De Rijnsburger

13 augustus 2020

De Rijnsburger 13 augustus 2020


Toch een beetje Flower Parade

Foto: H. Oudwater

Onder het motto ´toch een beetje corso´ toonde de Flower Parade zich tijdens het afgelopen weekend.

Op zaterdag cirkelde een vliegtuigje boven Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Hierop werd het publiek attent gemaakt dat de Flower Parade er volgend jaar weer is. De geplaatste met bloemen versierde auto´s, eentje langs de Noordwijkerweg, onderstreepten dat nog maar eens.


Bloemencorso liet zich zien

Ook Omroep Max doet een duit in het zakje. A.s. vrijdag 14 augustus is om 17.05 uur een compilatie te zien van de parades van 2016 t/m 2019. Deze uitzending is op NPO1. Zo blijven de herinneringen aan mooie bloemencorso´s toch zichtbaar.


Enquête

Wilt u helpen de parade nog mooier te maken? Dat kan door het invullen van de enquête. Deze is te vinden op de website van het bloemencorso: www.rijnsburgscorso.nl Klik op de link en vul de enquête in. De resultaten zullen gebruikt worden om de parade te verbeteren. Met z´n allen maken we de Flower Parade nog mooier.
| Foto: H. Oudwater

Foto: pr

Surprise
voor
Jan Jungerius

Geweldig een ritje in een
limousine

Make-over
voor
Melanie

Musical start weer in
september

Hitte n het blijft nog even warm

>n Provincie akkoord met spitssluiting Sandtlaanbrug

Provincie n Zuid-Holland heeft positief gereageerd op het verzoek van de gemeente Katwijk om de Sandtlaanbrug tijdens de ochtendspits niet meer te openen voor vaarverkeer. Dat betekent, dat de brug op werkdagen tussen 08.00 en 08.30 uur gesloten is voor beroeps- en recreatievaart.

Volgens het Katwijks college van burgemeester en wethouders zorgt de spitssluiting ’s ochtends voor betere doorstroming en minder filevorming op de Sandtlaan tussen Katwijk en Rijnsburg en is er daardoor minder milieuschade.

De Sandtlaan maakt onderdeel uit van het hoofdwegennet van Katwijk en ontsluit Rijnsburg via de Molentuinweg op de provinciale weg N206. Ook is het een hoofdroute voor nood- en hulpdiensten.

Vanwege klachten van het wegverkeer over de openingstijden van de brug, heeft de gemeente in het laatste kwartaal van 2019 een proef gehouden met een spitssluiting. Tussen 08.00 en 08.30 uur werd de brug niet geopend.

Om het vaarverkeer wel de mogelijkheid te geven om vroeg te vertrekken, werd de bediening van de brug een half uur vervroegd naar 07.30 uur.

Uitkomst van die proef: een afname van klachten vanuit het wegverkeer en nauwelijks hinder voor het vaarverkeer.

Omdat de provincie als vaarwegbeheerder verantwoordelijk is voor het nemen van bedientijdenbesluiten voor de bruggen, werd de provincie verzocht de openingstijden aan te passen.

Vorige week vrijdag maakte de provincie bekend akkoord te gaan met het verzoek.

De bedieningstijden zijn, inclusief de spitssluiting, vanaf nu:

16 oktober tot en met 15 april van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 19.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 14.00 uur. Op zondag blijft de brug in het laagseizoen gesloten.

In het hoogseizoen (16 april tot en met 15 oktober) van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 19.30 uur, op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zon- en feestdagen van 13.00 tot 16.00 uur, waarbij de brug bediend wordt door de jachthaven.

Ook heeft de provincie de bedieningstijden van de Joop van der Reijdenbrug in Valkenburg vastgesteld. Daar gelden dezelfde tijden voor, maar zonder de spitssluiting.

>n Gemeente: geen invloed uitoefenen op kleur Piet

De n gemeente Katwijk ‘wil en gaat geen invloed uitoefenen’ op hoe Piet er tijdens de Sinterklaasintocht uitziet. Dat schrijft burgemeester Cornelis Visser in antwoord op vragen van DURF.

Sonny Spek van DURF stelde daar onlangs vragen over. Spek wil weten, waarom het college van burgemeester en wethouders het nodig vindt een standpunt in te nemen over de kleur van de pieten. ‘Dit is toch uitgerekend een onderwerp waar een gemeente geen invloed op uit hoeft te oefenen?’, stelt Spek.

