Katwijk Speciaal

19 februari 2019

Katwijk Speciaal 19 februari 2019


Stukje Rijnsoever opgeknapt

Samen met leerlingen van de Van der Brugghenschool plantte wethouder Nagtegaal het eerste groen. | Foto: PvK

opgeknapt n 'Het is allemaal prachtig geworden' sprak wethouder Rien Nagtegaal voldaan toen hij vorige week woensdag op het binnenplein van de Ceres enkele tientallen bewoners toesprak. Het vernieuwde binnenplein zoals ze in de hele wijk zijn opgeknapt. 'Het is de eerste wijk die op deze Integrale Gebiedsaanpak is gerealiseerd. Oftewel, alle nodige werkzaamheden zijn in een keer verricht.

Door Piet van Kampen

De werkzaamheden bestonden uit nieuwe bestratingen, herinrichting van de binnenpleinen, de nieuwe groenvoorzieningen, het vervangen van kolken, het aanleggen van 47 parkeerplaatsen en het plaatsen van nieuwe speeltoestellen waaronder een klimrek.

De meningen onder de jeugd bleken verdeeld. Jorna zag het voetbalveldje opgeofferd ten gunste van het klimrek. 'Wel leuk dat klimrek maar ik voetbal liever. Dat de meiden uit de buurt ook graag voetballen bleek wel toen Maud en haar vriendinnen dezelfde mening als Jorna hadden. 'Wel leuk dat klimrek maar toch…' Andere jonge deernen gaven toch te voorkeur aan het klimrek en zo kan je het dus niet iedereen naar de zin maken. Zoals enkele dames uit de buurt, gezeten op de rand van het nieuwe ronde bloemperk niet over alles even positief waren. 'De wipkip en de glijbaan voor de allerkleinsten zijn verdwenen'.

Hadden zij dan geen inspraak gehad bij de plannen? Nee, ze wisten er niet van en volgens hen waren die er ook niet geweest. Klopt niet, want een andere bewoonster had wel degelijk de inspraakavonden bijgewoond. Maar de dames waren wel positief over de herbestrating, het ronde perk en de uitbreiding van de parkeerplaatsen.


Netjes houden

'Ik heb het idee dat de meeste mensen tevreden zijn' volgens de wethouder die er tevens de boodschap aan toevoegde om de boel netjes te houden. 'Mensen hebben meegedacht en daar ben ik blij mee. Alle binnenpleintjes zijn ook opgeknapt met nieuw groen en 47 parkeerplaatsen erbij'. Samen met Nikki, Evi, Roan, Bryan en Thomas, leerlingen van de Mr. J.J.L. van der Brugghenschool plantte hij het eerste groen op de binnenplaats van de Ceres.

Internationale Vrouwendag 2019

heldinnen n Ook in 2019 wordt de Internationale Vrouwendag weer gevierd in Katwijk. Door de werkgroep is er een leuk en gevarieerd programma samengesteld dat plaatsvindt op vrijdag 8 maart in het gebouw van de Rabobank aan de Rogstraat bij de Haven.

Het thema dit jaar is 'Heldinnen'. De avond begint om 18.00 uur met een gezamenlijke maaltijd, kaarten hiervoor zijn alleen te koop in de voorverkoop voor € 7,50 bij Buurtcentrum de Schelp en Welzijnskwartier in Huize Callao. Om 19.30 uur start het programma met discussie, dans en natuurlijk de uitreiking van de Vrouwe van Katwijk-prijs.

Van 18.00 tot 19.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd. Een buffet met verschillende gerechten met een nationaal en internationaal karakter, ook de vegetariërs worden niet vergeten. Deze maaltijd wordt verzorgd door vrouwen uit verschillende culturen. Zo kan men worden verrast met een heerlijk gerecht uit Syrië, Somalië of Marokko, maar ook met een echte Hollandse stamppot. Gezellig, ongedwongen en voor een klein bedrag kan men een culinaire reis door de wereld maken.

Kaarten hiervoor zijn te koop tot maandag 4 maart in Buurtcentrum de Schelp, Suurmondstraat 1 en Welzijnskwartier Huize Callao, Callaoweg 1.

'Kerk voor de buurt'

Thema-avond n Op welke manier kun je als kerk iets betekenen voor je omgeving? Waarom zou je dat eigenlijk willen, waarom je zoveel moeite op de hals halen? En áls je het wilt, wat doe je dan? Op welke bewoners richt je je aandacht? En wat hoop je eigenlijk te bereiken?

Over dit soort vragen wisselt ds. René van Loon van gedachten met de bezoekers van de thema-avond die de Bethel- en Rehobothwijk samen houden op donderdag 28 februari.
Her en der in het land zijn er allerlei initiatieven, waardoor kerken echt wezenlijk iets voor hun buurt betekenen. Wellicht kunnen Katwijkse kerken daar nog iets van leren en het toepassen in hun eigen omgeving.
Tijdens de avond zal er ook een boekentafel zijn met werk van ds. Van Loon, o.a. zijn boek 'Kerk voor de buurt' waarop de presentatie is gebaseerd. Van Loon is predikant van hervormde wijkgemeente De Samaritaan in Rotterdam-Noord en de opbrengst van de boekverkoop komt ten goede aan het diaconale werk aldaar.
Belangstellenden zijn welkom op 28 februari in de wijkzaal van het Maranatha Centrum aan de Poolster. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Mannenochtend in het Katwijks Museum

senioren n Vanuit de Zwanenburg organiseren de AOBK en Welzijnskwartier wegens groot succes, voor de tweede keer een mannen informatie-ochtend op donderdag 21 februari in het Katwijks Museum. Op deze ochtend zijn alle mannen van 50 jaar en ouder welkom.

De deuren van het Museum gaan om 10.00 uur open zodat het programma echt, na het nuttigen van een bakje koffie, om 10.15 uur kan beginnen.

Het gevarieerde programma bestaat uit een interessante kennisquiz over Katwijk waar leuke prijzen te winnen zijn. Verder ontvangt men informatie over activiteiten voor mannen met volop gelegenheid om suggesties en wensen kenbaar te maken.

Om 12.30 uur is er een kop soep met een broodje, daarna kan men het museum bezoeken en een film bekijken.
Snel inschrijven voor deze unieke activiteit is geboden, want vol=vol. Dit kan via www.aobk.nl of dienstencentrum De Zwanenburg tel. 4071690.

Marnixschool is energiebewust

duurzaam n Van 15 t/m 21 februari zijn de leerlingen van de Marnixschool bezig met het project 'Energie'. Een ruim begrip met verschillende facetten waarbij vooral duurzaam omgaan met energie de aandacht zal krijgen.

