Katwijk Speciaal

10 december 2019

Katwijk Speciaal 10 december 2019


Herdenkingsplaquette bij Amaliaboom

Pien van der Niet (l.) en Joke Slings onthullen de plaquette. | Foto en tekst: Piet van Kampen

plaquette n Vorige week vrijdag werd in het Heerenschoolbos bij De Wilbert een plaquette onthuld bij de op 7 april 2004 geplante linde (Tilia), nu dus een koningslinde. Het was de Nationale Boomfeestdag en de toenmalige wethouder Joke Slings die hem destijds mede hielp planten onthulde samen met locatiemanager Pien van der Niet van De Wilbert een plaquette.

De 'vergeten boom' werd vorig jaar tijdens een bezoek van het college van B&W herontdekt en de Wijkraad Katwijk aan de Rijn nam het initiatief om de inmiddels aardig groeiende boom een Koninklijke status te geven.

De timing was perfect om aan de vooravond van de zestiende verjaardag van onze kroonprinses de boom toe te voegen aan het rijtje van andere Koninklijke lindebomen in de gemeente zoals in de tuin van het gemeentehuis ter ere van de inhuldiging van Koning Willem Alexander in 2013 en de Koningin Julianaboom in de Kerkstraat. Het was een select gezelschap waaronder leden van Wijkraad Katwijk aan de Rijn, Joke Slings en wethouder Adger van Helden.

Na afloop van de korte ceremonie zette Joke Slings een boompje op over de betekenis van de boom. 'Hij staat voor een lang leven, liefde, trouw en huwelijksgeluk'. Hier mag men wel een heel bos van planten.

Verbouwing gemeentehuis

bouwovereenkomst n Woensdag 4 december ondertekenden wethouder R. Nagtegaal namens gemeente Katwijk en regiodirecteur M.F.R. de Jonge namens BAM Bouw en Techniek de realisatieovereenkomst voor de verbouwing van het gemeentehuis. BAM start de verbouwing in februari 2020 met geringe bouwkundige werkzaamheden in het monumentale deel van het gebouw.

Het samenbrengen van de gemeentelijke diensten onder één dak zorgt naast de gewenste kwaliteit voor inwoners ook voor een structurele bezuiniging op de totale huisvestingskosten van de gemeente van circa € 400.000 per jaar.

De eerste bouwwerkzaamheden bestaan uit het tijdelijk verplaatsen van de klantenbalies naar de receptie in de centrale hal en de alternatieve publieksentree aan de Willem de Zwijgerlaan. Tijdens deze aanpassingen blijven de huidige balies voor bezoekers zolang toegankelijk. Met de overige werkzaamheden in het gebouw start de aannemer naar verwachting op 30 maart 2020.

Verkiezing Politicus 2019

Welk raadslid of welke wethouder viel in 2019 het meest op en onderscheidde zich het meest? Welk raadslid debatteert het best? Weet zijn of haar standpunt het best voor het voetlicht te brengen? Kortom: wie wordt de Politicus van het Jaar in 2019 in Katwijk.

De Katwijksche Post, De Rijnsburger en allesoverkatwijk.nl organiseren dit jaar opnieuw de verkiezing van de Politicus van het Jaar.

Er is een publieksprijs en een juryprijs. Alle inwoners van Katwijk kunnen stemmen voor de publieksprijs via de FB-pagina of www.allesoverkatwijk.nl.

De juryprijs wordt bepaald door journalisten en correspondenten van verschillende media (kranten en internet). De publieksprijs wordt in twee ronden gehouden. De tien hoogst genoteerde politici drongen reeds door tot de tweede stemronde. Die worden vandaag (10 december) via allesoverkatwijk.nl en social media bekend gemaakt, waarna er opnieuw gestemd kan worden.

De publieks- en juryprijs worden op maandag 6 januari uitgereikt tijdens de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis.

De uitreiking wordt live uitgezonden door RTV Katwijk en allesoverkatwijk.nl

Stemmen kan nu via www.allesoverkatwijk.nl

Kerstconcert in De Fontein

muziekschool n Dinsdag 17 december verzorgen leerlingen en docenten van de muziekschool weer het jaarlijkse kerstconcert. De toegang is gratis. Het kerstconcert is een sfeervolle avond voor het hele gezin met muziek en zang om van te genieten. Met koren en diverse ensembles zoals accordeon, strijkers, gitaar, blokfluit, klarinet. etc. Kerkgebouw De Fontein, Willem de Zwijgerlaan 1A. Aanvang 19.05 uur.

RVV is het vechten nog niet verleerd

Column n 't Is iet ârs

| Foto: Piet van Kampen

Grootse jubileumloterij Quick Boys

De winstkansen zijn goed'

Eerste Katwijkse Kerstrun voor onderzoek naar HCHWA-D

Loopevenement n De Kattukse Brainweek kent dit jaar een jubileumjaar, ze bestaan vijf jaar, en organiseren daarom iets bijzonders. Samen met de Hema Katwijk & De Kledingkade maken zij de gezelligste lange koopavond van het jaar, op 13 december, nóg gezelliger met de Kattukse Kerstmu(t)sRun!

Stel je voor: het schelpenpad in de Zeereep mooier verlicht dan jij ooit hebt gezien, een prachtige route (uitgezet door AV Rijnsoever topbestuurder & parcoursdirecteur Leen van Rijn), een kerstmuts en een broodje worst van de Hema Katwijk en warme choco van de Meesterbakker Van Maanen Princestraat als kadootje voor je deelname en, als jij verkozen wordt tot Helderste Licht van de avond, een prijs waar je (nog) blij(er) van wordt.

De avond wordt afgetrapt met een kidsloop (1 of 2 kilometer – 18.30 uur) en daarna zijn de grotere mensen aan de beurt (4 of 8 kilometer - 19.15 uur). De organisatie hoopt dat iedere loper wat gezelligheid mee brengt in zijn/haar kleding en verlichting.

Je koopt je inschrijfnummer (kids gratis, volwassenen €7,50) bij Running Center Katwijk. Daar kun je ook een sponsorformulier oppikken. Kids die meer ophalen dan €25 krijgen als bedankje van Zwembad Aquamar een gratis entreekaartje.


