Katwijk Speciaal

3 december 2019

Katwijk Speciaal 3 december 2019


Gemeente in de bres voor DSV

De gemeente helpt om de financiën bij DVS te verbeteren. | Foto: Cor de Mooy

garant n In 2013 heeft de gemeenteraad besloten om zich als gemeente voor 55,5 miljoen garant te stellen voor de financieringsverplichtingen van de Stichting DSV voor de nieuwbouwinvesteringen.

DSV heeft begin mei 2019 aangegeven in een verminderde liquiditeitspositie te verkeren. Hierover is de gemeenteraad geïnformeerd. Dit leidt tot het niet kunnen voldoen van de betaling van rente en aflossingen van de geldleningen en heeft als gevolg dat de gemeente kan worden aangesproken op de garantstelling.

Er zijn verschillende gesprekken geweest met DSV en de situatie en de mogelijke oplossingsrichtingen zijn in beeld gebracht. Ook hierover is met de gemeenteraad gesproken.

Inmiddels is er door twee kredietverstrekkers aanspraak gemaakt op de garantstelling en zijn partijen in overleg om tot een oplossing te komen. Om de vervolgstappen en de te nemen maatregelen te kunnen bepalen, is het noodzakelijk om nader inzicht te krijgen in de situatie om zo te bezien of er kan worden ingezet op een structurele oplossing. Zowel de inzet van de gemeente als van DSV is erop gericht om de financiële positie van DSV duurzaam te verbeteren en daarmee de zorg aan de inwoners te kunnen continueren. De inspanningen richten zich vooral op een solide en realistische begroting waarbij DSV ook beschikt over een structureel toereikende liquiditeitspositie.

Pieter Groen fietst Alpe d'HuZes

wielrennen n In juni 2020 zal een team van Pieter Groen meedoen aan de Alpe d'HuZes om zo veel mogelijk geld op te voor onderzoek tegen kanker. Dit team bestaat uit twaalf docenten en twaalf leerlingen.

Het doel van de actie Alpe d'HuZes is om met het hele team zoveel mogelijk keren de Alpe d'HuZes in Frankrijk op te fietsen om geld op te halen voor het goede doel. Het geld dat opgehaald wordt met deze actie gaat naar onderzoek tegen kanker.

In 2014 heeft Pieter Groen voor het eerst en met veel succes meegedaan aan de actie Alpe d'HuZes. Het team van Pieter Groen was toen erg succesvol en heeft €65.000 opgehaald voor onderzoek tegen kanker. Ook dit jaar zullen twaalf docenten en twaalf leerlingen weer zo vaak mogelijk de Alpe d'HuZes op fietsen. Deze sportievelingen zullen met behulp van sponsoren geld ophalen voor de strijd tegen kanker. Enkele Katwijkse ondernemers hebben al laten zien dat ze de actie steunen. Zo sponsort Bike Totaal Luyten twaalf racefietsen die geleaset worden en mag het gehele team twee keer per week trainen bij Olympia Sport & Health. Het hele schooljaar zal het Pieter Groen verder in het teken staan van de Alpe d'HuZes.

RKBS de Horizon kleurt omgeving

bollen n Bulbs4Kids heeft 2075 gratis bloembollenpakketten aangeboden aan basisscholen. Kinderen kunnen met elkaar bloembollen ontdekken door ze te planten in hun directe schoolomgeving. Groep 4B van RKBS de Horizon van groepsleerkracht Sonja Uitendaal heeft zich natuurlijk aangemeld voor deze kleurrijke actie.

Uitendaal: ,,Na aanmelding bij Bulbs4Kids ontvingen we in november een enorm pakket. De kinderen vroegen zich af wat daarin zou zitten. Blij verrast ontdekten ze dat er wel zeshonderd bloembollen, tuinschepjes, tuinstekers en werkboekjes in zaten. Werk aan de winkel dus want de tulpen, krokussen, narcissen en honderd blauwe druifjes moesten wel vóór de vorst de grond in. Die bollen hebben de lekkere kou van de vorst nodig, daar gaan ze heerlijk van groeien. Mijn groep is enthousiast aan de slag gegaan en maakt zo op een leuke en spannende manier kennis met de natuur."

Onderzoek naar tijdelijke N206

Nog vele haken en ogen aan varianten'

Flying Stars gehuldigd

Grasshoppers D1 wint in Utrecht

Rubriek n Evenementenagenda

Landelijke erkenning voor Welzijnskwartier

Wethouder Van Starkenburg overhandigt de erkenning Matelzorgvriendelijk aan Welzijnskwartier. | Foto: PR Foto: Paul van Houten

Mantelzorgvriendelijk n Welzijnskwartier heeft op woensdag 27 november de erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' in ontvangst mogen nemen van wethouder Corien van Starkenburg. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst waarbij medewerkers van Welzijnskwartier aanwezig waren.

Stichting Werk&Mantelzorg kent deze erkenning toe aan werkgevers die de randvoorwaarden op orde hebben om werk en mantelzorg te combineren. Het betekent dat in de organisatie de combinatie werk en mantelzorg bespreekbaar is en dat ondersteuningsmogelijkheden zijn beschreven en worden aangeboden.

Combinatie werk en zorg

Een op de vijf mensen combineert werk met mantelzorg. De combinatie van werk en zorg is voor veel mensen zwaar. Het kost veel energie om naast het eigen gezin en het werk ook nog zorgtaken te hebben voor een ander.

Begrip vanuit werkgever en collega's maakt een groot verschil. Een werkgever die meekijkt naar de mogelijkheden om werk en zorg op een prettige manier te combineren, levert gemotiveerde en loyale werknemers op en kan een positieve uitwerking hebben op het ziekteverzuim.

Voor medewerkers van Welzijnskwartier zijn er mogelijkheden om mantelzorg en werk te kunnen combineren. In overleg met de leidinggevende kunnen afspraken worden gemaakt over flexibele werktijden, thuiswerken, tijdelijk minder werken of het gebruik maken van wettelijke regelingen zoals kort- of langdurend zorgverlof.

Tweede in Katwijk

Landelijk zijn er 369 werkgevers erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie. Welzijnskwartier is de tweede organisatie in de gemeente Katwijk.

Werkgevers die ook met dit thema aan de slag willen kunnen mailen naar mantelzorg@welzijnskwartier.nl of kijken op www.welzijnskwartier.nl Individuele mantelzorgers kunnen voor ondersteuning terecht bij Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning.

Kerstsamenzang in Vredeskerk

Kerstzang n Op vrijdag 13 december, aanvang 20.15 uur, wordt in de Vredeskerk aan het Baljuwplein een volkskerstzang gehouden. De toegang is vrij.

Medewerking wordt verleend door zangeres Jacomina van der Plas en de koren Laudamus uit Rijnsburg en Mannenensemble Delft o.l.v. Rob van Efferink en.