Met als aftrap de Warme Truiendag van afgelopen vrijdag waarbij de verwarming op 0 ging, en de kinderen werden verrast door 2 bekende buurmannen die het project inluidden. De dans op het lied 'Energie' van Kinderen voor kinderen werd daarna door alle klassen energiek ingezet.

De Marnixschool verwacht met dit project haar leerlingen bewust te maken van wat energie inhoudt en hoe zij daar zuiniger mee om kunnen gaan.

Het belooft een zeer leerzame week te worden met o.a. gastlessen van Dr. Jan de Lange (Jonge Ouder Academie) en Stichting Milieu Dichterbij en een bezoek aan bakkerij Van Maanen.

Kledingactie

Bethelwijk n Mede vanwege logistieke veranderingen bij de stichting Dorcas, stopt de Bethelwijk met de kledingactie die ieder voor- en najaar wordt gehouden.

De organisatie is dankbaar voor alle kleding, geld of steun in welke vorm dan ook.


Wie toch graag kleding wil blijven doneren aan dit doel kan dat het gehele jaar doen bij de Dorcas winkel aan de Sandtlaan 36, Hal C10. De winkel is te bereiken op tel. 2501836 of via dorcaswinkelkrv@dorcas.nl

Bingo bij DVS

bingo n Op vrijdagavond 22 februari houdt Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) weer een bingo in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51.

Speel mee en maak kans op één van de vele mooie prijzen zoals cadeau- en dinerbonnen en win de jackpot. DVS zorgt voor de koffie, thee en wat lekkers. De zaal is open om 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom.

Column n 't Is iet ârs

Van links naar rechts: Jelle, Marlize van Duijn, Mariëlle van Rietschoten en Mats. | Foto: Piet van Kampen

Gebarencafé bij Brownies & DownieS

Archeologie in het gemeentehuis

Het was echt overweldigend'

Dubbel profijt bij winst Quick Boys

Eerste Gebarencafé Katwijk in Brownies & DownieS

Van links naar rechts: Jelle, Marlize van Duijn, Mariëlle van Rietschoten en Mats. | Foto en tekst: Piet van Kampen

gebarencafé n Bij Mariëlle van Rietschoten kwam er een aantal jaar geleden een idee in haar op. Tijdens een cursus in de kerk zag zij hoe een dove vrouw mee kon doen aan de cursus door de inzet van haar doventolk. Het mee kunnen doen in de samenleving, doof en horend samen, greep haar aan. Enkele weken geleden was het eerste Gebarencafé Katwijk in Brownies & DownieS een feit.

Mariëlle is moeder van twee jonge kinderen, docent aan de Kon. Emmaschool in Rijnsburg en baby- en kindergebarendocent bij Marie-Lieve Baby-& Kindercommunicatie. De interesse in gebarentaal begon op haar 8e toen zij een slechthorend meisje ontmoet. Ze leerde van haar het handalfabet. Na de geboorte van haar eerste kind volgde ze een workshop babygebaren en vond hierin inspiratie om er zelf iets mee te gaan doen. "Het werkte goed bij mijn kinderen" is haar ervaring. "De behoefte aan het gebruik van gebaren is er niet alleen voor baby's en jonge kinderen en mensen met bijv. een beperking, maar ook voor doven en slechthorenden.

"Ik heb contact gezocht met Marlize van Duijn van Brownies & DownieS en zij was direct positief. Ook heb ik Marlies van der Plas benaderd, de enige docent Nederlandse gebarentaal in Katwijk. Ook zij was enthousiast. Samen hebben wij toen de voorbereidingen getroffen. We hebben eerst een enquête gehouden. Via Facebook en Instagram kwamen er veel positieve reacties binnen."

Het eerste Gebarencafé kwam er en het was stampvol in Brownies & DownieS, aan het Noordeinde. "Het was best wel spannend die eerste keer maar het was echt overweldigend. Marlies van der Plas, Marlize van Duijn en ik zijn ontzettend dankbaar. Ook voor alle vrijwilligers die zich voor en tijdens de avond hebben ingezet, zonder hen was dit nooit mogelijk geweest" vertelt Mariëlle uiterst tevreden.

Het eerste Gebarencafé Katwijk was een schot in de roos. Er bleek behoefte aan te zijn. Het Gebarencafé is er voor alle leeftijden. Op zaterdag 2 maart is het gratis café er voor kinderen. Aanmelden kan bij Brownies & DownieS, tel. 2408853 of via gebarencafekatwijk@gmail.com Om gericht te kunnen werken is het maximale aantal kinderen op 20 gehouden. Zie ook www.allesoverkatwijk.nl

Ongezelleg

Hallòò, mit wies? Ôh bè jij 't mààid? Hè? Of we eargistere aevend nog goed thuis ekomme benne van de verjaerdag, vraeg je?

Nou, ik zel je vertelle; ik hadde nóóit dat leste citroenbrandewijntje motte néme. Ik zag de wereld voor een doedelzak an. Onze Huig blééf maer skenke. En as ik zéé 'néén, ik houf iet mear, ik ben amme taks', dan mos ik iet zô ongezelleg doen. En hup, daer zat me glaesje weer vol. Snap jij dat Krij? Dat je 'ongezelleg' ben as je gien borrel mear mot? Waerom vraeg je dat? Hè je ons weg zien gaen? Was 't zô âreg dan? Liepe we zô skééf as de krabbes? Wèèh, ik skaem me dôôd. We motte op onze leeftijd juist 't goeie voorbeeld géve. Gelukkeg benne we gien mens teuge ekomme. Hè? Wié heb ons ezien, zeg je? Fie van Kees van Huibertjies? Nou, dan gaen we ôver 't durrep. Dan weet murrege de heale goegemiente dat ik zwaer an eskóte was. Wat doet dat mens dan nog zô laet? Ze hadde allang al op d'r nest motte legge. Hè? Wier ze wakker van 't allarrem van die dikke autô van d'r zeun? Màààid, wat zeg je nou? Omdat ik op de moterkap zat? Daer weet ik niks mear van! Ken dat kloppe, zeg je? Zit je me voor de gek te houwe? Nou Krij, lilleke lamstrael dat je ben. Je word bedankt! Me bloedruk zit nou in de sterre! Maer je heb me nouw wel an 't denke ezetted: ik ken gerust twie glaessies néme en iet mear. Dan maer ongezelleg, vin je òòk iet? Maer nouw effe wat ârs. Hè jij òòk ehoord dat 't blommecorsô op springe staet? Ik weet òòk iet persies waerom, een centekwestie denk ik. Maer d'r komme toch altijd honderdduizende mense en toeriste op of? Je gaet toch iet wat weghaele, wat al een 'k weet iet hoe lang leeft onder de mense en waer ze ellek jaer weer naer uitkijke? Ze komme uit Grôninge en Limburreg voor de blomme en de corsô's. Kijk, asse nouw zegge we stoppe mit vuurwerrek ofstéke, want daer komt allieneg ellende van, dan zouw ik zegge: jae, hèhè, ààndelek een wijs besluit! Maer de blommecorsô! Onskuldeger ken 't iet! Nou gaen ze een onderzouk doen. Jae, je hoort 't goed, Krij; wéér een onderzouk wat kappitaele kost. Ze gaen dan onderzouke of 't corsô nog wel toekomst heb. Ik zouw zegge geef die cente van dat zôgenaemde onderzouk an 't corsô zellef. An de mense die 't angaet! Nes je zeg: in plaes van die cente voor 't zôveulste onderzouk ôver de ballek te smijte! We léve in een gekke wereld. Nouw zag ik net op 't sjoernael dat de speulgoedwinkels van Intertojs òòk temet ôver de kop benne. Iederien bestelt teugewòòrdeg van alles op 't internet. Dan krijge ze 't innepakt en wel thuisbezurregt. Venochend stinge d'r wel weer vijf dôze en zakke in me gang, voor alle gerande bure die iet thuis benne as 't bezurregt word. Ik heb 'r maer druk mit.

