Katwijk Speciaal

10 juli 2018

Katwijk Speciaal 10 juli 2018


Rock tot de late klok

Veel goede bands stonden garant voor veel publiek tijdens Haringrock. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Haringrock n Het oudste festival van Katwijk waar jaarlijks vele duizenden liefhebbers op af komen kan in de boeken worden bijgeschreven als zijnde 'weer een geslaagd topevenement'.

Haringrock dat in 1980 voor het eerst plaats vond met de intentie om Katwijkse muzikanten een podium te geven is niet meer weg te denken uit de evenementenkalender. De tijd dat Haringrock in zalencentrum Tripodia werd gehouden is passé. Een festival als dit is een echt buitengebeuren zoals vele in den lande. Het evenementenplein dat bedoeld is om deze naam eer aan te doen is de perfecte plek. Waar zijn dit soort happenings nog gratis? Juist ja bij Haringrock. Dankzij een geweldige achterban van sponsors en vrijwilligers is dit mogelijk. Het festival bood in de loop der tijd ook ruimte voor bands en zangtalenten van buiten de dorpsgrenzen. Neem bijvoorbeeld 'De Kraaien' uit Den Haag die vrijdagavond voor het slotakkoord garant stonden. Kraaien zoals wij ze kennen zijn vaak irritante krijsers maar deze Hagenezen zijn van het soort dat het publiek aan zich bindt. Dat het landelijke 'De Dijk' zaterdagavond voor een dijk van een performance zou zorgen stond van te voren al vast. Om 21.00 mocht er niemand meer in. Volle bak.

Verenigingen halen ruim 5 ton op

fonds n Lokale verenigingen en stichtingen haalden bijna € 560.000 op met de jaarlijkse collecte van het Oranje Fonds.

De collecterende verenigingen en stichtingen mogen de helft van het geld dat ze ophalen zelf besteden aan eigen sociale activiteiten. De andere helft van het geld wordt door het Oranje Fonds gegeven aan sociale initiatieven in de provincie.

Ancora Adviesgroep, zelfstandig Adviseur van RegioBank in Katwijk steunt de jaarlijkse collecte van het Oranje Fonds.

Hij ontving bij hem op kantoor diverse verenigingen en stichtingen uit de regio die collecteerden voor het Oranje Fonds. Ancora Adviesgroep zorgde voor een prettige en veilige afdracht van het collectegeld.

"De collecte van het Oranje Fonds is uniek, het levert lokale verenigingen en stichtingen direct geld op. Dat is goed voor de buurt. En daarom steun ik ze graag", zegt Ancora Adviesgroep, Zelfstandig Adviseur van RegioBank.

Directeur De Brug stopt

zending n Directeur Jan Willem Ypma van De Brug Verslavingszorg heeft besloten zijn dienstverband met De Brug per 31 december te beëindigen. Hij zal, samen met zijn echtgenote, actief worden in de zending.

Het bestuur van De Brug is Jan Willem zeer erkentelijk voor zijn inzet in de afgelopen jaren.
Mede om zich optimaal op de zending te kunnen voorbereiden zal Jan Willem zijn dagelijkse werkzaamheden op korte termijn beëindigen. De resterende maanden zal hij zich, op projectbasis, inzetten voor De Hoop in Dordrecht. In de komende tijd zal het bestuur van De Brug zich beraden op de toekomstige invulling van de managementstructuur.

K&O Katwijk dicht in zomer

zomersluiting n Het kantoor van K&O Katwijk is in verband met de zomervakantie gesloten vanaf maandag 16 juli tot en met vrijdag 17 augustus. Informatie over cursussen en cultuur is te vinden op www.kenokatwijk.nl.

Inschrijven voor cursussen en kaarten reserveren voor concerten, poppentheater en Uit-De-Kunst-Bus blijft in de zomervakantie mogelijk via de website.

Let op losse tegels

struikelblokken n De gemeente Katwijk waarschuwt voor losse tegels op fietspaden. De tegels komen los te liggen door de langdurige warmte en droogte. Afdeling wijkbeheer controleert de fietspaden en waar nodig is, worden paden gerepareerd. De gemeente adviseert iedereen om gevaarlijke situaties op een fietspad te melden.

Rubriek n Gezien door Céline

Er kon volop van allerhande gerechten worden geproefd tijdens Wij zijn de wijk. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Groots wijkfeest bij De Krulder

'Mensen met elkaar verbinden'

Nieuw Aquamar spetterend geopend

Vrijmarktplezier aan zee

Veel toeloop bij culinair feest op De Krulder

Er kon volop van allerhande gerechten worden geproefd tijdens Wij zijn de wijk. | Foto: Piet van Kampen

Proeverij n Op een schoolplein is het tijdens het speelkwartier altijd een prettig gekrakeel van jewelste. Vorige week vrijdagmiddag was het na schooltijd echter een kakofonie van geluiden van opgetogen kinderen en ouders op het schoolplein van Openbare Basisschool De Krulder. Zij waren er om kleur te geven aan het eerste buurtfestival in deze vorm.

Door Piet van Kampen.

Arina Kuijt liep er opgetogen rond. Zij was het immers die de brainwave had om het initiatief hiertoe te nemen. Arina, die al vaker een drijvende kracht was als er in de wijk in buurthuis De Schelp iets georganiseerd werd, genoot zichtbaar. Uit alle hoeken van de wijk liepen er bewoners met een schaal of tasje in de hand om een culinaire lekkernij uit eigen keuken uit te stallen in de kraampjes. Nieuwsgierige blikken wat er nu weer onder de aluminiumfolie vandaan zou komen. Er konden bonnen worden gekocht om naar keuze van de zeer diverse gerechten of baksels te smullen. Cakes, rijstgerechten, vruchtengebakjes, salades, kip, soesjes, noem maar op. In diverse keukens had men z'n best gedaan. De keukenprinsen- of prinsessen hadden hun recept mee gebracht en deze worden gebundeld in een receptenboek van de wijk.


Verbinden

Arina had vooraf in de wijk geflyerd en de oproep werd gehoord. 'Op deze manier probeer ik de mensen in de wijk met elkaar te verbinden. Ik ben blij dat de mensen van de school De Krulder ook spontaan hebben meegewerkt. Ook de school heeft een verbindende functie in de wijk. Albert Hein aan de Zeilmakerstraat en groente- en fruithandel Van der Meij hebben gesponsord en de gemeente heeft uit het Fonds Samen voor Elkaar gedoneerd' vertelt Arina met een blijde glimlach.