Sandra Grimbergen, mede-eigenaresse van de Kledingkade en mede-organisator van de Kattukse Brainweek: 'We hebben er heel erg veel zin in! We hebben het idee natuurlijk afgekeken van de kerstruns die in andere plaatsen al georganiseerd worden en het ziet er onwijs gezellig uit met al die kerstmutsen en verlichting. We hopen het evenement nog jaren te kunnen herhalen. Deze eerste editie zijn we met de opzet geholpen door het Rabobank Wensenfonds, die ons met een gift van €1500 geholpen hebben in de opstartkosten. Tot nu toe hebben we voor al een heel leuk aantal lopers! Het is ook bijzonder om te zien dat er weer partijen zijn die ons graag ondersteunen en sponsoren, daar worden we heel blij van. Alle elementen zijn er om voor iedereen die mee doet gewoon een hele leuke avond neer te zetten. En dan halen we hopelijk ook nog een mooi bedrag op voor het onderzoek naar HCHWA-D.'

Op de avond zelf kun je je met je inschrijfformulier en sponsorformulier melden bij het Natuurcentrum. Daar krijg je je kerstmuts en bonnen. Mochten er nog startplekken over zijn, is het mogelijk daar nog een startnummer aan te schaffen. De start is op het evenementenplein tegenover Hotel Noordzee.

Meer informatie staa op de Facebookpagina 'de Kattukse Brainweek' of www.kattuksebrainweek.nl

Om evlóge

Hallòò mit wies? Oh bè jij 't Krij? Hè? Of de Sundereklaes nog goed eréje hààd? Jae mààid, 't was weer een âreg gezelleg femiliefeest! Veuls te veul kedòòs netuurlek en gedichte waer gien end an kwam. Ik mot earlek bekenne dat ik blij was dat 't dut jaer weer bij onze Kleziene edaen wier. Ik mot 'r iet an denke om dat heale gezelskop bij mijn thuis te herberrege. Je weet hunnie hebbe een heale grôte werrekplaes mit een gerààzje. Daer passe we mit z'n alle nog maer net an in. Maer affijn, een blind paerd ken daer gien skáde lôpe. Mit al die zellef gefraebriseerde surprieses, mit stròòp, sjem en âre kleeftroep is dat mooi mee enôme. Maer jae Krij, nou gaen we zô zachies an al naer de Kerst toe. 't Jaer is geweun om evlóge. Nes je zeg: 't jaer van de stikstof! In iene mog 'r iet mear ebouwd worde en in de grond graeve was verbôôie omdat 'r te veul troep inzit. Nouw, hier in Kattuk hadde ze d'r skijt an. Waer je òòk ging: alles lag ôpe! Bij onze Fie in 't Môleblok hebbe ze vanof de zeumer deur 't zand en ôver lòòpplankies motte lôpe. En waervoor? D'r mosse nieuwe kaebels in en nog mear perkeerplaese en daer benne weer een 'k wéét iet hoeveul grôte bôme voor om ezaegd. Bij hunnie Teune in Rijnsoevere was 't krek 't zellefde liedje. In de Noord leek 't òòk de woestijn wel. En bij dat zwembad skiet òòk maer iet op. An de ôverkant bij de Lààise buiteskôôl staen nog ammaer die zielege of ezaegde stronke. Je krijgt d'r traene in je òòge van. En 't martplein dan, Krij? Wat vin je daer dan van? Nou komme ze stiene tekort en gaet 't nog langer dure! Jae, 't ziet 'r prachteg uit, in dat Kattukse visserstruie-kaebelpetrôôn. Maer was 't auwe iet goed mear dan? Je gaet toch iet nieuwe stiene legge as 't âre nog goed is? Nes je zeg: ze hadde die cente beterder kenne gebruike en ik zouw wel wéte waeran: een frisse witkwast ôver de kerrek bevoorbeeld of de visserijskôôl. Of ààndelek beginne an Saelem, dat staet al een 'k weet iet hoelang leeg. Strakkies hange d'r daer òòk allemael vleermuize in en dan motte ze wachte tot die beaste deur de netuurbeskurreming een âr onderkomme hebbe. Want echt Krij, diere gaen teugewòòrdeg vóór mense. Cente tekort? Ze hebbe toch nog een potje van ellef miljoen van de bibelothéék? Wat zeg je? Oòk gien ventje mear om Kattuk op de toeristiese kaert te zette? Nouw en? Die hadde toch niks te doen. De mense die hier komme, komme hier al d'r heale léve. Die houf je niks nieuws te vertelle. Nieuwe daggiesmense komme temet allemael voor Soldaet van Oranje in Vallekeburreg en iet om naer 't nieuwe martplein te komme kijke. Maer jae Krij, wij zitte iet in de gemienteraed. Gelukkeg maer, want an mijn zouwe ze een heale slechte hebbe.

Gezinsdienst

Ontmoetingskerk n Op zondag 15 december, om 10.00 uur, is er weer een gezinsdienst in de Ontmoetingskerk. Jong en oud zijn welkom in deze dienst waarin ds. De Groot zal voorgaan. Kinderen van de kinderkerk zullen uit de bijbel Numeri 22:21-35 en Numeri 24:15-17 voorlezen. Het thema van de dienst is 'Jezus is de grote Ster'.

Meespelen in de Quick Boys jubileumloterij is een gokje waard

Jaco Heeringa en Adrie de Best bij hun promotiewagen. | Foto: Piet van Kampen

Loterij n Meespelen in de Staatsloterij, de Lotto of andere kansspelen is zo lucratief dat de kans op een vette prijs vrijwel nihil is. In de jubileumloterij van Quick Boys ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan is de kans om een zeer waardevolle prijs in de wacht te slepen beduidend groter.

Door Piet van Kampen

Ruim een jaar geleden kwam Jaco Heeringa er bij toeval achter dat een loterij met als hoofdprijs een vakantiehuis al eerder in den lande plaats vond. Bij de kleine voetbalverenigingen Ouwe Syl in Friesland en v.v. Eenrum in Groningen werd dit een groot succes. 'Waarom zou dat bij ons ook niet kunnen' dacht Heeringa en overlegde met collega-jubileumcommissielid Adrie de Beste. Deze stond direct achter het idee.