‘Vanwege de maatschappelijke discussie die er onder volwassenen gaande is over de kleur van Piet, wilde het college dit onderwerp ook bespreken met de organisatoren van de Sinterklaasoptochten’, schrijft de burgemeester.

‘Hoe Piet er uiteindelijk in Katwijk uit komt te zien tijdens de Sinterklaasintocht, bepalen de organisatoren. Wij vertrouwen erop dat zij hierin een afgewogen keuze maken. Die keuze respecteert de gemeente. De gemeente wil en gaat hierop geen invloed uitoefenen.’

Als de gemeente geen invloed wil uitoefenen op de kleur, waarom moet dat dan wel besproken worden, wil Spek weten. ‘Dit onderwerp heeft bij uitstek zowel felle voor- als tegenstanders. Dit heeft gevolgen voor de openbare orde en veiligheid. Met de coronamaatregelen als belangrijkste agendapunt is met de organisatoren een open gesprek gevoerd over de intocht in november 2020. Het college hecht aan een respectvolle maatschappelijke dialoog over een onderwerp waarover de discussie steeds meer gepolariseerd raakt. Tijdens dit gesprek heeft de gemeente de landelijke lijn ingebracht en geluisterd naar de organisatoren. De organisatoren hebben de burgemeester aangehoord en gaan zich hier nu intern over buigen’, aldus burgemeester Visser.

Een verrassing voor de 80 jarige Jan Jungerius

Al heel lang wilde Jan Jungerius eens een keer in een limousine rijden. | Foto: pr. Foto: pr

n ‘Wie had dat gedacht: een ritje in een limousine’

Gefeliciteerd n Vrijdag 31 juli was het de verjaardag van Jan Jungerius. Het was die dag 80 jaar geleden dat hij het levenslicht zag.

Een bijzondere verjaardag dus en dat heeft hij geweten. Zijn kinderen wilden hem verrassen. Zij wisten dat Jan heel graag eens in een limousine wilde rijden. Nu dat kan geregeld worden.

Op deze stralende dag reed er al om half 9 ’s morgens een mooie witte verlengde limousine en die stopte voor de woning van de jarige job. De chauffeur belde aan….of Jan samen met zijn vrouw Carla in wilde stappen…


De rit bracht het echtpaar naar een motel in Sassenheim alwaar met het gezin heerlijk werd ontbeten. Deze verjaardag was er ook nog een rondvaart door Leiden. ’s Avonds werd er met de kinderen en kleinkinderen thuis genoten van een chinees buffet.

Jan zal deze 80ste verjaardag niet snel vergeten: ‘Onze vader vond het 'fantastisch, geweldig, grandioos' zo heeft hij die dag verschillende keren laten weten. En wij als kinderen zijn dankbaar en blij dat we dit met elkaar mochten vieren’, aldus een van de kinderen.

>Inschrijven Prikkelarme Kerkdienst

Valkenburg n De commissie is blij te kunnen melden dat de Prikkelarme Kerkdienst van 30 augustus door kan gaan.

Nu de beperkende maatregelen rondom corona verder versoepeld zijn kunnen we weer samenkomen in het gebouw van ‘De Goede Herder’ in Valkenburg, Hoofdstraat 35, Valkenburg.


Er zal tijdens de dienst niet gezongen worden, maar liederen ten gehore worden gebracht. Ook zal er geen koffiedrinken na afloop zijn.


De Prikkelarme Kerkdienst begint om 15.00 uur, onder leiding van pastor Rixt de Graaf en zal een half uur duren. Een gewone kerkdienst kan door het gebruik van een orgel, veel mensen bij elkaar en een tijdsduur van meer dan een uur teveel prikkels geven.

We staan er vaak niet bij stil dat deze, voor ons gewone bijeenkomsten, voor mensen met een aandoening als autisme of een Niet Aangeboren Hersenaandoening (NAH) te inspannend kunnen zijn om bij te wonen.

Daarom bieden we deze volwaardige maar aangepaste diensten aan, zodat mensen die gevoelig zijn voor teveel prikkels ook een eredienst kunnen beleven en bijwonen.


Aanmelden

Vanwege de coronarichtlijnen is het nodig dat u zich hiervoor inschrijft. Dit kan door een mailtje te sturen aan ds. Marjan Zebregs met daarin de vermelding van uw naam en met hoeveel personen u wilt komen.

Zondag 23 augustus is de laatste dag van inschrijving. In de loop van de week die volgt, krijgt u een bevestigingsmail waarin staat welke plaatsen u krijgt toegewezen en hoe u de kerk binnen mag komen. Het mailadres is:
marjan.zebregs@xs4all.nl.