Come4Sports van Welzijnskwartier hield de kids sportief bezig. Het jongvolk kon zich ook laten schminken en dat is altijd een bestseller bij evenementen. Een springkussen wordt nooit een moment rust gegund. Ook bij De Krulder niet. Nog wat euro's over in de kontzak? Ouders en kinderen konden snuffelen of er in de kramen van de rommelmarkt er nog wat van hun gading bij lag. Er is altijd wel iets wat men voor een prikkie kan bemachtigen. Dat het mooie weer en de deelname vanuit de wijk Arina aan het einde van de dag tot een tevreden mens stemde, laat zich niet moeilijk raden.

Ton de Vries fractievoorzitter ChristenUnie

politiek n De fractie van de ChristenUnie heeft Ton de Vries gekozen als voorzitter.

De vacature was ontstaan door het vertrek van Gerard Mostert jr, die donderdag 5 juli als wethouder namens de ChristenUnie is toegetreden tot het nieuwe college. Valkenburger De Vries (59) is sinds 2014 lid van de gemeenteraad en wil zich als fractievoorzitter inzetten voor een blijvend herkenbare, stabiele en betrokken ChristenUnie in de Katwijkse samenleving.
De ChristenUnie heeft 5 zetels in de gemeenteraad en maakt evenals vorige periode deel uit van het college van B&W. Als fractielid wordt Mostert opgevolgd door Ben van der Plas (45).

Tijden Inloophuis gewijzigd

Zomertijden n De openingstijden van het Inloophuis van De Brug zijn i.v.m. de zomervakantie gewijzigd.

Openingstijden van maandag 30 juli tot vrijdag 3 augustus zijn 9.30 tot 14.00 uur.
Openingstijden van maandag 6 tot donderdag 16 augustus zijn 12.00 tot 14.00 uur.

Er zijn geen warme maaltijden, wel is er een mogelijkheid om een broodje of soep te kopen.

Op vrijdag 17 augustus is er een visparty met gasten van het inloophuis en ouderen van de wijkvereniging Hoornes. Deze middag is van 12.00 tot 15.00 uur.

Nieuw lid RvC van Dunavie

commissaris n De Raad van Commissarissen van Dunavie heeft per 1 juli Jeanet van Antwerpen benoemd tot nieuw lid van de RvC. Afgelopen maart startte de huidige RvC de procedure om een nieuw lid te werven.

Door de wisseling van voorzitter en leden in 2017, zocht de RVC in de hernieuwde samenstelling van haar team nadrukkelijk naar een kandidaat met stevige kennis en ervaring op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling. Jeanet van Antwerpen heeft ruime ervaring opgedaan in de zorg als toezichthouder en ruime ervaring als het gaat om verduurzaming van vastgoed en gebieden als ook in samenwerkingsovereenkomsten in gebiedsontwikkeling.


Actieweek bij Help ons Helpen

kringloop n Stichting Help ons Helpen houdt een actieweek in haar kringloopwinkel.

Van 10 t/m 15 juli zijn er namelijk grote kortingen in de Kringloop Katwijk op de Katwijkerbroek 49. Mooie Meubels en speelgoed zullen voor de helft van de prijs worden aangeboden. De opbrengst zal ten goede komen voor hulpprojecten in Roemenië, India, Nepal en Malawi.

Voor openingstijden zie kringloopkatwijk.nl

Laat je gegevens niet slingeren

id n De vakantieperiode komt er weer aan: hoe moet je omgaan met hotels en campings die een kopie van je paspoort, ID-kaart of rijbewijs willen maken?

In Nederland mogen hotels en campings niet vragen om een kopie achter te laten. In het buitenland ligt die discussie vaak lastiger, omdat de regels in ieder land anders kunnen zijn.
Vraag in ieder geval waarom er een kopie nodig is. Verzoek of het mogelijk is dat gegevens van je paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs genoteerd worden. Of maak zelf een veilige kopie met de KopieID-app van de Rijksoverheid.

Zingen aan Zee

zangavond n In de Oude Kerk aan de Boulevard in Katwijk aan Zee is er tot 5 september wekelijks op de woensdagavond zomeravondzang. Aanvang 20.00 uur (vanaf 19.50 uur voorzang).

De toegang is gratis, wel wordt er bij de uitgang een collecte gehouden voor de onkosten van de zangavonden en voor het evangelisatiewerk op de campings in Katwijk.

Op woensdag 11 juli is er medewerking van soliste Rozanne de Boer.

Nieuw DunaAtelier is feestelijk geopend

Burgemeester Visser en wethouder Knape onthulden foto's van het atelier in diverse bouwfases. | Foto: PvK

n Kunst Vereeniging Katwijk viert nieuwe locatie

kunsthuis n Eindelijk op de vaste plek, een mooie plek op het Duinplein aan de Boulevard. Met de aanleg van het dijk-in duin project en de parkeergarage verdween het DunaAtelier van het strand en werd tijdelijk op de hoek Voorstraat/Boulevard gevestigd. Nu heeft de Kunst Vereeniging Katwijk haar thuishaven op een mooi stekkie dat vorige week vrijdag door burgemeester Cornelis Visser werd geopend.

Door Piet van Kampen

Zoals op het palet van een kunstschilder het een bonte mengeling van kleuren is, zo schetste voorzitter Jack Vlieland het aanwezige gezelschap. 'Kunstenaars, donateurs, vrijwilligers, de overheid, de bouwers en installateurs, de sponsors en ook 'gewone mensen' grapte de preses.

Op serieuzere wijze ging hij even in het kort in op de geschiedenis van Katwijk waarin in 1908 illustere voorgangers zoals Jan Toorop, B.J. Blommers en Willy Sluijter de voorlopers waren van een dergelijke vereniging. Ook toen werd er al En Plein Air geschilderd, de culturele week waar kunstschilders op uitnodiging van de vereniging van heinde en verre voor naar Katwijk komen.

Trots liet Vlieland weten dat het er dit jaar maar liefst 41 waren, een record. Hij kondigde ook aan dat er een nieuwe Katwijkse Kring wordt gevormd met het DunaAtelier als uitvalsbasis. Hier kunnen de creatieve artiesten ook kennis uitwisselen.


Euro Art

Burgemeester Cornelis Visser prees de vereniging met haar vrijwilligers, de zelfwerkzaamheden en ook dat het karakteristieke gebouw dat verruimd, verfraaid en verduurzaamd is geworden en ook toegankelijk voor mindervaliden. Ook de manier waarop het gefinancierd is. De gemeente Katwijk is aangesloten bij Euro Art, de Europese federatie van dorpen en steden die erkend zijn als kunstenaarskolonie.