De beide mannen legden hun plan voor aan het bestuur en dat gaf het duo de opdracht om een totaalplaatje uit te werken. De stichting Jubileumloterij Quick Boys werd officieel opgericht en zoals dat in voetbaltermen heet, ging het balletje aan het rollen. Het huiswerk kon worden gemaakt. Een flink portie om alles in orde te krijgen zoals o.a. de wet op de kansspelen, vergunningen en allerhande andere zaken die om de hoek kwamen kijken. Een website, flyers, Facebook, het prijzenpakket samenstellen, loten laten drukken, er ging veel tijd en positieve energie in zitten. De doelstelling luidde om 6000 loten aan de man te brengen en de verkoop ligt mooi op schema.

Meer dan 4000 loten zijn er via de website en ook direct aan de man verkocht. 'De winstkansen zijn goed en de prijzen worden te allen tijde uitgekeerd', verzekeren de beide heren. 'Met de kerst in aantocht waarbij een aantal werkgevers hun personeelsleden een lot als cadeau geven, en de maand januari zicht verwachten wij nog een versnelling in de lotenverkoop. Veel mensen hebben hun aankoop uitgesteld, echter eind januari valt er niet meer uit te stellen en gaat men over tot aankoop is de verwachting'. Wat voor de winnaars ook een zeer prettige bijkomstigheid is dat er voor hen geen fiscale consequenties aan zitten. Dat maakt deze bijzondere loterij extra aantrekkelijk.

Onder de kopers zijn er ook een flink aantal uit het hele land. Zij zagen het op Facebook.'Vooral in Overijssel waar het vakantie droomhuisje op vakantiepark Landal Hellendoornse Bergen staat. Ook voor deelnemers uit Friesland en Groningen die eerder een gokje bij hun clubs waagden, proberen een nieuwe kans en kopen loten via Facebook of nemen contact met ons op'. De trekking vindt plaats in de kantine op 31 januari aan de vooravond van 1 februari, de dag waarop Quick Boys 100 jaar geleden werd opgericht.


Prijzenpakket

In totaal zijn er 15 prijzen. Allemaal vrij van belasting. Naast de hoofdprijs, de vakantiewoning t.w.v. 150.000,- maken de deelnemers kans op onder andere een Mitsubishi AXS Instyle t.w.v 33.000,- , een scooter Milo, een elektrische damesfiets, een elektrische herenfiets, een meubelcheque t.w.v. 1.500,-, vakantie strandbungalow (1 week), campervakantie (1 week), Jura koffiezetapparaat, 1Phone, een Smart TV en een Apple watch. Loten kunnen nog worden gekocht via de website www.scooreenhuis.nl. of op het sportpark bij leden van de jubileumcommissie. De prijs per lot is 99,99. Even in de buidel tasten maar daarmee wel de kans op een van deze fantastische prijzen.

XL Kerst Koopavond in Zeezijde Katwijk

shoppen n Zeezijde Katwijk is aangestoken met de Jingle Jives! Op vrijdagavond 13 december geniet je tijdens de XL winter shopping night van een muzikaal spektakel! De winkels zijn geopend tot 23.00 uur en het centrum wordt omgetoverd in een Winter Wonderland! Samen met verschillende koren, bands en diverse optredens wordt het thema 'Rocking to Christmas!' nagestreefd.

Laat je verrassen door optredens van onder andere Pop4Shore, Romans Twelve, het blazers ensemble van Harmonie Katwijk en DC-Dance. Geniet van een avond gevuld met afwisselende en vooral muzikale hoogtepunten. Kom langs bij de herder met zijn schapen in de Badstraat, laat je in de kerststal informeren over deze prachtige dieren en breng je kids in aanraking met de natuur. Ook van de extra grote dennenboom zijn de takken dit jaar weer wonderschoon. Begroet de karakters uit de Charles Dickens sprookjes en ontvang een ticket waar je een kerstwens op in kunt vullen! Hang dit ticket in de boom en misschien komt jouw wens uit! Kortom: zodra de kerstklokjes luiden om 17.00 kun jij genieten van de XL Winter Shopping Night.

Hoornes Rijnsoever

Woensdag 11 december

09.00 uur: Damesgym

14.00 uur: Country Line Dans

19.30 uur: Koor De Voltreffers

Donderdag 12 december

10.00 uur: Soos
14.00 uur: Ouderensoos
20.00 uur: Jokeren

Vrijdag 13 december

10.00 uur: Soos

19.30 uur: Darten

Zaterdag 14 december

10.00 uur: Soos club
21.15 uur: Vrije Dansavond

Maandag 16 december

19.00 uur: Biljarten

19.30 uur: Country Linedance

19.30 uur: Dames Volleybal

21.00 uur: Heren Volleybal, gymzaal Van Lierestraat

Dinsdag 17 december

19:45 uur: Bridge

20.00 uur: Sjoelen

De Coligny

Donderdag 12 december

14.00 uur: Seniorensoos De Eendracht
20.00 uur: Linedance-lesavond. Zaal open vanaf 19.00 uur

Zaterdag 14 december

20.00 uur: Bingo. Zaal open vanaf 19.00 uur. Leeftijd vanaf 18 jaar.

Maandag 16 december
20.00 uur: Mozaieken of andere hobby´s.

Dinsdag 17 december

20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Noord-Noordoost

Woensdag 11 december

09.30-10.30 uur: Zumba
18.00 uur: Junioren, Senioren majoretten in Pieter Groen

Donderdag 12 december

09.45-10.45 uur: Conditietraining
14.00-16.00 uur: Dammen senioren
20.00 uur: Klaverjassen en jokeren

Vrijdag 13 december

20.30 uur: Stijldansen

Zaterdag 14 december
20.00 uur: Country Line Dance

Maandag 16 december

17.30-18.30 uur: kl. Jeugd majorette
18.30-19.30 uur: gr. Jeugd majorette
20.00-22.00 uur: Repetitie gezelligheidskoor Kattuks Volk. Kom eens vrijblijvend meedoen

Dinsdag 17 december

10.00-12.00 uur: Linedance
13.30-15.30 uur: Linedance
18.30-20.00 uur: Jeugddammen vanaf 6 jaar
20.00 uur: Dammen

Feestelijke opening nieuw marktplein

markt n Op vrijdag 20 december openen wethouders Adger van Helden en Jacco Knape het vernieuwde marktplein aan de Piet Heinlaan. Vanaf die vrijdag neemt ook de weekmarkt het marktplein weer in gebruik. Samen met de marktlieden organiseert de gemeente een feestelijke opening voor bezoekers en bewoners.