Groep 2 bezoekt De Beslagkom

Groep 2 van de Colignyschool bracht een leerzaam en lekker bezoekje aan De Beslagkom. | Foto: PR

Colignyschool n Op 7 februari mochten de kinderen van groep 2 van de Colignyschool naar De Beslagkom. Ze hebben de dagen afgeteld totdat zij hiernaartoe mochten. Het wachten werd beloond.

De kinderen mochten eerst een kleurplaat maken, maar uiteraard werd er ook geleerd. Chefkok Koen heeft de kinderen het magazijn laten zien en zij mochten voelen hoe koud het in de vriescel is. Het afwasgedeelte werd bekeken, maar er is ook gekeken hoe een pannenkoek gemaakt werd. De kinderen hebben zelfs de zware pannen gevoeld. Daarnaast hebben ze gekeken bij de serveersters en obers.
Natuurlijk was er ook tijd om lekker te spelen. Als allerlaatste zijn de kinderen getrakteerd op een glaasje limonade en zelfs een pannenkoek. De kinderen, maar ook de begeleiding hebben erg genoten. In de klas gaan de kinderen verder leren over 'het restaurant'.

Expired Faces in voorprogramma Eagles

| Foto: PR

coverband n De band the Expired Faces is een band met Katwijks bloed. Op zaterdag 2 maart speelt de band in het voorprogramma van The Ultimate Eagles in Tripodia.

Willem Kuijt, Jan Hazenoot, Dirk Plugge, Peter Winters, en Volker van Hameren zijn het muzikale gezelschap zijn ervaren muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de muziekscene van Katwijk en omstreken.
Het repertoire bestaat grotendeels uit songs van de jaren '60 tot en met '90 en laat zich omschrijven als een reis door de geschiedenis van de popmuziek.

Een sterk punt van de band is, dat zij hun repertoire zowel elektrisch als akoestisch ten gehore kunnen brengen. De mannen staan bekend om hun veelzijdigheid van elektrisch spijkerhard tot akoestisch fluisterzacht.
De band wordt momenteel veel gevraagd om optredens te verzorgen op feesten en in muziekcafés. Anderzijds is de band ook een graag geziene gast op festivals. De band stond eerder al op grote festivals en lieten hier een verpletterende indruk achter.

Kaarten hiervoor zijn te koop via Juwelier Parlevliet in de Badstraat en bij BAR 70 op de boulevard. Online via www.briesaanzee.nl

Hotspot Archeologie in het gemeentehuis

Op 20 en 27 februari zijn er nog inloopmiddagen voor de vondsten uit de Zanderij. | Foto: Piet van Kampen

opgravingen n Nieuwsgierig wat er in het afgelopen najaar in zes weken tijd in het gedeelte van de Zanderij achter de Zeewinde aan archeologische vondsten is gedaan? Kom dan op woensdag 20 en 27 februari tussen 12.00 en 16.00 uur naar de Burgerzaal in het gemeentehuis.

Door Piet van Kampen

| Foto: PR

Afgelopen woensdag was de eerste keer dat men er een kijkje kon nemen. Wat was resultaat van de klus waaraan 170 burgers niet alleen uit Katwijk maar ook uit de regio hebben meegewerkt? Dit alles onder begeleiding van deskundige vrijwilligers van de Werkgemeenschap Nederland-Rijnland (afdeling Rijnstreek) die ook in het gemeentehuis ter plaatse aanwezig zijn om uitleg en toelichting te geven.

Het was op zich uniek dat burgers voor het eerst aan archeologische opgravingen deel mochten nemen. Bezoekers en deelnemers kunnen in het gemeentehuis mee helpen aan het determineren (beschrijven) van de vondsten uit het Merovingisch tijdperk (600-700 na Christus). Deze bestaan uit scherven aardewerk, hout van palen en planken, glas, botten, huttenleem, turfsteen, sieraden en een stenen pijpenkop.

Overigens wordt het houtwerk allemaal in een koelcel in Amersfoort bewaard voor nader onderzoek. In dit najaar worden de uitkomsten van het onderzoek bekend. Er werden ruim 700 sporen en doorsneden van grondverkleuringen aangetroffen en alles is in kaart gebracht.

De voorlichters van het AWN (Vereniging van vrijwilligers in de archeologie) weten te melden dat er sporen van vijf boerderijen zijn aangetroffen. Ook werden er sporen van akkers en sloten aangetroffen. Er werd zelfs een gouden munt boven aarde gehaald.

Kortom, het is voor geïnteresseerden in de archeologie en met name hoe het er in een ver verleden in Katwijk moet hebben uit gezien een ideale gelegenheid om eens even in het gemeentehuis binnen te wippen.

Etos ondergaat grondige metamorfose

vernieuwd n Als de klanten vanaf woensdag 20 februari de Etos in de Badstraat binnen komen gaat er een nieuwe wereld voor hen open. Van de winkel die zij tot voor kenden is er niet veel meer over. Een totaal vernieuwde routing en inventaris, verlichting en kleurstelling heeft als resultaat dat de oude zaak tot een uiterst moderne en veelzijdige winkel is omgetoverd.

