil vaart zetten in een ruimere exploitatie. Hij ziet in gedachten een tweede horecagelegenheid met hotelfaciliteiten. De Smalspoorclub ziet de lijn graag rondom het meer doorgetrokken en een mogelijkheid om tot aan het Panbos te gaan rijden. 'Het Valkenburgse Meer als Stadstrand van de regio' is de titel van de brochure waarin de toekomstplannen worden verwoordt. Hierin wordt ook gesproken over uitbreiding van het museum met nog aan te kopen bijzondere locomotieven en als de spoorlijn doorgetrokken wordt het Natuurpark Hollandse Duinen en de toekomstige Drone Valley aan doen. Ambities genoeg dus.


Koninklijke onderscheiding

Tijdens de bijeenkomst in het museum was burgemeester Cornelis Visser binnen gewandeld. Op het eerste oog om de jubilarissen te feliciteren wat hij dan ook deed, maar de burgervader had nog een andere speciale missie. Eén van de vele vrijwilligers van het smalspoor kreeg een speciaal podium. Nadat Visser een waslijst aan verdiensten van Roel Koolen (42) voor 'zijn club' had opgesomd kreeg deze – zeg maar gerust supervrijwilliger- de versierselen als Lid in de Orde van Nassau opgespeld. 'Ik ben totaal verrast en onwijs blij en voel het als een soort kroon op mijn werk. Ik vind het geweldig' glimlachte Koolen breeduit. Mensen zoals hij houden de stoomtrein Katwijk-Leiden rijdend.

Hollen voor Huntington in New York

hardlopen n "In mijn praktijk Scan4Life ben ik dagelijks bezig met gezondheid", zegt Daisy van Oosten. "Zelf was ik eind 2017 op zoek gegaan naar een doel om mijn fysieke en mentale gezondheid uit te dagen. 5 kilometer hardlopen vond ik te weinig; uiteindelijk kwam ik uit bij de New York Marathon op 4 november 2018".

"Mijn aandacht werd getrokken door Nico den Dulk, mede-eigenaar van de Ballonnenkoerier in Katwijk. De vrouw van Nico is gediagnosticeerd met de ziekte van Huntington: een mensonterende, erfelijke ziekte, vergelijkbaar met de combinatie van ALS, Parkinson en Alzheimer. Via social media had ik het indrukwekkende verhaal van Nico, waarin hij vertelt over de ziekte, de invloed en de gevolgen, voorbij zien komen en dit is altijd in mijn achterhoofd blijven zitten.

Hoe mooi is het als ik met 42,195 kilometer hardlopen zoveel mogelijk geld inzamel voor Campagneteam Huntington, een onafhankelijke stichting die de ziekte meer aandacht wil geven, meer maatschappelijke betrokkenheid en acceptatie wil genereren en bovenal meer onderzoek wil doen. Eerlijk is eerlijk, hier is geld voor nodig. Aangezien Campagneteam Huntington alles doet op basis van donaties. Daarom zijn er sponsorpakketten gemaakt voor bedrijven en kunnen particulieren een donatie doen."

Volg Hollen voor Huntington elke maand in de Katwijk Speciaal. Meer info: www.scan4life.nl/hollen-voor-huntington-in-new-york

Praat mee over de toekomst van Katwijk

Actieweek n Hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Katwijk mee doet in de samenleving? In wat voor Katwijk wilt u leven? Waar moeten we samen onze tijd en energie in steken? Deel uw ideeën op www.detoekomstvankatwijk.nl met andere inwoners. Zo kunt u meebepalen wat we op de agenda van de toekomst van onze gemeente zetten.

Als bewoner van Katwijk bent u de expert: U weet zelf het beste welke onderwerpen voor u of uw omgeving belangrijk zijn. Heeft u ideeën hoe we eenzaamheid bij jong en oud kunnen bestrijden? Misschien heeft u wel een goed idee over over hulp bij schulden of juist over het sportaanbod in onze gemeente. Deel deze waardevolle informatie en ga er ook met anderen over in gesprek. Praat mee en voeg ook uw idee toe op www.detoekomstvankatwijk.nl.

