Katwijk Speciaal

11 december 2018

Katwijk Speciaal 11 december 2018


Podium voor vrijwilligers

| Foto: Piet van Kampen

VIP-prijzen n Vrijdag 7 december was de Nationale Vrijwilligersdag.

In Katwijk zijn meer dan 20.000 mensen in alle leeftijdsgroepen op een bijzondere wijze actief in en voor onze samenleving. Jaarlijks worden er vrijwilligers genomineerd die in de spotlights worden gezet, een moment dat zij verdienen. VIP van het Welzijnskwartier had weer een perfecte avond georganiseerd waarop deze kanjers op deze dag werden gehuldigd.

Tien nominaties voor titel 'Politicus van het Jaar 2018'

verkiezing n De eerste stemronde van de publieksprijs voor de verkiezing Politicus van het Jaar 2018 zit erop. Ruim 350 mensen brachten hun stem uit op hun favoriete raadslid of wethouder.

Uit de eerste stemronde is een top 10 gerold. De namen staan in een willekeurige volgorde. Danny Dubbeldam (DURF), Gijsbert Schrijvers (Hart Voor Katwijk), Jaap Haasnoot (KiesKatwijk), Matthijs van Tuijl (PvdA), Jacco Knape (SGP), Leon Krijgsman (Hart Voor Katwijk), Adger van Helden (CDA) Sonny Spek (DURF), Annette Brul-Van Egmond (VVD) en Jacco van Duijn (CDA) maken nog kans op de publieksprijs.

Tijdens de tweede stemronde kunnen de inwoners van Katwijk tot maandag 24 december 9.00 uur stemmen via de website en Facebookpagina van allesoverkatwijk.nl

Naast de publieksprijs is er ook een juryprijs, die bestaat uit journalisten en correspondenten van verschillende media.

De winnaars worden op maandag 7 januari bekendgemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis. De bekendmaking is live te volgen tijdens een live-uitzending van RTV Katwijk en Alles over Katwijk op www.allesoverkatwijk.nl

De verkiezing Politicus van het Jaar is een initiatief van De Katwijksche Post, De Rijnsburger en allesoverkatwijk.nl

Rubriek n Gezien door Céline

| Foto: Piet van Kampen

Zwerfaval structureel aanpakken

Samenwerken met gemeente'

Twee keer winst voor Grasshoppers

Mijlpaal voor oliebollenactie

Bijzondere dialoog in verf in Katwijks Museum

Een landschap van Daniel Tavenier. | Foto: PR Foto: Katwijks Museum

expositie n In het Katwijks Museum aan de Voorstraat in Katwijk aan Zee is tot en met 24 februari 2019 de tentoonstelling 'Een dialoog in verf' in verf te zien van Hans de Bruijn en Daniel Tavenier.

Hans de Bruijn (1959 Leiden) en Daniël Tavenier (1964 Katwijk) volgden in de jaren 1980 de dagopleiding aan de Koninklijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Het waren roerige jaren: werkeloosheid, demonstraties en krakersrellen; de val van de Berlijnse muur en een uiteindelijk voorzichtig herstel van de economie.

In de beeldende kunst maakte de schilderkunst een spectaculaire opleving door. Alles mocht: zelfs herkenbare voorstellingen waren weer geaccepteerd.

Tavenier en De Bruijn schilderden vanuit een persoonlijke expressiviteit en op groot formaat. Beiden waren leerling en vrienden van Krijn Giezen (1939-2011) die voor een deel in Katwijk zijn kunstenaarssporen heeft nagelaten. Het landschap als belangrijk onderwerp verbindt deze drie kunstenaars.

Liefst in olieverf

In tegenstelling tot hun vriend Krijn zijn De Bruijn en Tavenier altijd blijven schilderen, het liefst in (olie)verf. Een expositie van hun werk in het Katwijks museum sluit wat materiaal keuze betreft aan op de vaste collectie van schilderijen.

Het feit dat de inhoud van hun thematiek en hun werkwijze vaak raken aan die van de romantische traditie waarvan zich vele voorbeelden in de collectie bevinden, maakt het pas echt spannend!

Door de werken van beide kunstenaars naast elkaar tentoon te stellen, ontstaat een bijzondere nieuwe dialoog in verf tussen Hans en Daniel.

Boeket van de maand

Sandra van der Plas krijgt het boeket van de maand van Albert van tuincentrum De Uiver. | Foto: PR

uiver n Het boeket van de maand december is gewonnen door Sandra van der Plas. Sandra is getrouwd en heeft een dochter en een zoon. Sandra werkt in verschillende woningen op 's Heerenloo te Noordwijk. Wanneer ze niet werkt, luistert ze graag naar muziek. Verder is ze vaak te vinden langs de voetbalvelden om haar dochter en zoon aan te moedigen. Het boeket zal Sandra aan haar ouders geven als extra bedankje voor het vele werk dat zij hebben verricht tijdens de verbouwing van de woonkamer en keuken. De verbouwing is precies op tijd klaar zodat Sandra haar huis weer sfeervol kan inrichten voor de komende feestdagen. Wilt u ook eens het boeket van de maand winnen? Ga dan naar onze Facebookpagina en volg ons of kom langs in ons tuincentrum aan de Rijnstraat 141.

Mooie Meneren

rock n In de Boemerang is het op zaterdag 15 december weer tijd voor party-rock-anthems. Die avond komt het gelikte rockcover-trio Mooie Meneren langs en speelt de beste rocknummers van toen en nu.

Het trio Mooie Meneren staat al enige tijd als trio op het podium. Zanger, gitarist, producer en entertainer Serge Naberman is veelzijdig. Zo is hij o.a. bekend als medeoprichter van de hardrockband Rebelstar maar ook als muzikaal begeleider van cabaretier Najib Amhali. Samen met basgitarist Dave Bordeaux en drummer Frits Dennert, die beide ook voor de backing vocals zorgen, klinkt deze Haagse band superstrak.