Er zit een maximum aan het aantal mensen dat in de kerkzaal mag zijn, dus het is mogelijk dat u zich wel inschrijft, maar toch niet kunt komen op 30 augustus. In dat geval zal de dienst op zondag 6 september nogmaals gehouden worden op dezelfde tijd, zodat u er dan bij kunt zijn.


De volgende Prikkelarme Kerkdienst staat gepland op 13 december en zal geleid worden door ds. Martin Heikoop uit Katwijk aan Zee.

Wandel mee met Welzijnskwartier

Geiten worden bij gezinnen gebracht die deze hulp goed kunnen gebruiken. | Foto: pr. Foto: pr

actief n Ook zin om buiten lekker te bewegen, hiermee te ontspannen en daarbij mensen te ontmoeten? Dan is een wandelclub vast iets voor u.

Het Wijkteam Rijnsburg van Welzijnskwartier start vanaf woensdag 16 september a.s. van

10 .00 tot 11.00 uur wekelijks met een wandelclub van maximaal 15 deelnemers.

We verzamelen op de brug bij de Voorhof en lopen elke week op de woensdagochtend een andere route. Aansluitend drinken we met elkaar een lekker bakkie koffie in de Voorhof in Rijnsburg.

Wandelt u mee?

Mail uw naam, email en telefoonnummer aan Jeffreydrost@welzijnskwartier.nl.

>Geiten Projecten Werkgroep de Ruyter

Mèêèh n Werkgroep De Ruyter heeft de afgelopen maanden maar liefst 7 hulptransporten verzorgd naar de Oekraïne.

Daarnaast kon één transport hulpgoederen afleveren in Hongarije. Hulpgoederen die in Oost-Europa heel hard nodig zijn.


aanvulling voeding

Bij het afleveren van hulpgoederen blijft het echter niet. Werkgroep de Ruyter doet meer, zoekt ter plekke naar mogelijkheden om de schrijnende armoede te verzachten. Ze wordt bij die zoektocht geholpen door het diaconaal bureau in de Oekraïne. Overleg met het bureau heeft er onlangs voor gezorgd dat een vijftiental, door de werkgroep aangekochte geiten, bij gezinnen konden worden gebracht die hulp in welke vorm dan ook heel goed kunnen gebruiken. De geiten verschaffen met hun melk deze gezinnen de noodzakelijke aanvulling op hun helaas karige voeding. Een sponsor voor dit bijzondere project was overigens snel gevonden. Geiten voor arme gezinnen in de Oekraïne. Een geslaagd Werkgroep De Ruyter project.

Meer weten? Bezoek de website: www.werkgroepderuyter.nl of ga naar de Facebookpagina.

Hoera Oma Corry 70 jaar

Foto: T. van Delft

Met deze tekst op maar liefst drie spandoeken en ballonnen kon iedereen zien dat oma Corry Paauw gisteren, woensdag 12 augustus, jarig was. Wat een verrassing toen de jarige job, die woont op de hoek Oegstgeesterweg-Oranjelaan, naar buiten keek. | Foto: T. van Delft.

>Boeketdienst

Kerk n ‘Geestelijke groei door vrijmoedigheid en eenvoud’. Dit is het thema van de boeketdienst op zondagavond 16 augustus om 19.00 uur in de Immanuëlkerk. Spreekster is Miep van der Woude uit Voorhout, de muziek wordt verzorgd door Marc van Starkenburg & band en dienstleider is Marjo Vergunst. In verband met het Covid-19 virus zal er vooraf een plaats gereserveerd moeten worden: via www.protestantsrijnsburg.nl.

Gefeliciteerd

Foto: pr

Bert Heemskerk

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Je vrienden uit de Koh Joh koffie keet.

>Tips?

Nieuwtje n Heeft u iets leuks voor De Rijnsburger? Laat het ons weten via redactie@derijnsburger.nl of tel. 071 40 22 901.

College b&w heeft vergunningen verleend voor tijdelijke Tjalmaweg

Valkenburg n Zienswijzen leiden niet tot aanpassing tijdelijke N206.

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week de vergunningen verleend voor aanleg van de tijdelijke N206 aan de dorpskant van Valkenburg. Die tijdelijke weg is nodig om de N206 (ir. G. Tjalmaweg) zelf te kunnen verbreden naar vierbaans als onderdeel van de RijnlandRoute.