Een ieder wordt gevraagd mee te doen om in een goede sfeer de kerstliederen te zingen. De organist/pianist van deze kerstzang is Rob van Efferink, die tevens Jacomina van der Plas begeleidt in haar voordracht van een aantal Christmas Carols. De voordracht van een aantal gedichten verzorgt Joke Zwaan.
Alle aanwezigen ontvangen een programma. Om de stevigheid van de samenzang te vergroten zullen beide koren zeker een steun zijn. Die wordt begeleidt door Hans den Dulk en Peter Verhoeks.
Beide koren zullen twee keer optreden. Aan het einde zullen beide koren nog gezamenlijk optreden met The Holy Night. Aan het einde wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Kerst-Vis-Tival & boutenfestijn

jubilate n Op zaterdagochtend 14 december houdt het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate vanaf 10.30 uur een Vis-Tival en verloting bij de opslagruimte van het koor in de Blekerstraat 4c. Deze locatie bevindt zich naast de Katwijkse Milieustraat.

Op dit Vis-Tival vindt men een keur aan versgebakken vis, zoals kibbeling, sliptong, lekkerbek, gebakken en gerookte vis, warm gerookte makreel en kippers. De vis wordt ter plekke gebakken. Haring, vers van het mes, met of zonder broodje, met of zonder ui, allemaal ten bate van het mannenkoor. De gebakken vis is alom bekend. De haring is voortreffelijk en van de bekende Jubilate-kwaliteit. Dit alles voor een zeer schappelijk prijsje.

Ook is op deze dag het rad vol fortuin weer actief. Men kan een gokje wagen om heerlijke kerstproducten te winnen zoals kerstbouten, kalkoen, kip en tam wild. Verder zijn er kerststollen, vlees en heerlijke wijnen. Allemaal bijzondere lekkernijen voor de komende feestdagen. Voor aanvulling van de prijzen zijn sponsoren welkom.

Natuurlijk wordt er voor een gezellige kerstsfeer gezorgd en wordt er gratis glühwein geserveerd (18+). Ook kan men toegangskaarten kopen voor het kerstconcert op donderdagavond 19 december. Aanvang om 10.30 uur. Het Vis-Tival sluit als de vis verkocht is en de prijzen verdeeld zijn.

De opbrengst is bestemd om de hoge kosten van het kerstconcert te bestrijden. Deze zijn maar gedeeltelijk terug te verdienen met de toegangsprijzen.

Open kerkdeuren

Triumfatorkerk n Elke zondag hoor je de kerkklokken luiden in Katwijk. Buiten op straat wordt het even druk. Een toerist staat verbaast in een zondagse file. Maar als inwoner van Katwijk weet je het; de kerkdienst gaat bijna beginnen.

Dit tafereel is voor Katwijkers algemeen bekend. Toch heerst er bij veel mensen nieuwsgierigheid naar wat er zich vervolgens binnen de kerk afspeelt. Tegelijkertijd is de drempel te hoog om zomaar naar binnen te stappen. Daarom opent de Triumfatorkerk op zaterdagmorgen 7 december haar deuren. Iedereen is welkom de kerk vanbinnen te bekijken. Er is gelegenheid tot ontmoeting, vragen en gesprek. Het orgel laat zich horen en een koor zingt liederen, die men gewoonlijk tijdens een kerkdienst zingt. Als je wel gewend bent de kerk te bezoeken, neem dan gerust kennissen en/of buren mee. Een ieder is welkom.

De deuren van de Triumfatorkerk, Piet Heinlaan 7-9, staan wijd open van 10:00 tot 12:00 uur (vrije in-en uitloop).

Katwijk Centrael terug op tv met kerstspecial

Ruud Minnee en Adri van Beelen brengen een kerstspecial. | Foto: PR

Televisie n Na lange tijd van afwezigheid is er vanaf maandag 16 december weer een aflevering van het satirische tv-programma Katwijk Centrael op RTV Katwijk. Speciaal voor de feestdagen duiken de makers in de historie, die zij op geheel eigen wijze koppelen aan de actualiteit, want in Katwijk blijft nou eenmaal heel veel (zo niet alles) hetzelfde.

Zo komen er niet alleen brandende kerstbomen, vrolijke kaarsen en vliegende rendieren voorbij in deze aflevering van Katwijk Centrael, maar staan de maker ook stil bij actuele zaken als de gevolgen van klimaatverandering, de stikstofcrisis en de crisis in de ouderenzorg. Zo kom je als kijker trouwens ook nog eens wat te weten.

Wist u bijvoorbeeld dat Katwijk Rotterdam, Amsterdam en Friesland naar de kroon steekt als het gaat om scheepsbouw en torenmuzikanten. Want hoe zit het eigenlijk met de toren van de Oude Kerk? Is deze informatie je te cryptisch? Kijk dan gewoon nar het programma en het wordt allemaal duidelijk.

Woningnood, bomenkap en zangreizen, het komt allemaal aan de orde in Katwijk Centrael. En alsof dit allemaal nog niet erg genoeg is, laten ook vertrouwde figuren hun gezicht weer even zien: Henkie en Nelis, tante Leu en Kees en Cor uit het Skuurtje. Kortom, een aflevering vol Golden Oldies, speciaal voor de feestdagen.

Katwijk Centrael wordt gemaakt door Jaap Arnoldus (camera en geluid), Adri van Beelen en Ruud Minnee (bedenkers). Vanaf maandag 16 december bij RTV Katwijk, elke dag om 12:00, 18:00 en 21:30 uur. Tot en met 28 december.

Kerstviering COBK

senioren n Op maandag 9 december wordt de kerstmiddag gehouden van de COBK in de grote zaal van het Anker aan de Voorstraat.

Ds. J.Smit zal de kerstmeditatie verzorgen, er is samenzang en koorzang van het Willem van Plaskoortje, declamatie en Marijke Hoek-Ammeraal hoopt een kerstverhaal te vertellen. De middag wordt besloten met een gezamenlijke broodmaaltijd.
De middag duurt van 14.00 tot 17.45 uur. De zaal gaat om 13.30 uur open.
Nieuwe leden kunnen zich opgeven bij de heer M. van Beelen, Margrietlaan 8, telefoon 4021593.

Verenpracht en vogelzang te kijk

De leden van De Kanarievogel stellen volgende week hun mooiste vogels ten toon. | Foto: PR. |

vogeltentoonstelling n Van donderdag 5 t/m zaterdag 7 december houdt de vogelvereniging voor Katwijk en omstreken 'De Kanarievogel' haar jaarlijkse vogeltentoonstelling in het clubgebouw van Stichting 'Kleindierensport Katwijk' aan de Oude 's Gravendijckseweg. Er zijn bijna 400 vogels van divers pluimage te bewonderen.