De werkzaamheden aan het nieuwe marktplein worden halverwege december afgerond. Op vrijdag 20 december wordt de weekmarkt daarom weer gehouden op het plein aan de Piet Heinlaan. Om het marktplein goed in te wijden organiseren de weekmarkt en de gemeente Katwijk deze dag een feestelijke opening.

Op deze speciale marktdag zijn aan het einde van de ochtend ook een aantal prijzen te winnen. Bezoekers van de markt krijgen in de week voor de opening, op 13 december, bij elke besteding van 10 euro bij een van de marktkramen een lootje. Wanneer je 13 december een lootje, ingevuld met jouw naam, inlevert bij de marktkramen maak je kans om tijdens de opening op 20 december een goed gevulde tas met producten van de markt te winnen.

Jeugdfilm in de bibliotheek

circus n De laatste gratis jeugdfilmmiddag van het jaar vindt plaats op woensdag 18 december om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Een plezierig filmvervolg op de succesvolle jeugdserie, van stuntelende jongleurs en een verdwenen tent tot oud acrobatenzeer. De van tv overgewaaide cast is leuk en de sfeer is heel gemoedelijk. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich gratis laten verrassen door deze fijne jeugdfilm.

De twaalfjarige Karo is weggelopen van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist stiekem mee met haar vrienden Tonie en Victor van het in de problemen geraakte Circus Noël. Het circus mag onverwachts meedoen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival. Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren komt hun deelname aan het festival in gevaar. Karo dreigt zelfs haar nieuwe circusfamilie te verliezen. De kinderen zetten alles op alles om het circus te redden, ook al komt hierdoor hun vriendschap zwaar onder druk te staan. Zal het Karo en haar vriendjes lukken om het circus te redden?

Advents- en Kerstviering

Naomi n Op woensdag 11 december is er bij Vrouwenkring Naomi de Advents- en Kerstviering met muzikale medewerking van De Kandelaar. Het thema van deze avond is 'Uw heilzon is aan het dagen'. Alle dames zijn welkom. Op elke kringavond wordt er gecollecteerd voor project Lifeline van World Servants en de onkosten. De activiteiten van deze kring vinden plaats in de grote zaal van de Ontmoetingskerk. Vanaf 19.30 uur is de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en is om ca. 22.00 uur afgelopen.

Drukke decembermaand voor Jubilate

Kerstcircus Leiden biedt een show vol acrobatiek, clownerie en meer. | Foto: PR

jubilate n Met een zingend gelovendienst in de Grote Kerk te Rijnsburg, een tweetal kerstconcerten en een volkskerstzang wordt het een drukke decembermaand voor het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate.

De aftrap begint op zaterdagmiddag 14 december met een groots VIS-tival & verloting. De zingend gelovendienst is op zondag 15 december. De kerstconcerten worden gegeven op donderdagavond 19 december in Sporthal Cleijn Duin en op zaterdagavond 21 december in de Sint Janskerk te Gouda in een gezamenlijk concert met het Christelijk Gemengd Koor Hosanna. De traditionele volkskerstzang in de Nieuwe Kerk is op dinsdagavond 24 december.

Jubilate geeft op 19 december een kerstconcert. | Foto: PR

Op donderdag 19 december geeft Jubilate haar kerstconcert in Sporthal Cleijn Duin. In dit concert zal het koor een groot aantal kerstliederen ten gehore brengen. Van traditionele kerstliederen tot Christmas Carols. Op speciaal verzoek zal het koor een aantal liederen uit het kerstoratorium 'Go to Bethlehem' zingen, dat dirigent Aldert Fuldner speciaal voor zijn koren heeft geschreven. Een prachtig muziekstuk met heel veel variatie in composities, waarin het kerstverhaal wordt verkondigd.

Dit keer geen sopraan maar drie tenoren die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de musical The Lion King. Jonathan Vroege, Aron Bruisten en Silencio Pinas vertolkten daar de rollen van Mufasa, Ed de hyena en een aantal andere dieren. Jonathan was ook nog invaller voor de hoofdrol Simba. Dit keer zijn ze bij Jubilate te gast! Het zal een verrassend concert worden, waarin de solisten ook gezamenlijk met het koor zullen optreden.
Het Holland Symfonie Orkest zal het koor en de solisten begeleiden en het concert extra glans geven. Aan de vleugel zit Arthur Postma. De algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.

Kaarten voor het concert van donderdag 19 december in Sporthal Cleijn Duin kosten € 20,00 (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar bij: Haasnoot Mode, Voorstraat 14; Livera Peters, Princestraat 24; Boekhandel Het Baken Secr. Varkevisserstraat. Ook op www.jubilate.nl en bij de leden van het koor. Aanvang concert: 20.00 uur; zaal open om 19.00 uur.

Profiteer van vroegboekkortingen voor Groot Kerstcircus Leiden

Circus n Het Groot Kerstcircus Leiden presenteert vanaf zaterdag 21 december topcircusartiesten uit binnen- en buitenland in twee voorstellingen om 12.00 en 15.30 uur. Een compleet nieuw programma, speciaal voor mensen uit Leiden en omgeving samengesteld met zeer verrassende sterke elementen.

Bereid je voor op daverende acts met een keur van acrobaten en een hilarische clown. Geniet van het ruim twee uur durend kerstcircusprogramma in een sfeervolle ambiance. Negen dagen lang zetten onze artiesten hun beste beentje voor. Kerstcircus Leiden is er in geslaagd een absoluut topprogramma te presenteren en doet een gooi naar de titel Beste en gezelligste circus van Nederland.

De Mexicaanse Adela hangt aan haar haren hoog in de circuspiste en voert daar elegante circuskunsten uit. Reken maar dat deze act heel bijzonder is. Wat kinderen zal aanspreken is de act van Duo Waldek & Pavel die huizenhoge sprongen maken op een trampoline. En wat te denken van een vurige Gaucho-act met Edit en Raúl. Konstantin Beck komt op een stoere motor de piste binnen en gaat daarop nog eens balanceren met rolarolaplanken. Kijk op de website van het grootkerstcircusleiden.nl om alle acts te zien.

Het circus biedt een mooie actie, een vroegboekkorting van 5 euro op elke ticket, tot 20 december kun je profiteren van dat voordeel. En voor de laatste voorstelling op 29 december kun je alle tickets boeken met 10 euro korting. Vol is vol.

