Katwijk Speciaal

9 juni 2020

Katwijk Speciaal 9 juni 2020


Triton terug van weggeweest

De Triton is weer terug aan de Haringkade. | Foto en tekst: Piet van Kampen

triton n ‘Eigenlijk heel bijzonder dat ik het schip hier nu weer terug zie’, sprak Ton Diepenhorst de eerste eigenaar van de in Katwijk en omstreken bekende rondvaartboot. Dat was vorige week vrijdag aan de Prins Hendrikkade tijdens een korte plechtigheid.’ Hierbij waren de huidige eigenaar van de fraaie boot, Rederij van Hulst, wethouder Jacco Knape en diverse genodigden aanwezig om de terugkeer luister bij te zetten.

Algemeen directeur Gertjan Nell van Rederij van Hulst, toonde zich verheugd dat de in slechte staat gekochte, maar geheel gerenoveerde (ge-refitte) boot hier op deze plek kon worden ‘herdoopt’. In korte bewoordingen schetste hij de oorsprong, de bouw in 1979 en de afbouw in 1980 door Ton Diepenhorst. ‘Met het beweegbare, hydraulische hek op het bovendek kan de boot vanuit Katwijk onder de lage bruggen door rechtstreeks naar de Kagerplassen varen. Met onze hogere schepen zou dit niet kunnen en zou er vanuit Katwijk ruim twee uur moeten worden omgevaren om daar te komen’, gaf Nell aan.

Wethouder Jacco Knape liet blijken blij te zijn met de terugkeer van de Triton op deze historische plek. ‘Er is hier wel veel veranderd, maar nu toch weer de thuishaven voor de boot. Het is weer een aanwinst voor Katwijk en goed voor het toerisme ook in regioverband. Ik ben blij met Rederij van Hulst en de komst van de Triton die nu ook weer vanuit Katwijk kan gaan varen.’ De eerste eigenaar Ton Diepenhorst hoorde het aandachtig aan en genoot.

De bedenker van het beweegbare hek op het dak waardoor de boot onder lage bruggen door kan en de passagiers daarna op het bovendek kunnen genieten, verkocht zijn rederij in 1996. Zijn opvolger deed enkele jaren geleden de schepen van de hand en nog twee boten varen er in Berlijn en St. Petersburg. Maar de Triton was uit het beeld van Diepenhorst verdwenen. ‘Ik was benieuwd waar deze was gebleven en ging zoeken op Google. Uiteindelijk vond ik hem in Haarlem en toen ik contact met de eigenaar opnam, bleek deze hem kort daarvoor aan Rederij van Hulst te hebben verkocht’. Vanaf heden kan de Triton volgens de regels van het RIVM eindelijk weer in de vaart.

Sluiting woning Hoorneslaan en bedrijfspand Roysloot

drugspanden n Burgemeester Visser heeft in mei een woning aan de Hoorneslaan in Katwijk Noord gesloten. In de woning is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. De sluiting geldt voor drie maanden.

In maart heeft de burgemeester ook een bedrijfspand aan de Roysloot in Rijnsburg gesloten. In dit pand zijn door de politie strafbare voorbereidingshandelingen geconstateerd die wijzen op de distributie van drugs. De burgemeester beschikt over de bevoegdheid tot sluiting van woningen en andere ruimten op grond van de Opiumwet en geeft hiermee uitvoering aan het door de raad vastgestelde veiligheidsbeleid. Drugsoverlast is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit.        

Heeft u het vermoeden van drugshandel of een hennepkwekerij bij u in de buurt, meld dit bij de politie via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem 0800-7000.

>Flinke toename besmettingen

corona n De afgelopen week kwamen er 17 coronabesmettingen in Katwijk bij, terwijl een week eerder dat er maar 1 was. Het aantal besmettingen in vergelijking met de regio Hollands Midden is vrij hoog.

Het aantal ziekenhuisopnames en sterftegevallen van patiënten positief getest op COVID-19, is wel gemiddeld. Het toegenomen aantal besmettingen in Katwijk na het pinksterweekend komt door besmettingen binnen een familie, en niet door toerisme aan de kust. Dat zei burgemeester Cornelis Visser donderdagavond tijdens een raadsvergadering over de coronacrisis.

In Katwijk zijn nu 209 mensen positief getest op het corona-virus. 29 mensen zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en 14 mensen zijn overleden.