Een vogeltentoonstelling bestaat eigenlijk uit twee onderdelen: een wedstrijd waarin gestreden wordt om de clubkampioenschappen van 2019 en een Vogelshow waarin de voor de wedstrijd ingezonden vogels worden geëxposeerd. Mensen die helemaal in hun liefhebberij op gaan willen hun plezier graag met anderen delen. Zo ook de leden van 'De Kanarievogel', die de door hen gefokte vogels deze week in een passende ambiance aan het publiek tonen.

Allerlei vormen en kleuren

Op de tentoonstelling van 'De Kanarievogel' zijn dit jaar bijna 400 vogels te bezichtigen en beluisteren, waaronder 210 zangkanaries van het ras waterslager, 60 kleur- en 10 postuurkanaries in diverse kleuren en verschijningsvormen. Met name de collectie tropische vogels blinkt uit in schitterende kleuren. Tussen de 110 tentoongestelde tropische vogels bevinden zich pareltjes van kleurenpracht, zoals de 'onnatuurlijk' kleurrijke gouldamadines.

Verder ook o.a. zebravinken, Japanse meeuwtjes, loodbekjes, edelzangers, kapoetsensijzen en diverse Australische prachtvinkensoorten, zoals ceresamadine, bichenowastrilde, spitsstaartamadine. Enkele bijzondere parkieten complementeren het geheel.

Er zijn drie vogelsoorten te bewonderen die nog nooit door een lid van de vereniging als eigen kweek zijn ingezonden: een witoorparkiet, Emma's witoorparkiet en een Pfrimers parkiet. De visuele aantrekkelijkheid van de tentoonstelling wordt aanzienlijk vergroot door de fraai ingerichte vitrines met contrastrijke tropische vogels. Al met al is er een rijke verscheidenheid aan klanken, kleuren en verschijningsvormen te beluisteren en te bewonderen.

Voor iedereen die ook gefascineerd is door de boeiende hobby van het houden, verzorgen en fokken van vogels is een bezoek aan de tentoonstelling van 'De Kanarievogel' een buitenkans om met deze liefhebberij in al zijn facetten kennis te maken. De aanwezige leden van De Kanarievogel willen belangstellenden altijd te woord staan om het een en ander over hun hobby te vertellen en mogelijk een antwoord kunnen geven op vragen.


Openingstijden

De tentoonstelling wordt op donderdag 5 december om 20.00 uur voor het publiek geopend. Bezoekers kunnen dan en de daaropvolgende dagen binnenlopen en genieten van de zangkunsten en de kleurenpracht van de door de leden gefokte vogels. De openingstijden van het clubgebouw van Stichting Kleindierensport Katwijk, Oude 's Gravendijckseweg 2a, zijn: donderdag 5 december 20.00 tot 22.00 uur; vrijdag 6 december 13.30 tot 21.00 uur; zaterdag 7 december 10.00 tot 15.00 uur De toegang is gratis.

DSV | verzorgd leven werkt aan toekomstbestendige organisatie

zorg n De financiële situatie bij ouderenzorgorganisatie DSV|verzorgd leven, die zorg verleent in de gemeenten Katwijk en Lisse, vraagt op dit moment extra aandacht. Daarom wordt er, na een grondige analyse van de situatie, een pakket van maatregelen ingevoerd om de positie van DSV ook voor de toekomst op een duurzame manier te versterken. De kwaliteit van de zorg blijft gegarandeerd.

De gemeente Katwijk is aangesproken om bij te springen volgens de garantstelling. DSV voert nauw overleg over de situatie met de gemeenten, de zorgverzekeraar en het zorgkantoor.

Twee weken geleden is Hennie Kenkhuis als waarnemend directeur gestart bij DSV, omdat directeur-bestuurder Gerard Herbrink wegens ziekte voor langere tijd afwezig is. Hennie Kenkhuis is een zeer ervaren bestuurder met een grote staat van dienst o.a. ook op het gebied van de ouderenzorg.

Omdat de financiële situatie van DSV extra aandacht vraagt, heeft de Raad van Toezicht van DSV tevens als opdracht meegegeven aan de waarnemend directeur om de positie van DSV ook in dit opzicht zo goed mogelijk te versterken.


Hoe nu verder?

Allereerst zal zo gedegen mogelijk de huidige situatie in kaart worden gebracht, waarna verbeterplannen zullen worden opgesteld. De verwachting is dat uiterlijk half december een volledige analyse gemaakt kan zijn, waarna de verbeterplannen zullen worden ingevoerd.

Cliënten, Cliëntenraad, OR, Identiteitsraad en medewerkers zijn geïnformeerd over de situatie. De directie benadrukt dat de continuïteit van de zorg de grootste prioriteit heeft.

Met de inzet van het pakket van maatregelen wil DSV de financiële positie van de organisatie op een duurzame manier versterken, voor nu en in de toekomst.

Hoornes Rijnsoever

Woensdag 4 december

09.00 uur: Damesgym

14.00 uur: Country Line Dans

19.30 uur: Koor De Voltreffers

Donderdag 5 december

10.00 uur: Soos
14.00 uur: Ouderensoos
20.00 uur: Jokeren

Vrijdag 6 december

10.00 uur: Soos

19.30 uur: Darten

Zaterdag 7 december

10.00 uur: Soos club
21.15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 9 december

19.00 uur: Biljarten

19.30 uur: Country Linedance

19.30 uur: Dames Volleybal

21.00 uur: Heren Volleybal, gymzaal Van Lierestraat

Dinsdag 10 december

19:45 uur: Bridge

20.00 uur: Sjoelen

De Coligny

Donderdag 5 december

14.00 uur: Seniorensoos De Eendracht
20.00 uur: Linedance-lesavond. Zaal open vanaf 19.00 uur

Zaterdag 7 december

20.00 uur: Vrije country Linedance-avond . Zaal open vanaf 19.00 uur.

Maandag 9 december
20.00 uur: Mozaieken of andere hobby´s.

Dinsdag 10 december

20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Noord-Noordoost

Woensdag 4 december

09.30-10.30 uur: Zumba
18.00 uur: Junioren, Senioren majoretten in Pieter Groen

Donderdag 5 december

09.45-10.45 uur: Conditietraining
14.00-16.00 uur: Dammen senioren
20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Vrijdag 6 december

20.30 uur: Bingo

Maandag 9 december

17.30-18.30 uur: kl. Jeugd majorette
18.30-19.30 uur: gr. Jeugd majorette
20.00-22.00 uur: Repetitie gezelligheidskoor Kattuks Volk. Kom eens vrijblijvend meedoen

Dinsdag 10 december

10.00-12.00 uur: Linedance
13.30-15.30 uur: Linedance
18.30-20.00 uur: Jeugddammen vanaf 6 jaar
20.00 uur: Dammen

Kamerkoor Cantilene geeft kerstconcert

concert n Op vrijdag 20 december geeft Kamerkoor Cantilene een Kerstconcert in Kerkgebouw de Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan.