Tijdens de actieweek van vrijdag 15 tot zondag 24 juni is het team van De Toekomst van Katwijk te vinden bij onder andere de Zintuigenfabriek, De Zwanenburg, de Bibliotheek en De Burgt. Maar ook gewoon op straat met pop-up koffieterrassen op verschillende plekken in Valkenburg, Rijnsburg en Katwijk aan Zee. De Jongerenadviseurs van de gemeente doen ook mee met de actieweek. Zij en het team van de Toekomst van Katwijk gaan graag met u in gesprek over hoe we nog beter kunnen samenleven. En wat daar volgens u voor nodig is in onze gemeente.

Na de actieweek organiseren we op donderdag 28 juni een Meet-Up om 19.30 uur bij Brownies en Downies voor alle inwoners. Tijdens deze bijeenkomst brengen we alle ideeën voor de Toekomst van Katwijk samen. U kunt tijdens de Meet- Up aangeven met welk idee of uitdaging we als eerste aan de slag moeten gaan. Laat uw stem horen, meldt u aan voor de Meet-Up en bepaal samen met andere inwoners met welke onderwerpen we aan de slag gaan om het samen nog beter voor elkaar te krijgen in Katwijk.

Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Dat is een opdracht voor ons allemaal. De komende maanden zetten inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente samen hun ideeën op de agenda voor de komende jaren. Deze agenda bepaalt in welke activiteiten we geld en energie steken om de samenleving in Katwijk nog sterker te maken. Dat betekent iets voor elke inwoner van Katwijk. Daarom is het zo belangrijk dat ook u meedenkt en meedoet.

Wilt u ook uw idee delen? Aanmelden voor de Meet-Up op 28 juni? En weten wat er nog meer op het programma staat voor de Toekomst van Katwijk actieweek? Ga naar www.detoekomstvankatwijk.nl voor meer informatie.Hoornes Rijnsoever

Woensdag 13 juni

09:00 uur: Damesgym

Donderdag 14 juni

10:00 uur: Soos Biljartzaal

14:00 uur: Ouderensoos

20:00 uur: Jokeren

Vrijdag 15 juni

10:00 uur: Soos Biljartzaal

19:30 uur: Darten

Zaterdag 16 juni

10:00 uur: Soos Biljartzaal

21:15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 18 juni

19.00 uur: Biljarten

19:30 uur: Country Line Dansen

19.30 uur: Dames Volleybal

21.00 uur: Heren Volleybal

Dinsdag 19 juni

10:00 uur: Soos Biljartzaal

De Coligny

Woensdag 13 juni

20.00 uur: zingen met de Voltreffers

Donderdag 14 juni

14.00 uur: Seniorensoos De Eendracht
19.30 uur: Linedance-lesavond. Zaal open vanaf 19.00 uur

Zaterdag 16 juni

20.00 uur: geen opgave

Maandag 18 juni

20.00 uur: mozaieken

Dinsdag 19 juni

20.00 uur: kaarten klaverjassen/jokeren

Noord-Noordoost

Woensdag 13 juni

09.30-10.30 uur: zumba

14.00-15.00 uur: Desiree Kids

Donderdag 14 juni

09.45-10.45 uur: conditietraining
20.00 uur: klaverjassen en jokeren

Vrijdag 15 juni

20.00 uur: Stijldansen

Zaterdag 16 juni
19.30 uur: Line Dance + buffet

Maandag 18 juni

17.00 uur: Desiree majorette

Dinsdag 19 juni

10.00-12.00 uur: linedance
13.00-13.30 uur: Line Dance beginners

13.30-15.30 uur: linedance

Fietsdriedaagse bij N.N.O.