De omgevingsvergunningen voor de tijdelijke weg hebben tot 18 juni ter inzage gelegen. Er zijn vanuit de omgeving 345 zienswijzen ingediend tegen de vergunningaanvraag, vooral bezwaren. Al die zienswijzen zijn volgens het college ‘zorgvuldig getoetst, maar hebben inhoudelijk niet geleid tot afwijzen van de vergunningaanvragen’.

Het college heeft daarop vorige week besloten de gevraagde omgevingsvergunningen voor de tijdelijke verlegging van de N206 ir. G. Tjalmaweg af te geven. Dat is overigens geen verrassing, want in de discussies daarover in de gemeenteraad werd al duidelijk dat het college niet anders kon dan de vergunningen afgeven.

Voor de tijdelijke N206 zijn drie vergunningen verleend: twee voor het tijdelijk verleggen van die weg aan de westzijde en oostzijde, en de vergunning voor het kappen van 122 bomen voor de Rijnlandroute. Een deel daarvan is ook nodig voor de nieuwe verbrede Tjalmaweg.


Ter kennisname

De omgevingsvergunningen en bijbehorende stukken, waaronder de zienswijzennota, zijn te vinden op bekendmakingen.katwijk.nl > kennisgeving.

Tegen het collegebesluit is tijdens de terinzagelegging (7 augustus-17 september) beroep mogelijk bij de Raad van State. Die beroepsmogelijkheid is alleen mogelijk voor degenen die eerder een zienswijze op het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Als er voor 18 september geen beroep wordt ingesteld, zijn de vergunningen voor de tijdelijke verlegging van de N206 onherroepelijk.

>Betere onderbouwing college sloop barakken

Waterbedrijf n Dunea mag van de gemeente een nieuwe waterwinning (Winning 11) aanleggen ten westen van de Wassenaarseweg, aan de zogenoemde Mientkant.

Daar moeten dan wel honderden bomen en veertien barakken voor wijken. Daar komen meer bomen voor terug, maar de barakken natuurlijk niet. De gemeente kwam onlangs met een ‘betere onderbouwing’ waarom die voormalige marinegebouwen tegen de vlakte moeten.


De vergunning voor aanleg van die nieuwe winning en sloop van de barakken werd al op 30 januari van dit jaar verleend, maar diverse mensen en erfgoedverenigingen stapten naar de gemeentelijke commissie bezwaarschriften. Die oordeelde dat het college haar besluit niet voldoende onderbouwd had.

In het besluit op het advies van de bezwaarcommissie legt het college uit waarom de barakken tegen de vlakte moeten. Wethouder Gerard Mostert stelt in een toelichting op dat besluit dat Dunea ‘voldoende overtuigend’ heeft laten zien dat de uitbreiding van de drinkwaterwinning niet alleen noodzakelijk is, maar ook alleen op die plek in Katwijk kan. Ook het behoud van vier barakken en die het middelpunt te maken van een nieuw park zou de sloop van de andere veertien verantwoorden.


Rechtzaak

Het is volgens de wethouder niet de vraag of de omgevingsvergunning bij de rechter wordt aangevochten, maar wanneer. De verwachting is dat in ieder geval de erfgoedverenigingen naar de rechter stappen.

De barakken worden gesloopt als de natuurvergunning is verleend is. Daar is het wachten op.

In verband met corona zijn veel concerten verplaatst of zelfs afgelast. Hieronder een overzicht met shows die vooralsnog doorgaan.


Donderdag 30 september en vrijdag 1 oktober 2021: De Canadese wereldster Gino Vanelli staat twee avonden in de Boerderij in Zoetermeer. Gino Vanelli heeft meerdere hits achter zijn naam en maakt prachtige muziek.


Zaterdag 9 oktober 2021: De zusjes Kleeman oftewel Loïs Lane geven een concert in de Boerderij. Zij vieren dan dat ze al 35 jaar muziek maken.


Zondag 10 oktober 2021: De rockers van Deep Purple komen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Volgende maand komt hun nieuwe album uit.


Zaterdag 30 oktober 2021: De Amerikaanse rockband Kansas geeft een spetterend concert in Carré in Amsterdam. Centraal staat het album Point Of No Return uit 1977. Dit wordt integraal gespeeld en ook hun grootste hits en nummers van hun nieuwe album zullen te horen zijn.

Het blijft nog even warm

Foto: pr

Zomer n in Nederland. Na de eerste hittegolf in ons land, laten de weersvoorspellingen in ieder geval tot volgende week dinsdag temperaturen van boven de 25 graden zien.