Column n AOBK

| Foto: Marc Wonnink

De Ridderpark officieel geopend

Dit is een prachtig moment'

Kaartenactie in plaats van beklimming

Twee keer alarm voor KNRM

Burgemeester de Ridderpark officieel geopend

opening n Het heeft jaren geduurd, maar woensdagmorgen was dan eindelijk de langverwachte opening. Het Burgemeester de Ridderpark is klaar en de wethouder is blij. 'Dit is een prachtig moment, we hebben een prachtig park met een prachtige fietsstraat. Daardoor komt het als een geheel over.'


| Foto: Marc Wonnink

Wethouder Rien Nagtegaal staat zichtbaar relaxt in het net geopende park. 'Onder de grond is ook van alles gebeurd, we hebben een gescheiden rioolsysteem en dit park als natuurpark gaat ook functioneren. De afwatering zoals oorspronkelijk bedoeld was, als het regent dat het water zo richting de vijver gaat, dat gaat allemaal werken. Een ingewikkeld project, maar het is nu af.'


Dat het een ingewikkeld project was, is wel duidelijk. Al vier jaar geleden was het ontwerp af. In 2013 waren de eerste plannen er al. In mei vorig jaar moest er zes ton bovenop om het te kunnen betalen. De gemeenteraad ging toen schoorvoetend akkoord. 'Nu is het allemaal op z'n pootjes terecht gekomen omdat de raad heeft gezegd, 'maak het af, we stoppen er voldoende middelen in.''


Nu het project klaar is heeft Katwijk een 'prachtig park. De rommelige weg die er doorheen liep, waar veel auto's overheen reden en geparkeerd stonden. De weg was ook stuk. Dat is helemaal vernieuwd, we hebben er een fietsstraat van gemaakt. Het is een wandeling door het park en een fietstocht door het park.'


'Het is nu af, het is een goed voorbeeld van hoe we in Katwijk proberen de buitenruimte van de inwoners prettiger te maken. De auto wat naar de achtergrond te duwen en voetgangers en fietsers de ruimte te geven.'

>Roland Marx nieuwe directeur-bestuurder Dunavie

opvolger n Roland Marx wordt per 1 juli benoemd als nieuwe directeur-bestuurder bij Dunavie. Hij volgt daarmee Pierre Sponselee op die vanaf maart 2019 de functie ad interim vervulde.

Roland Marx was hiervoor directeur-bestuurder van woningcorporatie Lelystromen. Leystromen is een corporatie die 9500 woningen beheert in de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk.

Bij de sollicitatieprocedure waren naast de Raad van Commissarissen, het managementteam, de ondernemingsraad van Dunavie en de Stichting Huurdersbelangen 'de Duinstreek' (SHD) betrokken. Na een unaniem advies, heeft de Raad van Commissarissen gekozen voor Roland als nieuwe bestuurder omdat hij het beste past bij wat de organisatie op dit moment nodig heeft.

Dunavie heeft bijzonder veel waardering voor de wijze waarop Pierre een nieuwe koers heeft ingezet en er liggen stevige ambities voor de komende periode. Roland heeft er veel zin in om deze koers verder vorm te geven en invulling te geven aan de plannen voor de komende jaren.

>Twee keer alarm voor KNRM

reddingsacties n Dat een Be Traceable sticker (www.knrm.nl/bestellen/veiligheid/be-traceable) op je surfboard van belang is bleek wel tijdens een actie afgelopen zaterdag.

Mede door deze sticker kon snel geverifieerd worden dat de betreffende surfer al op het strand stond en dat een grote zoekactie uit kon blijven.

Twee wandelaars op het strand hadden gezien dat een kitesurfer in de problemen was geraakt en dat zijn kitezeil niet meer de lucht inging. Zij zagen vervolgens dat een buddy van de kiter zijn plank op het strand neerlegde en vervolgens weer terug de zee opging. Daarna waren de wandelaars beide kitesurfers uit het zicht verloren en maakte zij alarm bij de Kustwacht.

Ook de Katwijkse Reddingsbrigade en Politie werd gealarmeerd. Naast de reddingboot Edith Grondel sloten ook de boot en waterscooter van de reddingsbrigade aan.
De jeep van de Reddingsbrigade en het Kust-hulpverleningsvoertuig reden over het strand richting de melders voor meer informatie. Onderweg kwam de bemanning van het Kust-hulpverleningsvoertuig een surfer tegen die aangaf in de problemen te zijn geweest en geholpen was door zijn buddy. Op zijn board zat een Be Traceable sticker met zijn naam en telefoonnummer. Hierdoor konden de hulpdiensten snel verifiëren dat de actie om deze surfer ging. Nadat bleek dat al zijn spullen en zijn buddy op het strand waren, werd de actie door de Kustwacht beëindigd.