fietsevenement n Wijkvereniging N.N. O. houdt wederom een gezellige fietsdriedaagse. Op dinsdagavond 26 juni en woensdagavond 27 juni is de start tussen 18.30-19.15 uur en op donderdagavond 28 juni om 19.00 uur in het wijkgebouw aan de E.A. Borgerstraat 58 ('t Zandgat). Alle leeftijden met fiets of fiets met ondersteuning kunnen mee doen. De routes gaan langs de mooiste plekjes in onze omgeving. Onderweg is er gratis koffie/thee of frisdrank bij de stempelpost. Op de slotavond is er tot 22.00 uur zang en muziek van KattuksVolk. Het inleggeld bedraagt € 6,00 bij voorinschrijving in het wijkgebouw op maandag 18 juni vanaf 18.00 tot 22.00 uur. Inschrijven bij de start kost € 7,00.

Cultuur en natuur op Moods in the Woods

De Week van de Amateurkunst wordt afgeloten met het Moods in the Woods-festival. | Foto: Dirk van Egmond

cultuurfeest n Op zaterdag 23 juni vindt voor de vierde keer het vrij toegankelijke muziek en cultuurfestival Moods in the Woods plaats. Van 15.00 tot 22.00 uur is er van alles te beleven in het Burgemeester De Ridderpark aan de Nieuwe Duinweg, dat voor deze dag wordt omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein.

Moods in the Woods is de feestelijke afsluiting van de Week van de Amateurkunst 'iktoon'. Leerlingen, ensembles, bands en koren van de muziekschool en andere liefhebbende kunstenaars vullen het programma. Voor extra natuurbeleving is er een blotenvoetenpad voor de waaghalzen, is er een natuurspeurtocht door het bos en kan je zelf verse thee op smaak maken met Stadsboerin Anita.

Dirk Zandbergen i best te spreken over de Hollandse nieuwe. | Foto: PvK

De bibliotheek is aanwezig met een Bipi vol spannende verhalen met echte boekhelden en Kattuk.nl zorgt voor een mediahoek. In een gezellige sfeer is er voor jong en oud voldoende te genieten. De festivalafsluiting wordt verzorgd door de Folk Road Show met Rijnsburger Pieter van Vliet in de gelederen (Port of Call). Kortom, actieve beleving van cultuur en natuur voor het hele gezin.


Moods in the Woods wordt georganiseerd door Muziekschool Katwijk, Bibliotheek Katwijk, Welzijnskwartier met medewerking van Kattuk.nl, Jetenzo, Stadsboerin Katwijk, Creakids en veel enthousiaste vrijwilligers.

Culturele avonturen tijdens Week van de Amateurkunst

Kunstweek n Katwijk doet mee met de Week van de Amateurkunst (WAK) van 16 t/m 23 juni. De WAK is een landelijk initiatief waar de amateurkunst extra wordt belicht. Het programma kunt u gratis downloaden via www.welzijnskwartier.nl

Altijd al een verlangen gehad om muziek te willen maken, te zingen, te schilderen of acteren. Om zelf eens op de planken te schitteren? Met de WAK kunt u verlangen, vervangen voor echte actie! Tijdens de Week van de Amateurkunst kunt u kennismaken met onze lokale verenigingen. Dit kan door een bezoek aan een repetitieavond, het meedoen aan een muzikale workshop of het bezoeken van de diverse exposities.

Welzijnskwartier nodigt een ieder, samen met alle WAK deelnemers, uit om langs te komen bij een van de activiteiten. En wellicht houdt u er een onverwachte heerlijke hobby aan over. Ook kan men meedoen met Kunst voor het Raam. Het hoe en wat staat in het WAK programma wat te downloaden is via www.welzijnskwartier.nl. Eventuele vragen kan men mailen naar cultuur@welzijnskwartier.nl of bellen naar tel. 4033323 en vraag naar cultuurmedewerkers Arno van den Berg of Peter Minnee. Kijk voor de landelijke campagne ook op iktoon.nl

'Ze zijn weer van prima kwaliteit'

haring n Vanaf dinsdag 13 juni zijn ze er weer. De Hollandse nieuwe, het zilver der zee. Voor de liefhebbers en kenners altijd reden voor een loopje of een ritje naar de viswinkel of de kraam.