'Wij zijn blij met de inzet van de Kunst Vereeniging Katwijk omdat zij Katwijk als kunstenaarskolonie mede op de kaart zetten. Samen met wethouder Jacco Knape verrichtte de burgervader de openingshandeling door de foto's van de verschillende bouwfases te onthullen. Collega bestuurslid Lia Tjabringa had het laatste woord. In alle toonaarden prees zij de capaciteiten en veelzijdigheid van Vlieland. De voorzitter werd verrast met een door Thea Dekker (medebestuurslid) geschilderd portret van de preses.

Kijken, voelen, ruiken, vissen en knutselen tijdens Zee-evenement

Natuur n Op zaterdag 28 juli houdt het IVN regio Leiden samen met Natuurcentrum Katwijk het Zee-evenement. Ontdek met het hele gezin wat er te vinden is in de zee en op het strand. Er zijn kraampjes met strandvondsten en stands van Naturalis, Birdclub Katwijk, Jutters Katwijk, Stichting Duinbehoud en IVN Leiden.

Er zijn diverse activiteiten: zeevissen en zeeslakken bekijken en zelfs voelen; meegaan op een van de strand-excursies, waar meer over de zee en haar bewoners wordt verteld; samen garnalen vissen of korren; een tuintje maken van strandvondsten; samen met Jutters Katwijk werken aan een schoon strand; de speurtocht doen; kijken hoe de kunstenaars mooie strandschilderijen maken; de tentoonstelling in het Natuurcentrum bekijken; knutselen met schelpen in het natuurcentrum.

Kortom, een dag waar jong en oud zich vermaken, maar ook iets leren. Het Zee-evenement is gratis en voor alle leeftijden.

Het evenement vindt plaats op twee locaties. Bij paviljoen Het Strand, Boulevard Zeezijde 23, de Oude Kerk. Bij Natuurcentrum Katwijk, Boulevard 73, op de hoek van de Voorstraat. Daar kan men van 13.00 tot 16.00 uur terecht.

MotorTourTocht OV Katwijk aan den Rijn

motorrit n Op zaterdag 18 augustus houdt Oranjevereniging Katwijk a/d Rijn weer een motortocht. De startlocatie van de tocht is De Roskam op de Turfmarkt. De tocht brengt de motorrijder dit jaar naar het gebied Krimpenerwaard en alle mooie landschappen daar in de buurt.

Ook dit jaar is het mogelijk de tour te rijden zoals jij dit wilt. Er zijn drie groepen: eentje met de voorrijder van de organisatie, motorrijders met een eigen voorrijder en een groep die op eigen gelegenheid gaan. De kosten voor deelname bedragen € 20,00 per deelnemende motorrijder of duopassagier, dit is incl. koffie, lunch, en een drankje bij terugkomst in De Roskam.

Inschrijven kan van 16 juli t/m 15 augustus via www.oranjeverenigingkatwijk.nl. Na de inschrijving ontvangt men uiterlijk 16 augustus de GPS route en instructie. Aanmelden op de dag zelf kan ook (kosten € 25,00 p.p.), tussen 7.30 en 08.15 uur in De Roskam. Men krijgt dan geen GPS route en kan gewoon aansluiten bij een voorrijder van de organisatie.

De eerste groep vertrekt om 8.30 uur en is om ca. 16.00 uur weer terug in Katwijk.

Lekker voorlezen bij de Zomerbieb

Prentenboeken n Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje. We gaan het deze zomer een paar keer doen.

Op vier momenten wordt er feestelijk voorgelezen uit de mooiste prentenboeken. Stuk voor stuk geweldige verhalen die ook nog eens op een bijzondere manier worden voorgelezen: soms met behulp van een zogenaamde voorleestas (met allerlei verrassende spullen die het verhaal nog beeldender maken) of soms met het voorleeskastje (waardoor alle kinderen het verhaal gelijk kunnen meekijken).

De voorleesmomenten zijn op: woensdag 18 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever: voorlezen + aansluitend een knutsel maken; woensdag 15 augustus om 15.00 uur in Bibliotheek Valkenburg: voorlezen; vrijdag 17 augustus om 15.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever: voorlezen; woensdag 22 augustus om 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek: voorlezen.

Praetje Kunst

dunaAtelier n Wie dacht dat een deel van het water uit de Rijn via de Oude Rijn bij Katwijk in zee stroomt, heeft het mis. Het gebied dat ruwweg wordt omsloten door IJmuiden, Amsterdam, Gouda en Den Haag/Scheveningen - het werkgebied van het hoogheemraadschap Rijnland - is een grote, afgesloten bak met stilstaand water. In dit geheel omdijkte gebied stromen geen rivieren.

Eén millimeter regen betekent voor het werkgebied van Rijnland een miljoen kubieke meter water. Katwijk is één van de vier punten waar overtollig water wordt geloosd.

Over deze en heel veel andere feiten en weetjes gaat Piet Kuyt, gepensioneerd personeelslid van het Hoogheemraadschap, op 17 juli om 20.00 uur vertellen tijdens Praetje Kunst in het DUNAatelier aan het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31, tegenover de vuurtoren. Kuyt is sinds zijn pensionering rondleider bij Rijnland en was ook rondleider tijdens de uitvoering van Kustwerk Katwijk

Oldtimer Sportauto Boulevard

gezocht n Op zaterdag 25 augustus wordt er door de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn een Oldtimer Sportauto Boulevard georganiseerd. Voor dit evenement is men op zoek naar autoliefhebbers die hun oldtimer-sportwagen die dag aan het publiek willen presenteren.

Bent u in het bezit van een oldtimer sportauto dan willen wij u graag verwelkomen. Wanneer u zich wilt opgeven voor dit bijzondere evenement dan kunt u mailen naar ton@eikelboom.info Inmiddels hebben al bijna vijftig deelnemers zich aangemeld met de meest prachtige auto's. Voor koffie, lunch, hapje, drankje en bedankje wordt gezorgd.
Informatie en aanmelden via www.oranjeverenigingkatwijk.nl

Kaarten Formule 1 Event

Racewagens n Tijdens het Kattukbinse Najaarsfeest, wordt er in de Zanderij op 18 augustus een uniek autospektakel gehouden. De snelste auto's van verschillende topmerken zijn te bewonderen. Vrijwel zeker zal ook het Solar team met hun 'zonneauto' aanwezig zijn.

Voor sponsors wordt er een mooie VIP tribune gebouwd. De bekende broers Tim en Tom Coronel zullen acte de preseance geven en voormalig Formule 1 coureur Jan Lammers geeft een grandioze demo. Voor een hapje en drankje is er een aparte cateringstraat. De demonstraties van Jan Lammers zijn om 10.00, 13.00 en 16.00 uur. Via www.oranjeverenigingkatwijk.nl zijn kaartjes te koop. De prijs is € 2,50 per tijdsblok.