Door Piet van Kampen

Eigenaar Dirk Remerij die sinds 1992 met succes zijn winkel runt heeft samen met een heel team vanaf 11 februari keihard gewerkt om alles tot in de puntjes rond te krijgen. 'Alleen de vloer is blijven liggen' glimlacht hij. 'Na 15 jaar werd het tijd voor een flinke opfrisser. De ondernemer loopt hiermee in de pas van de Etos organisatie die naar eenheid en herkenbaarheid in alle winkels streeft voor de consument.

'In het seizoen komen er ook veel mensen van buitenaf en dat is ook voor hen prettig als zij in een herkenbare winkel komen. Wel zal het met name voor onze vaste klanten even wennen worden maar er zullen de eerste dagen extra medewerksters worden ingezet om de klanten netjes te helpen bij het zoeken naar producten die op een andere plaats in de winkel staan dan dat zij voorheen gewend waren. Ons enthousiaste en vakbekwame team staat voor hen klaar' verzekert Remerij.


Ruimte

De winkel is overzichtelijker ingericht voor de consument. Ruimte en een logische is indeling is erg belangrijk om rustig te kunnen winkelen. Ook van buitenaf oogt het allemaal ruimer omdat er een gedeelte van de pui is bijgetrokken en de uitstraling van een grote winkel versterkt. Het assortiment dat al zeer ruim was is met een aantal bekende merken nog verder uitgebreid.

Kortom, de Etos is weer helemaal up-to-date en helemaal klaar voor de toekomst. 'Het is een fantastische hippe winkel geworden' omschrijft de eigenaar het. De klant kan profiteren van de openingsaanbiedingen die in een advertentie in deze krant staan. Op dus naar de Badstraat 9. Voor vragen bel 4014617.

Cruyff Court voetbaltoernooi

Voetbal n In samenwerking met de Johan Cruyff coaches van het Welzijnskwartier organiseren zes jongeren een Cruyff voetbaltoernooi 6 vs. 6. Deze jonge organisators, ook wel de 'Heroes' genoemd, organiseren dit toernooi voor jongeren van 10 t/m 12 jaar. Het toernooi vindt op woensdag 27 februari plaats op het Cruyff Court in de Molenwijk.

Cruyff Courts 6 vs. 6 is een landelijk kampioenschap dat voor en door jongeren georganiseerd wordt. De voorrondes vinden woensdag 27 februari plaats vanaf 13:00 uur op het Cruyff Court in de Molenwijk. De winnaars, een jongens- en een meisjesteam, stromen door naar de kwartfinale en maken uiteindelijk kans op de landelijke finale. Naast de winnaars van het 6 vs. 6 toernooi stelt de Cruyff Foundation een 'Respect Award' beschikbaar voor het jongens- en meisjesteam dat zich het sportiefst gedraagt tijdens het toernooi. Ten slotte is er voor ieder wat wils, van muziek tot springkussens, een loterij met prijzen en een bakje koffie voor de bewoners en ouders.

Wil jij graag mee doen? Zoek de beste voetballers bij elkaar en vorm jouw dreamteam van minimaal 6 en maximaal 10 spelers. Geef jouw team en naam door aan Pascal van der Plas via tel. 06-57841112. Meer informatie staat op de Facebookpagina van Jongerenwerk Welzijnskwartier KRV.

Hoornes Rijnsoever

Woensdag 20 februari

09.00 uur: Damesgym

14.00 uur: Country Line Dans

19.00 uur: Modinettes HR

Donderdag 21 februari

10.00 uur: Soos kaarten

14.00 uur: Ouderensoos

20.00 uur: Jokeren

Vrijdag 22 februari

10.00 uur: Soos kaarten

19.30 uur: Darten

Zaterdag 23 februari

10.00 uur: Soos Kaarten
21.15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 25 februari

19.00 uur: Biljarten

19.30 uur: Country Line Dans

19.30 uur: Dames Volleybal

21.00 uur: Heren Volleybal, gymzaal Van Lierestraat

Dinsdag 26 februari

19:45 uur: Bridge

20.00 uur: Sjoelen

De Coligny

Woensdag 20 februari

20.00 uur: zingen met de Voltreffers

Donderdag 21 februari

14.00 uur: Seniorensoos De Eendracht
20.00 uur: Linedance-lesavond. Zaal open vanaf 19.00 uur

Zaterdag 23 februari

20.00 uur: Bingo. Zaal open vanaf 19.00 uur. Toegang vanaf 18 jaar,

Maandag 25 februari
20.00 uur: Mozaieken

Dinsdag 26 februari

20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Noord-Noordoost

Woensdag 20 februari

09.30-10.30 uur: Zumba

18.00 uur: Junioren, Senioren majoretten in Pieter Groen

Donderdag 21 februari

09.45-10.45 uur: Conditietraining
20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Vrijdag 22 februari

20.30 uur: Vrij stijldansen

Maandag 25 februari

14.00 uur: Dammen senioren 55+
17.30-18.30 uur: kl. Jeugd majorette
18.30-19.30 uur: gr. Jeugd majorette

Dinsdag 26 februari

10.00-12.00 uur: linedance
13.30-15.30 uur: linedance
18.30-20.00 uur: Jeugddammen vanaf 6 jaar
20.00 uur: Dammen

Zingend geloven

Vredeskerk n Op zondag 24 februari, om 17.00 uur, wordt er in de Vredeskerk Baljuwplein 1 een Zingend Gelovendienst gehouden.

Het thema voor deze dienst luidt 'Geloofd zij God'. Ds. W .v.d. Schee zal dit thema verwoorden door de verbindende korte meditaties. De samenzang is in handen van organist/pianist Rob van Efferink.
Medewerking wordt dit keer verleend door het bekende Rijnstreekkoor dat onder leiding staat van Jan Verhoef, terwijl de heer H. Aten de koorbegeleiding verzorgt. De samenzang bestaat uit geliefde liederen uit de psalmen en geestelijke liederen. Na afloop kan men onder genot van thee of koffie napraten.

NVVH

schots n De ochtendbijeenkomsten van Koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk Katwijk, zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 09.30 tot 11.30 uur in de grote zaal van Tripodia, Hoornesplein 155. De koffie/thee (€ 1,50 per kopje) staat vanaf 09.00 uur klaar.

Dhr. Alblas is werkzaam in het onderwijs. Hij komt vertellen over het ontstaan en gebruik van de doedelzak. Weet u wat een Skian duph of een Sporran is? Waarom de Sash koorden heeft en de drummajor zwarte trommelstokken? Na afloop van de lezing weten we het en nog veel meer.
Alles dames zijn welkom om kennis te komen maken. Men betaalt voor de eerste bijeenkomst € 10,00. Voor wie lid wordt, zal dit bedrag in mindering worden gebracht op de contributie.