Het is een traditie, zij willen de eersten proeven, zij willen erbij zijn en kunnen ook dit jaar weer hun hart ophalen om die lekkere eerste happen te doen. 'Ze zijn weer van prima kwaliteit' weet Dirk Zandbergen, eigenaar van Dirk's Vishandel in de Hoornespassage. Hij is samen met zijn trouwe medewerkers Aldert en Arco naar Denemarken geweest om hoogstpersoonlijk de haring die hij beoogde, te keuren.

'Ik was er toen de eerste schepen binnen kwamen en ben zeer tevreden over de smaak en het goede vetgehalte en heb een selectie voor de start gemaakt' Het belooft dus weer smullen te worden als het aan de vakkennis van Zandbergen ligt.

Johanniterspelden voor vrijwilligers

erkenning n Op 5 juni was er op DSV|Duinrand de jaarlijkse uitreiking van de Johanniterhulpspelden.

Als een vrijwilliger langer dan één jaar in dienst is heeft deze recht op de Johanniterhulpspeld. De spelden werden, samen met een mooi boeket bloemen, dit jaar uitgereikt door de heer Willem van Lawick van Johanniter Nederland. Ook waren er bloemen voor vrijwilligers
die hun 12½-jarig jubileum vierden. Deze boeketten werden overhandigd door Marja de Bruin van Zorgthuis Katwijk en Eric Bartels en Jana Haasnoot van DSV|Duinrand.
De volgende vrijwilligers mochten hun Johanniterhulp speld ontvangen: Irma van Beelen, Marijke van Duijn, Els van Duijvenbode, Hannie van Duijvenvoorde, Kees van Duijvenvoorde, Corrie Glasbergen, Corrie van der Meij, Lyda Ravensbergen, Margriet Souverijn, Els Westgeest, Corrie van Wolferen, Jan Boxman, Dirk van der Plas, Marijke den Hollander, Joop Stotijn, C.H. van der Ven en Kees Vlieland.

12½ jaar: Annie Barnhoorn, Marian Souverijn, Arie van Beelen, Lijda van Beelen, Gerrit van Duijn, Aria Guijt, Catrien Haasnoot, Lijdie de Jong, Jany Meijvogel, Wil de Mol, Jan de Rooij en Meinie Vooijs.

Na het officiële gedeelte, werd de barbecue geopend en was er genoeg tijd om met elkaar te praten en te genieten.

Haringparty met The Beards en De Kraaien in Bar 70

Zaterdag is er een Haringrock-haringparty in Bar 70. | Foto: PR

n Hollandse Nieuwe Haring met opbrengst voor het goede doel

benefietfeest n Bar 70 in Katwijk houdt op donderdag 5 juli een Haringparty. De opbrengst komt ten goede aan de Dirk Kuyt Foundation. The Beards en de Kraaien verzorgen beiden een spetterend optreden deze avond.

De Hollandse nieuwe haring is weer binnen. "Dit spektakel is ieder jaar een prachtig moment. Wij slaan de handen ineen met diverse partijen die dit mogelijk hebben weten te maken, en doneren de volledige opbrengst aan het goede doel. De Kraaien en The Beards treden deze avond belangeloos op met een bijzondere setting. Een mooie pre-party op de vooravond van Haringrock", aldus initiatiefnemer Ton Frissen.

Veiling

Naast de Hollandse Nieuwe zal er ook een veiling zijn met diverse interessante kavels. Anders dan bij andere Haringparty's zal dit feest niet alleen voor genodigden toegankelijk zijn. Na de veiling gaan de deuren open voor het publiek dat om 21.00 uur naar binnen kan.