Op het repertoire staan songs van ZZ Top, The Rolling Stones, Golden Earring, Bon Jovi, U2, Billy Idol, The Foo Fighters, Robbie Williams, Kaiser Chiefs en nog veel meer.

De Boemerang, Huetingstraat 36 in Katwijk aan de Rijn. De entree voor deze avond is gratis.

Kerstmarkt rondom de Dorpskerk

markt n Op vrijdag 21 december, van 17.00 tot 21.00 uur, houdt het college van Kerkrentmeesters de jaarlijkse Kerstmarkt rondom de Dorpskerk.

Op het plein voor de kerk kan weer volop geschaatst worden. Nieuw dit jaar is de paardentram waarmee men een ritje kan maken door het verlichte Katwijk aan de Rijn (vanaf 18.00 uur). Natuurlijk kan men voor de kerst hier een kerststuk kopen. Voor de inwendige mens is er heerlijke erwtensoep, gebakken kibbeling, oliebollen, warme glühwein, chocolademelk en zijn er broodjes met iets lekkers te koop. Alles voor één euro.
Het rad zal deze avond draaien waar mooie prijzen zijn te winnen. Tevens worden er op deze avond op het plein voor de kerk kerstliederen gespeeld door een voor deze avond speciaal samengestelde groep vanuit het junioren orkest van DVS Katwijk.

De rode loper uit voor vrijwilligers

VIP n De gemeente Katwijk telt naar schatting meer dan 20.000 vrijwilligers. Jaarlijks worden er in diverse categorieën mensen of verenigingen genomineerd waaruit uiteindelijk de Vrijwilliger van het Jaar uit wordt gekozen. VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) van Welzijnskwartier heeft ook dit jaar weer een perfecte avond georganiseerd waar de winnaars het podium kregen dat zij verdienen. Alles in het kader van de Nationale Vrijwilligersdag.

Door Piet van Kampen

Vrijdag werden de vrijwilligersprijzen uitgereikt in de Rijnsburgse Voorhof. | Foto: Piet van Kampen

Vorige week vrijdagavond waren de genomineerden met familie uitgenodigd voor de jaarlijkse bijeenkomst. Een gezellige drukte in een stampvolle Voorhof in Rijnsburg. Onder hen burgemeester Cornelis Visser en de wethouders Corien van Starkenburg en Adger van Helden. Natuurlijk alom gezonde spanning.

Aan de burgervader de eervolle taak om de winnaars in het zonnetje te zetten, niet nadat er een filmpje van de genomineerden per categorie was vertoond. Hierin werd in woord en beeld gebracht wat hun verdiensten voor de maatschappij en medemens zijn.

Duidelijk werd in ieder geval dat het voor de juryleden een niet eenvoudige klus was om uit deze kanjers een winnaar te kiezen. Ga er maar eens aan staan; iedere vrijwilliger heeft op verschillende manieren een bijdrage geleverd en levert deze nog steeds. Hoeveel uren besteden hij of zij er aan? Hoe lang doet men dit al? Welke verantwoordelijkheid brengt dit met zich mee en wat is de relevantie van hun werk voor de Katwijkse gemeenschap? Visser had voor elke winnaar een bijzondere warme belangstelling tijdens de uitreiking van de oorkonde en de cheque van € 500,00.


Winnaars

In de categorie Individueel tot 18 jaar ging Wesley van Rijn met de welverdiende eer strijken. Zijn werk bij jongerencentrum Stappers en de Katwijkse Reddingsbrigade waren voor de jury doorslaggevend om hem de eerste prijs toe te kennen. Wesley: 'Het is leuk om dit voor anderen te kunnen doen. Het geeft mij een heel goed gevoel'.Eervolle vermeldingen waren er voor Jeroen Zuijderduijn van basketbalvereniging Grasshoppers en Vera van Schijndel van boerderij d'Overkant van 's Heeren Loo.

In de categorie Individueel van 18-35 jaar was de meeste lof voor Derk-Jan van Duijn vanwege zijn inzet voor Jongerencentrum De Schuit. Eervolle vermeldingen voor Lennart Haasnoot voor zijn inzet voor de junioren van Chr. Muziekvereniging DVS en voor Natasa Migic als vrijwilligster bij Wijkcentrum Centraal.

Bij de vrijwilligers van 35 tot 65 jaar werd Co Viele door de jury als winnaar uitverkoren. Met haar Voorraadkast voorziet zij 35 arme gezinnen in de dagelijkse levensbehoefte. Co kwam ook al in beeld in de TV serie Typisch Katwijk hetgeen haar veel positieve publiciteit bracht.
Eervolle vermeldingen waren voor Gineke van Duijn die zich inzet voor de commissie Oekraïne Katwijk en tevens voor Theo van Zuijlen met zijn werk voor de Koningin Wilhelminaschool in Rijnsburg.

Joke de Mooij-Paauw stak net boven de anderen uit in de categorie 65+. Haar moeilijke en dankbare werk bij Hospice Katwijk werd hogelijk gewaardeerd. Annie Guijt verwierf een eervolle vermelding voor haar inzet bij Dansclub Sjansee en Henk Sierat werd de loftrompet gestoken voor zijn verdiensten bij Chr. Muziekvereniging UNI.

Een bijzondere vermelding was er voor Mirelle van Kesteren van de organisatie Autismen die kinderen en ouders van autistische kinderen met elkaar in contact brengt. Eervolle vermeldingen waren er ook voor de Wijkvereniging Noord Noord Oost die de jaarlijkse Fiets Driedaagse organiseert en de vereniging Katwijkse Ziekte HCHWA-D die de Katwijkse Brainweek organiseert.
Er was ook nog een bijzondere vermelding voor de Cruyff Court Heroes, een groepje jongeren dat alles in goede banen leidt bij het Cruyff Court in de Molenwijk.

Winnaar of niet, het waren allemaal blijde gezichten op deze bijzondere avond met bijzondere mensen.