Hoewel de tropische temperatuur van ver boven de 30 graden is getemperd, zal het weer veel mensen naar het strand lokken met als gevolg drukte op de wegen naar Katwijk. De gemeente houdt het verkeer allemaal nauwlettend in de gaten.

Foto: pr


Zodra de thermometer 23 graden aangeeft, zet de gemeente gastheren in bij de strandopgangen. ‘Om mensen te wijzen op het juist plaatsen van fietsen, afstand houden en het beantwoorden van vragen.’ De gemeente plaatst daarnaast via social media berichten over ‘strand gerelateerde zaken’.


Het strand en de zee worden goed in de gaten gehouden. Afgelopen weekend werd zondag de rode vlag gehesen. Voor de kust ontstond een sterke stroming, met hoge golven en veel actieve muien. Er werd zelfs een NL alert uitgegeven.


Hiernaast tips om de warme zomerse dagen koel te blijven.

>Terug van vakantie: spoel eerst de kranen door

Vakantie n Veel mensen blijven dit jaar in eigen land, anderen gaan wel de grens over. Waar de vakantie ook heen gaat, Dunea adviseert om bij thuiskomst alle kranen in huis een minuut door te spoelen.

Als water langere tijd stilstaat, kan de kwaliteit achteruit gaan. Door bij thuiskomst eerst alle kranen open te zetten, geniet u ook na uw vakantie van lekker vers kraanwater.


Kraanwater is beperkt houdbaar. Het kan het beste vers gedronken worden. Tijdens vakanties staat het water een tijdje stil. Dit kan de kwaliteit negatief beïnvloeden. De smaak en geur van het water kan anders zijn dan u gewend bent en er kunnen bacteriën ontstaan.

Het is daarom verstandig om bij thuiskomst eerst alle kranen open te zetten en de leidingen door te spoelen. Laat het water één minuut lang rustig stromen en voorkom dat het vernevelt. Doe dit altijd als u langer dan een week van huis bent geweest.

Tip

Laat een herinnering achter voor als u thuiskomt.

Om uzelf te helpen herinneren dat u de kranen bij thuiskomst moet doorspoelen, kunt u een geheugensteuntje voor uzelf achterlaten.

Hang bijvoorbeeld een kaartje aan de kraan, of doe er een strik omheen. Zo weet u zeker dat u bij thuiskomst na uw vakantie weer dat lekkere frisse kraanwater van topkwaliteit drinkt.

Doe dit overigens niet op een zichtbare plek, om inbrekers niet op ideeën te brengen.

Zo spoelt u de kranen door na vakantie

Begin met de kraan die het dichtste bij de watermeter zit.

Open van elk tappunt de koud- en warmwaterkraan en laat het water een minuut lang rustig stromen. Spoel ook de toiletten een keertje door.


Brandslanghaspels hoeft u niet door te spoelen.

Voorkom dat het water vernevelt. Bij de douche kunt u dit doen door de douchekop in een emmer te

houden, met een handdoek eroverheen.

Als u het water opvangt in een emmer, kunt u het nog gebruiken: voor de tuin, voor een sopje, of om het toilet mee door te spoelen.

Klaar met doorspoelen? Dan is het tijd om te genieten van een heerlijk glaasje vers getapt kraanwater.

Het drinkwater dat Dunea levert, voldoet aan de kwaliteitseisen die zijn vastgelegd in de Waterleidingwet en in het Waterleidingbesluit. Dat wordt dagelijks gecontroleerd, van bron tot kraan.

>Vier de Zomer met leuke activiteiten van het Welzijnskwartier

Welzijnskwartier n organiseert de hele zomervakantie ruim 70 activiteiten in alle wijken van Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg. Voor jong en oud, iedereen kan meedoen.

We kijken terug op een week waarin de temperatuur langzaam maar zeker naar tropische waarden steeg. Gelukkig konden bijna alle activiteiten in deze derde week van ons zomerprogramma doorgaan wat leidde tot mooie ontmoetingen tussen jong en oud.


Voetbalpret

In Rijnsburg werd een straatvoetbaltoernooi voor kinderen georganiseerd. Niet gehinderd door de steeds hoger worden temperaturen werd er fanatiek een balletje weggetrapt. Vrolijke stemmen schalden door de wijk, bij het scoren van een doelpunt. ‘Bewegen is niet alleen leuk maar ook zo nodig voor onze gezondheid. Door beweegactiviteiten dichtbij mensen in de wijk te organiseren, hopen we hiervoor mensen te enthousiasmeren’, meldt Jeffrey die als sport- en beweegcoach actief is bij Wijkteam Rijnsburg van Welzijnskwartier.