De avond word mede opgezet door Bar 70, de Katwijkse Ondernemersvereniging (KOV), de Rabobank Leiden-Katwijk, en RuhrGold Pils Gezamenlijk organiseren zij dit evenement, waarbij het Katwijkse bedrijf Ouwehand Vis ervoor zorgt dat de aanwezigen de lekkerste haring kunnen proeven. De volledige opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Dirk Kuyt Foundation, het goede doel van Haringrock.

Er zijn nog maar slechts enkele kaarten te koop voor het feest. Deze zijn nu in de voorverkoop beschikbaar voor 10 euro per stuk. De kaarten zijn alleen te koop bij Bar 70 aan de Boulevard in Katwijk, Aan de deur is het niet mogelijk om kaarten te kopen.

Estafetteloop bij AV Rijnsoever

hardlopen n Atletiekverenging Rijnsoever houdt op vrijdagavond 29 juni voor de vijfde keer de open estafetteloop. Na het succes van voorgaande jaren lijkt ook dit evenement een blijvertje te worden.

Start en finish van deze estafette, waaraan dus niet alleen teams van de AV Rijnsoever, maar ook teams van daarbuiten mogen deelnemen, zijn gelegen op de baan van AV Rijnsoever aan de Olympiaweg. Daar klinkt om 19.00 het startschot.

Na de start op de baan van de A.V. Rijnsoever loopt elke deelnemer een ronde van circa 4,4 km over fiets- en voetpaden in Park Rijnsoever . Na terugkeer op de baan volgt daar een rondje over het rode tartan en wordt er gewisseld met de volgende deelnemer.

Elk team moet bestaan uit vier lopers of loopsters. Vanaf zaterdag 9 juni zij de Inschrijfformulieren voor deze estafette zijn te verkrijgen in de kantine van de AV Rijnsoever en bij Running Center Katwijk in de Princedwarsstraat.


Geen tijd om daar langs te gaan; je kunt het formulier vanaf zaterdag 9 juni ook downloaden op de site van de AV Rijnsoever. Op vrijdag 29 juni kun je vanaf 17.30 uur het formulier in de kantine van AV Rijnsoever inleveren en de inschrijfkosten (16 euro per team, inclusief de hapjes na afloop) afdragen. De organisatie hoopt naast de teams van eigen lopers ook veel teams van buien de club te ontvangen.

Zwem4Daagse in zwembad Aquamar

Zwemmen n Van maandag 25 t/m vrijdag 29 juni wordt voor de 42e keer de Nationale Zwem4Daagse georganiseerd in zwembad Aquamar. Dit jaar wordt de Zwem4Daagse voor de allerlaatste keer georganiseerd in het huidige zwembad.

Meedoen aan de Zwem4Daagse betekent vier dagen elke dag 500 meter zwemmen. Kinderen tot 12 jaar zwemmen 250 meter per dag. Deelnemers van de Zwem4Daagse kunnen dagelijks starten tussen 18.30 en 20.30 uur. Er zijn vijf dagen beschikbaar om te zwemmen, dus op dinsdag starten of een dag overslaan is mogelijk. Het is natuurlijk een uitdaging om alleen mee te doen, maar samen zwemmen met je familie, klas, sportteam of vrienden en vriendinnen is natuurlijk nòg leuker!

Inschrijven voor de Zwem4daagse kan vanaf maandag 18 juni t/m dinsdag 26 juni, dagelijks bij de receptie van zwembad Aquamar. Van 18 juni t/m 22 juni profiteer je van een speciaal tarief tijdens de voorverkoop.