Gemeenteavond Benjamin

wijkavond n De wijkgemeente Benjamin houdt op donderdagavond 21 februari in de zaal van de Fonteinkerk aan de Willem de Zwijgerlaan 1a een gemeenteavond. Spreker is ds. W. J. van den Brink uit Scherpenzeel over het thema 'De Puriteinen en Israël'. Wat was hun kijk op Israël? De koffie en thee staan klaar om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Tijdens de pauze zal er een collecte gehouden worden voor de onkosten.

Heel Katwijk breit er iets moois van

In de Hoofdbieb was het vrijdag Warme Truien Dag. | Foto: Piet van Kampen Foto: Foto:

duurzaam n Afgelopen vrijdag 15 februari was het Warme Truien Dag. Normaal gesproken draag je om deze tijd van het jaar een warme trui maar bij lenteachtige temperaturen kon deze in de kledingkast blijven hangen. Voor de derde keer werden op deze dag de kleurrijke resultaten van 'Heel Katwijk Breit' in de hoofdbibliotheek aan de Schelpendam getoond.

Door Piet van Kampen

Sjoerd van Vilsteren komt door met een enorme dunk. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Het is net als met 'Heel Holland Bakt' een titel die de lading niet dekt. Het is een klein aantal landgenoten die hun bakkunsten etaleren en zo is het ook met de Katwijkse breivariant. Een select gezelschap nam de breinaalden ter hand en de vaardige vingers deden de rest. Vaardige vingers van met name ervaren seniorenbreisters die in deze hobby al door de wol geverfd zijn. Die van de leerlingen van groep 7 van basisschool De Duinroos waren minder getraind in dit creatieve handwerk maar toch is er enthousiast gewerkt aan minibreiwerkjes. De producties van jong en oud vormden uiteindelijk een kleurrijke mix van werkjes die met elkaar en aan elkaar verweven tot enkele prachtige grote eindresultaten leidde. Wethouder Adger van Helden mocht de 'warme wollige werkstukken' onthullen.


Educatief en milieu

Carolien Koiter, vrijwilliger van Het Natuurcentrum die dit voor de derde keer organiseerde, vertelde de aanwezigen hoe een en ander in zijn werk is gegaan. In het najaar van 2018 mocht de groep leerlingen samen met herder Thomas van der Meij en zijn kudde van 200 schapen de Zuidduinen in. De kinderen leerden er wat het nut van schapen in de natuur is en wat dit voor het milieu betekent. Zij kregen tevens de opdracht om een klein breiwerkje naar eigen idee te maken. Milieu was tevens het thema dat door als een rode draad door deze actie heen liep.

Tijdens de bijeenkomst in de Bieb blikte Thomas van der Meij op een interactieve manier terug op het bezoek aan de duinen en Carolien Koiter had een leuke mileubingo bedacht. De kids deden er enthousiast aan mee. Ieder kreeg 5 chocolademunten die een betekenis inhielden: Korter douchen, warm kleden een daardoor de CV lager in huis, geen licht onnodig laten branden, afval scheiden en meer fietsen en da auto laten staan.

Ook had zij nog een inhoudelijke spreuk in huis van de Indiase premier Indira Ghandi: 'De aarde heeft genoeg voor ieders behoefte maar niet voor ieders hebzucht'. Een om te onthouden, niet alleen voor de jeugd maar met name ook voor ouderen. Vervolgens brak het moment aan waarop de kleurrijke creaties door de wethouder uit een grote schatkist tevoorschijn werden getoverd.

Grasshoppers Heren 1 zit in de hoek waar de klappen vallen

basketbal n Zaterdag 16 februari kon Solar-systemen Grasshoppers Heren 1 tegen Uball de negatieve balans van drie nederlagen, thuis tegen Uball uit Utrecht, niet ombuigen. Na een voorsprong met rust van 41-31 ging Grasshoppers met 73-75 onderuit.


De eerste helft werd goed gespeeld en meestal Wouter Breel als vrije man onder het bord gevonden. De voorsprong werd regelmatig opgebouwd. Er moest al snel doorgewisseld worden omdat het thuisteam al in foutenlast kwam.

Het derde kwart verliep voor de thuisploeg, die Bas Rozendaal nog moest missen, weer niet goed. Uball wist de achterstand van 10 punten in te lopen en nam zelfs een voorsprong na 30 minuten: 52-56. Tot dan werd vanaf de vrije worplijn tegen een heel laag percentage geschoten. Dat hielp ook niet mee.

In het laatste kwart ontspon zich een spannende wedstrijd waar met hard werken het team van coach Jeroen Reitsema, onder aanvoering van Sjoerd van Vilsteren de teams elkaar weinig toegaven. Na één rake vrije worp van Glenn Schijff wist Jake Prins na lange tijd weer een voorsprong op het bord te zetten: 63-62. Met nog 5.30 minuten op de klok was nog van alles mogelijk. Met twee driepunters van Sjoerd van Vilsteren was de stand 69-70. Sjors Besseling benutte zijn 2 vrije worpen, maar twee scores van Uball en te weinig tijd bepaalde uiteindelijk de eindstand (73-75).

Buurtcafé in De Schelp

schelp n Vrijdag 22 februari is er in De Schelp een gezellig buurtcafé voor mensen die eens een avondje gezellig uit willen en anderen willen ontmoeten. Er wordt muziek gedraaid uit de jaren '60, '70 en '80 om naar te luisteren of lekker op te dansen. Iedere laatste vrijdagavond van de maand vanaf 19.30 uur gaan we onder het genot van een drankje en een hapje terug in de tijd.

Even wegdromen bij muziek van Elvis, Golden Earring of Fats Domino. Een gezellige avond waarop je zelf bepaalt wat je doet. Wil je dansen dan kan dat, maar je kunt ook gewoon een praatje maken en een drankje drinken. Kortom: gewoon lekker ongedwongen genieten. Iedereen is van harte welkom om langs te komen.

Deze activiteit is een initiatief van een aantal buurtbewoners en vrijwilligers, met als doel mensen met elkaar in contact te brengen en de onderlinge band binnen de wijk te versterken. Het Buurtcafé wordt ondersteund door het team wijkwerk van Welzijnskwartier.

Heeft u zelf een idee voor een activiteit in het buurtcentrum de Schelp, neem dan eens contact met ons op door een mailtje te sturen naar deschelp@welzijnskwartier.nl of te bellen naar tel. 8894461.

Het Buurtcafé wordt gehouden in Buurtcentrum De Schelp, Suurmondstraat.