Bijbelse Verkleedkist

kledingkist n Welzijnskwartier Ondersteuning Kerkelijk Jeugdwerk probeert dicht aan te sluiten bij de behoeftes van de vrijwilligers uit de kerken van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en daarnaast verbindingen te creëren tussen kerken. Toen er een idee geopperd werd voor een Bijbelse verkleedkist waar alle kerken gebruik van kunnen maken, waren de medewerkers gelijk enthousiast.

Al snel bleek er ook in verschillende kerken animo te zijn, en dus zijn er concretere stappen gezet. CJV/YMCA Katwijk is bereid gevonden deze Bijbelse kledingkist te beheren en zorg te dragen voor de uitleen. De volgende stap is het vinden van kleding voor de kist.

Hiervoor een oproep: Liggen er bij jou op zolder verkleedkleren die je wilt doneren aan de Bijbelse Verkleedkist? Neem dan contact op met Marnix Schuitemaker, contactpersoon van CJV/YMCA via 06 2959 7432 of famschuitemaker130@gmail.com

De laatste stap van de voorbereidingen zal een feestelijk opening zijn. Meer informatie bij Sanne Alblas sannealblas@welzijnskwartier.

Hoornes Rijnsoever

Woensdag 12 december

09.00 uur: Damesgym

14.00 uur: Country Line Dans

19.00 uur: Modinettes HR

Donderdag 13 december

10.00 uur: Soos kaarten

14.00 uur: Ouderensoos

20.00 uur: Jokeren

Vrijdag 14 december

10.00 uur: Soos kaarten

19.30 uur: Darten
20.00 uur: Kerstbingo

Zaterdag 15 december

10.00 uur: Soos Kaarten
14.00 uur: Kerst-kinderbingo

21.15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 17 december

19.00 uur: Biljarten

19.30 uur: Country Line Dans

19.30 uur: Dames Volleybal

21.00 uur: Heren Volleybal, gymzaal van Lierestraat

Dinsdag 18 december

19:45 uur: Bridge

20.00 uur: Sjoelen

De Coligny

Woensdag 12 december

20.00 uur: zingen met de Voltreffers

Donderdag 13 december

14.00 uur: Seniorensoos De Eendracht
20.00 uur: Linedance-lesavond. Zaal open vanaf 19.00 uur

Zaterdag 15 december

20.00 uur: Bingo. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Maandag 17 december
20.00 uur: Mozaieken

Dinsdag 18 december

20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Noord-Noordoost

Woensdag 12 december

09.30-10.30 uur: zumba

18.00 uur: Junioren, Senioren majoretten in Pieter Groen
18.30-20.00 uur: Jeugdbingo

Donderdag 13 december

09.45-10.45 uur: Conditietraining
20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Vrijdag 14 december

20.30 uur: Vrij stijldansen

Zaterdag 15 december

20.00-23.30 uur: Country Line Dance

Maandag 17 december

14.00 uur: Dammen senioren 55+
17.30-18.30 uur: kl. Jeugd majorette
18.30-19.30 uur: gr. Jeugd majorette

Dinsdag 18 december

10.00-12.00 uur: linedance
13.30-15.30 uur: linedance
18.30-20.00 uur: Jeugddammen
20.00 uur: Dammen

Bingo

wiek n Wijkvereniging Molenwijk-Katwijk/Rijn houdt op vrijdag 14 december bingo. Er zijn mooie prijzen te winnen. Ook is er weer een loterij en een superronde. Aanvang 20.15 uur. Zaal open om 19.00 uur. Wijkgebouw De Wiek', Fresiastraat 19. Onder de 18 jaar heeft geen toegang. De kinderbingo is op zaterdag 15 november. Aanvang 14.00 uur.

Kerstzang in de Nieuwe Kerk

Kerstsamenkomst n De Evangelisatiecommissie van de Hervormde Gemeente van Katwijk aan Zee houdt op maandag 24 december een samenkomst in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat, ter voorbereiding van het Kerstfeest. Het thema is 'Het Kind en Zijn Vader'.

De meditatie wordt verzorgd door ds. J. Geene en dhr. E.J. Bergman, coördinator zomeravondzang verzorgt de liturgie. Muzikale medewerking verlenen Arjan Wofswinkel op het van der Heuvelorgel, het Katwijks Christelijk mannenkoor Jubilate o.l.v. Arthur Postma en de sopraan Jacomina van der Plas-Vooijs.
De aanvang is om 20.00 uur, maar vanaf 19.45 uur worden er kerstliederen gezongen. De kerkdeuren gaan om 19.00 uur open.

Kerstmarkt in de kleine JOANNES

Zuiderkruis n Zondag 16 december vanaf 10.30 uur is er in De Kleine Joannes aan de Kerkstraat 68 de traditionele kerstmarkt van de werkgroep Zuiderkruis.

De baten komen ten goede aan het nieuwe goede doel van hun Malawi-project: de inrichting van het opleidingshuis voor tienermoeders die anders in de prostitutie terecht zouden komen. Er is een bedrag van ongeveer € 15.000,- nodig. De werkgroep Zuiderkruis wil dit bedrag in uiterlijk drie jaar bijeen krijgen. Dankzij eerdere giften van de donateurs en een collecte in september is er al een startbedrag van € 4.453,- in kas. Zondag 16 december vanaf 10.30 uur in 'de kleine Joannes'.

Licht in de duisternis

kerstavond n Op dinsdag 18 december houdt wijkgemeente Rehoboth een kerstviering met als thema 'Licht in de duisternis'.

Na ontvangst met koffie/thee en iets lekkers bestaat het eerste deel van de avond uit kerstzang, bijbellezing en een overdenking. Hieraan werken de wijkpredikant ds. Heikoop en diverse muzikanten mee.
Aansluitend is er een gezellig samenzijn in de hal, onder het genot van een hapje en een drankje. Voor wie dat leuk vindt is daar ook een creatieve hoek waar nog een mooi kerststukje kan worden gemaakt.
De avond wordt gehouden in het Maranathacentrum aan de Poolster en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Afgeschreven materialen

Bibliotheek n Vanaf vrijdag 14 t/m zaterdag 29 december kan iedereen weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren.