Hoornes Rijnsoever

Woensdag 11 juli

Geen activiteiten

Donderdag 12 juli

10:00 uur: Soos Biljartzaal

20:00 uur: Jokeren

Vrijdag 13 juli

10:00 uur: Soos Biljartzaal

Zaterdag 14 juli

10:00 uur: Soos Biljartzaal

21:15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 16 juli

19.00 uur: Biljarten

19.30 uur: Dames Volleybal

21.00 uur: Heren Volleybal

Dinsdag 17 juli

10:00 uur: Soos Biljartzaal

Nieuwe huiskamer voor De Kokkel door gift

De jongeren van De Kokkel zijn erg blij met het vooruitzicht op een nieuwe huiskamer. | Foto: PR

cheque n Een plek waar je jezelf kunt zijn, samen met je leeftijdgenoten. Daar droomt toch iedereen van? De voornamelijk rolstoelgebonden jongeren bij Raamwerk in Katwijk ook. Dankzij een royale gift van de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk wordt deze droom binnenkort realiteit.

De Ronde Tafel hield onlangs de jaarlijkse Grote Katwijkse Haringtocht en haalde met hulp van vrijgevige ondernemers uit de regio maar liefst 50.000 euro op. Dit bedrag gaat grotendeels naar Raamwerk voor de verbouwing van de woonkamer in het wooncomplex De Kokkel.

Op dinsdag 3 juli mochten bewoners van wooncomplex De Kokkel de symbolische cheque in ontvangst nemen.

In De Kokkel op het Zeehos wonen voornamelijk jongeren met een lichamelijke en lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij hebben een eigen appartement, maar ook een gezamenlijke huiskamer. Deze is klein en niet berekend op de jonge bewoners met ontwikkelingsperspectief, die hier sinds een grote verhuizing afgelopen najaar wonen. Een nieuwe moderne look, ruimte om te gamen of juist te bewegen: met hulp van de Ronde Tafel maken we er met elkaar een mooie plek van waar de jonge bewoners van De Kokkel zich optimaal kunnen ontwikkelen!

Met het geld dat tijdens de Grote Katwijkse Haringtocht werd ingezameld, wordt de gezamenlijke huiskamer vergroot (door een andere ruimte bij de kamer te betrekken) en opnieuw ingericht. Er komt letterlijk en figuurlijk ruimte voor beweging, ontwikkelingsgerichte activiteiten en het trainen van vaardigheden om zo 'gewoon' mogelijk te kunnen leven.

Daarnaast wordt het uiteraard een fijne moderne plek om gezellig met leeftijdgenoten samen te kunnen zijn.

Vereniging HCHWA-D blikt tevreden terug op seizoen

toast n Het seizoen werd door het bestuur van de Vereniging HCHWA-D, dat van de Dutch CAA Foundation en de commissie van De Kattukse Brainweek afgesloten met een toast op het afgelopen jaar waarin zij zich samenwerkend hebben ingezet voor de belangen van diegenen die met HCHWA-D te maken hebben en het financieren van onderzoek naar een medicijn.

Met de inzet vanuit het Katwijkse, waaronder de Brainweek, maar daarnaast ook heel veel andere initiatieven (bijvoorbeeld Katwijk Fietst, een actie van de Farelschool en de Colignyschool, de kerstactie van Heemskerk Flowers, de kerstactie van het Pieter Groen en nog veel meer!), werd het mogelijk dit jaar opnieuw €25.000 overhandigd aan de Dutch CAA Foundation. Een bedrag dat, onder toeziend oog van een wetenschappelijke commissie, wordt ingezet voor onderzoek, met als doel uiteindelijk een medicijn tegen de ziekte, dat er nu (nog) niet is.

Jan Houwaard, mede-organisator van het stijf uitverkochte 'From the 90s till today come dance with us for HCHWA-D' feest in de Peuk in mei, met o.a. een optreden van Gerard Ekdom, deed daar nog eens een bedrag van € 13.000 bovenop.

Voor sommige van de bestuursleden brengt de zomer welverdiende rust, voor anderen wat minder met de organisatie van de Kattukse Brainweek nog voor de boeg. Die is dit jaar van 17 t/m 22 september en zit weer bomvol met gezellige en sportieve activiteiten. Voor meer informatie: www.facebook.nl/dekattuksebrainweek.
Op de foto, van links naar rechts: Henk Hueting (voorzitter vereniging HCHWA-D), Jan Houwaard (mede-organisator '90s party), Peter Bruin (voorzitter Dutch CAA Foundation), Koos van Rijn (bestuurslid Vereniging HCHWA-D, lid Raad van Toezicht Dutch CAA Foundation en voorzitter organisatie Kattukse Brainweek).

Barend Tensen nieuwe fractievoorzitter CDA

politiek n Rijnsburger Barend Tensen is door de CDA-fractie gekozen als fractievoorzitter. Een nieuwe voorman in de gemeenteraad was nodig nu Adger van Helden is voorgedragen als wethouder.

Tensen is ruim acht jaar actief binnen het CDA: eerst als landelijk bestuurslid van de jongerenclub CDJA en later onder meer met werkzaamheden voor de denktank van de Europese christendemocraten. Daarnaast was hij penvoerder van het laatste verkiezingsprogramma van CDA Katwijk.

Jonathan de Mooij, ook uit Rijnsburg, volgt Adger van Helden op als raadslid in de Katwijkse gemeenteraad. De Mooij werkt voor Tata Steel in IJmuiden als programmamanager duurzame winst en is lid van de ledenraad van de Rabobank. De komende jaren zal hij zich bezig gaan houden met duurzaamheid.

De CDA-fractie draagt daarnaast Kimberley van der Nagel voor als burgerraadslid. Naast haar werkzaamheden in het eigen bedrijf is Van der Nagel onder meer actief als secretaris van Paardenmarktcomité van Valkenburg. Mobiliteit is het thema waarover Kimberley van der Nagel namens het CDA het woord zal voeren.

Pluim voor Politiekids: 'Jullie hebben het TOP gedaan'

De taak voor de Politiekids van de Duinroos zit er weer op. | Foto en tekst: Piet van Kampen

Politiekids n Vorige week woensdag mochten zij hun hesje en hun pet in de raadszaal van het gemeentehuis weer inleveren. Voor de 30 leerlingen uit groep 6 van basisschool De Duinroos zat het er op. Afgelopen schooljaar vormden zij de groep die onder leiding van de mannen van de gemeentelijke handhaving Dennis de Leeuw en Cees Sip op een 'klantvriendelijke manier' het publiek op sommige punten aansprak.