DVS schittert tijdens tournee door Noord-Duitsland

DVS scoorde goed tijdens een rondje Duitsland, afgelopen weekend. | Foto: PR

tournee n Afgelopen weekend reisde de Chr. Muziekvereniging DVS door het noorden van Duitsland. Voor de drukbezochte Musikparade trad de band op in Hamburg, Münster en Oldenburg. Het werd om verschillende redenen een bijzonder weekend.

De Musikparade is een tournee door Duitsland waarbij tijdens de eerste maanden van het jaar ieder weekend een grote taptoe wordt georganiseerd in concerthallen door geheel Duitsland.

Dit weekend had DVS de eer om de taptoes af te sluiten in deze drie Duitse steden. Veel kilometers maar met een mooie beloning in de vorm van uitverkochte taptoes met deelnemers uit Rusland, Oekraïne, Italië, Oostenrijk en Duitsland. DVS bracht het publiek in vervoering met een geweldige show en werd beloond met een langdurige ovatie.


Afscheid Leo de Vreede

Dit weekend was er ook het laatste optreden van tamboer-maître Leo de Vreede. Zeventien jaar heeft hij op zijn karakteristieke wijze leiding geven aan het orkest. Nadat hij tijdens de nieuwjaarsreceptie al benoemd werd tot lid van verdienste was er dan in Oldenburg echt zijn laatste optreden. In een uitverkocht EWE Arena kreeg hij na een geweldige uitvoering van de show Into the Light zijn langdurige slotapplaus.

Jubileumconcert

Na het afronden van de Duitsland Tour is DVS nu helemaal klaar voor het jubileumconcert 'Friends for Life' in het kader van het 65 jarig jubileum van DVS en het Katwijks Chr. Mannenkoor Jubilate. Op dinsdag 26 februari worden in de middag en de avond twee bijzondere concerten gegeven met alle orkesten van DVS en het koor. In de TheaterHangaar wordt het publiek verrast met dertig schitterende nummers in een bijzondere setting. Het publiek draait van act naar act en bijzondere visuele effecten completeren een geweldige publiekservaring.

Men kan nog steeds kaarten voor de middag kopen voor € 25,00. Deze kaarten zijn verkrijgbaar op maandag-, dinsdag- en woensdagavond in het clubgebouw van DVS, Nieuwe Duinweg 51 of via de webshop op www.dvskatwijk.nl

Vrouwendag in Tripodia

Tripodia n Wim Hoddenbagh, bekend van de christelijke mannenbeweging De 4e Musketier, spreekt op 9 maart op de Vrouwendag in Tripodia. Hoddenbagh, die inmiddels werkt bij Royal Mission, gaat in op het thema 'Zien en gezien worden', over het leven van de Bijbelse figuur Hagar.

De tweede spreker op de vrouwendag is Toos Heemskerk. Toos vecht tegen mensenhandel en was jarenlang verbonden aan stichting Het Scharlaken koord. Behalve luisteren naar de sprekers kunnen bezoekers van de vrouwendag meedoen aan workshops en is er ruimte voor muziek en ontmoeting.
De vrouwendag vindt plaats op zaterdag 9 maart in zalencentrum Tripodia, aanvang 9.30 uur. Kosten zijn 26 euro per persoon, opgeven voor de laatste plaatsen kan via www.vrouwendagtripodia.nl

Strandexcursie

Natuur n De Strandgroep van IVN regio Leiden houdt op zaterdag 23 februari een strandexcursie voor het hele gezin over wat je vindt en ontdekt in de zee en op het strand.

De excursie duurt van 13.00 tot 15.00 uur. Verzamelen op parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg, op de hoek bij de KNRM-loods.
De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat er te vinden is.
De excursie is gratis en voor alle leeftijden. De laatste winter-strandexcursie in Katwijk is op zaterdag 9 maart om 11.00 uur.

Peaceconcert in Soefitempel

dans n Peaceconcerts houdt op zaterdag 23 februari een concert in de Soefitempel met songdancer Renske Skills.

Te horen is speciale live muziek- en dansvoorstellingen en nieuwe albumuitgaven 'Ancient Voices' en 'Sacred Dance'.

Alle live-uitvoeringen zijn gebaseerd op hun nieuw geproduceerde genezende muziek, helende stemmen, gesproken woorden en poëzie, mantra's, heilige geometrie en cymatische beelden, heilige choreografie-dansvoorstellingen, percussie-elementen, gezonde helende principes en speciale effectbehandelingen.

De release party en performance zullen plaatsvinden in de Soefitempel. Meer informatie staat op https://peaceconcerts.nl

Zangavond Rehobothwijk

Samenzang n Op woensdag 27 februari is er de maandelijkse zangavond van de Rehobothwijk in het Maranathacentrum aan de Poolster. De avond begint om 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.45 uur.

Uiteraard is iedereen, die van zingen houdt, welkom. Er wordt gezongen uit verschillende christelijke liedbundels. Voor de pauze is er een korte overdenking. Na de pauze is er, zoals gebruikelijk, als intermezzo tussen het zingen een gedicht.

'Langzaamaan gaan we weer richting de lente, al kan de winter nog wel roet in het eten gaan gooien. De natuur is in elk geval al een beetje aan het ontwaken. Her en der heb ik al sneeuwklokjes gezien. Symbool van nieuw leven. Laat de lente maar komen!' | Foto: Céline van Egmond-Mulder

Grasshoppers winnen van Den Helder

Noor Driessen passt de bal naar de inkomende Marieke van Schie. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

basketbal n Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder in winst weten om te zetten. De ploeg van Rick Driessen en Frans Mens, die de afgelopen week te maken had met een grote ziekenboeg, won uiteindelijk nipt na het grootste gedeelte van de wedstrijd ruim voor te hebben gestaan.

Na een aanvallend wat stroef begin, is het de thuisploeg die een gaatje kan slaan. Via 7-6 halverwege pakt Solar-systemen Grasshoppers mede dankzij een 9-0 run een voorsprong van 10 punten aan het einde van het eerste kwart (22-12).
Grasshoppers kan aanvankelijk verder uitlopen maar daarna is het toch weer Den Helder dat vooral door de aanvallende inbreng van de Amerikaanse Sarah Curran in het spoor kan blijven. Ruststand 39-29.
Een flitsende start van Solar-systemen Grasshoppers zorgt er voor dat het verschil snel groter word. Na 55-35 halverwege het derde kwart wil de Helderse ploeg nog van geen wijken weten en kan aan het einde toch weer wat inlopen (60-45).
De wedstrijd lijkt gelopen als het verschil in het laatste kwart opnieuw oploopt naar 20 punten, maar die krijgt toch nog een verrassend spannend einde. Na een 70-50 tussenstand stopt vervolgens de Katwijkse teller terwijl Den Helder ogenschijnlijk steeds makkelijker het netje weet te vinden.