De verkoop wordt tijdens openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. De prijzen zijn: € 0,50 per afgeschreven boek of 3 voor € 1,00.

Zwerfaval structureel aanpakken is noodzaak

Tijdens een bijeenkomst in het Heerenhuys werd gediscussieerd over de aanpak van zwerfafval. | Foto: Piet van Kampen

n 'Wij ruimen het vuil van anderen vóór anderen op'

opruimen n Gelukkig zijn er een paar milieubewuste inwoners die de handen al uit de mouwen steken. Vorige week maandag meldden zich er tijdens een bijeenkomst in 't Heerenhuys, de gemeentelijke kantoorruimte in De Wilbert, een viertal nieuwe 'aanpakkers' bij.

Foto: Robert Aarts

Door Piet van Kampen

Alle landelijke Opschoondagen ten spijt, het blijft een druppel op een gloeiende plaat. Hoe gaat men het probleem van zwerfafval structureel te lijf? Daarover hield Peter van der Hem namens de gemeente een presentatie die door een twintigtal betrokkenen werd bijgewoond. Hij lichtte toe hoe de gemeente op diverse manieren hiermee bezig is. Op structureel gebied onder andere door het inzetten van de Mare Groep en 's Heerenloo, het plaatsen van jutbakken op het strand, het beschikbaar stellen van opruimpakketten, het houden van een opschoonweek en het opruimen van vuurwerkafval.

Daarnaast worden er lesprogramma's op de basisscholen en het voortgezet onderwijs gegeven, bewustwordingscampagnes gehouden en doet de gemeente mee aan het schoonste strand verkiezing. Verder worden er maatregelen genomen met betrekking tot educatie, communicatie, ondersteuning, schoon maken en schoon houden en hulpmiddelen beschikbaar stellen. Tot zover de inzet en inbreng van gemeentewege.


Organiseren

Tijdens de bijeenkomst werd er vanuit de zaal gehamerd op het organiseren van de gemeentelijke activiteiten en hetgeen de particuliere groep Strandjutters en sinds kort ook Straatjutters al doen in de strijd tegen het zwerfafval.

Louis van Schie is een pionier van de groep die het gezelschap Strandjutters vormt. Hieruit volgde een nieuwe fase, de Straatjutters. Onlangs struinde hij samen met zijn vrijwilligers de Noordwijkerweg in Rijnsburg af en verzamelde 60 kilo troep. Het bleek dweilen met de kraan open. Van Schie pleit nu sterk voor structurele samenwerking met de gemeente.

Wethouder Rien Nagtegaal met een veelzeggende uitspraak: 'Wij ruimen het vuil van anderen vóór anderen op'. De spijker op z'n kop. Nadenken en vooral ook bijpraten over het probleem bij de strot te grijpen. Samen met de gemeente, verenigingen en particulieren. Na de presentatie gingen de deelnemers in groepjes in discussie om met goede voorstellen voor een planmatige aanpak te komen. Onder hen ook een dame die uit eigen initiatief al een deel van haar woonomgeving schoon houdt als zij haar hond uitlaat. Goed voorbeeld zou goed moeten doen volgen.
Uit de ervaringen van de ruimacties van particulieren en de 'groep Van Schie' bleek dat er niet alleen resten uit onze consumptiemaatschappij door de jeugd achteloos te hooi en te gras worden weggesmeten maar dat er ook door de 'gevorderden' het milieu hen wordt blijkt te zijn. Bewustwording is het toverwoord.


Suggesties

Vanuit de sessie werden er een aantal suggesties gedaan. Een greep hieruit: vrijwilligers bij de kerken mobiliseren, aansluiten bij Jutters Katwijk, korting geven bij verenigingen als ieder zijn eigen beker meebrengt, slogans in het dorp, elke week zelf in de buurt een rondje lopen om te ruimen, in kaart brengen waar de vervuiling plaats vindt en prioriteit aan deze gebieden geven. Sociale controle is ook belangrijk.
Het moet een gezamenlijke strijd voor een schoner milieu worden.

Kerstknutselmiddag in de bieb

kindermiddag n Kerstbomen boekvouwen én kerstballen maken met een speciale kerstwens. Dat gaan we op woensdag 19 december van 14.00 tot 16.00 uur doen in de Hoofdbibliotheek, samen met kinderen vanaf 6 jaar. Schuif gezellig aan bij deze gratis kerstknutselmiddag in de bieb.

Er worden eerst leuke minikerstbomen gevouwen van een boek. Deze boekenboompjes worden feestelijk versierd. Natuurlijk mogen deze kunstwerkjes daarna mee naar huis.

Maar dat is niet alles. Er mogen ook speciale kerstballen versierd en gevuld worden met een kerstwens of kerstgedachte. Met de kinderen gaan we deze bijzondere knutselballen daarna in Joris' Kerstboom hangen. Joris' Kerstboom staat in de bibliotheek opgesteld en heeft alles te maken met het gelijknamige televisieprogramma, onder leiding van Joris Linssen (bekend van 'Hello Goodbye'). In dat programma staan mensen stil bij een bijzondere levensgebeurtenis en wordt hen een plek geboden om bijzondere verhalen te delen.

De kerstboom in de bibliotheek is ook een beetje een ontmoetingsplaats. Behalve dat kinderen de vraag 'Voor wie heb jij een kerstgedachte?' op deze kerstknutselmiddag op 19 december vorm geven, kan ook iedere bezoeker die dat wil zijn/haar antwoord met een foto of knutselwerk in de Joris' Kerstboom in de bieb hangen.