Schatten van Panbos ontdekken

‘Zeg Henk, wat is dit dan voor een mooi bloemetje?’, met een paarse bloem in haar hand probeert één van de bijna 15 wandelaars de aandacht van boswachter Henk te trekken. Henk vertelt enthousiast welke bloem het is en laat vervolgens nog veel meer schatten zien die het Panbos in Katwijk allemaal te bieden heeft.

‘Het is echt fijn om te merken hoe zo’n wandeling door dit prachtige natuurgebied mensen bij elkaar brengt. Er lopen mensen mee als gezin maar er zijn ook een aantal mensen bij die alleen gekomen zijn. Daar doen we het voor, mensen met elkaar in verbinding brengen en hen bij onze activiteiten betrekken. Er werd zelfs al gevraagd of we in het najaar weer zo’n wandeling organiseren’, vertelt sociaal werker Lianne die samen met collega Marco namens Welzijnskwartier deze activiteit begeleidde.


Soep eten bij Stichting de Brug

Samen met de medewerkers van Stichting de Brug werd in de wijk Katwijk Noord een buurtsoepmoment georganiseerd. Ook daar kwamen bezoekers op af en raakten geanimeerd met elkaar in gesprek onder het genot van een lekker kopje soep.


In buurtcentrum de Schelp werd van alles geknutseld zoals mooie fotolijstjes met schelpjes. 'Voor kinderen die niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan, hebben we deze zomervakantie talloze activiteiten georganiseerd waar plezier en elkaar ontmoeten centraal staan. Ik geniet er zelf als organisator ook zo van om al die stralende en vrolijke gezichten te zien', aldus een enthousiaste Claire.


Doe mee

Ook de komende week is er weer van alles te doen, een kleine greep uit de activiteiten; leer alles over vis schoonmaken en visroken tijdens één van de workshops. Bingo spelen bij een voetbal vereniging. Met je pa of ma, opa of oma steppen? Bij ons leer je het in een mum van tijd. Meer info en aanmelden zie www.zomerinkatwijk.nl | Foto: pr.

23 / 24

ZONDAG 16 AUGUSTUS


Hoe de diensten zijn geregeld in de corona-periode kunt u vinden op de website van de betreffende kerken.


Chr. Geref. kerk
9.30 uur: kand. A. Veuger
17.00 uur: ds. P. Roos


Evangelische
Gemeente 'T KRUISPUNT

Vakcollege Rijnmond,
Louise de Colignylaan 2, Katwijk

Woensdagavond 20.00 uur: vlog via onderstaand YouTubekanaal

Zondagmorgen 10.30 uur:
geen dienst


Bap. Gemeente
Tripodia, Hoornesplein 155
Livestream
10.00 uur: Henk Imthorn


Herv. Gem. 'De Rank'
Pieter Groen College
10.00 uur: ds. A. van Houwelingen, Noordwijk



Geref. kerk (vrijgem.)
9.30 uur: ds. P. Niemeijer
17.00 uur: n.b.


Protestantse Gemeente
Rijnsburg

Grote kerk (KerkTV)

9.30 uur: ds. W. Nijsse, Hilversum
17.00 uur: ds. C. Haasnoot,
Noordwijkerhout
Immanuëlkerk
8.45 en 10.45 uur:
ds. J. Maasland, Den Haag
19.00 uur: mw. M. van der Woude, Voorhout
De Voorhof
9.30 uur: geen dienst


VALKENBURG

Geref. kerk vrijgemaakt

9.30 uur: ds. P. Niemeijer
17.00 uur: leesdient







Hervormde Gemeente
10.00 uur: Ds. F.J. van Harten, Scheveningen
uitgezonden via internet
18.30 uur: geen dienst


Geref. kerk De Goede Herder
Via kerkdienst gemist
10.00 uur: ds. M. Zebregs


R.K. Kerk H. Joannes de Doper
Zaterdag 19.00 uur:
Eucharistieviering, max. 85 pers.
Zondag 9.30 uur:
Eucharistieviering, max. 85 pers.
joannesdedoper.katwijk@casema.nl
https://www.joannesdedoper.nl/
live-tv-uitzending/


Christengemeente Live!
Katwijk

10.30 uur: Jan Valstar