In een spannende eindfase met nog 2 minuten te spelen en 72-72 op het scorebord weet Solar-systemen Grasshoppers toch weer orde op zaken te stellen en de winst binnen te halen. Eindstand 78-75.


De eerstkomende wedstrijd is de halve finale Beker op 23 februari om 17.00 uur uit tegen Lekdetec. Op zaterdag 16 maart is de eerstvolgende thuiswedstrijd als 4Consult/Binnenland op bezoek komt. Aanvang van de wedstrijd is 18.15 uur.

Dubbel profijt bij winst Quick Boys

Dennis Kaars in duel met Guytano dos Santos van SteDoCo. | Foto: OrangePictures

voetbal n Quick Boys deed prima zaken in de wedstrijd tegen SteDoCo. Na op voorsprong te zijn gekomen wist SteDoCo de stand weer gelijk te trekken. Ruim halverwege de tweede helft wisten de blauwwitten het net weer te vinden. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Door puntverlies van naaste concurrent HSV Hoek steeg Quick Boy naar de tweede plek. Aangezien koploper vv Noordwijk thuis ten onderging tegen Odin'59 lijkt de achterstand op die koploper weer overbrugbaar.


Voorlopig namen beide tegenstanders ruimschoots de tijd elkaar af te tasten, beiden waren aan elkaar gewaagd waardoor het voorlopig niet tot doelkansen kwam. Pas na ruim tien minuten spelen leek Quick Boys voor de eerste keer gevaarlijk te worden. Aangespeeld door Mohamad Mahmoed kwam Jesse van Nieuwkerk plotseling in een kansrijke positie om de score te openen. Doelman Mark Smith wist zijn doel schoon te houden.

Een paar minuten later kwam SteDoCo in de positie de score te openen toen vanaf de rechterflank een aanval werd opgezet waaruit Joran Schröder werd gevonden. Doe kon geen profijt uit de voorzet waardoor de stand ongewijzigd bleef.


Na ruim een kwartier spelen kwam Quick Boys op voorsprong. Vanaf het middenveld werd Jeffrey Ket geen strobreed in de weg gelegd om op het doel van Mark Smith op te stomen om vervolgens verwoestend uit te halen en de bal onhoudbaar in de kruising te plaatsen.

Die voorsprong smaakte naar meer en Quick Boys ging op zoek naar tenminste een verdubbeling van de doelpuntenmarge. Dat leek bijna te slagen toen Joey Ravensbergen vanaf links een aanval opzette waaruit Jesse van Nieuwkerk werd gevonden. Via het gras belandde de bal in de handen van Mark Smith.

Ruim halverwege de eerste helft claimden de blauw-witten nog een strafschop toen Cem Sahin binnen het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt. Die claim vond geen genade in de ogen van arbiter De Brito Roque.

Weer gelijk

Met nog een klein kwartier te spelen trok SteDoCo de stand weer gelijk. Vanaf de linkerflank vond Toby Mulder Joran Schröder die de voorzet onhoudbaar voor Paul van der Helm in het doel plaatste. In de loop van de eerste helft trachtte Quick Boys weer op voorsprong te komen. Meerdere malen leek Quick Boys daarin te slagen. Of het ontbreken van de finishing touche bij de blauwwitten de reden was of dom geluk voor doelman Smith bleef onbekend, de stand op het scorebord bleef ongewijzigd.

Tweede helft

De tweede helft bleek al snel een vervolg op de eerste helft, twee tegenstander op zoek naar de voorsprong maar onvoldoende in staat de gewenste voorsprong te forceren. Eerst was er een doelkans voor Rensy Barradas, hij schoot over het doel van Paul van der Helm. Daarna leek Mark de Kruijs gevaarlijk te worden voor Quick Boys, De Kruijs moest toezien hoe Mark Smith zijn doelpoging uit de lucht plukte.


Na ruim een kwartier spelen leek Quick Boys serieus in de problemen te zijn beland. Een vrije schop vanaf het middenveld kwam terecht op de rechterflank. Vanuit die positie werd een doelpoging gewaagd die via een blauwwitte speler tot hoekschop werd verwerkt.

Aan de andere kant liet ook Quick Boys zich gelden. Cem Sahin werd gevonden door Jesse van Nieuwkerk, Sahin werkte de voorzet naast het doel. Eindelijk liet Quick Boys zich weer gelden! Een paar minuten later kwam ook Dennis Kaars in kansrijke positie, via een tegenstander ging de doelpoging van Kaars voorlangs het doel. De hoekschop die volgde bleef zonder gevolgen voor SteDoCo.

Met nog twintig minuten op de klok kwam Quick Boys weer op voorsprong. Cem Sahin zette op rechts een aanval op waaruit in het drukbezette strafschopgebied Dennis Kaars werd gevonden. Kaars gaf doelman Smith het nakijken.

Spannend

SteDoCo gaf de moed niet op. Met nog een kwartier te spelen waren de gasten dichtbij de gelijkmaker, als bij wonder bleef die gelijkmaker Quick Boys bespaard. SteDoCo bleef aanzetten voor tenminste een punt, maar wist ondanks meerdere gevaarlijke momenten het net niet meer te vinden, waardoor de gasten aan het einde van de wedstrijd hun meerdere in Quick Boys moesten erkennen.

Door die winst deden de blauwwitten prima zaken en stegen naar de tweede plek op de ranglijst en zijn nu de naaste achtervolger van koploper vv Noordwijk, die in hun wedstrijd hun meerdere moest erkennen in Odin'59.

Met nog twaalf wedstrijden te gaan zou het nog spannend kunnen worden.

FC Rijnvogels fortuinlijk bij Achilles Veen

Max van Steen scoort de 1-2. | Foto: PR

Voetbal n Wat een mooie voetbalmiddag op een fraaie lentedag in het Brabantse Veen had moeten worden werd ontsierd door de vele kaarten die arbiter Voncken uit de borstzak moest trekken. Het overgrote deel kwam op het conto van de gastheren en mondde ook uit in twee rode prenten. Het betekende dat de thuisclub halverwege de tweede helft met 9 man kwam te staan.

Op sportpark De Hanen Weide waren de hanen van de thuisclub in het gevecht tussen de Veense Hanen en de Katwijkse Vogels het meest fel en dat kwam hen achteraf duur te staan. Bij de zoveelste overtreding restte de leidsman niets anders dan halverwege het tweede bedrijf een afkoelingsperiode in te lassen.