Zeeverkenners vieren lustrum met Bakkerij Haasnoot

De Katwijkse Zeeverkenners gaan vrijdag en zaterdag weer langs de deuren voor de oliebollenactie. | Foto: PR

oliebollenactie n Op vrijdagavond 14 en zaterdag 15 december is het weer tijd voor de grote, jaarlijkse actie van de Katwijkse Zeeverkenners: de oliebollenactie.

De oliebollenactie is al sinds de jaren '60 bekend in Katwijk en omstreken. De jongens en meiden gaan langs de deuren om overheerlijke oliebollen te verkopen voor de financiële ondersteuning van hun hobby. Bij het kopen van een zakje oliebollen heeft u heerlijke bollen en heeft u ook nog de Katwijkse scouting geholpen!

Ruim 425 zeeverkenners en scouts zetten alles op alles en trotseren de kou, om in twee dagen tijd duizenden oliebollen te verkopen aan de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De oliebollen worden niet alleen zelf verkocht, maar ook zelf gebakken. Deze grootschalige actie had niet kunnen bestaan zonder de hulp van alle vrijwilligers maar met name Bakkerij Haasnoot. De Katwijkse Zeeverkenners worden al 5 jaar ondersteund door Dik Haasnoot. Hij leent bakspullen uit, levert de grondstoffen en helpt met het finetunen van het smakelijkste recept. Het succes van de actie is dan ook met grote dank aan deze gulle hulp.

De gebakken bollen worden op vrijdagavond in Rijnsburg en Valkenburg verkocht. Op zaterdag wordt heel Katwijk onder handen genomen en komt ook de rest van Rijnsburg en Valkenburg aan de beurt. De oliebollen gemist aan de deur of bang om ze te mis te lopen? Ga dan zeker langs bij één van de kraampjes, verspreid door heel Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg. Of breng een bezoekje aan 't Troephuis, het clubgebouw in Schutterswei.

Dit jaar worden net als vorig jaar oliebollen op bestelling bezorgd bij bedrijven én voegen we meer appelbeignets toe aan ons assortiment. Wees er snel bij, want vol is vol. U kunt contact met ons opnemen via 06-13244028. Elk jaar groeit de oliebollenactie weer groter én smakelijker!

Koop vooral een zakje overheerlijke traditionele oliebollen. Een zakje met vijf oliebollen kost slechts € 3,20. Het is goedkoper als u twee zakjes (€ 6,00) of drie zakjes (€ 8,50) koopt.
www.katwijksezeeverkenners.nl of www.facebook.com/katwijksezeeverkenners

Samen de Kerst in met De Vrolijke Noot

kerstzang n Op zaterdag 15 december van 19.00 tot 20.00 uur is er met kinderkoor De Vrolijke Noot een vrolijke kerstsamenzang in de H. Joannes de Doperkerk aan de Kerkstraat 70.

De Vrolijke Noot o.l.v. oprichtster en dirigente Agnes Bol en met Niek van der Meij als de muzikale begeleider op piano zal ook nog enkele mooie kerstliederen ten gehore brengen, waar u heerlijk naar kunt luisteren. Maar de nadruk ligt op de samenzang waar de kinderen met een vast en zeker volle kerk mee willen zingen.

De kerkdeuren gaan om 18.30 uur open. De toegang tot deze kerstsamenzang is gratis. Er is alleen na afloop een deurcollecte om de gemaakte onkosten te bestrijden.

Samen zingen

Dorpskerk n Donderdag 13 december zal de maandelijkse Zangavond worden gehouden in de Dorpskerk. De kerkdeuren staan vanaf 19.30 uur open en het programma begint om 20:00 uur. Als thema voor deze Zangavond in de Adventstijd is gekozen 'Op weg naar het Licht'. Muzikale medewerking is er van Jacomina van der Plas-Vooijs (Sopraan), Robert Buckert (Gitaar) en Arjan Wolfswinkel (orgel). De toegang is gratis en er is een collecte. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting.

'Tijdens het wandelen in de natuur met de camera in de hand, heb ik nog meer oog voor detail, dan wanneer ik m'n camera thuis laat liggen. Dat laatste gebeurt overigens niet zo vaak... Dan zie je een paar blaadjes bij elkaar aan de takken hangen. Ik zie er een hart in. En daar kun je dan weer van alles bij bedenken. Juist nu we in de laatste maand van 2018 zijn beland. Er is veel gebeurd dit jaar. We zullen mooie herinneringen hebben, maar ook verdrietige. Het mooie van herinneringen is, dat niemand ze van je af kan nemen. Ze blijven voor altijd in je hart.' | Foto en tekst: Céline van Egmond-Mulder

Kerst in de Coligny

kerst-inn n Op eerste kerstdag vindt weer de jaarlijkse Kerst-Inn plaats in het wijkcentrum de Coligny, wijkcentrum van Wijkvereniging Koestal-Overduin-Zanderij.

De Kerst-Inn begint om 11.00 uur. Men wordt dan ontvangen met een kopje koffie een petit four.
Al drieënveertig jaar houdt het Kerst-Inn comité op de eerste Kerstdag een samenkomst voor ouderen en alleenstaanden uit de KRV-gemeenten. De dag bestaat uit veel gezelligheid, zo worden er met elkaar kerstliederen gezongen en naar de kersttoespraak van de Koning geluisterd. Dit natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. 's Middags wordt er een kerstdiner en dessertbuffet geserveerd. De toegang is gratis, maar er wordt wel gecollecteerd voor de kosten van deze dag. Wie eerste Kerstdag in het gezelschap van anderen in een gezellige sfeer wil doorbrengen, kan zich vóór maandag 19 december opgeven bij Jan en Bep van Rijn, tel. 4016649 of 06-47396987.

Kinderbingo in kerstsfeer

bingo n De Jeugdgroep van Wijkvereniging Hoornes-Rijnsoever houdt op zaterdag 15 december een leuke kerst-kinderbingomiddag. Deze middag is bestemd voor kinderen tussen 4 tot 14 jaar. Aanvang 14.00 uur. Het wijkgebouw is in de Van Houtenstraat 1.