Op maandag 25 juni wordt de Zwem4Daagse geopend en op donderdag en vrijdag vinden de medaille-uitreikingen plaats. Op de laatste zwemdag van de Zwem4Daagse is er een DJ aanwezig om het evenement muzikaal af te sluiten. Meer informatie over de Zwem4Daagse in zwembad Aquamar vind je op www.sportbedrijfkatwijk.nl

De Katwijk Speciaal gaat van start met een nieuwe fotorubriek: Gezien door Céline. Om de week deelt natuurfotograaf Céline van Egmond graag een bijzonder plekje in en om Katwijk met de lezers. "Wandelen is het beste medicijn, aldus Hippocrates. Wandelen doe ik dan ook graag", verklaart ze. Maar dan gaat wel altijd haar trouwe camera mee. "Ik kan ook altijd genieten van bijvoorbeeld de prachtige natuur bij de Pan van Persijn." | Foto: Céline van Egmond-Mulder

Katwijkse Haringtest gaat wel door

Een van de panelleden ruikt aan de maatjes bij een eerdere editie van de Katwijkse Haringtest. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

test n Het AD mag dan stoppen met de jaarlijkse test van de Hollandse Nieuwe, De Katwijksche Post gaat er gewoon mee door. De Katwijkse Haringtest wordt voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden, zaterdag 16 juni op het Andreasplein in Katwijk.

Voordat de Hollandse Nieuwe door het Katwijkse panel kritisch wordt gekeurd, moet eerst het traditionele eerste emmertje worden geveild. Dat gebeurt volgende week dinsdagmiddag in de visafslag van Scheveningen. Daar komt een groot aantal bedrijven bijeen om via een Amerikaanse veiling zoveel mogelijk geld bij elkaar te bieden.

De opbrengst van die veiling is altijd bestemd voor een goed doel. Dit jaar is dat Hulphond Nederland en die heeft haar bekende ambassadeurs Anita Witzier en Frits Wester ingeschakeld om de veiling te begeleiden. Witzier doet de presentatie, terwijl Wester de veilinghamer oppakt.

Vier dagen later, op zaterdag 16 juni, liggen de maatjesharingen op het bord van een Katwijks testpanel. Die Katwijkse Haringtest kan door belangstellenden van dichtbij worden meegemaakt, vanaf 11.00 uur op het Andreasplein.

Kijken én zelf proeven

Iedereen is dan welkom om een kijkje te nemen bij de verrichtingen van het testpanel. Wie zelf die vers aangelande zilte lekkernij wil proeven, komt overigens niet tevergeefs. Zo lang de voorraad strekt, is er voor de toeschouwer een harinkje aanwezig.

Tijdens de proeverij worden er opnames gemaakt voor de website Alles over Katwijk. In De Katwijksche Post verschijnt een uitgebreid verslag van de haringtest met daarin de mening van het Katwijkse panel.

Katwijks Museum en Rabobank verlengen samenwerking

sponsor n Verleden week ondertekenden Hans Schonenberg (Voorzitter Katwijks Museum), Leen Haasnoot en Mikel de Jong (Rabobank Leiden-Katwijk) de overeenkomst tussen museum en de bank waarmee de samenwerking wordt verlengd tot en met 2019.

Tijdens een bijeenkomst voor zakelijke klanten van de bank ondertekenden de partijen de overeenkomst. Rabobank verbindt zich voor een periode van twee jaar aan het Katwijks Museum.
Directievoorzitter Erik Versnel: "Het Katwijks Museum vervult een culturele, educatieve en toeristische functie en daarmee een belangrijke maatschappelijke rol voor Katwijk. Dat vinden wij belangrijk en daarom ondersteunen wij het museum graag".

De organisatie die het museum beheert bestaat bijna volledig uit vrijwilligers. Daarmee neemt het Katwijks Museum een unieke plaats in binnen de Nederlandse museumwereld. Naast de indrukwekkende collectie schilderkunst, het overzicht van de Katwijkse visserijgeschiedenis en de monumentale rederwoning worden er ook regelmatig activiteiten voor jong en oud georganiseerd zoals een workshop fotografie en een workshop modelbouwen.
De bank zal zich de komende tijd inzetten om haar klanten te interesseren voor het mooie museum en hoopt zo bij te dragen aan het verhogen van het aantal bezoekers. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook zeker voor de Katwijkse jeugd.