Uiteindelijk trokken de Katwijkers met 4-2 aan het langste eind. Een uitslag die waarschijnlijk nooit op het scorebord zou hebben gestaan als in het begin de zaken anders hadden gelopen. In de eerste minuut was er een halve kans voor Max van Steen die naast hobbelde. Een minuut later was het aan de overzijde wel raak bij de eerste tegenstoot van de thuisclub. Sven Aerts mocht ongehinderd de 1-0 binnenlopen omdat de hele Katwijkse defensie bleef staan omdat er terecht gemeend werd dat de Veense spits ruim buitenspel stond. Zowel vriend als vijand bevestigden dit maar de vlag bleef omlaag. Zowel de linesman als de vogeldefensie bleken nog niet geheel bij de les.

Even later bleek dit maar weer eens want nu moest doelman Jeffrey Verkerk in een één-op-één situatie redden en kort daarna na een snel genomen vrije trap verzuimde Thomas de Man ook in een zelfde geheel vrije situatie de score uit te bouwen. Pas na een klein half kwam de gelijkmaker uit de lentelucht vallen toen Luuk Slegt na een half afgeslagen aanval steenhard het leer achter doelman Jamiel Kools knalde. Deze opleving hadden de bezoekers nodig om in de wedstrijd te komen. Pal voor de thee maakte Thijs van den Berg hands die goed was voor de eerste rode prent.

Zo snel als de gastheren in de eerste helft scoorden, zo rap viel de 1-2. Max van Steen rondde een voorzet van Dirk Jan van den Oever van dichtbij af. De tweede rode kaart werd halverwege de tweede helft een ongewenste traktatie voor Maarten Bodaert die tegen het tweede geel aanliep. Mogelijk het gevolg van enige frustratie waardoor zijn team met negen man in ondertal de ongelijke strijd aan moest.

De Katwijkers profiteerden en weer was Max van Steen de scherprechter. De Veners vochten voor wat zij waard waren en de vogels verzuimden de mogelijkheden om verder uit te lopen te verzilveren. In de slotfase moesten zij zelfs nog een fraaie treffer van Roel de Kruik - even geheel vrij gelaten- incasseren waardoor het nog even nodeloos spannend werd. In de dying seconds scoorde Jaap van Duijn na een knappe voorbereidende actie op de achterlijn van invaller Roy van Leeuwen en de koers was definitief gelopen.

Woensdag 20 februari

15.00-16.30 uur: Carnavalsdisco in het Dorpshuis Rijnsburg, Hofweide 1 te Rijnsburg. Entree € 2,00.

Donderdag 21 februari

• Whiskeyproeverij in Hotel Zee en Duin, Boulevard 5. Meedoen kost € 30,00.
20.00-22.00 uur: Tafeltenniscompetitie bij Tafeltennisvereniging Rijnsoever, De Krom 75. Meedoen kost € 5,00 per team.

Vrijdag 22 februari

• Whiskeyproeverij in Hotel Zee en Duin, Boulevard 5. Meedoen kost € 30,00.

Zaterdag 23 februari

13.00 uur: IVN-strandexcursie. Verzamelen bij de KNRM-loods, Parkeerterrein De Noordduinen, Noordduinseweg. Deelname is gratis.
15.00 uur: Determinatiemiddag in samenwerking met Naturalis bij Natuurcentrum Katwijk, Boulevard 73. Entree gratis.

Zondag 24 februari

10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.
16.30 uur: Tapas & Muziek bij La Vida Loca, Voorstraat 41.

Dinsdag 26 februari

14.00 uur: Voorstelling Jubileumconcert Jubilate - DVS in de TheaterHangaar en Hangaar2, 1e Mientlaan 75. Entree € 25,00.

Woensdag 27 februari

13.00 uur: Cruyff Court voetbaltoernooi 6 vs. 6 op het voetbalveldje aan de Fresiastraat,

Donderdag 28 februari

20.45 uur: Quiznight bij Café Boeien, E.A. Borgerstraat 50.

Vrijdag 1 maart

20.30 uur: Whisky- en wijnproeverij in Café Boeien, E.A. Borgerstraat 50. Meedoen kost resp. € 35,00 en € 25,00.

Zaterdag 2 maart

20.00 uur: Folkoptreden Clachan bij K&O Katwijk, Sluisweg 16. Voorverkoop € 12,00.

Zondag 3 maart

10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.

Woensdag 6 maart

15.00-16.30 uur: Kinderactiviteit lentekrans maken in Dorpshuis Rijnsburg, Hofweide 1. Meedoen kost € 2,00.

Vrijdag 8 maart

19.30-21.30 uur: Einaudi & Latifa Ligconcert in de Soefitempel, Zuidduinseweg 7. Gratis.
19.30-21.30 uur: Wijnproeverij bij Hotel Zee en Duin, Boulevard 5. Meedoen kost € 15,00.

Zaterdag 9 maart

10.00 uur: Seizoensopening bij de Festina Lente tuin, 1e Mientlaan 13.
14.00 uur: Zeeles in het Natuurcentrum Katwijk, Boulevard 73. Meedoen is gratis.

Zondag 10 maart

10.00-11.00 uur: Beachyoga bij Strandpaviljoen Surf en Beach, Boulevard Zeezijde 9. Meedoen kost € 9,95.

12.00 uur: RTV Sport; Een burcht in zee; RTV Magazine;
18.00 uur: RTV Sport; Een burcht in zee; RTV Magazine;
21.30 uur: RTV Sport; Een burcht in zee; RTV Magazine.

Woensdag 20 februari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek;

Donderdag 21 februari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;

Vrijdag 22 februari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;

Zaterdag 23 februari
00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 18.00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 RTV Zaterdagcafé met Jan van Duijn; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;

Zondag 24 februari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 10.00 uur een kerkdienst vanuit de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Katwijk; 11.00 Non stop geestelijke muziek; 12.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 13.00 Strike up the band, een programma met muziek op het gebied van harmonie, fanfare en brassband verzorgd door Jaap Bol; 14.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rijnsburg; 18.30 uur Kerkdienst Hervormde Gemeente Katwijk aan den Rijn; tot 20.00 uur Aangepaste muziek; 20.00 Met de mondhoeken omhoog, cabaret met Gerard Bol; 21.00 Historische maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;


Maandag 25 februari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, non-stop; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;

Dinsdag 26 februari
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van der Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Maritiem, een programma met Bas Vlieland; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 23.00 Muziek voor twee.


Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws.

Doordeweeks tussen 07:00 en 20:00 uur op de halve uren een eigen lokaal bulletin.

Frequenties:

RADIO: Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142.
TELEVISIE: Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.