Aan dit Kerstconcert werken mee Jacomina van der Plas sopraan en Julian Jonker orgel/vleugel.
Uitgevoerd zullen o.a. worden: Deutsche Messe für die Weihnachtszeit van Alois Bauer, Hallelujah van G.F. Händel, Weihnachts Wiegenlied van John Rutter, Dit zijn werken met orgel of vleugelbegeleiding. Het koor zingt ook a capella een aantal Christmas carols.
Jacomina van der Plas zingt See, amid the winter's snow van John Goss en in the bleak mid-winter van Gustav Holst. Het geheel staat onder leiding van Lorenzo Papolo.
Het concert begint om 20.15 uur en de kerk is open 19.45 uur. Toegangskaarten a € 10,00 zijn vanaf 2 december verkrijgbaar bij de leden, in de kerk en bij Adri van Rijn tel. 4029682.

Met Vocalis de kerstdagen in

Concert n Stille nachten, herders op de velden, koude winternachten, pril geluk in een stal en vrolijke kerstdagen, het wordt allemaal bezongen door kerstprojectkoor Vocalis bij het gratis kerstconcert vrijdag 13 december om 20.00 uur in de sfeervolle kerk van de H. Joannes de Doper aan de Kerkstraat 70.

Kinderkoor De Vrolijke Noot verzorgt ook een gastoptreden en naast momenten van samenzang worden er ook enige kerstteksten voorgedragen. De entree is gratis, De kerkdeuren gaan om 19.30 uur open.

Kerstprojectkoor Vocalis, bestaande uit 35 Vocalisten en 40 projectleden, heeft in acht repetities o.l.v. dirigent Aldert Prast en muzikaal begeleider Niek van der Meij een verrassend repertoire ingestudeerd. Kerstliederen in diverse talen worden vertolkt.

Waardering kan worden getoond bij de deurcollecte. Aansluitend is er ook nog de gezellige nazit in 'de kleine JOANNES'.

In memoriam Jan Vos

Jan Vos is op 76-jarige leeftijd overleden. Vos was bekend als sportpresentator, de grote man achter de sportprijzen in Leiderdorp en verslaggever bij diverse media. Vos is jarenlang actief geweest voor RTV Katwijk, en andere omroepen.

In zijn woonplaats Leiderdorp was Jan Vos er bij grote sportevenementen eigenlijk altijd bij. Zo was hij was PR medewerker en speaker bij de MidZomerLoop en medewerker van de Marathon Leiden afdeling Leiderdorp. 'Ik wens familie en bekenden alle sterkte bij dit gevoelige verlies. Jan voor alles wat je voor ons gedaan hebt: chapeau.' Willem Meijvogel voorzitter RTV Katwijk. 'Een bevlogen en markante collega is niet meer, vergeten doen we hem nooit!' zegt bestuurslid en directe collega Gerard Bol van RTV Katwijk.

Jonge Flying Stars op Europees podium

De Flying Stars werden op het gemeentehuis gehuldigd. Natuurlijk compleet met balkonscéne. | Foto: PvK

twirling n De lange reis in oktober naar het Italiaanse Lignano Sabbadioro was voor de Katwijkse showtwirls van The Flying Stars zeer succesvol. Fenna Guijt (8) en Isabel van der Plas (7) stonden daar op de hoogste trede van het podium tijdens de Europese kampioenschappen. Het team in de leeftijdscategorie Juvenile veroverde een eervolle bronzen plak.

Door Piet van Kampen

Bart Sinteur in actie. | Foto: OrangePictures Foto: WJ Dijkdrent

Mede door het succes van Fenna, Isabel en het hele jeugdige team werd de prijzenkast van de vereniging weer verder gevuld daar waar in het verleden ook al de nodige trofeeën in werden geplaatst. De gemeente liet deze prachtige prestaties niet onopgemerkt aan zich voorbij gaan en wethouder Adger van Helden was de man met de lovende woorden en het fraaie boeket voor de jeugdige topsporters.

Vorige week woensdag onthaalde hij hen op het gemeentehuis en ook het bordes waar al vele sportkampioenen hen voorgingen was tijdelijk even het domein van de blijde 'girls'. Voordien echter was er de ontvangst in de raadszaal waarvan de jonge aanwezigen nog niet wisten welke 'kamer' dit was en wat hier allemaal besproken werd. Van Helden nam ruim de tijd en de moeite om tijdens een interactief onderonsje de 'extra bijzondere en fantastische prestaties' nog eens verbaal een extra glans te geven. 'Een leuke man die wethouder', liet Adger van Helden als indruk bij de meiden achter.

'Onze meiden hebben het publiek met hun show en uitstraling helemaal ingepakt' vertelt een trotse trainster Mariëlle van der Marel die anderhalf jaar samen met de meiden naar dit evenement heeft toegewerkt. Het resultaat is er dan ook naar. Landen al gastland Italië, Frankrijk, Engeland en Kroatië werden door het Katwijkse duo Fenna en Isabel naar het tweede plan verwezen. Fenna en Isabel zijn al vanaf hier vierde jaar lid van de club.

Toch heeft zo'n Europees Kampioenschap iets bijzonders. Fenna: Ik vond het erg leuk en moeilijk maar was toch wel een beetje zenuwachtig' en hetzelfde klonk uit de mond van haar teamgenootje Isabel. Ja je moet er maar staan op zo'n podium voor het meelevende publiek. Een podium waar het duo en ook het Juvenileteam zulke mooie successen oogstte.

Katwijk wint van Jong Sparta: 2-1

voetbal n Het moest zaterdag van ver komen bij de Katwijkers, in een wedstrijd die niet veloren mocht worden. Uiteindelijk schoot Bart Sinteur in blessuretijd de oranjehemden naar de winst: 2-1.

Zonder de nog steeds geblesseerde aanvoerder Robbert Susan, ging Katwijk als de bliksem van start. Reserve-aanvoerder Marciano Mengerink mocht eindelijk aanleggen voor zijn 100e goal in Katwijkse dienst, nadat Mike van den Ban alert was en de bal op Sparta wist te veroveren. Vervolgens domineerde Katwijk in eigen huis, maar wist dat niet in een grotere voorsprong om te zetten.

Guus van Weerdenburg was misschien wel het dichtste bij, toen hij vrij voor goal werd gevonden. Maar net als een week eerder tegen Rijnsburgse Boys, bleek de verdediger in de '16' niet het killer instinct te hebben dat aanvallers wellicht van verdedigers scheidt. Hoewel, ook de aanvallers lieten zich niet in onbetuigd in het kansen missen. Roland Bergkampo en Marouane Afaker waren bijvoorbeeld dichtbij, maar stuitten op de Rotterdamse goalie.

De Rotterdamse goalie in Katwijkse dienst (en oud-Spartaan) had de eerste 25 minuten maar weinig te doen gehad, maar zag Sparta na een kleine tactische omzetting op het middenveld, zich wel terug in de wedstrijd spelen. Tahiri was namens de Rotterdammers het eerste gevaarlijk en zou dat vaker zijn. Het was echter een eigen goal van Raoul Esseboom die de Spartanen de gelijkmaer bracht in het begin van de tweede helft.