Kerst in de Coligny

kerst-inn n Op eerste kerstdag vindt weer de jaarlijkse Kerst-Inn plaats in het wijkcentrum de Coligny, wijkcentrum van Wijkvereniging Koestal-Overduin-Zanderij. De Kerst-Inn begint om 11.00 uur. Men wordt dan ontvangen met een kopje koffie een petit four.

Al vierenveertig jaar houdt het Kerst-Inn comité op de eerste Kerstdag een samenkomst voor ouderen en alleenstaanden uit de KRV-gemeenten. De dag bestaat uit veel gezelligheid, zo worden er met elkaar kerstliederen gezongen en naar de kersttoespraak van koning Willem-Alexander gekeken en geluisterd. Dit natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. 's Middags wordt er een kerstdiner en dessertbuffet geserveerd.

De toegang is gratis, maar er wordt wel gecollecteerd voor de kosten van deze dag. Wie eerste Kerstdag in het gezelschap van anderen in een gezellige sfeer wil doorbrengen, kan zich vóór donderdag 20 december opgeven bij Jan en Bep van Rijn, tel. 4016649 of 06-47396987.

V.v. Katwijk pakt punt tegen koploper HFC

André Morgen van HFC in luchtduel met Guus Jan van Weerdenburg. | Foto: OrangePictures/Kees Kuijt Foto: Kees Kuijt

voetbal n Katwijk wist zaterdag tegen koploper Koninklijke HFC een punt zeker te stellen. Een eindstand waar iedereen wellicht mee kon leven, al bekleef wel de vraag: deed Katwijk zich hier niet tekort?

Een stand van 1-1 tegen de koploper, in de serie die Katwijk moest neerzetten tot aan de winterstop, leek vooraf helemaal niet zo'n verkeerd resultaat. Maar de eerste helft in ogenschouw nemend, rees er bij de Katwijkers wellicht toch de vraag of ze zichzelf nu niet tekort hadden gedaan? Een aantal vrije trappen, een prima schot van Guus van Weerdenburg, maar ook tweemaal de ingevallen Brandon Robinson - hij kwam al na een kwartier voor de geblesseerd geraakte Marouane Afaker - werden gevaarlijk. Uiteindelijk wist alleen uitblinker Joey Jongman te scoren. Een doelpunt om in te lijsten, te halen dat wel.

Daar tegenover stond weinig inbreng van de Haarlemmers. Joel Donald had van dichtbij een wereldgoal in gedachten, maar zag zijn schot net over gaan. Verder oogden de Haarlemmers te statisch en hielden zich met handen en voeten overeind, tegen de Katwijkers (en met goedkeuring van de warrig fluitende Bronsvoort). Reden voor Tamerus om Floris van der Linden te wisselen voor de meer beweeglijkere Tadmine.

En dat betaalde zich uit. Tadmine gaf meteen al zijn visitekaartje af met een stevige tackle (en gele kaart), maar tekende niet veel later ook voor de gelijkmaker. De kleine Tadmine kon tussen Raoul Esseboom en Kay Blokland in, raak koppen. Daar bleef het wel bij en de oranjehemden wisten langzaam nog het evenwicht naar Katwijk te verschuiven. Met een spannende slotfase tot gevolg. Een aantal scrimmages, met een geclaimde handsbal op een schotje van Joey Jongman, zorgden voor gevaar, maar het gevaarlijkst werd Bart Sinteur. Zijn kopbal werd echter van de lijn gewerkt, dus zat een herhaling van de heldenrol een week eerder er voor de verdediger niet in.

Aanstaande zaterdag wacht de Katwijk wederomgeen kraker. Dan komt IJsselmeervogels op bezoek. Na het puntenverlies van Kon. HFC zijn zij de nieuwe koplopers in de ongemeen spannende Tweede Divisie.

Filmhuis in Café The Pocket

film n Donderdag 12 december heeft The Pocket haar inmiddels derde filmhuis in silent-movie-style (met koptelefoons). Het is een Canadees romantisch drama van regisseur Aisling Walsh waarin schitterende rollen zijn weggelegd voor Sally Hawkins (Blue Jasmine) en Ethan Hawke (Boyhood). De film volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder.

Maud is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij visboer Everett Lewis. Hij is een stugge, afstandelijke man die gewend is om alleen te wonen in zijn afgelegen huisje in Nova Scotia. Toch lukt het Maud om zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk.

De film begint om 20.00 uur. Voor de koptelefoon wordt een borg gevraagd van 10 euro. Na inlevering daarvan wordt de borg terugbetaald in de vorm van 2 bestedingsmunten van 5 euro die dagelijks kunnen worden gebruikt in The Pocket (geen contant geld retour).

Kerstzangavond in Vredeskerk

Bovenstemgroep n Op zaterdag 21 december wordt er in de Vredeskerk aan het Baljuwplein een kerstzangavond gehouden.

Bovenstemgroep Katwijk heeft Mannenkoor Datheen uit Leiderdorp olv J. Rijsdam uitgenodigd en zullen deze avond hun kerst repertoire ten gehore brengen. Naast koorzang is er ook veel samenzang van de traditionele kerstliederen met bovenstem m.m.v. Bovenstemgroep Katwijk o.l.v. M. Kuyt. Het monumentale Bätzorgel wordt bespeeld door Hanno Bosch en Huig van der Meij.
Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis; wel wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Voor verdere informatie zie www.bovenstemgroepkatwijk.nl

11.500 euro voor Leger des Heils

opbrengst n De collecte voor het Leger des Heils, die twee weken geleden in Katwijk is gehouden, heeft het mooie bedrag van ruim €11.500,- opgebracht. Het Leger des Heils dankt alle 156 collectanten voor hun inzet en ook alle gevers voor hun gift. Het eindbedrag is in feite nog hoger, omdat er ook giften via de QR-code rechtstreeks zijn overgemaakt naar het hoofdkwartier van het Leger des Heils, maar die blijven onzichtbaar in de plaatselijke telling.

De laatste maand van het jaar is aangebroken. De dagen worden korter. Het weerbeeld vooral grijs. Al kan dat ook wel weer wat hebben, zeker in het geval van mist. De wereld lijkt dan echt een stuk kleiner. | Foto: Céline van Egmond-Mulder

Grasshoppers winnen van Almere Pioneers

Foto: Wim Kulk

basketbal n Afgelopen zaterdag speelde Sportiff Company Grasshoppers Heren 1 de uitwedstrijd tegen Almere Pioneers, dat momenteel 8e staat in de competitie. Na de verloren bekerwedstrijd van vorige week had het team wat recht te zetten. Grasshoppers speelde zonder Idir Bourjouane, die tijdens de bekerwedstrijd in Hoofddorp geblesseerd raakte aan zijn enkel. Ook Wouter Breel speelde nog niet mee, maar Tomas Breel en Jim van Zijl waren beide wel weer inzetbaar.