Het project 'Politiekids' dat in 2012 voor het eerst door Dennis de Leeuw werd georganiseerd werd zo'n succes dat het nu een vast item is geworden. Beurtelings worden leerlingen van basisscholen ingezet om aan dit project mee te werken. Het mes snijdt aan twee kanten zoals de praktijk inmiddels heeft geleerd. Ten eerste ontstaat er bij de kinderen een stukje bewustwording wat er zoal op enkele punten in het verkeer maar ook met andere dingen mis kan gaan en verbeterd kan worden. Ten tweede worden mensen die door de kids worden aangesproken op 'kleine vergrijpen' ook bewust dat sommige verkeerde gewoonten erin zijn geslopen. Te hard rijden bij de scholen, parkeren op de stoep, doorrijden bij zebrapaden, rommel op straat gooien; het zijn enkele van de aandachtspunten waaraan de kids het afgelopen leerjaar aandacht hebben besteed.

Burgemeester Cornelis Visser stak de jongelui een pluim op de hoed. 'Jullie hebben het top gedaan en de politie en de GOA's heel goed geholpen om de gemeente veiliger en schoner te maken. Ook teamchef Peter Koot van de politie prees de kids. Koot zette Dennis de Leeuw in het zonnetje die een andere functie binnen de gemeente heeft gekregen. Cees Sip, zijn opvolger had het traject ook grotendeels meegelopen en vond het leuk en interessant. Zowel De Leeuw als de kids ontvingen een attentie.

Voorbereidingen Flower Parade in volle gang

Foto: Cor de Mooy

Op 11 augustus rijdt Flower Parade Rijnsburg weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van 2018 is ´Around the World´. Met ruim 60 eenheden, 100 figuranten, honderden muzikanten en meer dan 200.000 bloemen wordt de 73e editie vast en zeker weer een prachtig ´rijdend bloementheater´.

De weken voorafgaand aan de Flower Parade zijn voor de bestuursleden van de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso heftig en vooral spannend. Gaat het allemaal weer lukken, zijn er voldoende deelnemers, zijn er bedrijven die bloemen of een muziekkorps willen sponsoren. Zijn alle partijen waarop het corsobestuur altijd kan rekenen ook dit jaar weer aanwezig. Kunnen alle corsowagens gebouwd worden zoals zij zijn bedacht of vinden er op het laatste moment nog kleine wijzigingen plaats. Juist dit laatste is dit jaar aan de orde.

De praalwagen met het ontwerp 'China' was toebedeeld een sponsor waarmee men er op het laatste moment niet uit kwam. Met pijn in het hart moest dit ontwerp worden geschrapt, maar niet getreurd, er is een nieuwe sponsor voor de twaalfde wagen gevonden. En zoals al in de vorige column is verteld, Flower Parade Rijnsburg levert graag maatwerk aan haar sponsors. Een gloednieuwe sponsor, RVE Bloemen- en Platenexport, mocht worden verwelkomd en ook dit bedrijf denkt mee als het gaat om het ontwerp van de praalwagen. Gezamenlijk zijn we, binnen het hoofdthema 'Around the World' eruit gekomen met een ontwerp dat de titel heeft ´Flower all over the World´ met als ondertitel: ´Wij maken de wereld nog mooier´. Met de daarop passende bloemen en planten wordt ook deze praalwagen vast een eyecather in de parade.


Mexico

Ook op de praalwagens wagen Mexico stond nog geen sponsornaam. Met enige trots kan worden meegedeeld dat deze praalwagen de naam van Heemskerk Fresh & Easy siert. Dit echte Rijnsburgse bedrijf is al enkele jaren deelnemer in de parade. Steeds met opvallende voertuigen. Ook dit keer wordt de slotwagen weer aangeboden door de firma Heemskerk. Hierop wordt het thema van 2019 bekend gemaakt. Wat dit wordt weten we op 10 augustus. Dan wordt tijdens de officiële opening van het corso het thema bekend gemaakt en de prijswinnaar die het thema heeft verzonnen in het zonnetje gezet. De inschrijving voor het indienen van dit thema is inmiddels gesloten. De jury, bestaande uit het creatieve team van de Flower parade gaat zich over alle ingestuurde voorstellen buigen. Een spannende maar mooie klus.

Waar nog wel kan wordt aangemeld - maar doe dit snel - is deelname van personenauto´s. Op de website is hierover meer informatie te vinden. Wil je van al het actuele nieuwe op de hoogte worden gehouden, volg de Flower Parade dan via Facebook, Twitter of Instagram. www.flowerparaderijnsburg.nl

Fietscoaches weer ingezet

Fietscoaches spreken de bezoekers op vriendelijke wijze aan om een voor iedereen veilige situatie te creëren. | Foto: Piet van Kampen

Stallen n Sinds vorige week zijn zij ook weer actief tijdens drukke stranddagen, de fietscoaches. Vorig jaar was het bij wijze van proef maar vanwege de positieve resultaten wordt het nu herhaald. De coaches zijn nu niet alleen meer actief bij de strandafgangen maar hun werkterrein is ook uitgebreid naar het centrum. Het in goede banen leiden van het parkeren van de fietsen is een must om de strandafgangen veilig te houden en bereikbaar voor de hulpdiensten. Het inzetten van de coaches heeft ook een positieve werking gehad op het verminderde aantal fietsdiefstallen. Coach David die dit jaar voor het eerst actief is: 'Als je de mensen er vriendelijk op wijst wordt dat goed geaccepteerd. Ook die dame die net de scooter verkeerd had geparkeerd begreep het en zette hem daarna goed neer'.

Opening Zomerserie Vredeskerk

Orgel n Organist Arnoud de Groen uit Den Haag neemt op dinsdag 17 juli plaats achter de klavieren van het beroemde Bätzorgel uit 1765 in de Vredeskerk.

De Groen is dit moment is hij organist van de Bethlehemkerk- waar hij een 3 klaviers bespeeld van Vierdag. Hij wordt gezien als een Bachvertolker.
Voor de avond in de Vredeskerk heeft hij gekozen voor een belangwekkend orgelwerk van Bach (E-moll BWV 548); Krebs (Koraaal: 'Ach Gott, erhõr mein Seufzen'; Stanley (Voluntary); Carl Philipp Emanuel Bach (Thema en Solfeggio) ; Alexandre Guilmant (derde Sonate).
Als organist wil je compleet zijn. Dan kun je niet achter blijven als het gaat om improvisatie. Hij is te beluisteren in een uitgebreide improvisatie over het lied 'Kroon Hem met gouden kroon', waarna samenzang.
Vredeskerk Baljuwplein 1. Aanvang 20.15 uur. Jeugdigen t/m 14 jaar hebben vrije toegang. De toegang bedraagt € 7,50. Parkeren Boulevard/Tramstraat.

Zomers Palet

senioren n Op dinsdag 17 juli start het 13e Zomers Palet met de theateropening in De Wilbert.