Even later werd de bemanning nogmaals gealarmeerd om de ambulancedienst te assisteren op het strand. Hier was een kitesurfer hard ten val gekomen.

In samenwerking met de Katwijkse Reddingsbrigade en de Ambulancedienst is het slachtoffer vervoerd naar de gereedstaande ambulance.

Kaartenactie in plaats van beklimming

Marjolijn Vreeburg: 'Het is tijd voor actie!' | Foto: Anouk Boetzer

benefietactie n De Katwijkse Marjolijn Vreeburg zou, samen met haar zieke peettante Geneviève, op donderdag 4 juni, de dag van Alpe d’HuZes, de strijd met de legendarische Alpe aan gaan. Maar zoals zoveel evenementen ging ook Alpe d’HuZes 2020 niet door. Voor wie de Alpe d’HuZes niet kent: dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer op één dag de Alpe d’Huez beklimmen. Dit met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

“Donderdag 4 juni was niet zoals ik in gedachten had toen ik mij inschreef voor Alpe d’HuZes 2020. Op 4 juni had ik bovenaan de Alpe d’Huez willen staan; samen met mijn lieve peettante en nog vele andere familieleden en vrienden. Het zou dé dag geweest zijn. Ik had zo graag bovenaan de top het leven willen vieren en mijn dierbaren een dikke knuffel willen geven. Ik had zo graag mensen willen herdenken, die overleden zijn aan de gevolgen van kanker. Dit alles kon door de coronacrisis helaas niet doorgaan.”


Marjolijns voornemen was om zoveel mogelijk geld voor onderzoek naar preventie en behandeling van kanker bij elkaar te lopen op donderdag 4 juni. Maar dat voornemen blijft staan: zij gaat zich richten op deelname aan Alpe d’HuZes 2021. “Van dichtbij heb ik meegemaakt hoe belangrijk dat onderzoek is. Door haar deelname aan wetenschappelijk onderzoek heeft mijn peettante extra levenstijd gekregen. In gedachten had ik ook alle jonge gezinnen die getroffen zijn door kanker in mijn gedachten willen meenemen naar de top. Als moeder van twee prachtige zonen maakt het me intens verdrietig dat de pijn en de onmacht die gepaard gaan met kanker voor veel gezinnen helaas de dagelijkse realiteit is. Ik zie het in mijn eigen omgeving: jonge moeders die vechten voor hun leven, vaders van de school waar ik werk die zijn overleden en soms ook heel jonge kinderen die te dealen hebben met deze ongelofelijk nare ziekte. Dit alles geeft mij vaak een machteloos gevoel. Het is tijd voor actie!”


Op 4 juni, de dag van de geplande beklimming, heeft zij haar persoonlijke kaartenactie gelanceerd. Marjolijn heeft 8 ansichtkaarten ontworpen, welke ze als set verkoopt voor 10 euro. De opbrengst van deze kaarten gaat naar de Alpe d’HuZes en komt geheel ten goede aan onderzoek naar kanker.


Bestellen is mogelijk door een e-mail naar marjolijn@momspiration.nl te sturen met uw adresgegevens. Via de mail ontvangt u een betaallink en na betaling zal de bestelling worden verzonden of worden bezorgd. De eventuele verzendkosten zijn € 2,73. Bestellingen in de regio (Duin en Bollenstreek) bezorgt Marjolijn gratis.

“Ik heb een extra jaar om nog meer mensen te vertellen over mijn geweldige tante en geld in te zamelen voor het KWF. Ik heb nog een jaar om zoveel mogelijk kaarten te verkopen en lieve berichten te laten verspreiden. Want opgeven is geen optie.”

>In juli weer kerkdiensten

kerk n Hervormde Gemeente Katwijk aan den Rijn start zondag 5 juli weer met ochtend- en avonddiensten in de Dorpskerk en de Ontmoetingskerk. Tot die tijd blijven de kerkdiensten via internet te volgen. Dat is te lezen op haar website.