In het eerste kwart ging het erg gelijk op. Beide teams kwamen gemakkelijk tot scoren maar geen van beiden konden de overhand nemen. Het kwart eindigde met de kleine voorsprong in het voordeel van Grasshoppers: 20-22.

In het tweede kwart werd er meer energie gebracht door de mannen uit Katwijk en werd er sterk verdedigd. Meer steals en verdedigende rebounds resulteerde tot regelmatige fast-breaks en er werden een aantal mooie aanvallen gelopen. De voorsprong werd uitgebreid tot 31-43.

In de tweede helft ging Grasshoppers in hetzelfde tempo door en nam volledige controle over de wedstrijd. De spelers van Almere Pioneers raakte duidelijk gefrustreerd, maar door een aantal vrije driepunters raak te schieten en geregeld op de vrije worp lijn te komen konden zij het verschil nog enigszins beperkt houden. Toch werd er in het eind van het derde kwart uitgelopen naar 51-73.

Het vierde kwart bleef Grasshoppers de verdediging strak houden en werd er vooral inside veel gescoord. Door goed teamwork zijn zij in deze wedstrijd nooit in gevaar geweest en werd er uiteindelijk ruim gewonnen met 68-94.

FC Rijnvogels onmachtig bij Feijenoord

Jaap van Duijn, half vallend kon ook geen potten breken. | Foto: Piet van Kampen

Voetbal n Ook de derde ontmoeting binnen een jaar tegen de amateurs van de stadionclub eindigde in een nederlaag. Op een schitterend vernieuwd sportpark Varkenoord onder de rook van De Kuip gingen de mannen van trainer Jimmy Simons met 3-0 de bietenbrug op.

Een uitslag die wellicht nog hoger uit had kunnen vallen maar na de 3-0 voorsprong bij half-time waren de Rotterdammers minder scherp in de afwerking. Op de uitslag viel in het geheel niets aan te merken simpelweg omdat de Vogels niet al te best in het - vandaag lichtblauwe - verenpak staken. De come-back van doelman Jeffrey Verkerk was voor hem bepaal geen leuke om drie keer kansloos te moeten toe zien hoe de thuisclub met scherp schoot. Overigens begonnen de Vogels goed aan het duel en zagen een boogbal van Jaap van Duijn voorlangs gaan en Dennis Bakker een goede kans door de uitgestoken benen van doelman Rick van den Burg onschadelijk gemaakt. Van Duijn was vanwege een blessure van Max van Steen centrumspits maar voelt zich op zijn vertrouwde linkervleugel toch meer op z'n plek. Een plek die hij intuïtief toch af en toe wel op zocht.

Na de openingsfase namen de gastheren min of meer de regie in handen. Er werd met lange ballen gezocht naar de snelle vleugelspitsen Junior Obiku en Adil Akanioui die de Katwijkse defensie handenvol werk bezorgden. Het was een messcherpe voorzet van Obiku die door de vogeldefensie werd gemist en Khalid Rahli van dichtbij mocht afronden. Na deze openingstreffer gingen de gastheren frivoler voetballen. Zij waren veelal sneller bij de bal en vergaten vooralsnog de 2-0 te maken. Doelman Verkerk voorkwam een tweede treffer doch het was uitstel van executie. Een dieptepass waarop de Katwijkse defensie geen antwoord had werd door Rahli simpel binnen gewerkt. Na zijn tweede treffer kwamen er nog wat mogelijkheden voor de Rijnvogels maar schoten van Romano van der Stoep en Roy van Leeuwen smoorden in de degelijke Feijenoorddefensie waarin Jordy Dobber en Jerry Tieleman de zaken behoorlijk onder controle hadden. Kort voor de rust viel de derde treffer en daarmee werd het duel in feite vroegtijdig al beslist. Een kopie van het eerste doelpunt nu vanaf de rechterzijde na een snelle uitbraak en een afgemeten assist die door Junior Obilku simpel werd binnen getikt, 3-0.

Trainer Simons bracht een extra invaller in, Yassin Kaabouni ten koste van Ricardo de Vlugt. Ondanks een korte opleving van de Rijnvogels – een vrij trap van Jaap van Duijn suisde rakelings naast- werd het nimmer een echte wedstrijd meer. Feijenoord verzuimde een paar mogelijkheden te verzilveren en de lange ballen vanuit de Katwijkse verdediging vonden vrijwel nimmer een medespeler. Laat staan dat de pogingen in geslaagde combinaties al een vroegtijdig einde vonden. Het was een gelopen koers. Door deze nederlaag zakt FC Rijnvogels terug naar een zesde plek.

RVV is het vechten nog niet verleerd

RVV won overtuigend van VV Amsterdam. | Foto: PR

volleybal n Na de vele overwinningen in de derde divisie vorig seizoen, moet RVV nog steeds wennen dat er ploegen zijn die beter zijn of beter presteren. Trainer/coach Sven Walleze is achter de schermen druk bezig geweest om die mentale weerbaarheid te verhogen en de individuele spelers tot een hechter team te smeden. In de thuiswedstrijd tegen VV Amsterdam heren 1 plukte RVV hier de eerste vruchten van (3-1).

De eerste set ging verloren, maar RVV was dichtbij. Een sterke serviceserie (zeven punten) van de spelverdeler van VV Amsterdam was beslissend. De kleine voorsprong die RVV had, sloeg door die servicebeurt om in een achterstand en dat was even slikken voor de Katwijkse mannen. RVV werkte hard en speelde redelijk. Alleen was dit niet genoeg het gat te dichten tegen de sterk spelende Amsterdammers (19-25).

RVV kreeg steeds meer controle over de wedstrijd en dat bleek wel bij de start van de tweede set. Een sterke serviceserie van Ard de Mooij was het startschot om het publiek te laten zien waar dit team toe in staat is. RVV kreeg meer grip op de services en aanvallen van de Amsterdammers en speelde de set goed uit. Meer grip op de aanval bleek wel uit de twee verwoestende blokballen op de uitstekend spelende nummer 14 van VVA. Die moeten hem 'pijn' hebben gedaan. RVV speelt de set solide uit (25-22).