Groot wandelfeest

De kippen en de kuikens hebben weer een fantastisch bedrag bij elkaar gelopen. Voor het KWF en Kika liep de teller dit jaar op tot € 301.000,-. De bij elkaar 7250 wandelaars troffen uitstekend weer. | Foto's: Piet van Kampen

Foto: Cor de Mooy

Woensdag 13 juni

• Introductie / kennismakingsles Bodyboarden. Surfschool Katwijk, Boulevard Zeezijde 3, www.surfschool-katwijk.nl. Vanaf € 10,00 (p.p. per keer)
14.00-15.30 uur: Bordje schilderen (leeftijd: 6-12 jaar) bij Surf & Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 10,00.
15.30 en 17.00 uur: Introductie / kennismakingsles Golfsurfen. Surfschool Katwijk, Boulevard Zeezijde 3, www.surfschool-katwijk.nl. Vanaf € 15,00 (p.p. per keer),
20.00 uur: Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard m.m.v. Mannenzanggroep Jeruel uit Rijnsburg o.l.v. dhr. Verhoef.

Donderdag 14 juni

09.00-12.00 uur: Workshop Hip Servies bij Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 27,50.

Vrijdag 15 juni

Beachvolleybaltoernooi Katwijk Open 2018 bij Skuytevaert, Boulevard 150. www.beachclubkatwijk.nl
XL Koopavond Winkelhart Zeezijde
09.00 uur: Buitenhuis Buiten Yoga. Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg. Meedoen kost € 13,50.
18.00-22.00 uur: Dirk Kuyt Foundation Beach Run. Start bij Sportpark Nieuw Zuid, Laan van Nieuw Zuid.
19.00 uur: Concert van kinderkoor Watoto (Oeganda) in de Vredeskerk, Baljuwplein.
19.30-22.00 uur: Katwijkse Beachcompetitie bij Restaurant aan Zee Het Strand, Boulevard Zeezijde 23.
20.30-01.00 uur: Gratis live-muziek bij Muziekcentrum The Box, Valkenburgseweg 50a. Toegang gratis.

Zaterdag 16 juni

• Beachvolleybaltoernooi Katwijk Open 2018 bij Skuytevaert, Boulevard 150. www.beachclubkatwijk.nl
• Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag bij Quick Boys, Laan van Nieuw-Zuid. www.dirkkuytfoundation.nl/
• Open Tuinen Dag Rijnsburg 2018. https://www.facebook.com/opentuinendagrijnsburg/
09.00-12.00 uur: Kofferbakverkoop bij Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg.
09.30-10.30 uur: Surf-fit bootcamp bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 8,50. www.surfkaravaan.nl/

Zondag 17 juni

9.30-10.30 uur: Beachyoga op het strand bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk naast Willy Zuid. Kosten € 8,50.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.
10.00-11.30 uur: Vaderdag is familie-surfdag bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk naast Willy Zuid.

Dinsdag 19 juni

19.30-21.30 uur: Openbare cursusavond Keramische beelden maken bij Atelier Het Souterrain, Katwijkerweg 47 te Valkenburg.

Woensdag 20 juni

• Introductie / kennismakingsles Bodyboarden. Surfschool Katwijk, Boulevard Zeezijde 3, www.surfschool-katwijk.nl. Vanaf € 10,00 (p.p. per keer)
15.30 en 17.00 uur: Introductie / kennismakingsles Golfsurfen. Surfschool Katwijk, Boulevard Zeezijde 3, www.surfschool-katwijk.nl. Vanaf € 15,00 (p.p. per keer),
20.00 uur: Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard m.m.v. Hervormde zangvereniging Vox Vivenda uit Voorthuizen o.l.v. Peter Overduin.