'Formeel zouden we met maximaal 30 personen in de kerk een dienst mogen houden, maar gezien de complexiteit van het praktisch invullen hiervan heeft het kernteam besloten dat niet te doen. Dat betekent dat gedurende de maand juni, net zoals dit nu het geval is, er uitsluitend ochtenddiensten zonder gemeenteleden in de kerk via internet worden gehouden. Ook zullen er in de maand juni geen avonddiensten zijn.’

Vanaf juli wil de Hervormde gemeente gebruik maken van de verruiming van de mogelijkheden om in groepen van maximaal 100 personen bij elkaar te komen, uiteraard onder inachtneming van de voorgeschreven beperkingen van 1.5 meter afstand en extra hygiënemaatregelen.


>Ontmoet schrijfster Eva Vriend online

Bibliotheek n Op donderdag 25 juni van 19.30 tot 20.30 uur ontvangt Bibliotheek Katwijk in het kader van Ontmoet Schrijvers Online schrijfster Eva Vriend voor een online ontmoeting. Zij schreef het boek ‘Eens ging de zee hier tekeer’ waarin zij de pijn van de polder bloot legt. Bibliotheekmedewerker én presentatrice Carolien van Egmond gaat met haar in gesprek over het veranderende landschap, het vissersbloed dat kruipt waar het niet gaan kan, over tegenslag en veerkracht. Je kunt schrijfster Eva Vriend via dit gratis webinar ontmoeten en vragen stellen.

Vriend is schrijver, journalist en historica. Eerder schreef ze ‘Het nieuwe land’ over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, waarvoor ze de Brusseprijs en de Libris Geschiedenis Prijs won. Sinds 2016 werkt ze samen met het Zuiderzeemuseum aan het interactieve project ‘Mijn Zuiderzee’.
In haar boek ‘Eens ging de zee hier tekeer’ beschrijft zij de levens van vier vissersfamilies rondom om de Zuiderzee. Urenlang sprak ze met vissers op Urk, Volendam, Spakenburg, Harderwijk en Elburg. Als boerendochter uit de Noordoostpolder won ze hun vertrouwen en dat leverde prachtige verhalen op.


Aanmelden webinar

Heb je belangstelling, dan kun je deelnemen aan deze online ontmoeting op 25 juni met Eva Vriend. De aanmeldlink staat op www.bibliotheekkatwijk.nl/actueel/ontmoet-schrijvers-online.html

Het eerste half uur voert Carolien van Egmond een gesprek met schrijfster Eva Vriend. Daarna kunnen de deelnemers hun eigen vragen stellen via de chatfunctie. Deelname is gratis, maar je moet je vooraf aanmelden. Je ontvangt dan een e-mail met de link naar het gratis webinar.

Ontmoet Schrijvers Online is een wekelijkse serie online interviews met schrijvers, georganiseerd door bibliotheken en Probiblio. De serie vindt van 21 mei tot 2 juli iedere donderdag plaats tussen 19.30 en 20.30 uur. In totaal zijn 7 schrijvers te gast in de online webinars. Na Eva Vriend met Bibliotheek Katwijk op 25 juni is op 2 juli de laatste schrijver aan de beurt: Esther Gerritsen met Bibliotheek Aan den IJssel.

12.00 u: Katwijk NU; Terug naar 2000 - De Roparun;18.00 u: Katwijk NU; Terug naar 2000 - De Roparun;21.30 u: Katwijk NU; Terug naar 2000 - De Roparun

Woensdag 10 juni

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 Samen ben je nooit alleen (speciaal Corona-programma); 18.00 Alzheimer Café Katwijk, Gerard Bol; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Herhaling RTV Magazine van afgelopen zaterdag; 23.00 Non-stop muziek;


Donderdag 11 juni

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 Samen ben je nooit alleen (speciaal Corona-programma); 18.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;


Vrijdag 12 juni

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 Samen ben je nooit alleen (speciaal Corona-programma); 18.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;


Zaterdag 13 juni

00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport: Samen ben je niet alleen, Marcel van der Vijver en Henk Kasius; 18:00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 RTV Muziekcafé met Jan van Duijn; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;


Zondag 14 juni

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 10.00 uur een kerkdienst vanuit Hervormde Gemeente Katwijk aan den Rijn(onder voorbehoud); 11.00 Non stop geestelijke muziek; 12.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 13.00 Strike up the band, een programma met muziek op het gebied van harmonie, fanfare en brassband verzorgd door Jaap Bol; 14:00 Zundagse Kost, Kees Guijt; 15.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Christelijk Gereformeerde Kerk Rijnsburg (onder voorbehoud); 18.30 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Katwijk (onder voorbehoud); tot 20.00 uur Aangepaste muziek; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Historische maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;


Maandag 15 juni

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It’s all jazz, non-stop; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;


Dinsdag 16 juni

00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Samen ben je nooit alleen (speciaal Corona-programma); 18.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Non-stop shantymuziek; 20.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 22.00 Muziek voor twee.Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws.