Met de medewerking van La Musiquette belooft het een hele gezellige middag te worden. Zij brengen een Andre Rieu-achtige sfeer door middel van mooie zang en leuke kleding. De toegang is gratis.

Veel mensen hebben zich al ingeschreven voor de diverse activiteiten. Ook is de kaartverkoop begonnen en inmiddels zijn er al heel wat kaarten verkocht. Kaarten voor alle betaalde activiteiten kosten € 5,00 en zijn te koop bij Huize Callao. Men kan zich hier tevens inschrijven en programmaboekjes krijgen. Kaarten zijn niet inwisselbaar voor geld.

Meer informatie via tel. 4033323 of via frontoffice@welzijnskwartier.nl

Dirk's Vishandel wint de Leidsch Dagblad Haringtest

Dirk Zandbergen en zijn team waren de trotse winnaar van de LD Haringtest. | Foto: Piet van Kampen

n 'Het is een mooie beloning voor ons team'

erkenning n De trofee staat te pronken in het vispaleisje van Dirk Zandbergen in de Hoornespassage. De vierde editie van de haringtest van het Leidsch Dagblad kende een trotse winnaar die er bescheiden onder blijft maar een blijde glimlach toch niet kan verbergen. Voor de tweede keer deed hij mee en ging van een derde nu naar de eerste plek.

Door Piet van Kampen

Wat is er mooier dan als je zo intensief met je vak bezig bent als er dan ook nog eens een kroon op het werk kan worden gezet? Bekroond door liefhebbers van een goed product. Een elfkoppig testpanel keurde de Hollandse nieuwe van een aantal visspecialisten uit de regio waaronder ook vishandel Schuitemaker. Deze bereikte een eervolle derde plaats. Aan Burgemeester Cornelis Visser die ook in het testpanel zat, de eer om in De Beukenhof in Oegstgeest de trofee aan een Katwijkse ondernemer te overhandigen.


Een beetje verwacht

Zandbergen krijgt veel enthousiaste reacties van zijn klanten. 'Er hebben 444 mensen mijn haring al gekeurd en die gaven een 9,5. Zij verwachtten wel dat ik goed zou scoren en ze gunnen het me. Eigenlijk had ik dat zelf ook een beetje verwacht maar eerste worden is natuurlijk heel erg mooi', glimt de ondernemer die ook nog in de race is om bij Provinciale inzendingen hoog te gaan scoren.

Het is overigens niet voor het eerst dat de haring van Dirk goed scoort. Een paar jaar geleden eindigde zijn product als elfde in de landelijke AD test en vorig jaar werd hij dus derde in de test van het Leidsch Dagblad. Afgelopen zaterdag liet Zandbergen zijn klanten mee genieten van zijn succes. Heerlijk gratis proeven van de prijswinnende lekkernij en voor de liefhebbers er een glaasje Korenwijn bij. Een traditie van jaren her.

Er op uit met of zonder hulpmiddel

natuurtocht n Het Welzijnskwartier houdt op woensdag 1 augustus een scootmobieltocht maar dan uitgebreider. Nu doen ook rollators en rolstoelers met of zonder begeleiders mee. Daarnaast ook de rustige wandelaar. De fietsers waren er al bij.

De keuze is gevallen op uitbreiding van het aantal deelnemers om ook anderen mee te laten genieten van dit uitje. Het gaat louter en alleen om de sfeer en gezelligheid. Te voet al of niet met een hulpmiddel wordt onder begeleiding een traject door Katwijk afgelegd wat voor iedereen te doen is, de mooiste plekjes komen in beeld.

De fietsers en scootmobielers leggen een parcours af van nog geen 24 kilometer door schitterend natuurgebied. De praktijk leert dat dit precies de juiste afstand is met de tussenstops die zijn ingepland. Tip: zorg voor een volle accu en neem een oplader mee.

De kosten bedragen € 5,00 incl. lunch. Aanmelding elke maandagmiddag in de Zwanenburg van 14.00-17.00 of bel Maria van der Plas, tel. 06-39871565. Aanmelden op de dag kan maar vol is vol want veiligheid en hulp gaan voor.
Dienstencentrum de Zwanenburg ligt aan de Zwanenburgstraat 62. Vertrek 10.30 uur. De beide tochten eindigen bij Brownies & Downies aan het Noordeinde en om ca 14.00 uur zit de dag er weer op. Kijk op www.aobk.nl of haal de route op in de Zwanenburg.

Avondwandeling door Berkheide

Duinwandeling n Woensdagavond 18 juli houdt het IVN regio Leiden een zomeravondwandeling door het prachtige duingebied Berkheide, gelegen tussen Katwijk en Wassenaar.

De wandeling start om 19.30 uur bij de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 7 en duurt ca. 2 uur.
Diverse gidsen nemen u mee en vertellen onderweg over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers en over andere sporen die in de loop der eeuwen achter zijn gelaten. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en als u geluk heeft ziet u onderweg misschien wel een ree of een vos.

Kom zo mogelijk op de fiets, er is parkeergeld verschuldigd. De wandelingen zijn gratis.

Geslaagd

gefeliciteerd n Op de valreep nog wat namen van geslaagde examinandi.

Wellant College - VMBO KL
Niels Koster, Sem Molenaar.
VMBO KL
Anton van den Oever, Sanne de Vreugd.

Driestar College Leiden - VMBO GL
Sarah Guliker.

Visser 't Hooft Lyceum - Leiden - HAVO
David Haasnoot, Kim Visser.
VWO
Fleur Freke

Daar sta je dan, de hele ochtend al op wacht. Starend naar de sloot, of er nog een leuke vis voorbij komt zwemmen die je enorme honger zal stillen. Nog voordat zo'n vis zich heeft aangekondigd, word je vanuit de lucht belaagd. Een meeuw heeft het op je voorzien. En dat blijft niet bij één aanval. Hij scheert aantal keer rakelings over je heen, onder luid gekrijs. De schaduw van zo'n meeuw maakt het allemaal nog angstaanjagender. Je probeert je wat te verstoppen, maar zonder resultaat. Uiteindelijk kies je eieren voor je geld. Je vliegt weg...met een lege maag. | Foto: Céline van Egmond-Mulder

Marktplezier

De tweede Vrijmarkt en trok weer veel volk. Het mooie weer was er mede debet aan dat er weer veel reuring op de Boulevard en in het centrum was. | Foto's: Piet van Kampen

Dunavie levert eerste flats Hoorneslaan op

Het was vrijdag een feestelijk moment voor de huurders van de nieuwe appartementen aan de Hoorneslaan | Foto: PR

ondertekening n Vrijdag 7 juli leverde Dunavie met trots de eerste nieuwbouwwoningen aan de Hoorneslaan op. Precies zeven maanden na het bereiken van het hoogste punt tekenden de nieuwe huurders, van de in totaal 87 sociale huurappartementen, hun contract.