In de derde set wisselden Ken Rovers en Robert de Vries van positie, respectievelijk van passer/loper naar midblok en vice versa. Het had alleen niet direct een positieve impact op het spel van de Katwijkers. VVA zette RVV onder druk en werden daarbij ook nog eens geholpen door de vele opstellingsfouten aan RVV-zijde (4 stuks). Gilbert Vivo, zich van geen kwaad bewust, liet de scheidsrechter in duidelijke taal weten wat hij ervan vond en daar was de tweede scheidsrechter niet van gediend. Een rode kaart en dus een bonuspunt voor VVA. In tegenstelling tot bij het voetbal, hoeft de speler het veld bij 'rood' niet te verlaten, maar er was niet veel voor nodig om dat wel te laten gebeuren. Zonder enige inspanning kreeg VVA vijf punten in de schoot geworpen.

Walleze probeerde zijn team te kalmeren en plaatste bovendien een spelverdelerswissel. Ard wordt vervangen door zijn oudere broer Ron de Mooij. Met een ruime achterstand ging VVA de big points in, maar RVV startte de motoren voor een inhaalrace. Een fantastische serviceserie van Thijmen Heemskerk dreef de VVA-passing tot wanhoop. RVV kreeg aansluiting en stoomde direct door naar een setpoint op 24-23. De harde sprongservice van VVA werd goed verwerkt en Ron de Mooij koos voor de middenaanval, maar de setup was te laag. Rovers probeerde hem nog tot punt te promoveren, maar de blokkering van VVA was op orde. De Mooij kon zich voor zijn kop slaan, maar gelukkig herpakte hij zich. Op een setup achterover van VVA zat de RVV-blokkering van Bas van der Tang en Ken Rovers op zijn plaats en kwam de bal scherp op de netband bij de spelverdeler. De Mooij bedacht zich geen moment en speelde de bal bovenhands het veld in bij VVA en verzilverde het setpunt (27-25).

RVV speelt zaterdag 14 december om 14.00 uur in de Galgenwaard in Utrecht tegen de mannen van VV Utrecht. Eens kijken of de - voor het Katwijkse Sportploeg van het Jaar 2019 genomineerde - RVV heren het kalenderjaar goed af kunnen sluiten.

Kindertafeltennisfeest bij TTV Rijnsoever

Tafeltennis n Katwijkse basisschoolleerlingen die het nieuwe jaar sportief willen beginnen zijn aan het goede adres bij Tafeltennisvereniging Rijnsoever. Op 2 en 3 januari organiseert Tafeltennisvereniging Rijnsoever namelijk het jaarlijkse Kindertafeltennisfeest. Dit is een groot toernooi wat speciaal voor leerlingen in groep 5 t/m 8 wordt georganiseerd.

Tijdens dit toernooi worden spannende tafeltenniswedstrijden gespeeld. Hierbij wordt kans gemaakt op mooie prijzen en de titel 'tafeltenniskampioen van Katwijk'.

Op 2 januari worden de voorrondes gespeeld. Op 3 januari vinden de finales plaats. Tafeltennis ervaring is niet nodig. Elke leerling uit groep 5 t/m 8 die het leuk vindt om mee te doen is welkom. Batjes worden beschikbaar gesteld door de vereniging. Deelname is gratis, maar van tevoren aanmelden is wel nodig. Dit kan via kttf@ttvrijnsoever.nl onder vermelding van naam, school, klas en leeftijd.

27 t/m 29 december

10.30-17.00 uur: Winterse stoomritten langs het Valkenburgse Meer. Stoomtrein Katwijk Leiden, J. Pellenbargweg 1 te Valkenburg.

Woensdag 11 december

10.00 uur: Voorleesochtend in de Hema, Taatedam 53.
16.30-18.00 uur: Wintereditie 'Zing Nederlands met me' in bibliotheek Hoornes, Hoorneslaan 297. Vrij entree.

Donderdag 12 december

14.00 uur: Gratis en feestelijk uurtje kunst in Hoofdbibliotheek, Schelpendam 1.

Vrijdag 13 december

17.00-23.00 uur: XL Koopavond Winkelhart Zeezijde
20.00 uur: Kerstconcert UNI in De Dorpskerk, Kerklaan. Entree € 5,00.
20.30 uur: The Box Live. The Box, Valkenburgseweg 50a.

Zaterdag 14 december

10.00-12.00 uur: Workshop kerstkaarten maken in het Katwijks Museum, Voorstraat 46.
10.30 uur: Kerst-Vis-Tival & boutenfestijn bij Jubilate. Loods aan de Blekerstraat 4c.

Dinsdag 17 december

19.05 uur: Kerstconcert door Muziekschool in kerkgebouw De Fontein, Willem de Zwijgerlaan 1A.

Woensdag 18 december

14.00 uur: Jeugdfilmmiddag in Hoofdbibliotheek: over vriendschap en een circus. Hoofdbibliotheek, Schelpendam 1. Entree gratis.

Donderdag 19 december

20.00 uur: Kerstconcert Jubilate in Sporthal Cleijn Duin, Cleijn Duinplein. Kaarten à € 20,00 (inclusief consumptie) via www.jubilate.nl en bij de leden.

Vrijdag 20 december

20.15 uur: Kerstconcert door Kamerkoor Cantilene in Kerkgebouw de Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan. Entree € 10,00.

Zondag 22 december

15.30-18.00 uur: Poppodium: The Policed. Café the Pocket, Badstraat 38.

Maandag 23 december

10.00-12.00 uur: Makersplaetsochtend tijdens de kerstvakantie: Makey Makey en Lego WeDo. Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1. Meedoen kost € 3,00.
13.00-16.00 uur: Kerstbingo in het multifunctionele bad van Zwembad Aquamar, Piet Heinlaan 5.

Dinsdag 24 december

13.00-16.00 uur: Santa Run bij Zwembad Aquamar, Piet Heinlaan 5.

Vrijdag 27 december

13.00-16.00 uur: Waterballenspektakel bij Zwembad Aquamar, Piet Heinlaan 5.

12.00 uur: Katwijk NU; RTV Sport; De hobby van... 18.00 uur: Katwijk NU; RTV Sport; De hobby van... 21.30 uur: Katwijk NU; RTV Sport; De hobby van...