Donderdag 28 juni

09.00-12.00 uur: Workshop Hip Servies bij Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 27,50.

12.00 u: Zomerprogrammering met diverse reportages en herhalingen; RTV Magazine 18.00 u: Zomerprogrammering met diverse reportages en herhalingen; RTV Magazine 21.30 u: Zomerprogrammering met diverse reportages en herhalingen; RTV Magazine

Woensdag 13 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Radio International, Engelstalig informatie-programma met Jürgen Börnig; 22.00 Radio International goes….., themaprogramma; 23.00 Muziek voor twee;


Donderdag 14 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Cross Generation, Adri en Gineke van Beelen; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;


Vrijdag 15 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;


Zaterdag 16 juni
00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 18.00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 RTV Hollands, Nederlandstalig platenprogramma met verzoeken van luisteraars verzorgd door Jan van Duijn; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;


Zondag 17 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 10.00 uur een kerkdienst vanuit de Gereformeerde Kerk Katwijk; 11.00 Non stop geestelijke muziek; 12.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 13.00 Strike up the band, een programma met muziek op het gebied van harmonie, fanfare en brassband verzorgd door Jaap Bol; 14.00 Spelenderwijs, muziek die u kent of zou kunnen kennen Co Snel; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Protestant Gemeente Rijnsburg (Laurentiuskerk); 18.30 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rijnsburg; tot 20.00 uur Aangepaste muziek; 20.00 Met de mondhoeken omhoog, cabaret met Gerard Bol; 21.00 Historische maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;


Maandag 18 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, non-stop; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;


Dinsdag 19 juni
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Maritiem, een programma met Bas Vlieland; 20.00 Multi Katwijk, Jan Ouwersloot; 21.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 23.00 Non-stop muziek;

Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws.

Doordeweeks tussen 07:00 en 20:00 uur op de halve uren en eigen lokaal bulletin.

Frequenties:

RADIO Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142; TELEVISIE Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131

AGENDA AOBK

Alle activiteiten vinden plaats in het Dienstencentrum de Zwanenburg aan de Zwanenburgstraat 62. De activiteiten zijn toegankelijk voor alle mensen van 50 jaar en ouder. Iedere dag kan men koffie drinken, kosten € 0,50. Meer informatie kunt u vinden op www.aobk.nl

Woensdag 13 juni

09:30 uur: fietsen verzamelen

10:00-14.00 uur: koffie +

13.30 uur: Vrij klaverjassen

14:00 uur: Meer beweg.v. ouderen

19:00 uur: Vrij Biljarten
19.00-21.30 uur: Alzheimercafé

Donderdag 14 juni
14.00 uur: Jokeren en Klaverjassen

Vrijdag 15 juni

08.00-10:00 uur: Bloedprikken

Maandag 18 juni

10:00-14:00 uur: Koek & Soepie

13:30-16:30 uur: Schilderen

Dinsdag 19 juni

10:00 uur: koffie +

10:00 uur: Computer info.

09:00-12:30 uur: Rabobank

14:00 uur: Damessoos

15:00-17:00 uur: Ouderen spreekuur

19:00 uur: Inv. Ontsp. Vereniging.

Elke dag is de biljartkamer open van 09:30-12:00 en 13:30-17:00 uur tenzij de agenda anders aangeeft.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.aobk.nl

AGENDA KAT-RIJN

Alle activiteiten vinden plaats in de Coligny, L. de Colignylaan 7. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen van 55 jaar en ouder. Meer info: www.Kat-rijn.nl

Donderdag 14 juni
14.00-16.30 uur: Klaverjassen/Jokeren

Maandag 18 juni
13.30-17.00 uur: Bridgen

Dinsdag 19 juni
14.00 uur: Meer bewegen voor Ouderen