Bepaald niet tegen de verhouding in en kansen volgden, voor wederom Tahiri om de wedstrijd echt om te draaien. Aan de andere kant leek Mengerink zich bijna onsterfelijk te maken met een afstandslob over de verre keeper Gomes, maar zag zijn poging in het dak van de goal belanden. Katwijk begon de noodzaak steeds meer te voelen om met opportunistisch voetbal een goal te forceren. Heel even leek dat te lukken door Joey Jongman, de goaltune ging al aan, maar het was uitiendelijk Bart Sinteur die zich tot held mocht kronen. In blessuretijd liet hij zien dat verdedigers best kunnen scoren: 2-1.

Katwijk mag zich daarmee opmaak voor een hete decembermaand, met wedstrijden tegen koploper Koninklijke HFC en concurrent (oud-koploper) IJsselmeervogels. Voordat de kalkoen de oven in mag, volgt het slotakkoord op 19 december met het KNVB-bekerduel tegen TOP Oss

Pearle Katwijk wint regionale BWK-Award

Foto: JOHAN VAN DAM

prijs n Pearle Opticiens viert dit jaar feest: naast het vieren van het 60-jarige jubileum, won Pearle dit jaar voor de zevende keer de ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland-award. Pearle Opticiens Katwijk viert ook feest, want zij zijn samen met acht andere Pearle-locaties, regionale winnaar van de BWK-Award.

Zo'n 10.000 klanten beoordeelden hun eigen Pearle winkel. Zo blinken deze Pearle-toppers volgens het Katwijks publiek uit in service en klantvriendelijkheid. Een prestatie om trots op te zijn en dat zijn ze! Bedrijfsleider Corine Pothoff over het behalen van de winst: "De klant laat hiermee echt zien dat zij ons waardeert en dat is een enorme eer! Hier kan ik alleen maar heel stil van worden."

En hoe beter deze prijs te vieren dan met de eigen klant? Op 13 december tijdens de XL koopavond wordt er nog eens volop aandacht besteed aan het winnen van deze mooie award: met onder andere brillenpoetsers, en een hapje en een drankje in de eigen winkel. De hele maand december voeren zij de mooie actie: alle monturen voor € 1,00.

Naast kernwaarden als een uitstekende prijs, kwaliteit en service, focust Pearle ook op expertise. De afgelopen zestig jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot dé oogspecialist binnen de optiekbranche. Die vakkennis deelt de opticiensketen graag met het publiek. Zo geeft Pearle de consument adviezen over schermgebruik en het belang van goede voeding om oogproblemen als bijziendheid te voorkomen. Daarnaast is dit jaar de online oogtest gelanceerd en kan de consument in alle Pearle-vestigingen terecht voor een gratis oogmeting.

Provincie: Onderzoek naar nieuwe varianten tijdelijke omlegging N206

Een weg parallel aan de Kooltuinweg is één mogelijk variant voor de tijdelijke N206. | Foto: Piet van Kampen

Inwoners n van Valkenburg en betrokken bedrijven hadden afgelopen dinsdag- en woensdagavond de gelegenheid om de drie nieuwe varianten voor een tijdelijke omlegging van de N206-Tjalmaweg te bekijken en eventuele wensen en bezwaren kenbaar te maken. Het onderzoek naar nieuwe varianten is in opdracht van de provincie, op nadrukkelijk verzoek van gemeente Katwijk. Het plan voor een tijdelijke weg aan de noordkant kreeg veel weerstand bij bewoners en beide basisscholen in de directe nabijheid.

Door Piet van Kampen

De bovenbouw van De Krulder heeft goede contacten met senioren. | Foto: PR

De bezwaren waren van dien aard, dat het nieuwe onderzoek naar alternatieven in volle gang is. Hetgeen niet wegneemt dat het kappen van bomen voor de definitieve verbreding van de N206 doorgaat.

Er zijn drie nieuwe varianten: 1. Aan de zuidzijde parallel aan de Kooltuinweg; 2. Over voormalig Vliegveld Valkenburg; en 3. Gedeeltelijk over het voormalige vliegveld en vervolgens door middel van een ongelijkvloerse kruising over de N206 ter hoogte van de bushaltes en dan verder vanuit noordelijke richting.

De laatste variant heeft de voorkeur, viel bij een aantal aanwezigen te beluisteren. Bij alle drie de varianten blijft het bestaande fietspad in tact. Bij de keuze voor een van de nieuwe varianten zullen de direct omwonenden aan de noordzijde opgelucht ademhalen.

Randvoorwaarden

De ontwerpen van de zuidelijke varianten worden uitgewerkt tot een vergelijkbaar detailniveau als de noordkant. Er zijn echter randvoorwaarden aan verbonden. Deze zijn in overleg met de gemeente vastgesteld. De uitvoering van het huidige ontwerp voor de verdieping van de N206 ligt vast. Er vindt geen onteigening plaats voor de tijdelijke situatie aan de zuidkant. Beschikbaarheid van de gronden moet gegarandeerd zijn.

Hierover zijn momenteel besprekingen met de eigenaren. De maximale doorlooptijd van het onderzoek is 3 maanden tot uiterlijk 31 januari 2020. Criteria voor de varianten zijn de uitvoerbaarheid, het moet voldoen aan de wettelijke normen zoals geluid, trillingen en luchtkwaliteit. Toetsing op natuur: stikstof, bomenkap, waterhuishouding en archeologie. Bereikbaarheid en verkeersveilig, het draagvlak van de omgeving (zoals afstand tijdelijke weg tot bebouwing en tijd en kosten spelen ook een belangrijke rol in deze.

Onderzoeksvarianten

In het onderzoek van de drie varianten worden de plussen en minnen in een vergelijkingstabel op een rijtje gezet zodat er een beeld ontstaat om tot een keuze te komen die haalbaar is om eventueel voor een zuidelijke variant te kiezen. Eventueel want het valt nog te bezien of deze dan de noordelijke variant waar in eerste instantie alles op gefocust was hiermee komt te vervallen.

Er kleven nog vele haken en ogen aan de zuidelijke varianten. Mocht er toch voor een van deze worden gekozen heeft dit ook weer de nodige consequenties. De voorbereidingen werken vertragend. Zolang de verbreding van de Ir. G. Tjalmaweg niet is gerealiseerd, kan er ook niet worden begonnen met de bebouwing van het voormalige vliegveld. Die prioriteit is hoog gezien het huidige woningtekort.

Aan de hand van de drie varianten kan de gemeenteraad nog input leveren, maar eind januari 2020 moet de eindrapportage gereed zijn, waarna het laatste woord aan de provincie is. Belangstellenden kunnen alle informatie terugvinden op www.rijnlandroute.nl

Alzheimer Café

Bewegen n Op woensdag 11 december vindt er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café plaats in dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62.