Twee keer winst in drie dagen voor Grasshoppers-heren

Foto: Geert Bekker

Basketbal n Voor de beker en competitie moest Heren 1 Solar-systemen Grasshoppers twee keer kort achter elkaar aan de bak. Daarbij zijn de punten donderdag en zaterdag allemaal in Katwijk gebleven.

De eerste wedstrijd die op het programma stond, was een zware bekerwedstrijd tegen de koploper uit de Promotiedivisie. Met een winstpartij wachtte in de volgende ronde de: landskampioen en halve finalist in de Eurocup, Donar uit Groningen. Voor beide clubs stond bij winst dus een mooie thuiswedstrijd in het verschiet en hier wilden ze dan ook maar wat graag voor vechten.

Grasshoppers begon heel sterk aan deze wedstrijd en op den duur werd er zelfs een voorsprong van meer dan 20 punten genoteerd. Lokomotief zal Lokomotief niet zijn als ze zichzelf toch nog een beetje weten terug te vechten in de wedstrijd. In het laatste kwart werd deze grote voorsprong nog gereduceerd naar zes punten. Gelukkig kon Grasshoppers hier net op tijd iets aan doen en zo de wedstrijd winnend af te sluiten met een eindstand van 81-69. Topscorer in deze wedstrijd was Kasper Averink met 33 punten.

De volgende wedstrijd was tegen BVG Groningen. Dit keer was Kasper Averink er helaas niet bij zijn. Tijdens de wedstrijd tegen Lokomotief had hij namelijk een hersenschudding opgelopen en moet even stil zitten. Toch lieten de mannen van Grasshoppers zien het ook zonder hem te kunnen.

De eerste helft konden de Groningers nog erg goed bij blijven. Dit kwam vooral door het hele hoge schotpercentage waarmee ze schoten.

In de tweede helft liet Solar-systemen Grasshoppers zien wat ze echt waard waren. Met een strakke defense en goed uitgespeelde aanvallen die vaak bij Bas Rozendaal eindigden, konden de mannen uitlopen en een 92-68 overwinning laten noteren. Topscorer in deze wedstrijd was dan ook Bas Rozendaal met 32 punten!

Donderdag 13 december zal de wedstrijd tegen Donar al plaatsvinden. Aanvang is 20.00 uur. Het is aan te bevelen op tijd te komen vanwege de verwachten drukte in sporthal Cleijn Duin.

Slechte beurt van Quick Boys in Amsterdam

Raymond Baten in gevecht met Randill Verwey van De Dijk. | Foto: OrangePictures

voetbal n Na een half uur spelen op sportpark Schellingwoude leek er geen vuiltje aan de lucht voor de blauw-witten. Dankzij treffers van Dennis Kaars en Raymond Baten leek Quick Boys op rozen te zitten in het uitduel met het geplaagde De Dijk. Gemakzucht van de bezoekers zorgde ervoor dat zij alsnog punten verspeelden tegen de laagvlieger.

In vergelijking met de basisformatie die in en tegen Noordwijk gelijkspeelde, had trainer Erik Assink één wijziging doorgevoerd. Ricardo Kuyvenhoven verscheen aan de aftrap, waardoor Ivailo Staal op de bank moest plaatsnemen. In de eerste helft was het spelbeeld zoals verwacht. Quick Boys had veelvuldig het balbezit en kreeg in de persoon van Jesse van Nieuwkerk en Kaars enkele kansen om de score te openen. Laatstgenoemde rondde na twintig minuten spelen op fraaie wijze een snelle aanval van de gasten af en zette daarmee zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

De in het bordeauxrood spelende blauw-witten lieten in die fase de teugels niet vieren en waren van plan het duel in vroeg stadium te beslissen. Baten wist daadwerkelijk de voorsprong te vergroten door een hoekschop van Kaars met de borst over de doellijn te verwerken: 0-2. Vanaf dat moment werd het een stuk minder aan de zijde van Quick Boys. Met de harde wind in de rug dook De Dijk een aantal maal gevaarlijk voor doelman Paul van der Helm op. Vijf minuten voor rust bracht de thuisploeg de spanning terug. Clayd Olf kon geheel ongedekt het speltuig tegen de touwen koppen: 1-2.

Deze waarschuwing werkte nauwelijks inspirerend voor de bezoekers die na de doelwisseling aanvankelijk niet in staat waren om de druk op het doel van de Amsterdammers te vergroten. Sterker nog, Mick Christophersen wist na halfslachtig ingrijpen van de blauw-witte defensie de gastheren zelfs weer op gelijke hoogte te brengen: 2-2.

Het was voor de bank van Quick Boys het signaal om in te grijpen. Bert Steltenpool, Cem Sahin en Tim Bloemendaal kwamen in het veld voor Kay Tejan, Ricardo Kuyvenhoven en Jesse van Nieuwkerk, waarmee het startschot van de belegering van het doel van De Dijk werd gegeven. De moedige Amsterdammers hielden echter stand en zagen inzetten van Kelvin Maynard, Mohamad Mahmoed, Steltenpool en Baten niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Laatstgenoemde was nog het dichtst bij de winnende treffer, maar de middenvelder zag zijn doeltreffende poging door scheidsrechter F.R. de Winter wegens hands afgekeurd worden.

Zodoende leed Quick Boys duur puntverlies in de strijd om de bovenste plaats. De directe concurrentie wist wel te winnen en profiteerde daarmee optimaal van de misstap van de formatie van Assink.

Bram van den Berg wint Rijnsoever Schafeltennistoernooi

rijnsoever n Op zaterdag 8 december werd voor de tiende keer het Rijnsoever Schafeltennistoernooi gespeeld op Sportpark de Krom.