Voorafgaand aan de ondertekening genoten de nieuwe huurders met elkaar van een kopje koffie met wat lekkers. Klaar om de woning te betrekken voor een Prettig thuis. De ondertekening van de huurcontracten vond plaats in de woning.

Foto: Cor de Mooy

Nieuwe wind

Esther Versantvoort, teamcoach wonen Dunavie, heette de nieuwe huurders van harte welkom.

"Aan elke woning hangt een vlag. Ons cadeautje aan u. Een vlag is flexibel en staat voor beweging. Dunavie is volop in beweging. Dit betekent ook een verandering in onze klantprocessen naar een eigentijdse klantbenadering. Ook u als huurder bent in beweging, u gaat immers verhuizen. Door de ondertekening van het contract in uw woning in plaats op ons kantoor zetten onze verhuurmakelaars dit nieuwe proces samen met u in en daar zijn wij trots op".

De gezichten in de wijk

Vanuit team leefbaarheid waren ook de buurtbeheerder en de medewerker leefbaarheid aanwezig en werden zij door Esther Versantvoort voorgesteld aan de huurders. "Zij zijn de ogen en oren in de wijk om samen met u te zorgen voor een Prettig thuis met zonodig een steuntje in de rug. Wij wensen u dan ook heel veel woonplezier".

Zo maar neergestreken

schilderen n Vorige week was het weer 'Katwijk en Plein Air' oftewel Katwijk in de buitenlucht. Georganiseerd door de stichting Kunst Vereeniging Katwijk. Amateurschilders maar ook profs van her en der waren weer op diverse plaatsen te vinden.

Natuurlijk is het strand voor de meeste creatieven met het penseel the place to be maar elders zijn er ook talloze plekjes te vinden die het vereeuwigen op het dundoek meer dan waard zijn. Zo had een kunstenares zich in de berm van de Kooltuinweg met haar ezel geposteerd om vanuit die hoek 'een andere kijk' op Katwijk te krijgen. Geen duinen, golven, strand, Boulevard of Witte Kerk voor haar. Toch ontkwam het oude Godshuis aan de Boulevard er niet aan om voor de zoveelste keer model te staan voor het oog van de camera of in dit geval voor de ogen van een ingetogen penseelartiest. Deze was op de Boulevard neergestreken en ontkwam er niet aan dat passanten een nieuwsgierige blik op zijn werk wierpen. Belangstellenden kunnen vanaf 7 juli in het DunaAtelier op de nieuwe locatie bij restaurant De Zwaan alle werken van de 41 deelnemers bewonderen.

19 t/m 21 juli

• Toost Foodtruck Festival op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31. Do. en vr. 12.00-23.00 uur en za. 13.00-21.00 uur.

Woensdag 11 juli

• Kids Experience golfsurfen bij Surfschool Katwijk, Boulevard Zeezijde 3a.
13.30-14.30 uur: Voetbalclinic voor de jeugd bij IJsclub Voorwaarts, Goerie 1. Meedoen kost € 5,00.
20.00 uur: Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard m.m.v. soliste Rozanne de Boer.

Vrijdag 13 juli

09.00 uur: Buitenhuis Buiten Yoga. Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg. Meedoen kost € 13,50.
20.30-01.00 uur: Gratis live-muziek bij Muziekcentrum The Box, Valkenburgseweg 50a. Toegang gratis.

Zaterdag 14 juli

09.00-12.00 uur: Kofferbakverkoop bij Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg.
10.00-16.00 uur: SAR Katwijk 2018 op het strand, de zee en de Boulevard. www.sarkatwijk.nl
10.30-16.30 uur: Kinderstoomdagen bij Stoomtrein Katwijk Leiden, J. Pellenbargweg 1, te Valkenburg.
13.00-15.30 uur: Workshop macrame en armbreien bij Friends, Boulevard 68. Meedoen kan voor € 17,50 tot € 79,00. Inschrijven kan via katwijkevents@gmail.com

Zondag 15 juli

• Irish Sessions in Hotel Zee en Duin, Boulevard 5.
9.30-10.30 uur: Beachyoga op het strand bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk naast Willy Zuid. Kosten € 8,50.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.
10.30-16.30 uur: Kinderstoomdagen bij Stoomtrein Katwijk Leiden, J. Pellenbargweg 1, te Valkenburg.

Maandag 16 juli

14.00-15.00 uur: Workshop Handlettering in de Zomerbieb bij Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1. Meedoen kost € 4,00.
19.30 uur: Zangworkshop 'Zingen met avontuur' in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam.

Dinsdag 17 juli

10.00-11.30 uur: Workshop Borstelrobotjes maken in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1. Meedoen kost € 5,00.
12.00-21.00 uur: Toeristenmarkt met als thema 'Brocante- streekmarkt' in de Voorstraat, Princestraat en op het Andreasplein.
20.00 uur: Praetje Kunst in het DunaAtelier, Boulevard 73. Entree € 5,00.
20.15 uur: Zomerserie 2018 met organist Aarnoud de Groen in de Vredeskerk, Baljuwplein 1. Entree € 7,50.

Woensdag 18 juli

• Kids Experience golfsurfen bij Surfschool Katwijk, Boulevard Zeezijde 3a.
10.30 uur: Lekker voorlezen bij de Zomerbieb in Bibliotheek Hoornes-Rijnsoever, Hoorneslaan 297. Vrij entree.
20.00 uur: Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard m.m.v. Katwijks Mannenduo Jizrahja.

Donderdag 19 juli

14.30 uur: Voorstelling 'Kleine Haas en Grote Haas' in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1. Vrij entree.
16.00 uur: Voorstelling 'De Gruffalo' in het Dorpshuis, Kerkweg 3 te Valkenburg. Vrij entree.

Vrijdag 20 juli

09.00 uur: Buitenhuis Buiten Yoga. Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg. Meedoen kost € 13,50.
20.00 uur: Orgelconcert Martin Mans in de Nieuwe Kerk Katwijk, Voorstraat 79. Kaarten via www.martinmans.nl
20.30-01.00 uur: Gratis live-muziek bij Muziekcentrum The Box, Valkenburgseweg 50a. Toegang gratis.

Zaterdag 21 juli

09.00-12.00 uur: Kofferbakverkoop bij Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg.
10.30-12.30 uur: Workshop 'Zeilen en varen' voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar met Creakids in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1. Meedoen kost € 6,00.

Zondag 22 juli

• Irish Sessions in Hotel Zee en Duin, Boulevard 5.
9.30-10.30 uur: Beachyoga op het strand bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk naast Willy Zuid. Kosten € 8,50.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.