Doordeweeks tussen 07.00 en 19.00 uur op de halve uren een eigen lokaal bulletin.


Frequenties: RADIO Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142; TELEVISIE Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.

Gratis GeZZond Check

marente n Gezondheid is kostbaar, maar hoe gezond bent u eigenlijk? Om hier inzicht in te krijgen organiseert Marente in samenwerking met Zorg en Zekerheid de GeZZond Check, geheel volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. Deze Check is één maal per twee jaar gratis wanneer u bij Zorg en Zekerheid aanvullend verzekerd bent. Maak snel een afspraak. Dit is de kans om in 45 minuten een betrouwbaar beeld te krijgen van uw gezondheid.

Tijdens deze GeZZond Check worden de cholesterol, het bloedsuikergehalte en de bloeddruk gemeten. De longfunctie wordt besproken en de lengte en gewicht (BMI) worden gecheckt. De testen worden uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige, zodat men verzekerd is van een deskundig en betrouwbaar resultaat. Daarnaast krijgt men een vragenformulier over uw gezondheid en die van uw familie. Op basis van de resultaten ontvangt men direct een vrijblijvend en persoonlijk advies. Natuurlijk wordt ieders privacy hierbij volkomen gewaarborgd. De GeZZond Check kan eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht brengen, zodat men hier tijdig iets aan kan doen. Voorkomen is immers beter dan genezen!

De GeZZond Check wordt afgenomen in een hygiënische en veilige ruimte. Er wordt gewerkt volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. De medewerkers houden 1,5 meter afstand en mijden fysiek contact. Wanneer fysiek contact onvermijdelijk is wordt gebruik gemaakt van beschermingsmiddelen.

Voor meer informatie of een afspraak voor een GeZZond Check kan men op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur contact opnemen met de afdeling Ledenservice via telefoonnummer 071-4093223 of ledenservice@marente.nl. Voor meer informatie of direct aanmelden kunt u ook terecht op www.marente.nl

Cursus Digisterker

Bibliotheek n Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van uw rijbewijs en het regelen van uw donorregistratie. In de coronaperiode bleek nog extra hoe handig het is om zaken digitaal te regelen. Heeft u hier zelf nog niet zoveel ervaring mee? Dan is de cursus Digisterker echt een tip. U leert werken met uw DigiD en met online formulieren van de overheid. De cursus is coronaproof en bestaat uit vier lessen van 2 uur.


Tijdens de cursus gaat u zelf aan de slag met oefeningen. U leert bijvoorbeeld hoe u inlogt met uw DigiD, hoe u een aanvraag doet bij de gemeente, waar én welke informatie op de verschillende websites van de overheid staat. Ook is er aandacht voor veilig internetgedrag. Bij de cursus hoort een werkboek.

De cursus Digisterker wordt gegeven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan). De cursus bestaat uit vier ochtenden. Er is een apart leslokaal. Twee cursusleiders helpen de deelnemers in een prettige sfeer. Iedereen krijgt een werkboek mee voor thuis. Per cursus kunnen zeven mensen meedoen. Er wordt tijdens de cursus rekening gehouden met anderhalve meter afstand en gewerkt volgens hygiënische richtlijnen.
De data zijn: woensdag 17 juni van 9.30 tot 11.30 uur; woensdag 24 juni van 9.30 tot 11.30 uur; woensdag 1 juli van 9.30 tot 11.30 uur; woensdag 8 juli van 9.30 tot 11.30 uur.


Aanmelden
De cursus Digisterker kost € 15,- (voor 4 ochtenden, mét werkboek en koffie). Voor meer informatie: vraag naar Monique Kromhout in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, tel. 071-4021983. Aanmelden voor Digisterker kan aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl

>Tips?

Nieuwtje n Heeft u iets leuks voor de Katwijk Speciaal? Laat het ons weten via redactie@katwijkspeciaal.nl of tel. 40 22 901.