Bram van den Berg uit Tilburg ging voor de derde keer met de 63 cm hoge wisselbeker aan de haal. De verwachte winnaar Rob Bertholee bleef steken op de tweede plaats op ruime afstand van Van den Berg. Bertholee had aan het begin van het toernooi echter wat tegenslag. Zijn autorit vanuit Twente had wat vertraging opgelopen zodat hij te laat binnen was. Nog maar net op tijd kon hij zijn eerste ronde starten tegen de voorzitter van Tafeltennisvereniging Rijnsoever, Ed Bruinen. Bruinen maakte graag gebruik van de onrust bij Bertholee en won één van de schaakpartijen tegen Bertholee.
Op ruime achterstand van de twee kemphanen eindigde Norbert Harmanus van Taverzo uit Zoetermeer als derde. Katwijker Marco Cecchi leverde een zeer knappe prestatie met een zevende plaats. Cecchi tafeltennist al 15 jaar niet meer actief. Hij is het duidelijk nog niet verleerd. Cecchi nam de prijs voor beste tafeltennisser in ontvangst. Omdat hij als huisschaker toch nog wat punten bij elkaar wist te sprokkelen eindigde hij uiteindelijk op als zevende. De spelers van Rijnsoever kwamen tijdens dit toernooi niet verder dan de middenmoot. Hans van de Pol, secretaris van Rijnsoever, eindigde op de elfde plaats. Van de Pol is een echte allrounder. Hij beheerst zowel het schaken als tafeltennis. In beide takken van sport sprokkelde Van de Pol zijn punten bij elkaar. Door een ongelukkige loting in de laatste ronde lukte het hem niet om in de top tien te eindigen. Van de Pol moest het als afsluiting opnemen tegen Bertholee. Al snel konden de schaakstukken weer in de doos en het batje in de hoes: 8-0 voor Bertholee.

Rijnvogels geeft zege in slotfase uit handen

Max van Steen wordt door een Capelle-verdediger onderuit gehaald. | Foto: PR

Voetbal n Eerst de hand in eigen boezem steken, daarna pas verwijten richting de arbitrage. Beide factoren waren uiteindelijk bepalend voor de 2-2 eindstand tegen Capelle.

De Rijnvogels mochten de 2-0 voorsprong in de 77e minuut nooit prijs geven en hadden het duel op sportpark 't Slot op slot moeten gooien en het restant rustig uit moeten voetballen. Toch was er een zeer makkelijk gegeven strafschop voor nodig om de gastheren nog in een resultaat te laten geloven. Het lichte duwtje van Ricardo de Vlugt jegens zijn opponent werd bestraft en Bram de Bruin stuurde Jeffrey Verkerk vanaf de kalkstip de verkeerde hoek in 1-2.

Capelle geloofde in nog meer en dit kreeg het ook. Een vrije trap waarvan iedereen dacht dat hij voor de Rijnvogels was werd in dubbel opzicht fataal. Ten eerste omdat de vrije trap andersom had moeten zijn en ten tweede beroerde Jami Jaliens de bal bij de tweede paal met de hand die de gelijkmaker betekende. Zowel De Vlugt als Verkerk die in beide gevallen het volste recht hadden om tegen de beslissing verbaal te appelleren werden ook nog eens op een gele prent getrakteerd. Nee, de arbiter van dienst heeft bepaald geen vrienden bij de Katwijkers gemaakt. Maar ook spelers hebben hun dag soms niet.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de zeer winderige lucht. De vogels domineerden en binnen tien minuten had Max van Steen de 0- al achter doelman Bradly van der Meer geschoten. Alweer een vroege voorsprong voor de roodwitten die ook nu niet verder kon worden uitgebouwd tijdens een goed eerste half uur waarin zij de bovenliggende partij waren. Het dichtst bij een tweede treffer was Romano van der Stoep doch diens schuiver ging rakelings naast. Pas tegen het einde van de eerste helft was er een benauwd moment voor het hok van Verkerk maar dat werd met vereende krachten genivelleerd.

Direct na de thee leek de marge te worden verruimd. Romano van der Stoep lobde de bal keurig in de zestien maar Luuk Slegt tilde de bal over Van der Meer en het verlaten doel heen. Was dit het kantelmoment? Het had er alle schijn van want de vogels kwamen niet echt meer aan voetballen toe en Capelle werd de evenknie. Het werd rommelig. Geen vlotte combinaties maar veel lange ballen die tegen de wind in niet aankwamen of door Jelle Pollemans en de zijnen makkelijk werden verdedigd.

De gelijkmaker leek eerder aanstaande dan een Katwijkse treffer. Jeffrey Verkerk voorkwam met een knappe parade een gevaarlijke kopbal van Luuk Kraaijeveld en tegen de verhouding in viel de 0-2. Max van Steen werd diep gestuurd en niet zelfzuchtig zag hij er Jaap van Duijn beter voor staan. Zo wordt een aanval op de juiste manier afgrond, 0-2. Daarna volgde de hierboven omschreven moeilijk verteerbare slotfase voor de Katwijkers, die dus onnodig puntverlies leden.

Woensdag 12 december

• 's Middags jeugdactiviteit in de Hoofdbieb, Schelpendam 1.

Donderdag 13 december

20.00-22.00 uur: Start tafeltenniscompetitie bij Tafeltennisvereniging Rijnsoever, De Krom 75. Meedoen kost € 5,00 per team.

Vrijdag 14 december

10.00-12.00 uur: Train je brain in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1.
19.00-22.30 uur: Wijnproeverij bij Zee en Duin, Boulevard 5. Meedoen kost € 15,00. Inschrijven via katwijkevents@gmail.com
20.30-01.00 uur: Gratis live-muziek bij Muziekcentrum The Box, Valkenburgseweg 50a. Toegang gratis.
21.00-00.00 uur: Dj Cut Nice in SCUM Katwijk, Noordduinseweg 3. Toegang gratis maar 18+.