Bewegen heeft een positief effect op het slaappatroon, eetlust, stemming en eventuele onrust bij iemand met dementie. Bovendien stimuleert sporten sociale contacten en bevordert het spierkracht en coördinatie, wat het aantal valongevallen vermindert. Tijdens deze bijeenkomst zal er naast een
stuk theorie over bewegen, ook samen bewogen worden.

Alzheimer Café Katwijk is een ontmoetingspunt voor patiënten, familieleden, hulpverleners, vrijwilligers en overige belangstellenden die meer willen weten over leven met dementie.

Men is welkom vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. De bijeenkomst eindigt tussen 21.15 en 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Het Alzheimer Café Katwijk is een samenwerkingsverband tussen Curadomi, DSV, Topaz, Welzijnskwartier, Buurtzorg, Marente en Alzheimer Nederland.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Corrie van Dijk-Wassenaar van Topaz Overduin, tel. 4056111.

NVVH Vrouwennetwerk

theater n De ochtendbijeenkomsten van Koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk Katwijk, zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in de grote zaal van Tripodia, Hoornesplein 155 in Katwijk aan Zee. De koffie/thee (€ 1,50 per kopje) staat vanaf 9.00 uur klaar.

Op dinsdag 10 december is de heer De Bruijn, directeur van de Theaterhangaar, bij ons te gast. In de theaterhangaar is de voorstelling van Soldaat van Oranje. Een uitspraak van hem is: "Theaterhangaar en Hangaar 2, Van een stinkende vieze bende naar een toplocatie". Hij vertelt over zijn werk en hoe het gaat met dit bijzondere theater.

Men betaalt voor de eerste bijeenkomst € 10,00. Als u lid wordt, zal dit bedrag in mindering worden gebracht op de contributie. Valt de bijeenkomst in de smaak, dan heet NVVH Katwijk u welkom als lid. Info bij Janet van der Voort-Aanhaanen, tel. 4071706.

Penvrienden voor De Krulder

respect n Op donderdag 28 november waren de leerlingen van groep 7/8 van De Krulder welkom bij het DSV. Dit bezoek was ingepland naar aanleiding van De Week Van Respect die enkele weken geleden zeer uitgebreid behandeld is door de klas.

De leerlingen hebben met hun leerkracht tijdens het thema 'Respect' hard gewerkt aan een brievenwisseling die zij hebben opgezet tussen hen en de ouderen bij het DSV in Katwijk. Deze week werden zij en hun leerkracht uitgenodigd om er een kopje koffie te drinken.

De kinderen waren erg zenuwachtig, net zoals hun 60 jaar oudere penvrienden en -vriendinnen. Maar al snel kon iedereen het erg goed met elkaar vinden. Uiteindelijk kregen de kinderen de uitnodiging bij de mensen in huis te kijken, vaker langs te komen en zelfs eens met de klas te komen lunchen!

Na het koffie uurtje werd er een gezamenlijke foto gemaakt van de leerlingen en de ouderen.

Nederlaag tegen landskampioen geen schande voor Rijnvogelvrouwen

voetbal n Rijnvogels heeft tegen landskampioen DTS Ede uitstekend weerstand geboden. Een dik uur lang kon de promovendus goed mee komen op Sportpark Inschoten in Ede, maar na de 4-2 voor de thuisploeg werd de hoop op een stunt de kop in gedrukt. Rijnvogels kan terug kijken op een goede wedstrijd waarin het verrassend goed meevoetbalde met één van de teams van de buitencategorie van de topklasse.

De titelhouder liet in eigen huis zien dat het de klus snel wilde klaren en ging sterk van start. Met snel voetbal over de flanken werd Rijnvogels de eerste tien minuten een beetje overrompeld. Binnen het kwartier waas het al 2-0. Daarna gingen de Vogels de tegenstander meer de wil op leggen. Na een aantal uitvallen over flanken wist Mandy de Boer na 25 minuten door te breken en haar inzet werd via de vingertoppen van de keeper gekeerd, maar Tirza Kromhout was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken. Negen minuten later wist DTS, voor het mooie iets te snel, het verschil weer op twee te zetten na een prachtige aanval en dito goal. De strijd was zeker niet gestreden, want Rijnvogels kwam steeds beter in hun vel te zitten. Het laatste kwartier voor rust was de beste van de Kooltuinbewoners. Wilan Gies Broesterhuizen werd binnen de zestien ten val gebracht en Lavinia Poku nam de elfmetertrap. In eerste instantie werd deze gekeerd, maar in de rebound was het wel raak voor de topscoorder van Rijnvogels.

Na de thee was het DTS die de duimschroeven iets meer aandraaide en Rijnvogels werd wat meer terug gedrongen. Toch kreeg Rijnvogels nog een goede mogelijkheid op de 3-3. Mandy de Boer werd nog eens gelanceerd en kon net niet de toegesnelde Ramona van der Harst bedienen om de bal binnen te lopen. Helaas viel de goal direct aan de andere kant en kwam de wedstrijd hierdoor in het lot te zitten. Hierna controleerde DTS de wedstrijd zonder tot echt grote kansen te komen. Een veel te makkelijk gegeven penalty bracht de stand ook nog op 5-2, Daar waar DTS het van afstand probeerde kwam Rijnvogels nog tweemaal in aanmerking voor een goal. Eerst werd Wilan Gies Broesterhuizen in het zestien meter gebied overduidelijk neergelegd maar ditmaal leverde het geen penalty op, daarna was Mandy de Boer weer los in de diepte maar haar harde schuiver ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Een verdiende overwinning voor DTS Ede die zeker in balbezit meer kon brengen dan Rijnvogels. Maar de bezoekers uit Katwijk kunnen ook terug kijken op een positieve middag waarin het aardig mee kwam met de landskampioen. Wat rest is dat Rijnvogels volgende week tegen SC Woezik moet winnen.

Rijnvogels vergeten te winnen van Jodan Boys

Yassin Kaabouni wordt geknuffeld na de gelijkmaker. | Foto: Piet van Kampen

Voetbal n Een overwinning op de Jodan Boys zou en mooie afsluiting hebben betekend van de week waarin de grauwsluier die een paar maanden over de Kooltuin waarde was opgetrokken. Afgelopen maandag werd tijdens de Algemene Ledenvergadering helderheid geschapen en duidelijk waar de club momenteel staat en wat het toekomstperspectief is. De kou is uit de lucht en 'samen verder' is het motto.

Dit weekend werd bekend dat Thomas Duivenvoorde de nieuwe trainer wordt en Jaap van Duijn en Romano van der Stoep weer hebben bijgetekend. De eerste signalen van een positieve ontwikkeling.