Woensdag 11 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Herhaling RTV Magazine van afgelopen zaterdag; 23.00 Non-stop muziek;

Donderdag 12 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Neerlands Fabrikaat, Jan van Duijn; 20.00 Beat van Toen, Dick Zuydwijk; 21.00 Nederbeat & Indorock met Dick Zuydwijk; 22.00 Muziek voor twee;

Vrijdag 13 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Zeewind, Jaap Schaap; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 N0.nl, Jaap Schaap; 21.00 Country Festival, Bart van der Pol; 23.00 Paarlen voor de zwijnen, Marijke van Duijn en Johan den Haan;

Zaterdag 14 december
00.00 De kracht in de nacht; 08.00 Warmdraaien, Karla Imthorn; 10.00 RTV Magazine; 12.00 Goud van gisteren, Martin Ouwehand; 14.00 RTV Katwijk Sport, verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600; 18:00 The Music Zone, Theo Hoogervorst; 20.00 RTV Muziekcafé met Jan van Duijn; 22.00 The Hangout, Jongerenprogramma;

Zondag 15 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 08.00 Opwekking, Joke Zwaan; 09.00 Aangepaste muziek, met om 10.00 uur een kerkdienst vanuit de Gereformeerde Kerk Katwijk; 11.00 Non stop geestelijke muziek; 12.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 13.00 Strike up the band, een programma met muziek op het gebied van harmonie, fanfare en brassband verzorgd door Jaap Bol; 14.00 Non-stop muziek; 16.00 Hollands Glorie non-stop Nederlandstalige muziek; 17.00 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rijnsburg; 18.30 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Valkenburg; tot 20.00 uur Aangepaste muziek; 20.00 Non-stop muziek; 21.00 Historische maritiem uitzending, Bas Vlieland; 22.00 Muziek voor twee;

Maandag 16 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 13.00 Muziekfabriek, Koos Heemskerk; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 Roept uit aan alle stranden, religieuze verzoekplaten; 20.00 Orgelklanken, Arjan Wolfswinkel; 21.00 It's all jazz, non-stop; 22.00 Acoustic Rain, Bart van der Pol; 23.00 Muziek voor twee;

Dinsdag 17 december
00.00 De kracht in de nacht; 07.00 RTV Magazine dageditie; 09.00 Koek bij de koffie, Han van de Kamp; 11.00 Middagpauze; 14.00 De muzikale doorloper, Johan den Haan; 16.00 Non-stop muziek; 17.00 RTV Magazine dageditie; 19.00 RTV Katwijk Sport extra uitzending i.v.m. de bekerwedstrijd vv Katwijk – Top Oss; 22.00 Muziek voor twee.

Tussen de programma's elk uur het NOS-Nieuws. Doordeweeks tussen 07.00 en 19.00 uur op de halve uren en eigen lokaal bulletin.

Frequenties: RADIO: Ether Radio - 106.8 FM; Ziggo Analoog - 88.1 FM; Ziggo Digitaal - Kanaal 916; KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085; Telfort met zwarte afstandsbediening - 3142. TELEVISIE: Ziggo Analoog - 663,250 MHz; Ziggo Analoog - Kanaal 45; Ziggo Digitaal - Kanaal 41; KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening - Kanaal 1385; Telfort met zwarte afstandsbediening - Kanaal 2131.

Huis van de Buurt

De activiteiten van de AOBK vinden plaats in Dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. www.aobk.nl

Woensdag 11 december
09.30:-11.30 uur: fietsen
10.00-12.00 uur: Bloemschikken
10.00-14.00 uur: Koffie +
11.15-14.00 uur: Mannen koken
14.00-16.00 Meer bewegen voor ouderen
19.00-21.30 uur: Vrij biljarten
19.00-21.30 uur: Alzheimer Café


Donderdag 12 december
09.30-10.45 uur: Mantelzorgondersteuning
10.00-11.30 uur: Formulierenbrigade
10.00-12.00 uur: Crea +
10.00-12.00 uur: Crea-ochtend
14.00-17.00 uur: Jokeren & klaverjassen
14.30-17.30 uur: Kerstmiddag met de Vierboet

Vrijdag 13 december
08.00-10.00 uur: Bloedprikken
14.30-17.30 uur: Kerstmiddag met AOBK mannenkoor

Maandag 16 december
10.00-11.30 uur: Koek en Soepie - Lunch in de Reedery
13.30-16.30 uur: Schilderen
14.00-17.00 uur: Vrij klaverjassen

Dinsdag 17 december
09.00-12.30 uur: Rabo Servicepunt
10.00-12.00 uur: Vrijwilligersdag
10.00-12.00 uur: Ouderenspreekuur
14.00-15.00 uur: Taalcursus
14.00-16.30 uur: Damessoos
19.00-22.30 uur: IOV

Het Huis van de buurt is elke dag open van 9.30 tot 16.30 uur. De biljartkamer is eveneens elke dag geopend.

Agenda Kat-Rijn

Alle activiteiten vinden plaats in de Coligny, Louise de Colignylaan 7. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen van 55 jaar en ouder. www.Kat-rijn.nl

Woensdag 11 december
09.30-11.30 uur: Schilderen
10.00-11.30 uur: Kerststukje maken
14.00-15.30 uur: Line-dance

Donderdag 12 december

09.15-10.15 uur: Yoga
10.30-11.30 uur: Yoga
14.00-16.30 uur: Klaverjassen/Jokeren
14.30-17.30 uur: Kerstviering

Vrijdag 13 december
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Maandag 16 december
09.15-10.15 uur: Yoga
09.30-11.30 uur: Schilderen
13.30-17.00 uur: Bridgen

Dinsdag 17 december
10.00-11.30 uur: Line-dance
13.30-14.40 uur: Mannenzang
14.00-14.45 uur: Meer Bewegen voor Ouderen
15.00-16.00 uur: Dameszang

Kerstbingo

wiek n Wijkvereniging Molenwijk-Katwijk/Rijn houdt op vrijdag 13 december een kerstbingo met mooie prijzen. Ook is er weer een loterij en een superronde. Aanvang 20.15 uur. Zaal open om 19.00 uur. Wijkgebouw De Wiek', Fresiastraat 19. Onder de 18 jaar heeft geen toegang. De kinderbingo is op zaterdag 13 december. Aanvang 14.00 uur. De zaal is open om 13.30 uur