Zaterdag 15 december

10.30 uur: Vis-tival & Rad vol Fortuin bij Jubilate, Blekerstraat.
14.00-16.00 uur: Kerstballen maken bij Natuurcentrum Katwijk, Boulevard. Meedoen kost € 2,00.
19.45 uur: Disney Concert met UNI Katwijk in TriPodia Katwijk, Hoornesplein 155. Entree € 7,50.

Zondag 16 december

• Irish Sessions in Hotel Zee en Duin, Boulevard 5.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.

Woensdag 19 december

• 's Middags jeugdactiviteit in de Hoofdbieb, Schelpendam 1.

Donderdag 20 december

• Whiskeyproeverij in Hotel Zee en Duin, Boulevard 5. Meedoen kost € 30,00.
19.15 uur: Kerstconcert Jubilate 'Go To Bethlehem' in Sporthal Cleijn Duin, Stadhoudersdreef 1. Entree € 19,00.

Vrijdag 21 december

• Whiskeyproeverij in Hotel Zee en Duin, Boulevard 5. Meedoen kost € 30,00.
10.00-12.00 uur: Train je brain in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1.
20.30-01.00 uur: Gratis live-muziek bij Muziekcentrum The Box, Valkenburgseweg 50a. Toegang gratis.

Zaterdag 22 december

14.00-16.00 uur: Zeeles in Natuurcentrum Katwijk, Boulevard. Meedoen kan gratis.

Zondag 23 december

10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.

Woensdag 26 december

19.30 uur: Kerstconcert in de Nieuwe Kerk, Voorstraat 79, met organist Minne Veldman. Entree € 10,00.

Vrijdag 28 december

10.00-12.00 uur: Train je brain in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1.
20.30-01.00 uur: Gratis live-muziek bij Muziekcentrum The Box, Valkenburgseweg 50a. Toegang gratis.

Zaterdag 29 december

18.45 uur: Eindejaarsconcert Rijnsburg Klassiek 2018 in Brasserie De Burgt, Burg Koomansplein 1 te Rijnsburg. Toegang gratis.
19.00 uur: Rock the Night, rockfeest op Parkeerterrein De Noordduinen, Noordduinseweg. Kaarten à € 10,00 in de voorverkoop via http://skakatwijk.nl/

12.00 uur: RTV Sport; Sporen van vroeger; RTV Magazine; 18.00 uur: RTV Sport; Sporen van vroeger; RTV Magazine; 21.30 uur: RTV Sport; Sporen van vroeger; RTV Magazine.

Woensdag 12 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek;


Donderdag 13 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;


Vrijdag 14 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;


Zaterdag 15 december
00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 18.00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 RTV Zaterdagcafé met Jan van Duijn; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;


Zondag 16 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 10.00 uur een kerkdienst vanuit de Gereformeerde Kerk Katwijk; 11.00 Non stop geestelijke muziek; 12.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 13.00 Strike up the band, een programma met muziek op het gebied van harmonie, fanfare en brassband verzorgd door Jaap Bol; 14.00 Spelenderwijs, muziek die u kent of zou kunnen kennen Co Snel; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Protestante Gemeente Rijnsburg (Laurentiuskerk); 18.30 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Valkenburg; tot 20.00 uur Aangepaste muziek; 20.00 Met de mondhoeken omhoog, cabaret met Gerard Bol; 21.00 Historische maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;


Maandag 17 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, non-stop; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;


Dinsdag 18 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Maritiem, een programma met Bas Vlieland; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 23.00 Muziek voor twee.


Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws.

Doordeweeks tussen 07:00 en 20:00 uur op de halve uren een eigen lokaal bulletin.

Frequenties:

RADIO: Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142.
TELEVISIE: Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.

AGENDA ZWANENBURG

Alle activiteiten vinden plaats in het Dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. Alle dagen zijn er diverse activiteiten en is er vrije inloop. Koffie of thee à € 0,50. www.aobk.nl

Woensdag 12 december

09:30-11:30 uur: fietsen
10.00-14.00 uur: koffie +
10.00-12.00 uur: Bloemschikken
13.30 uur: Biljartcompetitie
14.00 uur: vrij klaverjassen
14.00 uur: Meer bewegen voor ouderen
19.00-21.30 uur: Vrij biljarten

Donderdag 13 december

14.30-17.30 uur: Kerstviering. Inloop vanaf 14.00 uur
        

Vrijdag 14 december

14.30-17.30 uur: Kerstviering. Inloop vanaf 14.00 uur

Maandag 17 december

10.00-14.00 uur: Koek&Soepie
13.30 uur: Onderl. comp. biljarten
13.30-16.30 uur: Schilderen
14.00 uur: vrij klaverjassen

Dinsdag 18 december

09:00-12:30 uur: Rabobank
10.00 uur. Computerinfo
10.00-14.00 uur: koffie +
14.00-17.00 uur: Damessoos
15.00-17.00 uur: Ouderenspreekuur
19.00 uur: IOV

Elke dag is er vrij biljarten tenzij
de agenda anders aangeeft.
Niet-leden betalen bij deelname
een kleine bijdrage voor het
gelijkheidsbeginsel. Gratis
lidmaatschap tot 31 december.

AGENDA KAT-RIJN

Alle activiteiten vinden plaats in de Coligny, L. de Colignylaan 7. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen van 55 jaar en ouder. www.Kat-rijn.nl

Woensdag 12 december
09.30-11.30 uur: schilderen
14.00-15.30 uur: Line-dance

Donderdag 13 december
09.15-10.15 uur: Yoga
10.30-11.30 uur: Yoga
14.00-16.30 uur: Klaverjassen/Jokeren

Vrijdag 14 december
09.30-11.30 uur: schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Maandag 17 december
09.15-10.15 uur: Yoga
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Dinsdag 18 december
10.00-11.30 uur: Line-dance
13.30-14.40 uur: Mannenzang
14.00-14.45 uur: Bewegen v. Ouderen
15.00-16.00 uur: Dameszang