De overwinning op de altijd lastige opponent Jodan Boys bleef echter uit. 'Wij hebben een puike wedstrijd gespeeld, veel kansen gehad maar we vergaten te winnen' aldus de teleurgestelde trainer Jimmy Simons. Hoe had hij de aanvankelijke afwezigheid van Jaap van Duijn (met een griepje toch op de bank) ervaren? 'Jaap is onze topscorer en is er op belangrijke momenten'. Ook de na dit seizoen vertrekkende oefenmeester had gezien dat zijn plaatsvervanger Quassin Kaabouni een goede vervanger was met veel dreigende acties. Uit een daarvan had Roy van Leeuwen de bal van een meter voor het hok van Roy Rondeltap voor het inblazen maar verslikte zich geheel verrast in deze unieke mogelijkheid op de openingstreffer. Overigens had deze al na een minuut voor de Gouwenaren kunnen vallen maar doelman Arie van der Niet voorkwam via de paal de eerste inslag.

Het werd een evenwichtig duel waarin de Boys uit de Kaasstad veel lange ballen hanteerden en de thuisclub het meer opbouwend in de breedte zocht. Kansen deden zich over en weer voor. Max van Steen kopte net naast en Roy van Leeuwen strandde op een knappe redding van Rondeltap en miste vervolgens de kans van de dag. Collega van der Niet voorkwam met een voetreflex de openingstreffer en derhalve brak de rust met de bekende brilstand aan.

In het tweede bedrijf waarin de Vogels overwegend de meerdere waren lukte het niet om dit in scoren uit te drukken. Zoals in de oude voetbalwetten deed het spreekwoord 'als wij niet scoren doen zij het wel' weer opgeld. Na een snelle counter kon de geheel vrijstaande spits Bradley el Idrissi ongehinderd de 0-1 binnen koppen. Nog geen man overboord van het Katwijkse vlaggenschip. Even de domper verwerken en op jacht naar de gelijkmaker. Deze nam Yassin Kaabouni voor zijn rekening met een prachtig schot in de korte hoek. Erop en erover leek het te gaan worden. Ondanks de druk en vele corners geen tweede treffer. Deze viel geheel onverwacht aan de andere kant. Een verdwaalde dieptepass werd door de Katwijkse defensie en doelman van der Niet verkeerd ingeschat en Bradley el Idrissi was de lachende derde. Het slotoffensief in de korte resterende periode bracht niet waar de thuisclub recht op had, minimaal een puntje. De Goudse kaas werd weer van het Katwijkse brood gegeten.

Quick Boys bijt zich stuk op efficiënt Spakenburg

Mohamad Mahmoed in actie. | Foto: OrangePictures Foto: Arnold Verkade

voetbal n Na vier wedstrijden zonder nederlaag vertrok de formatie van trainer Edwin Grünholz met de nodige zelfvertrouwen richting Bunschoten-Spakenburg. Aan de blauwe zijde van sportpark De Westmaat was Quick Boys in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar de bezoekers moesten lijdzaam toezien hoe Spakenburg een stuk efficiënter met de kansen omsprong.

Ten opzichte van de puntendeling met AFC Amsterdam (1-1) kon de technische staf van de blauw-witten geen beroep doen op de geblesseerde Jeroen Tesselaar. Zijn plaats in het hart van de defensie werd ingenomen door Dennis van der Plas. Ook Mohamad Mahmoed maakte zijn opwachting in de basisopstelling, ten koste van Ricardo Kuyvenhoven.

Gesteund door een wederom groot aantal meegereisde fans schoot Quick Boys uit de startblokken. In de eerste minuut werd Tommy Bekooij meteen gevaarlijk voor het doel van Leon ter Wielen. Ook pogingen van Kevin Gomez-Nieto en Dennis Kaars leverden niet het gewenste resultaat op. Achterin moesten de bezoekers beducht zijn voor de snelle tegenstoot van de ploeg van nieuwbakken trainer Eric Meijers die enkele weken geleden werd overgenomen van VVSB.

De grootste kans van het eerste bedrijf was voor Dennis Kaars. De spits leek te kunnen profiteren van een te korte terugspeelbal op doelman Ter Wielen, maar in een 1-tegen-1-duel wist de Spakenburgse doelman de inzet van de Amsterdammer in Katwijkse dienst onschadelijk te maken.

Vervolgens sloeg de thuisploeg wél toe. Een indraaiende vrije trap van Vince Gino Dekker belandde uiteindelijk ongelukkig op het hoofd van Dennis van der Plas die zijn eigen doelman passeerde: 1-0. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Opnieuw was Dekker de aangever en ditmaal verdubbelde Kevin Sterling met het hoofd de voorsprong van zijn ploeg: 2-0.

In de rust kreeg coach Edwin Grünholz de gelegenheid om het strijdplan voor de tweede helft te smeden. Al vroeg in de tweede helft wisselde de Haagse oefenmeester driemaal: Kuyvenhoven verving Gomez-Nieto, Jesper de Vré kwam in het veld voor Jan-Willem Kamp en Bert Steltenpool loste Dennis van der Plas af. Het systeem werd omgegooid en Quick Boys nam alle risico's om de aansluitingstreffer te forceren.

Door het aanvallende concept kreeg de thuisploeg vanzelfsprekend meer ruimte in de tegenstoot. Enkele keren moest Van der Helm handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Aan de overkant probeerden De Vré en Kuyvenhoven het vijandelijk doel onder vuur te nemen. Over het algemeen was het veldspel van de bezoekers prima in orde, maar kon men het eindstation niet bereiken zodat de nederlaag niet meer af te wenden was.

Zaterdag speelt Quick Boys in eigen huis tegen Excelsior Maassluis. De Tricolores gingen vandaag met ruime cijfers onderuit bij HHC Hardenberg (5-0). De aftrap op sportpark Nieuw Zuid is om 15.00 uur.

Grasshoppers wint van Utrecht Cangeroes

basketbal n Sportiff Company Grasshoppers behaalde afgelopen vrijdag een benauwde zege op Utrecht Cangeroes. De ploeg van Axel Gouw/Frans Mens kwam tegen de met veel energie spelende thuisclub maar niet op gang maar trok de winst uiteindelijk in de eindfase toch naar zich toe.

Het gelijk opgaande eerste kwart won Grasshoppers met klein verschil. De thuisclub leidde nog halverwege met 12-11 maar kon niet voorkomen dat Sportiff Company Grasshoppers op voorsprong komt aan het einde van deze periode (18-20).
In eerste instantie kan Utrecht Cangeroes in de 2e periode uitlopen maar Grasshoppers herstelde zich prima en kan met een kleine voorsprong de kleedkamers op gaan zoeken. Na 25-22 halverwege zorgde een Katwijkse run voor wat lucht bij het rustsignaal (30-37).
Het derde kwart was vervolgens voor de thuisclub die scherp uit de kleedkamer en weer terug in de wedstrijd kwam. Halverwege stonden de Utrechters met miniem verschil voor bij aanvang van het laatste kwart (54-53).
Tot aan het einde bleef het spannend en kon de wedstrijd steeds 2 kanten op. Uiteindelijk weet Sportiff Company Grasshoppers in de eindfase de zege toch binnen te halen , waarmee de tweede plaats in de competitie een feit was. Eindstand 69-73.
De eerstkomende wedstrijd is zaterdag uit tegen Martini Sparks.