Dinsdag 24 juli

10.00-11.30 uur: Workshop Sieraden maken voor kids in Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1. Meedoen kost € 4,00.
12.00-21.00 uur: Toeristenmarkt met als thema 'Oldtimerdag' in de Voorstraat, Princestraat en op het Andreasplein.
20.15 uur: Zomerserie 2018 in de Vredeskerk, Baljuwplein 1. Entree € 7,50.

Woensdag 25 juli

10.30 uur: Gratis poppenkastvoorstelling in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Hoorneslaan 297.
20.00 uur: Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard m.m.v. soliste Jacomina van der Plas-Vooijs.

Donderdag 26 juli

10.30 uur: Gratis poppenkastvoorstelling in de Hoofdbieb, Schelpendam 1.

Vrijdag 27 juli

09.00 uur: Buitenhuis Buiten Yoga. Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg. Meedoen kost € 13,50.
18.30 uur: Full Moon Surf & Yoga bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk, Boulevard Zeezijde 51. Meedoen kost € 27,50.
20.30-01.00 uur: Gratis live-muziek bij Muziekcentrum The Box, Valkenburgseweg 50a. Toegang gratis.

Zaterdag 28 juli

09.00-12.00 uur: Kofferbakverkoop bij Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg.
12.30 uur: Lunchconcert in de Nieuwe Kerk, Voorstraat 79.
13.00-16.00 uur: Zee-evenement Katwijk bij Restaurant aan Zee Het Strand, Boulevard Zeezijde 2. Toegang vrij.
16.00-01.00 uur: Reuring aan Zee 2018 bij diverse strandpaviljoens, Boulevard Zeezijde.

Zondag 29 juli

9.30-10.30 uur: Beachyoga op het strand bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk naast Willy Zuid. Kosten € 8,50.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.

Woensdag 1 augustus

• Kids Experience golfsurfen bij Surfschool Katwijk, Boulevard Zeezijde 3a.
19.30 uur: IVN Zomeravondwandeling door Berkheide. Verzamelen bij de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 7. Deelname gratis.
20.00 uur: Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard.

Zaterdag 4 augustus

09.00-12.00 uur: Kofferbakverkoop bij Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2 te Valkenburg.
12.30 uur: Lunchconcert in de Nieuwe Kerk, Voorstraat 79.

Zondag 5 augustus

• Irish Sessions in Hotel Zee en Duin, Boulevard 5.
9.30-10.30 uur: Beachyoga op het strand bij Golfsurfschool SurfKaravaan Katwijk naast Willy Zuid. Kosten € 8,50.
10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.

12.00 u: Zomerprogrammering met diverse reportages en herhalingen; RTV Magazine;
18.00 u: Zomerprogrammering met diverse reportages en herhalingen; RTV Magazine;
21.30 u: Zomerprogrammering met diverse reportages en herhalingen; RTV Magazine.

Woensdag 11 juli
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Radio International, Engelstalig informatie-programma met Jürgen Börnig; 22.00 Radio International goes..., themaprogramma; 23.00 Muziek voor twee;


Donderdag 12 juli
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;


Vrijdag 13 juli
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;


Zaterdag 14 juni
00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 Special Uitzending met live verslaggeving van S.A.R.Katwijk op de Boulevard; 16.00 Non-stop muziek; 18.00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 Non-stop Nederlandstalig; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;


Zondag 15 juli
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 10.00 uur een kerkdienst vanuit de Gereformeerde Kerk Katwijk; 11.00 Non stop geestelijke muziek; 12.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 13.00 Strike up the band, een programma met muziek op het gebied van harmonie, fanfare en brassband verzorgd door Jaap Bol; 14.00 Spelenderwijs, muziek die u kent of zou kunnen kennen Co Snel; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Valkenburg; 18.30 uur Kerkdienst Hervormde Gemeente Katwijk aan den Rijn; tot 20.00 uur Aangepaste muziek; 20.00 Met de mondhoeken omhoog, cabaret met Gerard Bol; 21.00 Historische maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;


Maandag 16 juli
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, non-stop; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;


Dinsdag 17 juli
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Maritiem, een programma met Bas Vlieland; 20.00 Multi Katwijk, Jan Ouwersloot; 21.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 23.00 Non-stop muziek.

Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws.

Doordeweeks tussen 07:00 en 20:00 uur op de halve uren en eigen lokaal bulletin.

Frequenties:

RADIO Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142; TELEVISIE Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131

AGENDA AOBK

Alle activiteiten vinden plaats in het Dienstencentrum de Zwanenburg aan de Zwanenburgstraat 62. De activiteiten zijn toegankelijk voor alle mensen van 50 jaar en ouder. Iedere dag kan men koffie drinken, kosten € 0,50. Meer informatie kunt u vinden op www.aobk.nl

Woensdag 11 juli

09:30 uur: fietsen verzamelen

10:00-14.00 uur: koffie +

Vrijdag 13 juli

08.00-10:00 uur: Bloedprikken
09.00-12.00 uur: Biljarten
14.00-17.00 uur: Biljarten

Maandag 16 juli

09.00-12.00 uur: Biljarten
10:00-17:00 uur: Koek & Soepie
10.00 uur: Crea-ochtend

14.00-17.00 uur: Zomerinloop jokeren.
14.00-17.00 uur: Biljarten
14.00 uur: vrij klaverjassen
14.00 uur: vrij schilderen

Dinsdag 17 juli

10:00-14.00 uur: koffie +

09:00-12:30 uur: Rabobank

15:00-17:00 uur: Team Sociale Ondersteuning

De AOBK heeft zomerstop van 1 juli tot 1 september. Toch stoppen de activiteiten niet helemaal, er zijn enkele activiteiten die doorlopen. Zo is er ook het Zomers Palet, dat vanaf 17 juli van start gaat. We zullen u elke week op de hoogte houden via de Katwijk Speciaal, of kijk op www.aobk.nl

AGENDA KAT-RIJN

Alle activiteiten vinden plaats in de Coligny, L. de Colignylaan 7. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen van 55 jaar en ouder. Meer info: www.Kat-rijn.nl

Donderdag 12 juli
14.00-16.30 uur: Klaverjassen/Jokeren

Dinsdag 16 juli
14.00 uur: Meer bewegen voor Ouderen

Zomerverkoop in bibliotheken

afgeschreven n Vlak voor de zomervakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen.

Tot en met zaterdag 14 juli kan iedereen weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren. De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan.

Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden bij de bieb, moet zeker even komen snuffelen. Handig voor de vakantie! De prijzen zijn € 0,50 per afgeschreven boek of 3 voor € 1,00.