Op woensdag 11 december aanstaande komt Jolly Jumpers op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur.

Tot en met 4 december

• Sinterklaashuis op het Emmaplein. Woensdag 14.00-18.00 uur en zaterdag 12.00-17.00 uur.

5 t/m 7 december

• Vogeltentoonstelling in het clubgebouw van Stichting 'Kleindierensport Katwijk' aan de Oude 's Gravendijckseweg. Open: 5 december 20.00 tot 22.00 uur; 6 december 13.30 tot 21.00 uur; 7 december 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

27 t/m 29 december

10.30-17.00 uur: Winterse stoomritten langs het Valkenburgse Meer. Stoomtrein Katwijk Leiden, J. Pellenbargweg 1 te Valkenburg.

Vrijdag 6 december

20.30 uur: The Box Live. The Box, Valkenburgseweg 50a.

Zaterdag 7 december

10.00-12.00 uur: Open kerkdeuren bij Triumfatorkerk, Piet Heinlaan 7-9.
21.00 uur: The Muff, TreeHook en Them Novelists in De Schuit. De Schuit, Voorstraat 59.

Zondag 8 december

15.30-18.00 uur: The Pocket akoestisch: Just2. Café The Pocket, Badstraat 38.

Dinsdag 10 december

16.00 uur: Workshop: 'Digitaal ministecken met Bloxels' in de bibliotheek, Schelpendam 1. Meedoen kost € 3,00.

Woensdag 11 december

16.30-18.00 uur: Wintereditie 'Zing Nederlands met me' in bibliotheek Hoornes, Hoorneslaan 297. Vrij entree.

Donderdag 12 december

14.00 uur: Gratis en feestelijk uurtje kunst in Hoofdbibliotheek, Schelpendam 1.

Vrijdag 13 december

17.00-23.00 uur: XL Koopavond Winkelhart Zeezijde
20.00 uur: Kerstconcert UNI in De Dorpskerk, Kerklaan. Entree € 5,00.
20.30 uur: The Box Live. The Box, Valkenburgseweg 50a.

Zaterdag 14 december

10.00-12.00 uur: Workshop kerstkaarten maken in het Katwijks Museum, Voorstraat 46.
10.30 uur: Kerst-Vis-Tival & boutenfestijn bij Jubilate. Loods aan de Blekerstraat 4c.

Woensdag 18 december

14.00 uur: Jeugdfilmmiddag in Hoofdbibliotheek: over vriendschap en een circus. Hoofdbibliotheek, Schelpendam 1. Entree gratis.

Vrijdag 20 december

20.15 uur: Kerstconcert door Kamerkoor Cantilene in Kerkgebouw de Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan. Entree € 10,00.

Zondag 22 december

15.30-18.00 uur: Poppodium: The Policed. Café the Pocket, Badstraat 38.

Maandag 23 december

10.00-12.00 uur: Makersplaetsochtend tijdens de kerstvakantie: Makey Makey en Lego WeDo. Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1. Meedoen kost € 3,00.

12.00 uur: Katwijk NU; RTV Sport; Katwijk Live 18.00 uur: Katwijk NU; RTV Sport; Katwijk Live 21.30 uur: Katwijk NU; RTV Sport; Katwijk Live

Woensdag 4 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Herhaling RTV Magazine van afgelopen zaterdag; 23.00 Non-stop muziek;

Donderdag 5 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;

Vrijdag 6 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;

Zaterdag 7 december
00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 18:00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 Op De Hollandse Toere, Nederlandstalig platenprogramma met verzoeken van luisteraars verzorgd door Coby Boere; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;

Zondag 8 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 09.30 uur een kerkdienst vanuit de Protestante Gemeente Rijnsburg (Laurentiuskerk); 11.00 Van u wil ik zingen, geestelijk verzoekplatenprogramma Tel: 071-4013551; 13.00 Muziek voor Duizenden, Marien Bos; 14.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Christelijk Gereformeerde Kerk Rijnsburg; 18.30 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rijnsburg; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Historische Maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;


Maandag 9 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, Hans Pley; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;

Dinsdag 10 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Maritiem, een programma met Bas Vlieland; 20.00 Kippenvel, muziek voor wie luisteren wil met Ruud Heijjer; 22.00 Muziek voor twee.

Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws. Doordeweeks tussen 07.00 en 19.00 uur op de halve uren en eigen lokaal bulletin.

Frequenties: RADIO: Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142. TELEVISIE: Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.

Huis van de Buurt

De activiteiten van de AOBK vinden plaats in Dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62.

Woensdag 4 december
09.30:-11.30 uur: fietsen
10.00-12.00 uur: Koffie inn
10.00-14.00 uur: Koffie +
11.15-14.00 uur: Mannen koken
14.00-16.00 Meer bewegen voor ouderen
19.00-21.30 uur: Vrij biljarten


Donderdag 5 december
09.30-10.45 uur: Mantelzorgondersteuning
10.00-11.30 uur: Formulierenbrigade
10.00-12.00 uur: Crea +
10.00-12.00 uur: Crea-ochtend
14.00-17.00 uur: Jokeren & klaverjassen

Vrijdag 6 december
08.00-10.00 uur: Bloedprikken

Maandag 9 december
10.00-11.30 uur: Koek en Soepie
13.30-16.30 uur: Schilderen
14.00-17.00 uur: Vrij klaverjassen

Dinsdag 10 december
09.00-12.30 uur: Rabo Servicepunt
09.30-10.00 uur: Mannenzang
10.00-11.30 uur: De Vierboet
10.00-14.00 uur: Koffie +
10.00-12.00 uur: Computer Info
10.00-12.00 uur: Ouderenspreekuur
14.00-15.00 uur: Taalcursus
14.00-16.30 uur: Damessoos
19.00-22.30 uur: IOV

Het Huis van de buurt is elke dag geopend van 9.30 tot 16.30 uur. De biljartkamer is eveneens elke dag geopend. www.aobk.nl

Agenda Kat-Rijn

Alle activiteiten vinden plaats in de Coligny, Louise de Colignylaan 7. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen van 55 jaar en ouder. www.Kat-rijn.nl

Woensdag 4 december
09.30-11.30 uur: Schilderen
14.00-15.30 uur: Line-dance

Donderdag 5 december

09.15-10.15 uur: Yoga
10.30-11.30 uur: Yoga
14.00-16.30 uur: Klaverjassen/Jokeren

Vrijdag 6 december
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Maandag 9 december
09.15-10.15 uur: Yoga
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Dinsdag 10 december
10.00-11.30 uur: Line-dance
13.30-14.40 uur: Mannenzang
14.00-14.45 uur: Meer Bewegen voor Ouderen
15.00-16.00 uur: Dameszang